Fem personer har skadats i en skottlossning på ett internetcafé nära polishuset i centrala Malmö.
Polisen rubricerar det som en särskild händelse. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT. Google Earth (Montage)

Tre döda och tre skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen kom rapporter om en skottlossning vid ett internetcafé nära polishuset i centrala Malmö. Sex personer fördes till sjukhus och polisen rubricerar det som en särskild händelse.


Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset. Sex personer fördes till sjukhus med skador, rapporterar SVT

– Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet. 

Senare på kvällen, runt 23-tiden, meddelade polisen att en av personerna som skadats, en 18-årig man, hade avlidit. Drygt en timme senare, strax innan midnatt, avled en 29-årig man som hade skadats. Anhöriga är underrättade.

Under tisdagen meddelande polisen att en tredje person avlidit efter skottlossning.

Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat vid ett internetcafé och berättar att han hörde skrik på platsen. 

– Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, berättar vittet Jonatan Burhoff för Aftonbladet. 

– Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun. 

Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT

Mord och mordförsök

Polisen säkrade brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö hade man även förstärkt säkerheten. Polisen hanterar det som en särskild händelse och rubriceringen är mord samt mordförsök.

– Vi har satt in omfattande resurser på det här och har gått upp i stabsläge. Vi har en avspärrning runt brottsplatsen och en vid entrén till akuten, säger Söderholm till Aftonbladet

I nuläget är ingen gripen. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska polisen leta efter en mörk bil.

Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.