1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Dans Dakar är här!

I helgen anordnas Dans Dakar i Stockholm, för andra året i rad, och vi passar på att prata lite med Johan Lindberg, en av arrangörerna, och även tävla ut biljetter till sommarens första festival!


Vinn biljetter till Dans Dakar!

Två stycken tursamma bastarder har chansen att vinna biljetter till sig och en vän till Dans Dakar. Det vi vill ha i från er (det finns alltid en hake) är att ni berättar om ert absolut bästa och gärna sjukaste festivalminne. Maila till anna.korsgren@tete-a-tete.se.

Det bidrag vi - som är helt subjektiva och självfallet mutbara - tycker är bäst, vinner.

Vi gillar att du gör Stockholm roligare! Berätta om hur Dans Dakar uppstod?

- Vi hade kört Pop Dakar i 15 år: gratis inträde, indiepop, mindre artister på väg upp och hög DIY-faktor. Pop Dakar växte för varje år, från en till två scener, från öppet till midnatt till öppet till 03, från små punkband utan skivkontrakt till hemlig spelning med Orup. Med runt 3000 besökare per år kände vi att vi hade tagit det konceptet så långt det gick. Samtidigt kände vi att banden vi bokade tagit konceptet med indiepop så långt det gick. Det mest intressanta i musikväg hände snarare inom technon och elektronisk musik. Vi hade redan börjat boka DJs och elektroniska akter till småtimmarna på Pop Dakar, så steget till att göra en hel festival kändes helt naturligt. Dessutom saknade Stockholm, och Sverige, en festival som fokuserade på elektronisk musik. Så vi startade en!

Vad är det som skiljer Dans Dakar från övriga festivaler?

- Att vi redan från början är en festival som brinner för den elektroniska musiken. De senaste åren har ju även traditionella rockfestivaler börjat boka DJ-akter, men de är ju trots allt fortfarande rockfestivaler. Vi gör något annat. Dessutom har vi inga ölhagar, hos oss är det fest på hela området, ända till kl 03.

Berätta lite om hur det var förra året?

- Vilket är ditt sjukaste minne från festivalen? Förra året var helt fantastiskt! Det var soligt, varmt och mycket folk. Problemen var väl de vanliga på festival, köer till framför allt baren och toaletterna. Båda sakerna försöker vi fixa i år. Sjukaste minne? Kanske att stå ute på sidan av scenen och se Boys Noize fullkomligt köra över en galen publik medan solen går upp över Frescati. Episkt!

Vad har årets besökare att se fram emot?

- En riktigt rejäl fest med den bästa dansmusik som kan köpas för pengar. Dessutom har vi ett nytt, stort tält för den mindre scenen som gör att vi inte är så väderlekskänsliga heller. Själv ser jag mest fram emot Rustie, det brittiska underbarnet som släppte albumet "Glass Swords" i vintras.

Var ser du Dans Dakar i framtiden, och vem skulle vara drömbokningen?

- Vi inspireras av en del andra festivaler ute i Europa, t ex Sónar i Barcelona. Det skulle vara fint att kunna kombinera ett konstnärligt och nyskapande dagsprogram med de riktigt stora dansakterna på natten. Det är i den riktningen vi vill ta festivalen. Vi brukar inte prata så mycket drömbokningar utan fokuserar alltid på det som känns intressantast för stunden. Men det finns ju vissa dinosaurier som vore fint att få hit: Daft Punk, The Knife, Plastikman bland annat.

Vad tycker du Stockholm saknar i festväg?

- Ett ställe där man kan dricka drinkar och lyssna på house vore ju kul.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.