Benjamin Ingrosso öppnar upp om sista tiden med morfar Hans Wahlgren.
Benjamin Ingrosso öppnar upp om sista tiden med morfar Hans Wahlgren. - Foto: Jonas Ekströmer/TT/Stella Pictures

Benjamin Ingrosso om Hans Wahlgrens begravning

Fredagen den 10 maj dog Hans Wahlgren. Han var omgiven av familjen och närmsta släkten. Nu berättar Benjamin Ingrosso om sista tiden med sin morfar och hur de planerar att hans begravning ska bli.


Skådespelaren och tv-profilen Hans Wahlgren somnade in fredagen den 10 maj, hemma på Lagnö. Han var omgiven av familjen och närmsta släkten.

Hans Wahlgren blev 86 år gammal och dog efter en tids sjukdom.

Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Christina Schollin om makens död: "Sorgen är oändlig"

Hans Wahlgren var gift med skådespelaren Christina Schollin. Paret träffades redan vid 19-årsåldern och hade varit gifta sedan år 1962. Nyheter24 har tidigare skrivit om Christinas första ord om Hans Wahlgrens död.

I ett Instagraminlägg beskrev hon sorgen, men passade även på att tacka för tiden de fått tillsammans och för den fina stora familj de skapat ihop.

”Min älskade livskamrat. Sedan vi var 19 år gamla. Sorgen är oändlig”, skrev hon bland annat på sin Instagram.

Christina Schollins första ord om Hans Wahlgrens död: "Sorgen är oändlig"

Christina Schollin var nära att dö: "Höll på att förblöda"

Benjamin Ingrosso om morfar Hans Wahlgren

Nu har Hans Wahlgrens barnbarn Benjamin Ingrosso berättat om den sista tiden med sin morfar Hans Wahlgren, och hur han kommer minnas honom,

– Det har varit jättetufft så klart. Alla har haft jobb som vi har varit tvungna att anpassa oss till. Jag har varit på turné, och medan jag hade en lucka ledigt åkte jag hem och var med honom i en timme. Sen åkte jag vidare igen på turné. Man har försökt hitta luckor att spendera så mycket tid som möjligt med honom, säger Benjamin Ingrosso till Expressen.

Barnbarnens ord efter Hans Wahlgrens död: "Vår hjälte"

"Jag har gråtit så mycket"

När Hans Wahlgren somnade in var han bland familjen och den närmsta släkten i sitt och Christinas hus på Lagnö. Efter bortgången stannade familjen kvar i huset och sörjde Hans tillsammans.

– Så mycket kärlek, jag kan inte ens begripa. Jag har gråtit så mycket, men det har faktiskt varit väldigt mycket glädje. Otroligt mycket sorg, men faktiskt väldigt mycket kärlek och glädje, säger Benjamin Ingrosso till Expressen.

Benjamin Ingrossos miljoner – så mycket tjänar stjärnan

Så blir Hans Wahlgrens begravning

När och var Hans Wahlgren ska begravas är ännu inte klart. Men familjen vill hedra Hans och hans önskemål. Begravningen kommer därför bli ljus och lustfylld.

– Vi kommer göra det så lustfyllt och glatt och vackert. Morfar ville inte att det skulle bli deppigt, säger Benjamin Ingrosso till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!