Stor gemenskap mellan svenska och internationella fans utanför Friends arena inför kvällens första konsert av tre med Taylor Swift.
Stor gemenskap mellan svenska och internationella fans utanför Friends arena inför kvällens första konsert av tre med Taylor Swift. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Lång väntan på Taylor Swift: "Allt är värt det"

Fans från hela världen köar utanför Friends arena inför kvällens konsert med Taylor Swift. Allt är värt det, säger Alva Skog, som har köat hela natten.


I kväll gör Taylor Swift den första av tre spelningar på Friends arena utanför Stockholm. Köerna ringlar redan långa utanför arenan. Eftersom det är det enda stoppet världsstjärnan gör i Norden lockar det fans från när och fjärran.

Bland annat har det rapporterats att flera amerikaner flugit till Sverige för spelningen, eftersom kostnaden för resan över Atlanten och hotellet plus biljett ändå blir billigare än att se Taylor Swift i USA.

Två så kallade Swifties som är på plats är Rachel Boucan och Nicole Gardner från Massachusetts i USA.

Rachel Boucan och Nicole Gardner har rest från Massachusetts, USA för att se Taylor Swift.

— Vi har flugit hit bara för att se Taylor. Jag har sett henne på den här turnén en gång tidigare och då betalade jag mycket mer än vad jag gjort nu. Jag har lyssnat på henne sedan jag var elva och den här konserten har många av de gamla låtarna med så det är absolut värt det, säger Rachel Boucan.

Gott humör

Roisin Callaghan och Alessandro Iucci från Irland står långt fram i kön. De har köat sedan 7-tiden i morse och håller humöret uppe trots att det är många timmar kvar till insläpp.

Alessandro Iucci och Roisin Callaghan från Irland har stått i kö sedan 7-tiden på morgonen för att knipa en plats framme vid scenen.

— Det är hela grejen med att vara här, alla är så snälla och byter vänskapsarmband med varandra. Man måste ju inte vara här så tidigt men man vill gärna det för stämningens skull, säger Roisin Callaghan.

Valder Nyman visar sina Swiftie naglar och vänskapsarmband. Det finns en trend bland fansen att man ska byta vänskapsarmband med varandra inför varje konsert. På armbanden står det bland annat titlar på Swifts låtar.

Det verkar finnas vissa gemensamma nämnare enligt Swifties om vad det är som gör världsstjärnan så speciell. För många handlar det om att ha vuxit upp med hennes musik och för andra om låttexterna.

— Jag har lyssnat på henne i över tio års tid, säger Alessandro Iucci.

Emma Tarkiainen och Roosa Kuusisto har rest från Finland för att se konserten i kväll.

Emma Tarkiainen och Roosa Kuusisto från Finland var på plats vid Friends arena tidigt på fredagsförmiddagen.

— Det jag älskar mest är hennes låttexter. De är väldigt betydelsefulla, säger Roosa Kuusisto.

Även många svenskar är på plats. Alva Skog och hennes kompisar har köat hela natten. De har bytt av varandra och Alva berättar att hon precis har varit hemma och duschat och känner sig redo för att köa en sväng till, allt för att få komma så nära scenen som möjligt.

— Allt är värt det. Det är så härlig stämning här. Jag ska gå alla tre dagarna.

Alva Skog gör vänskapsarmband under väntan i kön till konserten.
TT
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!