Förebilder..

molly

Kan man välja att vara en förebild eller är det någonting man helt enkelt BLIR vare sig man vill eller inte?
Frågan väcktes nyligen då Molly Sandén la upp en bild på Instagram där det ser ut som att hon blåser ut rök samtidigt som det ligger ett cigarettpaket på bordet.

 • ”Om det är du Molly så sjönk du lite i mina ögon. Du kan absolut röka om det är livskvalitet för dig men dokumentera inte detta inför unga tjejer som ser upp till dig”
 • ”Hon är en förebild och då borde man inte röka”
 • ”Inte de bästa då många unga tjejer följer Molly att ha cigaretter med på bild, många unga börjar röka fortfarande år 2016 när vi vet hur skadligt det är!”

De upprörda kommentarerna menar att artisten vanvårdat sin roll som förebild men det finns även de som försvarar henne.

 • ”Molly är vuxen och hon gör precis vad hon vill. Hon måste inte anpassa sig för att hon har yngre fans. Hon är precis som oss alla, det kan vara jävligt trevligt med en cigg i vårsolen när man tar en drink. Dessutom förespråkar hon inte rökning. Och som sagt, hon är vuxen.”

Vad tycker ni? Är Molly en dålig förebild om det nu skulle visa sig ATT hon röker eller gör det henne mer mänsklig?

Mollys presskontakt menar att Molly är rökfri ska tilläggas.

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tänker att det blir damned if you do, damned if you don’t. Underbaraclara skrev ett inlägg för nåt år sen o just det här och att hon säger upp sig som jourhavande kvinnlig förebild. Det var ett skitbra inlägg!

  Svara

  Jag förstår inte varför folk blir så upprörda? ALLA vet att rökning skadar och ifall man självmant väljer att utsätta sin kropp för det, varför lägga sig i? Det är personens egna ansvar att stå för konsekvenserna som medföljer och Molly (och kenza) är en vuxen människa som kan fatta sina egna beslut.
  Nu verkar hon ju inte röka enligt hennes presskontakt, men det jag undrar är ifall folk verkligen är så inkompetenta att de inte kan använda sina egna hjärnor till att fatta egna beslut och själv inse vad som är rätt/fel? Ser jag en bild i tidningen på en världskändis som röker kommer jag inte direkt att tänka ”OMG H*N RÖKER! Då MÅÅÅÅÅÅÅSTE JAG OCKSÅ BÖRJA RÖKA FÖR JAG HAR VEEERKLIGEN INGEN EGEN VILJA UTAN MÅSTE LEVA MITT LIV EXAKT SOM DEN PERSONEN GÖR #YOLOFISH2016!”.

  Svara

   Cigarettföretagens bästa reklam är rökande kändisar. Ju fler som ses röka, ju häftigare det ser ut att vara, ju fler kommer att röka. Det är inte så att en person börjar röka enbart för att dess idol röker, men rökningen normaliseras och det känns inte lika farlig och cancerframkallande om en ung, hälsosam snygg tjej röker. Skulle ungdomar bara se gamla kändisar med diagnostiserad lungcancer röka, så hade det inte varit lika lockande som tex se välmående Molly Sandén röka till en drink på en uteservering en försommarkväll. Cigarettföretagen tackar och tar emot den positiva bilden av cigaretter i ett land där reklam för cigaretter är förbjuden.

   Svara

    Jag måste faktiskt hålla med här. En vän från barndomen idoliserade Britney väldigt mycket och valde att röka när hon såg i tidningen att Britney gjorde de. Korkat, ja men är du bara 12-13 år gammal så har du inte de bästa förståndet.

    Svara

  Nej jag tycker inte det spelar någon roll att Molly röker om hon nu skulle vilja göra det så är det upp till henne.

  Jag tycker det är dags att folk börjar ta lite eget ansvar och inte bara skylla ifrån sig på andra!!!

  Svara

  Känns som att skylla på kändisar är ett sätt att avsäga sig ansvar. Man kan låta ungarna göra vad de vill, och när det blir konsekvenser är det bara skylla på att en kändis gjort så innan. Lätt som en plätt!

  Svara

   Lätt att vara förälder idag med andra ord … 😉
   Nejdå, men jag tycker det är helt otroligt hur en sådan sak kan blåsa upp.. Det är föräldrarnas uppgift att uppfostra sina barn, men visst är det bra att ha förebilder men det innebär inte att han ska göra allt de gör.

   Svara

  Bryr mig inte. Däremot så tycker jag att du borde sätta lite press på Paow som är absolut sämst på att markera ut reklam (med undantag för de stående sponsrade inläggen, vilka hon med högsta sannolikhet inte gör själv), men helt verkar ha simmat under radarn.

  Svara

   Önskar även en analys kring Kissies plötsliga, upprepande hemmafestande hos Sean Banan. På Snap ser det ut som hon har tagit över Paows partykompisar.

   När jag skriver det här så kommer jag på att jag generellt önskar mer analysering av bloggarnas snaps. Det händer en del intressant där som det inte nämns ett ord om i bloggarna; Kissie gråtande i bilen efter ett avsked på Arlanda, Dessie ute och festar med Simon, etc etc.

   Eller varför inte Kissies efterhandskonstruktion om att det var alkoholfritt vin hon drack innan hon körde bil. BS.

   GabJoss i all ära men det är dags att gå vidare nu.

   Svara

    Håller med!! Mer om snapchat!

    Svara

    Ja, så ointressant med GabJoss!
    Varför skriva så mycket om en person som bara bloggar om skittråkiga saker som blommor och inredning och sånt, snark! Mer om saker som händer på snapchat och periscope.

    Svara

  Skiter i om hon röker men är man sångare eller sångerska är man dum i huvudet om man röker.

  Svara

  Jag är så less på när kvinnliga artister och bloggerskor önskar vara ”förebilder”
  Det tänket verkar inte finnas bland de manliga bloggarna. Jag undrar vad det är med tjejer? Varför vill de ha förebilder och inte killarna?
  Tack för en jättebra blogg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.