Hopp och skutt..

Tyra:

Idag var tydligen Tyra på hopptävling – till slut – och hennes topphäst skuttade sig igenom banan utan fel.
En meter – det måste ju vara rena söndagspromenaden för honom med all sin erfarenhet väl men bra erfarenhet för Tyra?
Han skulle nog kunna skutta runt 1 m med till och med mig på ryggen, hållandes i manen i ett panikslaget klammer.
Prisa gud för läromästare!

15 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast det är väl bra att hon lägger sig på en nivå hon klarar av? Vi vet alla att hon tror att alla hästar är Grand-prix material och hon ska nå toppen etc. Men det här ju faktiskt vettigt av fröken attityd!

    Ser inga fel i det även om hästen är så rutinerad som hon säger att den är så är ju inte ryttaren det.

      Jj precis huvudet på spiken! Tyra är ju oerfaren i tävlingssammanhag så precis rätt att starta där och låta hästen ge henne tävlingserfarenhet, har sett alltför många köpa topphästar och tro att de kan tävla på nivån som hästen klarar när de köpte den, bra att hon började på sin egen nivå. men som jag förstått det rätt så skulle de göra en serie där hennes kille lär sig rida från 0- 1meter på x antal månader och att tyra skall prova på dressyr tävling känns som att Zamillus again får mycket att jobba med men han verkar vara en perfekt läromästare!! något som däremot stör mig enormt är att nu när tyra är återförsäljare för andra märken/ designer så skriver hon inte vilket märke det är när hon gör reklam, inte på bloggen och inte på webshopen hade blivit skitförbannad om det vart mitt märke.

      Precis vad jag också tänkte… Superbra att hon startade i en klass som var rättvis mot henne själv, och så kul att det gick så bra för dem!

    Undra om hon hade smutsiga skor?

    Jag tycker det var sunt av Tyra att starta i en en meters klass. Hoppning är ren och skär färskvara och Tyra har inte hoppat ordentligt med en egen häst på bra länge. Hatten av till Tyra som dessutom har brutalt flera par ögon på sig än vi andra.

      Hatten av? Den dagen hon är mer ödmjuk och inser att hon faktiskt inte rider bra kan man säga så.

      Bara för att resultatet visade nolla fel i avd b (varför ens starta avd b liksom med allt annat än unghäst…) så innebär det inte att det var en bra eller snygg runda. Skillnaden nu mot innan är att hon har en häst som hjälper till och räddar henne gång på gång, dvs en läromästare som hon skulle haft den början.

        Fast i avdelning B så rider man väl bara på fel och inte på tid, eller? I så fall kan det väl vara ett klokt val, om man nu känner sig ringrostig/osäker på sig själv som ryttare. Då kan man ju ta sig mer tid att rida omsorgsfullt och korrekt, istället för att hafsa igenom banan bara för att få en bra tid.

        Avd B brukar inte bli full så det går oftast att efteranmäla dessutom brukar den vara billigare.

        Fast jag tycker det var ett moget beslut av henne. Jag tycker att Tyra har fattat väldigt konstiga beslut och betett sig riktigt illa men jag tycker att hon verkar vilja göra allt för att hennes djur ska må bra.
        Oftast kan rutinerade hästar med mycket kapacitet tycka att 1m inte ens är hoppning och därför brukar bra hästar slarva mer på lägre höjder (och ryttare)

        Herregud, du måste verkligen vaknat på fel sida. Känns det bättre nu efter den kommentaren? Kan du inte lägga ut en film när du rider och recensera dig så som du recenserat Tyra? ☺️

    Jag tycker det är smart av henne att både för sin egen och hästens skull startar lägre. Hon behöver komma tillbaks i ridningen. Och under tiden slipper hästen sättas i skiten mer än han klarar utan större problem.
    Jättesmart gjort!

    Till My – Man behöver ju inte rida snabbt bara för att det är Avdelning A 😉 Jag kommer alltid föredra att starta avd A för att skaffa rutin just för att det oftast är fler hinder att hoppa (två faser oftast eller annan bedömning som inte bara är 8hinder clear round). Ju fler hinder dessto mer övning tänker jag och dessto mer tid att hinna hitta rytm och tempo och få en bra känsla tillsammans runt banan. Bara för att det är en tidsbedömning behöver man ju inte rida för vinst.

    Konstigt att hon inte skriver om tävlingen i bloggen. Det är bara reklam numera. Räcker att läsa här om Tyra när bloggen är såå tråkig.

      Det kommer nog.. hon ville nog inte ha allas ögon på sig på deras första tävling tillsammans..

    Intressant är väl att Cornelia har bloggat att Corvara är till salu för rätt pris!!!

    Var det så här Tyra verkligen hade tänkt sig ¿¿

    Vad näst ?? Sälja Fleur ¿¿¿

      Tror faktiskt inte att corvara kommer att säljas och att ”rätt pris” är riktigt mkt överpris för hästen dvs den är egentligen inte till salu ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.