Gais tvåmålsskytt Axel Henriksson firar segern mot Elfsborg.
Gais tvåmålsskytt Axel Henriksson firar segern mot Elfsborg. - Foto: Adam Ihse/TT

Gais nya succé: "Vissa har kanske underskattat oss"

Gais succé bara fortsätter. Hemma mot Elfsborg blev det tre nya fotbollsallsvenska poäng. Vissa har kanske underskattat oss, säger Gaistränaren Fredrik Holmberg till Discovery+ efter 2–1-segern.


Nykomlingen från Göteborg kliver åtminstone tillfälligt upp på tredje plats i tabellen, endast bakom Malmö FF och Djurgården. Säsongens sjätte seger var inte orättvis, trots att den kom mot fjolårstvåan Elfsborg.

— Fantastiskt att få slå ett så bra lag. De kom tvåa förra året. Det är stort för oss, säger Gais tränare Fredrik Holmberg till Discovery+.

Mannen för dagen var Axel Henriksson, som via en Elfsborgsförsvarare satte 1–0 i den fjärde minuten och sedan utökade till 2–0 innan klockan passerat 18 minuter.

Elfsborgs Michael Baidoo pricksköt snyggt in reduceringen med några minuter kvar till pausvilan, men det hjälpte inte. I andra halvlek var det Gais som hade de bästa chanserna och hemmalaget höll rättvist undan till seger, 2–1.

— Vissa har kanske underskattat oss. Men killarna är så här bra. Vi visste att våra spelare skulle hålla på den här nivån, det har vi känt hela tiden.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!