En råtta åt upp alla sedlar i en bankomat.
En råtta åt upp alla sedlar i en bankomat i Indien. - Foto: Pixabay

Bankomaten slutade fungera – 156 000 kr uppätna

En nyligen påfylld bankomat slutade plötsligt fungera. Kamerorna visade inga tecken på vandalism, så teknikerna var inte beredda på vad de hitta.


En bankomat i Indien slutade plötsligt fungera. Efter några dagar tillkallades tekniker, och när de till slut kom fram och öppnade upp bankomaten blev de överraskade, det skriver Reuters.

De möttes av sönderbitna sedlar värda ungefär 156 000 kronor. Bredvid pengarna låg en död råtta som på något sett lyckats smita förbi säkerhetskamerorna när den kröp in i bankomaten. Bankomaten hade fyllts på med nya sedlar bara dagen innan den slutade fungera.

– Bankomaten var ur funktion i några dagar, men när våra tekniker öppnade upp den var vi alla chockade över de sönderbitna pengarna och den döda råttan, säger Chandan Sharma, filialchefpå banken SBI. Han fortsätter:

– Vi har påbörjat en undersökning och kommer att ta till åtgärder för att det här inte ska förekomma igen.

Teknikerna mötte sönderbitna sedlar när de öppnade upp bankomaten. Bildkälla: Youtube

SBI är Indiens största bank med mer än 50 000 bankomater runtom i landet. De flesta bankomater har en kamera installerad för en ökad säkerhet.

En inspektion av säkerhetskameran på bankomaten råttan tog sig in i, visade inga spår av att den. Av de 2.9 miljoner rupier (377 958 kr) som fanns i bankomaten, så fanns 1.7 miljoner rupier kvar (221 559 kr).

Men sedlar värda upp till 1.2 miljoner rupier (156 389 kr) blev förstörda. Fotografier tagna av en lokal reporter efter att bankomaten öppnades visade fragment av grå och lilafärgade sönderbitna sedlar. Polisen tror att råttan kröp in genom ett kabelhål på baksidan av bankomaten.

TV: Här är 5 personer som blivit dödade av sina egna husdjur

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört något liknande förr?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.