Acuvi avser teckna samarbetsavtal med tyska Nanos - kan ge 12 miljoner i omsättning i år

Mikromaskinsproducenten Acuvis dotterbolag Piezomotor är på väg att teckna ett samarbets- och royaltyavtal med det tyska bolaget Nanos Instruments. Parterna har ingått en avsiktsförklaring och siktet är inställt på ett slutgiltigt avtal under juni, enligt ett pressmeddelande.Tanken är att Acuvi från och med juni i år ska producera, marknadsföra och sälja samtliga produkter från Nanos.

Avtalet väntas kunna leda till en ökad nettoomsättning för Acuvi om cirka 12 miljoner kronor för innevarande år och 25 miljoner kronor för 2025. Rörelseresultatet bedöms påverkas med cirka 6 respektive 12 miljoner under de två åren.Nanos utvecklar och säljer avancerade positioneringssystem till industriella kunder främst inom medicinteknik, optik, nanoteknik och automation.

Försäljningen sker inom Europa och främst till tyskspråkiga länder. Nanos och Acuvi planerar att gemensamt utveckla den befintliga marknaden samt även inleda marknadsföring och försäljning av Nanos produkter globalt."Med mycket begränsade resurser och ett imponerande entreprenörskap har Nanos byggt upp ett högkvalitativt och framgångsrikt bolag till stor del baserat på Piezomotors teknologier och produkter.

Genom det här avtalet tas nu Nanos leveranser över av Acuvi och med de resurser vi kommer att tillföra kring försäljning och marknadsföring är jag övertygad om att vi kommer att växa den här affären kraftigt framöver", säger Olof Stranding, vd för Acuvi.


/