Cicero Avkastning ökade 0,4 procent i april - deltog i emission från Mowi

Förvaltarna inleder med att kommentera rapporterna från det första kvartalet som kommunicerades under månaden, där merparten av dem har legat i linje med förväntningarna. Vidare nämns makrodata från Sverige som visar på att Sveriges BNP sjönk för det fjärde kvartalet i rad.

BNP är nu 1,1 procent lägre jämfört med för ett år sedan. KPIF kom in på 2,2 procent vilket närmar sig Riksbankens inflationsmål på 2 procent.

Den 10-åriga svenska statsobligationen steg från 2,39 till 2,49 procent, samtidigt som den motsvariga 2-åriga räntan steg från 2,65 till 2,84 procent. "Det har varit viss aktivitet på primärmarknaden.

Fonden deltog i en grön emission från Mowi, en ledande norsk laxodlare, som emitterade en 5-årig obligation på Nibor + 113 baspunkter."Förvaltarna kommenterar därefter kreditspreadarna, som steg marginellt under månaden. Kreditindex i Europa för Investment Grade förblev närmast oförändrat och steg från 54 baspunkter till närmare 56 baspunkter.

En 2-årig svensk Swap ränta handlas nu på 3,38 procent, vilket kan jämföras med 3,22 procent förra månaden.Fondens ränteduration uppgick till 0,7 år medans kreditdurationen uppgick till 2,3 år. Andelen FRN-lån låg på 59 procent och fasta lån på 38 procent.

Kassan utgjorde 3 procent. Snittbetyget på krediterna i fonden var i slutet av månaden BBB.De främsta positiva bidragen kom från bank och finans, där SBAB och Swedbank utmärkte sig mest.

I den negativa vågskålen fanns främst fastigheter och industri, där Heimstaden Bostad presterade sämst.Fonden hade störst exponering mot finans, följt av industri och fastigheter. De största innehaven vid månadsskiftet var obligationer i Balder, Epiroc och Industrivärden, med vikter om 2,6, 2,1 respektive 2,1 procent.