Bella och bakterierna..

bella2

Jag har aldrig – precis som Bella tydligen – fattat det där med ”tresekundersregeln”.
Om man tappar någonting på golvet, tar det då bakterierna (eller vad man nu är rädd för) exakt TRE sekunder att hoppa på ens mat?
Hur kom man fram till det? Testade man? Slängde man mat på golvet och satt jämte med ett tidtagarur och en förstoringsglas?
Det känns lite som fenomenet ”loppcirkus”…

För några dagar sen gick den vetenskapliga tidskriften Aftonbladet ut med en artikel där de uppmanar alla att slopa tresekundersregeln så Bella kanske är inne på rätt spår ändå?

För mig beror det helt på VAD jag tappat på golvet.. Är det tillräckligt mumsigt så struntar jag i om det legat på golvet hela natten.
Nu skulle ju det aldrig kunna hända i vårt hem eftersom Tjocka Hetsätarkatten dammsuger golvet efter ätbara saker men ni fattar… =)

3sek

8 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kul att hon i ena studen skriver att hon inte har problem med bakterier från marken, men att städa sitt hem 2ggr/vecka och tvätta händerna ofta – det är ett måste..
    Vem städar ens? Har de hemhjälp?

      Ja dom har städerska om jag inte minns helt fel.. 🙂

      Jaha? Kan man inte tycka om att ha ett städat hem för att man är orädd för bakterier? Jag är inte ett dugg känslig mot bakterier osv, men inte om att gå runt med otvättade händer efter jag varit på toaletten eller bo stökigt för det

      Jag är glad om jag år städat två ggr i månaden..
      Plocka å sånt gör en ju men dammsuga å damma…huu! är nog väldigt lite bakterie rädd i bellas mått mätt, två ggr i veckan känns Väldigt ofta.
      Och ja, jag äter saker från mitt stundtals mycket dammiga golv, är det gott är det dumt att missa!

    Dom testade det i Mythbusters. Lika mycket bakterier oavsett om maten legat 3 sekunder eller 30 typ.

    Blondinbellas bakterieprovokation.
    Säga vad man vill om Isabella Löwengrip, men hon har alltid visat uppfinningsrikedom när det gäller att hitta ämnen som får fart på läsarna och rassel i kommentarsfältet.
    När det gäller barn och barnuppfostran finns en outsinlig källa till provokation och jag tror att vi kommer att få se mycket av detta närmaste åren.
    PK-mammor och dito pappor har lätt att spinna loss om någon inte uttrycker samma åsikter eller visar sig ha förstått saker och ting på samma sätt som de.

    Ju kladdigare något är, ju mer bakterier fastnar på det.

    Sedan när har några bakterier på golvet dödat någon? Tycker snarare att vi svenskar är för renliga och tar livet av vår naturliga bakterierflora med exempelvis handsprit (talar inte nu om användning av handsprit på sjukhus, det är en helt annan sak). Om jag tappar någonting på golvet äter jag det ändå, bara det inte är täckt av hår, damm eller annat som man kan se, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.