Bröllop..

Kissie:

kissie2

Kissie har ju haft – minst sagt – stora problem med att hitta en klänning att ha på sig på – vad jag antar är – Bobby Onducus & hans Jimis bröllop och i sista sekunden köpte hon den här.
Många av läsarna anser att den är opassande för ett bröllop och vissa går så långt som att kalla det respektlöst.

Jag vet inte jag..allt handlar väl om vad som angivits som dresscode och hur brudparet vill ha det? Eller?

Skulle ni ha en klänning som denna på ett bröllop?

kissie1

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men va? Det är ju hennes barndomsväns bröllop, det skriver hon ju i bloggen

      Ah, då gifte dom sig sonika på samma dag..

        Varför skulle hennes mamma och syster vara bjudna på bobbys bröllop?

          Inte fan vet jag.. =)

    När jag gifte mig i våras var bröllopet mycket litet och intimt. Ca 20 personer var bjudna på middag istället förbröllopsfest. Varken jag eller maken valde att ha dresscode. Vi sa till gästerna att de fick komma i precis vad de ville så länge de kände sig fina i det. Dresscode är skitnödigt, enligt mig. Det viktiga är att man som brud/brudgum känner sig uppvatad på bröllopsdagen- inte vad gästerna har på sig. Men sedan är jag inget fan av konventioner direkt.

      Ja, jag håller med!

      När vi gifte oss så hade vi ’kläder’ som dresscode. ? och till pappa sa jag helst rena kläder. ?

      Nu är väl tanken med klädkos att just gästerna ska känna sig bekväma. Att de inte ska behöva känna sig udda eller fundera på hur det förväntas att de ska klä sig. En liten hjälp på vägen att ha en kul fest där man känner att man passar in. Någon som dyker upp i balklänning när alla andra har typ shorts på sig kommer inte ha roligt på festen och vice versa. Klädkod behöver ju inte vara frack, eller smoking utan kan vara buissnie casual, kavaj eller lätt och ledigt, sommarklädsel etc. Man kan ju också ha ett team som Great Gatsby etc.

        klädkos = klädkod

        team = tema

        Buissnie = business?

        Sanna: Japp 🙂

        Måste säga att jag inte var medveten om att folk kände såhär över vad de ska och inte ska ta p sig till olika tillfällen. Sen börjar jag undra om det är jag som är udda som nästan alltid har fina klänningar på mig..? :S
        På ett bröllop jag var på hade jag på mig en klänning som jag sen även använde på jobbet, exempelvis. Det jag menar är nog att jag aldrig direkt funderar så mycket över vad jag kan ha på mig och när, utan klär mig bara i det jag själv tycker är fint. Vare sig det är bröllop eller bara ett casual besök hos en vän. Vilket då har resulterat i att min garderob i stort sett bara består av fina klänningar.
        Är jag udda? haha

        Kissekatt: Alltså jag tror bägge sätten är nästan lika vanligt att vara på. Dem som har social ångest över hur de ska vara och betee sig och en stor vilja att passa in och inte sticka ut och dem som tycker det är kul och något naturligt.

        Själv är jag nästan som du. Har liiiite för mycket finkläder i proportion till vad jag behöver. 😎

      Antar att du menar att det är ”skitnödigt” att behöva klä upp sig men dresscode betyder ju bara vilken nivå som föreslås så att folk slipper bli obekväma av att vara den enda som är uppklädd eller nerklädd. Man kan ju ange dresscode ”casual” eller ”sommarfint” t ex om man inte gillar för uppklätt. Att man är superbekväm i ett par jeans när man är på jobbet betyder inte att man skulle vara superbekväm i dem på ett bröllop om alla andra gäster har klänning eller kostym.

    Skulle så himla gärna se den på för att veta säkert men jag tycker nog inte att den är opassande 🙂 tycker den är ganska fin 🙂

    Jag skulle inte se snygg ut i den klänningen oavsett tillfälle, men jag tror säkert att Kissie klär i den och att den passade på det bröllop hon var på.

    Vi körde dresscode ”uppklätt men bekvämt” på vårt bröllop. Då fick folk komma som de kände för. Om någon kände sig snygg och bekväm i jeans och t-shirt kom man i det, någon ville ha kostym, någon långklänning och någon partyklänning. Huvudsaken var att man kände sig fin och bekväm.

    När jag skulle på bröllop googlade jag sönder fingrarna för att läsa alla etikettregler om klädkoder, klänningslängd, färgval, urringning etc. Sen letade jag igenom hela internet i jakt på den perfekt klänningen. Glad att andra är lite mer avslappnande och coola i sociala sammanhang 😛

    Jag kan väl tycka att den är opassande OM inte brudparet sagt något annat om det. Jag skulle aldrig bära en sådan klänning på ett bröllop. Jag tycker det är lite roligt med dresscodes!
    Det enda bröllopet jag varit på i mitt liv är min fars, där bestämdes det att det skulle vara ljust och fräscht, eller ja, vi brudtärnor skulle ha liknande färger åtminstone. Så jag hade någon beige/vit klänning, knälång ungefär.

    Allt står här:
    http://www.brollopsguiden.se/mode-och-skonhet/kladkod-ratt-kladd/271
    (inte adlink utan vanlig link)

    Hon la upp bild på sig själv i snapchat på den och jag tyckte inte den satt så snyggt, den såg för stor ut. Klänningen är verkligen inte min stil och jag tycker inte det finns något bröllop den är passande på.

      Såg också det. Inte snyggt på något som helst vis. Hon kan inget om kläder och mode (vilket hon även själv har sagt), så resultatet blir ofta katastrofalt för drottningen av polyester.

    En söt liten klänning med betoning på liten. Är det i kyrkan som den ska bäras så är det väl inte så passande kanske men om det är ett borgligt bröllop så är det väl ok.

    Är mer nyfiken på om någon orkar hitta klänningen Matplatsen-Victoria hade på sig på det brölloppet hon gick på. En spetsklänning med massa tyll som hon påstår är mintgrön/turkos:

    http://www.matplatsen.net/2016/07/02/the-wedding/#comments

    Vart då??Eller har hon kontrastat bilderna så mycket att den ser vit ut?

      Om du zoomar in på bilden på klänningen längst ned och jämför den mot den grå kyrkväggen så kan man ana att den slår mot turkost/mintgrönt. 🙂

        Typ den blaskigaste mintgröna färgen jag någonsin sett..

        He he, men jag trot att du har rätt att de beror på filter. 🙂

    Extremt osmakligt val av klänning på ett bröllop, oavsett dress code.

      Om dress code är kort klänning då?

        Ja då är den bara ful. Tyvärr.

    Festklänning? Är inte bröllop en fest?

    Alla är inte så konservativa heller. Om jag gifter mig (NÄR jag gifter mig… är bara gubben som ska övertalas först) får folk komma som de vill. De lär ju ändå bara slabba i sig tårta och bli redlösa, lika bra att vara bekväm under tiden!

    Jag tycker allt som har med klädkoder att göra är så fruktansvärt löjligt. Så länge man inte har en ”happiest day ever-tröja” på sig på en begravning eller vad vet jag, underkläder enbart på ett bröllop liksom? Lika självklart som att man inte har kläder med ex. Hakkors på bland folk eller skitiga mjukiskläder på en jobbintervju? Jag skulle aldrig någonsin kräva en viss klädkod. Och som ovan sagt att det är bra för gästerna att bli tillsagda vad dom ska ha på sig för att inte dyka upp i helt opassande kläder? Vem som helst förstår väll att ett bröllop = vanliga jäkla finare kläder? Vill du ha en lång eller kort klänning? Polokrage eller urringning? Varsågod xD

    Har tänkt ha dress code ”Kul” på vårt bröllop, så får folk tolka det precis som dom vill. ?

      Jag hade LÄTT kommit utklädd till Wonderwoman! =)

        CamCam, du är helt klart bjuden på mitt bröllop!

      Alltså jag gillar ditt grepp men tycker det är lite oschyst mot dem som våndas inför att gå på fest och hur de ska klä sig. De är fler än vad man tror. De är för alla deras skull som värdparet ”hjälper” sin gäster till att få en kul fest.

      En vag inbjudan ”kom som ni vill” etc skapar bara osäkerhet istället för att folk känner sig avslappnade om de har dessa känslor.

      Men ni kanske känner alla som ni ska bjuda så pass väl att ni vet att alla tar en sådan inbjudan med humor och känslan inför att det kommer bli en kul fest. Jag hade kommit klädd i något knall gult beredd på en fets med mycket skratt. Gult är kullt 😀

    Vi hade ”Klädsel: Ja tack!”.

    Den där klänningen tycker jag personligen hör hemma på en nattklubb!

      Haha.. Ja tack? Inte nudister då?

        Nej här diskrimineras hej vilt!! :))

    Jag är säkert både skitnödig och gammal (30), men slutar aldrig förvånas över hur illa folk klär sig på bröllop. Det är en sak om brudparet själva inte kunde bry sig mindre, men i mitt fall vet jag att brudparen förväntar sig viss stil OCH angett en mer traditionell dresscode som t.ex. mörk kostym och gäster ändå kommer i foppatoflor och jeans eller muskort och urringat. Det kan väl inte vara så besvärligt att välja en klänning som går åtminstone nästan till knäna och inte skriker nattklubbsklänning och för män att välja ett par rena sneakers och skjorta om kostym och finskor inte är ens grej?

      Håller med. Tycker det är ett sätt att visa på respekt för dem som bjuder till fets och att det känner sig hedrade av inbjudan. De är ju torts allt inbjuda att få dela en av de största dagarna i någons liv. Det ÄR en ära helt enkelt.

      Om någon känner ”ta mig som jag är eller skit i det” så låt åtminstone brudparet få veta dessa känslor på förhand så att de har en chans att få välja om de känner att den gästen värderar deras vänskap med dem eller inte.

    Nu är varken jag eller min karl så inne på att ha bröllopsfest om vi gifter oss.. men om vi haft det hade jag lätt velat ha ett stort pyjamasparty och tacos till mat och en fet chokladtårta efter :D:D:D

      Får ja komma ? Lovar att ha en svin najs present med mig ??

    Jag har inget emot varken urringat eller kort på bröllop så länge det är sytt med stil och bärs med still. Detta exempel kvalar inte in på detta, den är enbart stillös.

    Denna klänning på en 16-åring med platt byst hade man kanske kunnat vara överseende med. Men på en vuxen kvinna på ett bröllop – nej, och för att vara ärlig så blir resultatet inte smakfullt med den bysten som är aktuell i detta fall. Fel byst, fel ålder, fel tillfälle.

    Och alltså, så svårt ska det väl inte vara att välja ut en bra klänning?

    Jag tycker också denna klänning är rätt opassande. Som alla andra sagt så beror det på vad värdparet har för klädkod. Men nattklubb brukar vara rätt ovanligt. Då det borde är barn och gamla på bröllop alltsom oftast brukar det vara utav respekt för alla åldrar att klä sig ganska så neutralt. Även en med alternativ stil hade jag förväntat mig ”tona ner” lite och de brukar de faktiskt vara jätte respektfulla med även om de inte känner sig helt bekväma.

    Det är ändå bilder som ska visas i 50 år + så tanken är ju att brudparet ska glänsa och inte någon annan stjäl fokus heller på ett eller annat sätt.

      *både

    Förra sommaren skulle jag på min väns bröllop.. Hittade en väldigt fin knälång klänning, vinröd i färgen. Tack och lov så frågade jag bruden innan om hon tyckte den var okej, ah visst superfin sa hon. MEN, röd klänning står tydligen för att man har legat med brudgummen, så jag fick efter ett gott skratt leta efter en ny klänning haha 😀

    Alltså, nu känner jag inte Bobby, men jag känner till honom. Om man googlar på Bobbys namn, så tycker jag att Kissies klänning är helt rätt, tom lite modest (blygsam). Och Bobby har en väldig fin kropp som han gärna inte verkar tveka att visa fram, he he, tack tack.

    Folk dör av svält och brist på rent vatten och Kissie har på sig en fin klänning som har bra längd och ser fin på en kändisfrisör/stylists bröllop. Så tänker jag. 😉

    Ja, jag håller med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.