undefined
1 av 3
undefined - Foto: Carro Levy
Lugnet före stormen...
2 av 3
Lugnet före stormen...
Baren. Utan en massa reklamare i vägen för fotografen.
3 av 3
Baren. Utan en massa reklamare i vägen för fotografen. - Foto: Mathias Nordgren

Reklamare är roligare än du tror

Zeke om premiären av lördagens nya reklamhäng, Reclaim Reklam, på Grand Escalier.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Baren på Grand Escalier

Bardelen på Grand Escalier, en cocktailbar med höga ambitioner, är starkt förankrad i det franska med generöst utbud av pastis, absint och franska starkviner. Baren är levande redan från lunchtid och när eftermiddagen övergår i kväll förvandlas även loungen och innergården till en livlig barmiljö med härlig avslappnad stämning.

www.grandescalier.se 

Jag har arbetat med reklam i sjutton år. Jag började somtecknare på en liten byrå under min treåriga stockholmsexil till Örebro ochsedan tog det fart, hela vägen hit då jag är någon sorts renässansman medfingrar i allt från syltburkar till ritalinburken.

När jag först började snegla mot reklambranschen somtänkbart karriärsval, i mitten av 90-talet, så var jag lite imponerad. Att enså pass etablerad industri ändå tillät excentricitet och galenskap och kreativajuicer. En miljardindustri som livnärde sig på de galna hjärnor som skaparidéer starka nog att förflytta berg, grunda religioner och sälja läsk.

Men, jag märkte snabbt att min bild av reklambranschenvar förlegad, att de galna hjältarna hade blivit ersatta av konsulter med illasittandekostymer och intellekt grunda som vattenpölar. Ekonomer och strukturfascisterhade tagit över och ”ville ta in varumärkesfrågan in i styrelserummen” ochannat trams.

Så desillusionerad gjorde jag min fortsatta karriär enligtderas pipa. Powerpoint efter powerpoint fylld med rationalisering och överteoretiseringfyllde mina dagar som jag så naivt hade trott skulle bestå av vilda tankar ochkittlande inspiration.

Och när jag 2004 drog igång en egen byrå med likasinnadevalde vi att ta tillbaka det där kittlande. Bara för oss och de våra började viuppmuntra yviga personligheter och stora gester.

Under tiden blev branschhängen tråkigare och tråkigare.Så jag slutade gå. Så enkelt. Jag gav upp och började hänga med andramänniskor.

Men det slog mig förra veckan att det ju aldrig var reklamarnajag hade tröttnat på, bara de lama förgrundsgestalterna som tilläts diktera hurvi hängde.

Så tillsammans med Camp David, VICE, Honesty, Naked ochHobby Film körde vi första Reclaim Reklam, det nya reklamhänget, påStureplansgruppens nyfixade Grand Escalier.

21:30 till 01:00 körde Sebastian Reed, Markus Hård,Christoffer Dymling, Walter Naeslund, Calle Isberg, Erik Torell, Nicke Bergström och yours trulyspretig och klumpig men glad och ivrig musik för de hundratals som trängdes ibaren. Stundtals var det så tjockt att man fick pressa sig igenom lokalen ochjag njöt i fulla drag. Jag visste väl att reklamare var roligare än man trodde,att de visst ville hänga och lära känna varandra.

Och spridningen var grym. Jagsåg Bingo Rimér, Quetzala och Jasminda Blanco, Bianca Meyer med snygga tjejgänget,Cassandra Mattsson, Daniel Glasman, Markus Fowler, Lisa Janbell, LovisaSunnerholm, Anna Wallin, Julia Lindholm, Daniel Odelstad, Andrea Gezelius, ElsaLindblad, Julia Frändfors, Maja Asperö Lind, Catharina Thor, Marit Woody, PerGunne, Andrea Norden, Sofie Strandberg, Jessie Moberg, Carro Levy, LindaCallenholt, Johannes Ivarsson, Christer Garell, Emma ”River’s Finest” Hedö, AxelLokrantz Månsson, Johan Wahlberg, Sofia Eriksson-Löfström, Oscar Lagercrantz,Sophie Larsén, Daniel Lunde, Mattias Manitski, Andreas Gillberg, Kent AndrewJacobsen, Hanna Hedman, Jakob ”Adrian” Viktorsson, Elin Mårtensson, AndreasSegerfeldt och många fler garva i takt.

Lite spontandans, lite chark, en jävlamassa Heineken och några hundra sköna reklamare. Kämpa, resten avreklambranschen.

Vid ett gick vi i samlad trupp till Spy Bar ochGubbrummet. Ja, det är lite fånigt men att peka in trettio personer till SpyBar på en lördag var overkligt roligt. Overkligt roligt blev det också inne påGubbrummet och natten ville aldrig riktigt ta slut.

Eller så var det jag bara jag som inte ville det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.