Bengaler i publiken före matchen. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
6 av 14
Lagen ställer upp. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Hammarbys David Pizzoni Elwing jublar sedan han gjort 3-0.
7 av 14
Hammarbys David Pizzoni Elwing jublar sedan han gjort 3-0. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Hammarbys Carl-Johan Rutzvist och Sandvikens Mikael Nilsson i kamp om bollen.
8 av 14
Hammarbys Carl-Johan Rutzvist och Sandvikens Mikael Nilsson i kamp om bollen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
SAIK:s Christoffer Edlund reducerar till 4-3.
9 av 14
SAIK:s Christoffer Edlund reducerar till 4-3. - Foto: SCANPIX SWEDEN
SAIK:s Christoffer Edlund, miten, jublar sedan han reducerat till 4-3.
10 av 14
SAIK:s Christoffer Edlund, miten, jublar sedan han reducerat till 4-3. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Hammarbys Ulf Einarsson och Sandvikens Christoffer Edlund i kamp.
11 av 14
Hammarbys Ulf Einarsson och Sandvikens Christoffer Edlund i kamp. - Foto: SCANPIX SWEDEN
SAIK:s Joakim Bergman och Hammarbys Robin Sundin.
12 av 14
SAIK:s Joakim Bergman och Hammarbys Robin Sundin. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Hammarbys lagkapten Stefan Erixon har en chans.
13 av 14
Hammarbys lagkapten Stefan Erixon har en chans. - Foto: SCANPIX SWEDEN
14 av 14
Hammarbys målvakt Andreas Bergwall tar inte bollen som Christoffer Edlund (utanför bild), skjuter och reducerar till 5-4. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Hammarbys drömstart höll hela vägen till guld

Hammarby fick en drömstart och ledde med 4 mål efter tio minuter. Sandviken försökte tappert men Hammarby var alldeles för starkt - och är nu svenska mästare.

Matchen

Hammarby 9 - 4 Sandviken

38 474 personer hade tagit sig till Friends arena för att se när Hammarby och Sandviken möttes i SM-finalen i bandy.

Hammarby fick en riktigt bra start och efter tio minuter ledde de med hela 4-0.

Adam Gilljam inledde målgörandet för Hammarby. Han la in en hörnretur efter skott från Stefan Erixon. Gilljam gjorde även 2-0 målet sedan var det dags för David Pizzoni Elfving. Sen gjorde Erixon 4-0.

Det såg tungt ut för Sandviken. Men plötsligt ändrades allt.

De lyckades reducera till 4-3. När första halvlek tog slut stod det 5-3 till Hammarby.

Jämnt till en början

När andra halvlek körde igång var det till en början jämnt. Det såg ut som att matchen kunde sluta åt vilket håll som helst. Men sedan tog Hammarby över mer och mer.

Hammarby gjorde mål efter mål och Sandviken var chanslösa. När det bara återstod ett par minuter slog Hammarby till slut in dödsstöten som betydde 9-4 - och med det är Hammarby svenska mästare 2013.