Feta djur i bantningstävling

De åtta fetaste husdjuren i Storbritannien ska tävla om vem som kan gå ner mest.


De abnorma husdjuren har matats med pizza, choklad och andra godsaker. Men nu är det slut på det roliga. De åtta fetaste djuren i landet ska nämligen delta i en bantningstävling. Det fläskiga djur som gått ner mest under 100 dagar kommer att krönas till årets spänstigaste husdjur.

Det är veterinärföreningen PDSA som valt ut sju hundar och en katt, som alla är mer än 30 procent överviktiga. Tillsammans väger de förbluffande 191 kilo.

De överviktiga husdjuren måste tillsammans gå ner 74 kilo för att nå normalvikt. Under de 100 dagarna kommer de att gå på diet och ett specialutformat träningsprogram.

Vinnaren av tävlingen kommer tillsammans med sin ägare att få njuta av en husdjursvänlig semester.

Statistik från PDSA visar att över 30 procent av Storbritanniens hundar lider av övervikt.

– Förutom de dagliga intagen av mat så visar ägarna ofta sin uppskattning genom att mata djuren med rester som ost, rostade smörmackor och kakor. De inser inte att de dödar sina djur, säger Sean Winsley, veterinärkirurg hos PDSA, skriver OttawaCitizen.

Titta på feta djur nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.