Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med

Här är försäkringen som skyddar dig mot nättrollen

- 08/11/2019, 10:39 -

Visste du att du kan skydda dig mot kränkande kommentarer, hot och kapningar på nätet? mySafetys Näthatsförsäkring täcker och skyddar dig tills trollen är helt utplånade.

Förmodligen har du någon gång blivit utsatt för näthat eller känner någon som varit utsatt. Näthat drabbar tusentals svenskar varje dag. Det kan innebära flera saker, men vanligast är kränkande kommentarer i sociala medier, hot, ID-kapningar eller sexuella trakasserier. Trots att näthatet är så vanligt är det få som söker hjälp eller skydd. Det hoppas mySafety Försäkringar kunna ändra på. De erbjuder hjälp i arbetet med att rensa bort hat, hot och kränkningar på nätet – en näthatsförsäkring. För dig som är under 18 år är försäkringen gratis. 

Det här ingår i försäkringen:

1. Egen kontaktperson

Du får en egen kontaktperson som tar hand om ditt ärende, ser över kränkningens omfattning och vilka nödvändiga steg som behöver tas därefter. Genom mySafety får du tillgång till samtalsstöd och, om ärendet kräver det, startar de en digital utredning och kopplar ihop dig med jurist för rensning, rådgivning och juridisk assistans.

2. Samtalsstöd

Att bli utsatt för näthat är ofta psykiskt påfrestande. I näthatsförsäkringen ingår ett erbjudande att prata med en samtalsterapeut upp till 10 gånger. Att prata med rätt person kan göra stor skillnad och underlätta för att hantera situationen framåt.

3. Juridisk rådgivning

Vid behov finns jurister med inriktning mot civilrätt till hands för att bistå med juridisk hjälp, rådgivning och konsultation.

4. Kartläggning

Vid behov startas en digital utredning, där mySafety kartlägger hur utbredd kränkningen är. De samlar eventuella bevis som du kan komma att behöva framöver.

5. Rensning

Vid behov kontaktas de företag som äger de servrar etc. där kränkningarna ligger för att kunna rensa bort innehåll och återta kontrollen över eventuella kapade konton och profiler.

6. Rättsskydd

Ett rättsskydd på 1 miljon kronor täcker eventuella rättegångskostnader och gör det möjligt att dra ärendet ända upp i domstol. 

Teckna din försäkring för en trygg framtid på nätet HÄR.

mySafety Försäkringar har sedan 20 år utmanat försäkringsbranschen med innovativa lösningar för såväl nya som gamla problem och brott. Vi är ledande inom ID-skyddsförsäkring samt andra trygghetstjänster som förenklar i vardagen. Genom partners och våra egna kanaler erbjuder vi försäkringar till privatpersoner och företag i Norden. mySafety finns till för dig alla dagar, dygnet runt.
#mernätkärlek
I samarbete med
Partners