På munnen..

Det här har skapat lite av en storm på sociala media – Victoria Beckham som pussar sin dotter på munnen.

Vissa tycker att det är ett fint foto på mamma-dotterkärlek medan vissa tycker att det är galet opassande att pussa sina barn på munnen.

Går detta in i samma fack som Odds #nakengate från igår?
Fel att pussa på munnen? Medhåll eller mothugg?

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Eh va? Jag pussar också min mamma på munnen. Är det konstigt? är ju bara som en snabb puss som man ger sin hund, katt, barn osv.

    Lol! Jag har alltid pussat mina föräldrar/syskon/vänner på munnen. Jag är nu 30 och tvekar inte att plantera en fet puss på min mammas/pappas mun!

      Går du runt och pussar andras partners på munnen? Dina kollegor också?

    Vad är det för fel på folk? Får man inte pussa sina barn på munnen nu heller? Är det inte mer onormalt att hitta något sexuellt i precis allt? Hur gör dessa människor om deras barn vill pussa sina föräldrar på munnen – säger att ”nej, det är fel”?

      Precis, jag tycker det är ganska tröttsamt att allt ska ses sexuellt. Det finns kärleksfulla beröringar som inte har med sex att göra.

    Jag pussar mina barn på munnen. Ser inget som helst problem med det.

    Att pussa sina barn på munnen ser jag inte som ett problem så länge de själva inte visar/säger att de inte vill. Däremot att som några här ovan skriver, pussa sina föräldrar/syskon/osv på munnen när man är vuxen.. För mig är det riktigt, riktigt obehagligt att ens tänka på. Då står jag ändå mina föräldrar väldigt nära. Men munnen reserverar jag åt min pojkvän.

    You got to be kidding me right? Tycker synd om de barnen som växer upp med en PK-liga till föräldrar där barnen aldrig får uppleva nakenbad och pussar!

    LÄNGE LEVE NAKENHET OCH KÄRLEK!

    Sålänge jag får kommer jag pussa mina barn på munnen! Visar dom att dom inte vill självklart slutar jag, men jag tycker bara det är fint att pussa varandra.

    Nu var det längesen du skrev om Anna Book så jag måste kommentera lite. Hennes spanska är så sjukt kass, det är inget fel i att försöka skriva och försöka sig på språket. Men när hon tar bort kommentarer som trevligt rättar henne blir det så löjligt ? tycker även hennes ständiga ”vi har varit på playan idag, kram från heta varma soliga Spanien” och hashtaggar känns så skitnödigt. 1. Alla vet att det är varmt i Spanien 2. Vem säger ens ”playan” 3. SÅN jäkla stor grej är det inte att vara i Spanien ?

      Jag tänker alltid på stig helmer i sällskapsresan när jag läser playan?

      Hon drack ”café con letche” häromdagen…. Men jag reagerade mest på att ”fantastiska kocken Anna” serverar fejk parmesan från påse (sådan där färdigriven som är som sågspån) till sin pasta, tror att bruschetta ska serveras med grillad ost och att hennes hamburgare är perfekt runda och tunna som en skosula från en BigMac ohoj ser ut att komma från frysdisken på El Arbol….

        Tunna hamburgare är ju gott godare.

    Vad är det för fel på folk? Jag pussar båda mina barn på munnen när dom ska sova tex. Skulle dom visa obehag så skulle jag ju naturligtvis inte göra det. Jag vill ge så mycket kärlek jag bara kan i form av kramar, pussar , hålla hand , smeka kind, klia arm och rygg och kärleksfulla ord till mina barn. Obegripligt hur man kan se något sexuellt i nåt liknande.

    Älskar att pussa min lilla plutt på munnen. Han är fyra år och om nån skulle säga att jag är äcklig för det skulle jag allvarligt talat tro att nåt är fel på den människan.

    Mina brorsbarn får alltid en stor fet smoooch på munnen. De är mina älsklingar.
    Alla får göra som de vill, men de som finner något sexuellt i en puss till ett barn, well den kanske borde kolla upp sig.

    Så dumt så man vill dunka huvudet i en vägg. Det är SJUKT att se nåt sexuellt i att pussa sina egna barn. Vad är det för FEL på de som tycker så? Case closed och pussa på.

    Min BVC dam rekommendera att inte pussa barnet på munnen pga bakterier som sprider sig och karies och liknande, men har nog undvikit denna rekommendation och pussat pojken!

    Pussar alltid min tvååring hejdå när jag lämnar på förskolan, och hon vill alltid pussas på munnen. Varför inte? När hon är tio-isch kanske det börjar ta emot, men vem vet?

    Jag är 20 och pussar mamma på munnen när vi skiljs åt för en längre tid, ser inget konstigt i det alls. Så har vi alltid gjort sen jag var liten!

    Jag pussar alltid mina döttrar på munnen när dom går till skolan/åker till sin pappa/ska sova osv. Dom är 13, 12 o 9 år gamla. Det är bara 12-åringen som sagt att hon inte vill att jag pussar henne inför hennes kompisar längre, det är pinsamt. Jag slutar pussa mina barn när dom säger att dom inte vill längre. ?

    Nä tycker faktiskt att det här är mer löjligt att bry sig om än nakenhet. En kram kan ju vara lika sexuell som en puss så då kanske vi ska sluta röra vid varandra och våra barn så att det inte är något som kan upfattas sexuellt. Nä fy skam på alla som vågar kritisera något så fint som en puss.

    Alltså, barn som inte får kärlek och beröring som små är ju dom som blir skadade som äldre eftersom att brist på kärlek är ofta dom som blir sexuellt störda.

    Det här är ju bara sjukt..

    Men alltså, nu får väl folk för fan ge sig! Att vara naken framför sina barn (”normalt” naken, inte ”dingla pitten förföriskt framför dom” som nån så fint uttryckte det under inlägget om Odd), pussa dom på munnen osv är helt jävla naturligt, och om en ser nåt fel i det så får en nog titta till sig själv och sina egna skeva tankar! Blir förbannad på riktigt!

    Jag minns när jag va liten och Sverige var ett land där nakenbad och pussar på munnen inte var något speciellt. Hela Europa var ju ”lössläppt” jämfört med usa….nu är vi som usa.

    Glad att jag växte upp när pussar på munnen & nakenbad var en självklarhet.

    Jag växte upp utan pussar. När jag var liten tyckte jag att det var jättemärkligt när andra gjorde det. Men idag tycker jag inte det är något konstigt! Känner båda för det så gör det bara?! Bada nakna, pussas, gör vad ni vill men stopp om det är av fel anledning. Svårare än så är det väl inte?

    Jag tycker att det är äckligt oavsett barnets ålder. Dessutom sprids karies från föräldern till barnet.

    Jag har aldrig pussats på munnen med mina föräldrar och när jag blev lite äldre och förstod att andra gjorde det blev jag förvånad och tyckte att det var lite konstigt.
    Jag tror inte jag kommer göra det med mina barn om jag får några, men det är mer att det fortfarande känns konstigt för mig personligen. Egentligen tycker jag inte att det är något fel med det alls. Precis som en kram kan ju en puss ha många olika betydelser, och munnen är ju inte en sexuell kroppsdel heller utan en tämligen neutral.
    Dock kommer jag pussa gosekinder tills läpparna flagnar!

    Asså skojar ni med mig? Kan väl inte finnas en människa i världen som kan reagera negativt på det här? Allvarligt. En mamma som önskar sin dotter grattis. Herregud det är inte konstigt att pussa sina barn på munnen väx upp!

    En av mina vänners farfar pussade mig på munnen när jag var liten. Varit äcklad av det ända sedan dess. Jag minns hela barndomen som att folk alltid skulle krama en, ta i en, pussa en på huvudet, osv. Jag var ganska reserverad redan då. Kommer nog inte pussa mina framtida barn på munnen faktiskt, och ska svärföräldrar börja hålla på så kommer jag säga stopp.

    Men inte pga ”onaturligt” bara pga jag vill att mitt barn känner integritet kring sin egen kropp.
    Man får fråga barnet om det är okej, och inte pressas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.