Hundförsäkring
Hundförsäkring - Foto: Canva

Därför är det viktigt med en hundförsäkring

Vår käraste vän behöver en försäkring så att man har råd att ge den vård som behövs när olyckan är framme.


Artikeln innehåller reklamlänkar

Det är en stor variation på månadskostnaden som kan vara allt från drygt en hundralapp per månad till knappt tusen kronor per månad. Priset styrs av ålder, ras, hundens storlek, var du bor och vilken självrisk, högsta ersättningsbelopp och vilka försäkringsmoment du väljer att ha i din hundförsäkring.

75% av alla hundägare i Sverige väljer att försäkra sin hund.

Försäkringsbolagen har paketlösningar men du kan också välja ut själv vilka försäkringsmoment du önskar ha i din hundförsäkring.

Du kan lägga in din hunds uppgifter och få ett pris här.

Olycksfallsförsäkring

Enbart en olycksfallsförsäkring är ofta ganska billig. Den ersätter veterinärvård och behandling efter en olycka men ger inte någon ersättning om din hund behöver behandling och medicin vid sjukdom.

Sjukdomsförsäkring

En sjukdomsförsäkring ersätter dina veterinärkostnader vid sjukdom. En kombination av en olycksfallsförsäkring och och sjukdomsförsäkring kallas för veterinärvårdsförsäkring.

Livförsäkring

Om din hund avlider i förtid får du plåster på såren av en livförsäkring för hunden. Observera att det oftast finns en övre åldersgräns som beror på vilken ras din hund har.

Tilläggsförsäkring

En veterinärvårdsförsäkring (olycksfall och sjukdom) kan utökas så att försäkringen täcker t ex tandvård, utökade medicinkostnader och kostnader för rehabilitering.

Ansvarsförsäkring

Hundägarens skadeståndsansvar

Hundägaren har en strikt ansvar för sin hund oavsett om hundägaren är närvarande eller inte när hunden ställer till en skada. Det innebär att hundägaren är fullt skadeståndsskyldig och får bära kostnaden för den skada som uppkommit.

Skadeståndsansvar för hunden skall täckas av hemförsäkring

Normalt kan man inte teckna en särskild ansvarsförsäkring och den bör ingå i hemförsäkringen som skall täcka ansvar för alla i hushållet inklusive hunden. Kolla alltså noga vad som ingår i din hemförsäkring. 

Ett bett på t ex en annan hund kan bli mycket dyrt.

Vad kostar en hundförsäkring?

Priset för en hundförsäkring beroende på flera faktorer. Exempelvis ras kan påverka priset då det påverkar vilken risk hunden har att drabbas av vissa sjukdomar. Priset påverkas även av vilken självrisk du väljer och hur gammal hunden är. Priset ligger oftast mellan 100-500 kr / mån. Här kan du undersöka vad försäkringen för din hund kostar. 

Det är alltid värt att ha en hundförsäkring. Den dagen hunden behöver vård kan det bli en väldigt dyr historia om du inte har försäkring. En stor del av hundägare i Sverige behöver någon gång gå till veterinären eller använda sin försäkring för andra händelser. 

Prisförslag på hundförsäkring

Du kan på en minut och enkelt lägga in din hunds uppgifter och får ett prisförslag som du kan jämföra med olika försäkringsbolag HÄR.

Artikelbild från Canva

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.