Hobbypsykologen utreder..

mano

Jag är verkligen ingen psykolog eller en människa som sprider diagnoser omkring mig men jag är relativt bra insatt i psykiskt dåligt mående och kan ändå inte låta bli att reagera på Dessies senaste inlägg.
I länken heter inlägget ”bokstavsdiagns” men hon senare ändrat titel till ”We can call it the dark side”.

Hon skriver om ”mörka” och ”ljusa” perioder där hon växlar mellan dessa två lägen:

”Jag är tröttare än vanligt i den mörka perioden, jag är mer lätt-irriterad, jag har svårare att fullfölja projekt jag tidigare har startat upp under den här ljusa perioden. Även om jag vill. Men jag kan inte. Det går inte.”

”När jag är i den här som jag vill kalla den, ”ljusa perioden” vill jag göra allt. Jag vill starta upp ett aktiebolag, jag ska köpa ett hus helst igår, jag ringer 15 olika samarbetspartners och bokar upp möten. Allt bara flyter på, det finns inget stopp. Då mår jag bra. Jag mår bra och är lycklig när jag mår såhär, när jag får saker gjort. Det är då jag är som jag vill beskriva mig själv i andra sammanhang”//Dessie

Rent spontant låter detta som någon typ av bipolär åkomma – manodepression..
Det måste vara jättejobbigt att leva så här, oavsett diagnos eller utlåtande.
Dessie har gått ut med att hon har ADHD men om jag minns rätt så är hon inte ordentligt utredd av en läkare.. 
Kanske kan vara läge för det?

Vad är er spontanta reaktion på inlägget?

 

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är hon skön eller?! Är hon på riktigt!? Bipoläritet är mer än att känna sig lite trött! Hon ska inte uttala sig om saker hon inte vet något om! Och att läsa på 1177 om diagnoser gör henne inte till en hjärnkirurg!

      +1

      frågan är väl om du är skön.. läser du inläggen som skrivs utav bloggbevakning eller läser det du vill läsa? Dessie skriver i många kommentarer att hon INTE är bipolär som hennes läsare så gärna vill sätta som diagnos för hennes mående.

    Spontant tänker jag att hon borde sluta googla symtom för att sedan plocka som hon vill från olika diagnoser. Googlar jag huvudvärk kan det stämma in på en hjärntumör liksom. Hon är hypokondriker.

    Tycker att det var lite gulligt skrivet av Dessan ändå… Rent spontant känns det som att de flesta människor upplever den typen av ”perioder” i livet. Självklart finns det olika ”nivåer” av bipolär sjukdom, fast det där lät lite väl ”light”…
    Är jag omedicinerad består mina ”mörka perioder” av att ligga helt apatisk hemma, utan att klara av att äta, dricka, gång på toa osv själv. Och de ”ljusa perioderna” blir sprängfyllda av otrohet, ett enorm risktagande, manisk (obehaglig) energi som skrämmer bort de flesta, dricker (och andra substanser i yngre år) som ett as… Men som sagt är det ju individuellt.

      Jag är själv bipolär och en del av mej tog ett glädjeskutt för att det finns en människa därute vars bipolaritet ställer till det lika mycket som min.. Samtidigt som jag också blir ledsen,över att du har det så jävligt ibland! Många kramar till dej!

    Det är ingen sjukdom utan kallas -livet.
    Beroende på ens egna vilja och attityd hur man tacklar det. Bra dagar och dåliga dagar kommer och det är upp till en själv vad man gör av det.
    Är trött på dagens snorungar som tror att allt ska vara roligt jämt , livet är inte bara rosa fluff och lyx. I det lilla/enkla bor det vackra som Ernst säger, blås inte upp allt! Känn inte efter för mycket!

    Jag är diagnosticerad med bipolär sjukdom, upplever inte alls Desirees symptom stämmer in på detta. Absolut finns det olika svårighetsgrader av sjukdomen och alla upplever ju sjukdomen på olika sätt. Men bipolär, nej. Toppar och dalar är en naturlig del av livet, alla har bra och dåliga stunder – detta är ingen diagnos, det är det vanliga livet. Somliga är mer impulsiva än andra, det är också helt normalt. Vissa är introverta, andra är extroverta.

    Om det är någon diagnos som skulle stämma in på henne så är det väl möjligen Borderline personlighetsstörning/Emotionellt instabil personlighetsstörning. Om hon nu dessutom har ADHD (som hon inte en är diagnosticerad med ?!) så förklarar det ju mycket på det impulsiva beteendet. Å andra sidan, impulsivitet är ingen diagnos.

    Häpp, långt inlägg. Men nej, ingen bipoläritet hos Dessie enligt min bedömning.

      Också bipolär och säger detsamma, inte en chans att hon är det. Borderline eller adhd kanske men nja, jag tror mest att det hon upplever kallas livet.

      Hur kommer det sig att personlighetsstörning passar in på Dessie menar du? Känner du henne?=)

        nej men allt man kan tolka är ju hur hon beskriver sig själv och sina känslor, och ibland får man nån annans bild av henne, någon som känner henne.

        Men ditt tänk får man ju inte tycka något om någon bloggare för att man inte ”känner” dom 😉

        Men jag kan ändå hålla med om att man inte ska kasta runt diagnoser höger och vänster. Finns ju utbildade människor som ska göra det. Mår man inte som man vill må och det går ut över för stora delar av ens vardag, att man helt enkelt MÅR DÅLIGT, sök stöd på vårdcentralen. Be om samtalskontakt och eventuellt medicin. Är det saker som håller i sig kanske en diagnos skulle hjälpa men först och främst tycker jag man ska fokusera på måendet.

        En annan tanke är att de behövs en ny diagnos, som bara bloggare kan få, bloggare som blivit ett med sin blogg och inte kan skilja på verkliga livet och det dom försöker visa i bloggen. (Skrattar/Gråter)

    PMS är min spontana reaktion.

    Min spontana reaktion är att hon är helt ute och cyklar.
    Hon är ett solklart fall och väldigt enkel att diagnostisera.
    Hon lider nämligen av syndromet latmask.
    Alla har vi förpliktelser och måsten, hon beter sig som en barnrumpa.
    Det är ingen som kommer komma och servera ett gott liv till dig på ett silverfat. Det är du själv som måste ta dig dit du vill.
    Hon är för lat och omogen, thats it.

    Bara en spontan tanke ?

      Haha, håller med dig. Känns som att Dessie själv känner på sig detta (undermedvetet?) då hon skriver att hon har ”komplex” för att vara lat och hela tiden måste påpeka hur ”upptagen” hon är. Hade varit intressant att se henne tackla 40 h-arbetsvecka på ett riktigt jobb.

    Väldigt intressant hur hon svarar på kommentarer. Jätteotrevligt till vissa som inte skrivit något tyket. Inte konstigt att hon får tykna kommentarer!

    Om det är något som hon upplever stör hennes vardag, så förstår jag inte varför hon inte slutför utredningen för att sedan vidta eventuella åtgärder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.