Fridolina Rolfö är i fin form på fotbollsplanen. Arkivbild.
Fridolina Rolfö är i fin form på fotbollsplanen. Arkivbild. - Foto: Zac Goodwin/AP/TT

Två mål av Rolfö – Barcelona ligamästare igen

Fridolina Rolfö var inblandad i det mesta när Barcelona säkrade femte raka ligatiteln i Spanien.

Svenskan på vänsterkanten skickade in 1–0-målet redan i andra minuten borta mot Granada. Innan första halvlek var över hade Rolfö också hunnit spela fram Caroline Graham Hansen till 3–0-målet.

Granada reducerade i början av andra, men Fridolina Rolfö kunde senare skjuta 4–1 på straff för Barcelona. 15 poäng, och övertag i inbördes möten, skiljer till Real Madrid när fem omgångar återstår.

Fotbollsgiganten från Katalonien har vunnit alla ligamatcher utom en – oavgjort mot Levante – den här säsongen.

Barcelona har tidigare också vunnit den spanska supercupen och har två finaler kvar innan säsongen är över. Först den inhemska cupfinalen mot Real Sociedad den 18 maj och sedan Champions League-finalen mot Lyon, en vecka senare i Bilbao.

Chansen finns alltså att Barça, för första gången, vinner samtliga fyra titlar under samma säsong.