Robinson 2024
Vad är det i glasen i Robinson 2024? - Foto: TV4

Det deltagarna dricker i Robinson 2024 är inte vad folk tror

Vad är det egentligen som deltagarna dricker på Robinson-ön? Här får du svaret.


Att spendera över en månad på en ö med utfiskat vatten och utplockade palmer är sannerligen ingen dans på rosor. Den extrema hungern tär på deltagarna som många blir riktigt sköra under sin tid i tävlingen. I år har inte heller deltagarna fångat krabbor eller plockat kassava vilket tidigare utgjort en stor del av öbornas kostcirkel. 

Många deltagare som varit med i Robinson har alla sagt att människor hemma i tv-sofforna inte riktigt förstår hur extremt lite man äter. 

Här vann deltagarna i Robinson 2024 lite chips. Bildkälla: TV4

När Clara Henry var med i paradrätten berättade hon om en helt vanlig dag.

Clara Henry medverkade i Robinson 2020. Bildkälla: TV4

– Nej men du äter... några bitar kokos... kanske en liten bit banan... kanske en fjärdedels krabba.. som du petar i dig från din kokosnötsskål. Sedan kan man ju vinna mat och det är ju därför folk blir som desperata att vinna pristävlingarna, sa hon då.

Vad dricker deltagarna i Robinson 2024?

Under årets säsong har pristävlingarna innehållit allt ifrån ris, fisk och grönsaker till fikabuffé, korv med bröd och kakor. 

Under flera gånger har det dykt upp ett rosa bubbel som även syntes i 2023:s säsong när Pelle Lilja och Magnus Kannerbro fick åka på SPA. 

Många tittare undrar nu vad det är för dryck och många misstänker att det är någon form av bubbel med alkohol i. Vilket också många av deltagarna hoppas på. 

Men icke sa nicke. 

Pelle Lilja och Magnus Kannerbro fick åka på SPA. Bildkälla: TV4

Men vad är det då för någonting?

Vad är det i glasen? Bildkälla: TV4

Nyheter24 hörde av sig till TV4 och frågade. 

– Det varierar, men på bilden dricker Maureen ett alkoholfritt mousserande rosévin, berättade Ludvig Ternstedt, pressansvarig för Robinson 2024.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!