- Foto: Pexels & Johan Nilsson/TT

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.


Fakta om Gudruns kött och charkuteri

Gudruns kött och charkuteri grundades 1925 i Stockholm. 

Gudruns kött och charkuteri säljer ett sortiment av svenskt nöt- och fläskkött, korv-, kyckling- och charkuteriprodukter. 

Gudrun AB omsatte 2022 över 450 miljoner och gjorde en förlust på över 9,5 miljoner kronor.

Det populära märket Gudruns kött och charkuteris produkter går att hitta hos flera av matjättarna. Men nu slår de igen sin produktion i fabriken i Gävle. Produktionen kommer istället att flyttas till den nya anläggningen i Jordbro, söder om Stockholm.

– Lönsamheten har varit ansträngd i Gudruns och vi har försökt hålla i gång verksamheten i Gävle under många år, men nu är effektiviseringen möjlig i samband med vår nya fabrik i Stockholm. Att nu slå ihop två fabriker är det mest logiska, ett beslut som har varit svårt men vi måste säkra företagets framtid, säger Andreas Ögren, VD på Gudruns, i ett pressmeddelande.

Här är branscherna som riskerar konkurser i år

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta" 

Foto: Johan Nilsson/TT

Alla anställda sparkas

Beslutet innebär att alla 38 anställda på fabriken i Gävle förlorar sina jobb. De som har arbetat längst har varit där i 40 år, skriver Gefle Dagblad.

– Nu är allt färdigförhandlat med facket, alla är uppsagda och alla har blivit erbjudna omställningsstöd, säger Ögren till Gefle Dagblad.

Även om de flesta har fått hitta en sysselsättning så kommer några att flytta med produktionen till den nya anläggningen.

– Ett par går i pension, några har fått nya jobb och slutat, några har tackat ja att flytta med till Jordbro och har börjat titta efter boende, säger Ögren till tidningen.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam unnar sig ENORM utdelning

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!