Isabella Löwengrips bluff avslöjad
Isabella Löwengrips bluff avslöjad – kunderna är kritiska till entreprenören och bloggprofilen. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT Bild, Stella Pictures.

Isabella Löwengrips bluff avslöjad: "Alla som var där reagerade"

Tidningen Expressen har gjort en stor granskning av bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip. Missnöjda kunder, uppblåsta siffror och fejkad statistik är några saker som framkommer i tidningens avslöjande.


I december 2018 avslöjade Bloggbevakning att entreprenören och bloggprofilen Isabella Löwengrip, 28, har ljugit om sin statistik. Isabella påstod att hon hade 1,5 miljoner unika besökare i veckan. 

Men den verkliga siffran var 260 000 unika besökare i veckan. Enligt advokater som Bloggbevakning då var i kontakt med så är det möjligt att det rör sig om avtalsbrott och bedrägeri.

Isabella Löwengrips mål är att bli världens mäktigaste kvinna. Bildkälla: Stella Pictures.

Missnöjda kunder

Nu har tidningen Expressen granskat Isabellas imperium – och det är ingen vacker bild som målas upp. Förutom de fejkade siffrorna så skriver även Expressen om flera av Isabellas affärspartners som är allt annat än nöjda.

Det handlar bland annat om att hon har gjort reklam för konkurrerande företag samtidigt. En företagsledare är missnöjd eftersom hon sa "fel saker" om deras produkter.

Företaget Mapiful kommer inte anlita Löwengrip igen. Mapiful, som säljer posters, var nöjda med det första samarbetet. Men efter det så har försäljningen istället sjunkit när de har anlitat Löwengrip.

Företaget Mapiful kommer inte att anlita Isabella Löwengrip igen. Bildkälla: Stella Pictures

Fejkade siffror på möte

En företagsledare som vill vara anonym berättar för Expressen om ett möte som denne hade med Löwengrips bolag. Under mötet, som ägde rum för ett par månader sedan, så visades vilseledande siffror.

Isabellas bolag hävdade att de visade siffror som visade på antal läsare. Men istället visade de antal sidvisningar.

– Alla som var där reagerade, säger företagsledaren till Expressen och fortsätter:

– De säger läsare, vilket antyder människor som läser. Sen visade de diagrammet för sidvisningar, säger företagsledaren till Expressen.

Många frågetecken kring påståendet

I mars 2018 gick Isabella Löwengrip – via Nordich Tech House – in som delägare i det börsnoterade Nextcell Pharma. I ett pressmeddelande skrev Isabella då att hon "når ut till 400 000 småbarnsföräldrar i veckan". Det fick Nextcell Pharmas aktie att stiga 20 procent.

Isabella Löwengrip hävdade att hon når ut till 400 000 småbarnsföräldrar i veckan. Ett påstående som nu ifrågasätts starkt. Bildkälla: Stella Pictures

Enligt branschkunniga som Expressen har pratat med så är siffran om småbarnsföräldrarna orimligt hög. Och det är inte det enda problemet. Johanna Kull är sparekonom på Avanza och för Expressen förklarar hon reglerna för börsnoterade bolag.

– Ett noterat bolag ska lämna korrekt information och får inte medvetet lämna vilseledande uppgifter. I värsta fall riskerar det att vara marknadsmanipulation där man påverkar aktiekursen på ett otillbörligt sätt, säger Kull till Expressen.

Marknadsmanipulation kan leda till böter från Finansinspektionen, men om det leder till åtal i allmän domstol är maxstraffet två år i fängelse, något du kan läsa mer om på Lagen och Finansinspektionen.

Här kan du läsa mer om Isabella Löwengrip: 

Så mycket pengar tjänar Isabella Löwengrips anställda

Isabella Löwengrips ekonomi avslöjad: "Går inte ihop"

Allt du vill veta om Isabella Löwengrips nya pojkvän – miljardären Erik Selin

Fansen rasar mot Isabella Löwengrips fejkade hot mot sig själv

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.