Tyra och smärtlindringen.

Tyra:

En läsare ställer frågan till Tyra om hur hon ser på sin smärtlindrig. Att hon behöver ta den förstår nog de flesta men jag tycker frågan är relevant.
Har hon pratat med nuvarande vårdgivare om sitt tidigare missbruk?

När hon skadade nacken började hon äta tabletter igen och blev fast igen – hur är detta annorlunda?
Att vara medveten om och uppmärksam på detta är ju viktigt – att sticka huvudet i sanden och bara säga att det inte kommer bli ett problem känns barnsligt ignorant.

Det kanske inte är någonting hon ens orkar fundera på nu men när nedtrappningen börjar borde hon göra det.

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  har vi som inte är läkare och vårdpersonal av tyra verkligen rätt att spekulera runt tyras vård? jag tycker inte det. Den är mellan tyra och hennes läkare.

  Vi kan sitta och tycka och tänka men vi har ingen utbildning och därför har vi inte kunskap att tycka och tänka.

  Svara

   Nu är det ju inte vård det handlar om, utan hennes tankar om sitt missbruk

   Svara

    Jo absolut men personen som har kommenterat skriver ju som om hon arbetar inom sjukvården. Nu vet jag inte om hon gör det men när hon gärna vill se bilderna så går hon över gränsen. Läkare har tillgång till alla sina patienters journaler och kan även kontakta Apotek för att se hur många läkare patienten har gått till och begärt samma medicin så det är läkarna som ska bedöma Tyras tillstånd och vad hon behöver äta och förhoppningsvis har de bra koll så hon inte faller tillbaka igen.

    Svara

    Jag tänker att folk stör sig för att Tyra säger a och inte b. Hon har dessutom varit öppen om sitt missbruk tidigare och velat dela med sig så tycker att hennes svar känns drygt men i vanlig Tyra anda. Hon kunde ist låtit bli att svara. Hon har valt att skriva om sin skada på ett sånt sätt att det öppnar för frågor, vilket hon hade kunnat undvika om hon hade velat. Men då hade hon inte varit Tyra.

    Svara

    Matilda: Nej jag förstår dig och håller med. Jag försöker verkligen finna någon sympati för Tyra men det är så svårt när hon alltid svänger sig och konstant argumenterar med sina läsare.

    Svara

   jobbar man i vården vet man att man har inte har någor och göra med andra pat som inte är ens egna. alltså bevisar det att personen inte jobbar i vården.
   Många av de som ”jobbar inom vården” som skriver till tyra visar ju inga som helst kunskaper om vård.

   Tyra kommer säkert bli utfasad på smärtlindringen och hon kommer säkerligen övervakas. Och man får inte sina röntgen plåtar hur som helst. hur ska hon lägga upp dem har ni tänkt? för det måste de scannas in och det är lite svårt på ett sjukhus.

   Ni är för snabba att döma på saker som inte är fakta någon drar upp att hon hela tiden har samma byxor på sig på sjukhuset. kan vara så att just de byxorna är väldigt lätta att ta av och på och gör att hon själv ex kan gå på toa till skillnad från andra byxor finns enkla förklaringar till det mesta.

   Svara

    Hade någon annan bloggare råkat ut för den här olyckan hade jag inte misstrott dem. Men hur många gånger har inte Tyra ljugit, undanhållit sanningen, överdrivit och dragit på sig största offerkoftan? Hennes tidigare beteende gör att det är ytterst svårt att tro på henne. Varför tror du så blint på vad Tyra säger? Vilken anledning att tro på henne har hon gett?

    Svara

    Fick kopior på mina plåtar både vid min armfraktur och nyckelbensfraktur, så att få bilder verkar då inte vara så svårt..

    Svara

    Nä, vi som jobbar i vården och tycker att vi kan komma med synpunkter eller tips.. eller helt enkelt faktiskt vår kunskap – vi håller käft för jämnan för det är ju inte så att vi bryr oss om människor egentligen. Särskilt folk som mår dåligt.

    *viftar med ironiflaggan*

    Svara

    Alltså hon har helt garanterat fått en pappersutskrift på sin röntgenbild. Röntgenplåtar används i princip aldrig i dagens läge, allting lagras digitalt.

    Svara

    Fast region Östergötland har digital röntgen så det är inte som på greys anatomy där det är röntgenplåtar och man måste vid en upplyst vägg för att kunna se bilderna. Så bara hon ber om att få bilderna utskriva så kommer hon att få det. Har själv fått det och det var inte alls krångligt 🙂

    Svara

    Det var Tyra som från början skrev själv att hon ville visa röntgenbilder på bäckenet hon fått. Därav flera som skrivit att de gärna vill se bilderna. Röntgenplåtar finns inte längre, allt är datoriserat sedan många år. Bilder kan också lätt skrivas ut. ABC, varför skriver du så bestämt när du inte alls vet?

    Svara

   jag tror på tyra för att jag själv vart pat och för att jag jobbar inom vården samt att jag är lite äldre än de snorungar som tycker och tänker.

   Jag ser förklaringar som ni inte ser när ni ”granskar” henne som ni kallar det.

   Svara

    Men ABC….

    Du kan va’ snorunge!

    Luktar Tyra-klan om dig.

    Svara

  Förstår inte varför hon alltid är så otrevlig mot sina läsare

  Svara

  Jag känner då hör: hade Tyas skador varit som hon säger att de är så hade hon lagt upp röntgplåtarna för att få tyst på alla som inte tro på henne.

  Svara

   man får inte sina röntgen plåtar hur som helst och hur ska hon lägga upp dem? de måste scannas in och tror inte hon har en skanner på sjukhuset. Vad ska du som ike lekman kunna utläsa av en röntgen plåt? ibland ser man inte frakturer om man inte är van att läsa plåtar så inte säkert att tyras frakturer syns trotts att de finns.

   Svara

    Det går utmärkt att fota av dem mot ljuslådan eller på skärmen. Och jag antar att Tyra själv frågat om hen ville se plåtarna med tanke på hur Anna skrev i sin kommentar.

    Svara

    och hur ska du som inte är en van röntgen läkare kunna se vart och inte vart det finns frakturer om de är fotade på det viset?

    Svara

    På mina plåtat från mina ben ser man jättetydligt och jag har fotat med mobilen

    Svara

    Faktum är att man hur enkelt som helat kan få sin röntgen utskriven på papper. Tar en sköterska 4 sekunder ungefär och dom nekar en aldrig. Sitter själv med utskrift från min röntgen då jag bröt armen. Plätt lätt faktiskt!

    Svara

    Det är busenkelt då de lagras digitalt och att skriva ut dem tar 30sek.

    Svara

    Scanna? När jobbade du inom vården egentligen, typ 20 år sen i bästa fall? Röntgen lagras sedan länge digitalt i journalsystem som läses i datorer. Man sparar inte röntgenplåtarna i pappersform bara utan digitalt och skriver sedan ut dom därifrån. Vi kollar röntgenbilder flera ggr i veckan på mitt jobb som sjuksköterska och det är i digital form som vi sen kan skriva ut på vanlig skrivare om läkarna vill det. Jisses, scanna? Hahaha

    Svara

    Lina de ska väl scannas in igen för att kunna läggas upp på bloggen eller hur hade ni amatörläkare annars kunna se hur benen är brutna? ska hon ta ett kort på röntgenplåtarna så ser ni ju inte de eventuella frakturerna.

    Svara

    Abc.. Varför sutter du här och ljuger?
    Gå och lägg dig vetja!

    Svara

    ABC, för att vara ”äldre och vet bättre” är det en stor miss i kommunikationen som gör att antingen missförstår du, eller så missförstår andra dig.

    Idag, 2016, behöver en inte scanna särskilt mycket. Röntgenplåtar i dess klassiska mening finns inte längre. De lagras digitalt. Det tar inte alls lång tid att skriva ut dem och patienten har rätt till dem. Om patienten vill lägga upp dem på sin blogg behövs fortfarande ingen scanner. Med dagens moderna telefoner blir bilderna tillräckligt skarpa. Mer frågor?

    Svara

    Klart att du får dina röntgenbilder om du ber om dom! Det är vårdgivaren faktiskt skyldig att ge dig. Skyndsamt dessutom. 🙂

    Svara

    Men ABC hur sjutton tror du hon får upp bilder på hästarna i bloggen? Trycker in corvara i en scanner? Skärp dig.

    Svara

   Eller så har hon ingen skyldighet att visa eller bevisa något.

   Svara

    Mitt svar till dig ang förtal…

    ”Din dumme fan. Jag var på din sida o det här fallet.

    Läsförståelse!”

    /Hmm

    Svara

    Läser inte Tyras blogg men tkr inte det finns ngn skyldighet för henne överhuvudtaget getemot er i drevet.

    Svara

    Vad har det med läsförståelse att göra? Är det så att du har svårt att förstå det man skriver om det inte skrivs exakt korrekt? Alla kanske inte orkar eller har tid att lägga på petitesser. Handlar det om det nu? Rättstavning och Va på din sida? Herregud.. Ingen idé att diskutera med någon som inte begriper.

    Svara

    Och nu är du ännu dummare.

    Jag förklarade vad förtal är. Jag kopierade tom en förklaring från brottsbalken. Du förstår inte att tolka det till din fördel. Du kallar mig för mobbare.

    Men en sak ska du ha klart för dig. Även om jag tycker du har en poäng här och där, jag är alltså inte på din sida konsekvent, så gillar jag verkligen inte ditt sätt att fara fram här. Och att du onte ens förstår att ta till dig av en ren faktatext helt utan värderingar visar på hut illa du är på det.

    Gå ut och ät en glass.

    /Hmm

    Svara

    Glömde: Du har alltså helt rätt, det är inte lönt för dig att diskutera och det är inte för att ”vi” inte förstår något, utan för att DU verkar fatta noll vad någon skriver till dig.

    (Det är mångas text som inte går in i dig vad där står, inte bara min.)

    /Hmm

    Svara

    The real

    Far fram? Jag men ingen annan? Lagtexten osv förstod jag. Hade koll på den annars hade jag inte uttalar mig. Du som inte förstod att jag även svarade på annat. De kan jag be om ursäkt för.

    Svara

    Och the real. Jag gör annat om dagarna än att sitta här och följa varje detalj, så jag kan stolt säga att jag säkerligen missar text inte missuppfattar. Tragiskt om jag inte gjorde annat än att ha mobilen i ansiktet 24/7.

    Ha det fint

    Nja glass har jag inte tid för!

    Svara

    Nej du missar inte utan du läser fel för annars så hade du inte klassificerat mig som mobbare.

    Synd om dig att du inte har tid för glass. Det är gott.
    /Hmm

    Svara

    Då tycker jag att du ska ta och fundera på läsförståelse. Jag har inte skrivit dig som mobbare.

    Va roligt att du gör dig lustig. Jag är ensam med ett barn sedan pappan dog så jag tycker kommentaren om glass är onödig och barnslig. Men tycker knappast det är synd om mig för att jag inte har tid att läsa allt.

    Skönt att du kan tala om för mig vad jag läste fel och inte.

    Jag behöver inte googla fram text jag kan den.

    Ta dig en glass du som tycker det är det viktiga i livet. Så undra vem som är en dum fan.
    Tack.

    Svara

    Men är du på riktigt.!??? Du har svarat under min kommentar!!!!! Hur ska det tolkas på något annat sätt då än att det var till mig? Skriv ut nick om du inte klarar av att hålla reda på vilken knapp du ska trycka på.

    Tråkigt med dina barns pappa. Vad har det med saken att göra? Fiskar du sympatier eller ursäkter för ditt dåliga beteende?

    En glass fick det bli istället för en pepparkaka pga årstiden.

    Att glass är barnsligt säger ju en del om dig och ditt barnasinne, men det har vi ju redan förstått hur det ligger till med det.

    Svara

    Jag behöver inte någon sympati från en omogen person som plötsligt tar upp glass pepparkakor och barnasinne.

    Jag kanske inte kan ta glass det kanske skapar traumatiska minnen. De vet ju inte du.

    Jag tar inte ansvar att du inte förstår att man kan lyckas skriva eller lägga text fel. Alla sitter inte 24/7 på bloggar och googlar text.

    Lika bra att bara hålla med dig och tycka att du har alla rätt.
    Men gå inte på mig om saker du inte vet.

    Ta hand om dig.

    Svara

    Sen att skriva VI istället för jag är väll endå ett typiskt sätt för att inte kunna stå upp själv för vad man skriver.

    Mitt dåliga beteende? för att jag inte håller med dig? Eller för att jag inte är här 24/7. Men du har ett bra beteende du.

    Svara

    Du behöver inte googla något. bara läsa vad som står där utan att hitta på egna saker som inte står där.

    Och nej jag beter mig inte bra mot någon som helt utan orsak har klumpat ihop med med vad hen tycker är en mobbarmobb och sedan när hen får förklarat för sig att hen gjort ett misstag inte ber om ursäkt. Jag beter mig inte bra mot någon som börjat med att vara otrevlig.

    Dylika kallar jag för dumma fan.

    Ja du vad ska jag säga. Jag är en jävle på att mulit-taska. eller så sitter jag kanske i rullstol och är förlamad så att detta är det jag kan göra med mina dagar. Vad vet du—–? 😈

    Svara

    När skrev jag att du mobbade? Ska jag be om ursäkt för att du inte förstod?
    Du uppfattade mig som otrevlig för att jag tyckte de va lustigt att lägga upp text från Google och för att jag inte skrev exakt som du tyckte.

    Ska jag vara trevlig mot någon som talar om för mig vad jag minsann menade. För det vet du minsann.

    Skulle du vara förlamad skulle du säkerligen inte göra dig lustig så. Man kan nästan hoppas att det är så. Vore nästan tragiskt annars.
    Ge dig nu. Jag vet vad jag menade. Jag bad om ursäkta att du inte förstod och att jag inte gjorde exakt som du tyckte. Så då är det väll bra.
    Kan vara så att du äger rätten att kommentera på bloggar och hur man ska skriva. Vad vet jag.

    Svara

    ”Du uppfattade mig som otrevlig för att jag tyckte de va lustigt att lägga upp text från Google och för att jag inte skrev exakt som du tyckte.”

    Hur fick du min kommentar til det? Det var inte ett svar till dig eller någon annan utan ren information till alla som satt och hade åsikter om vad förtal är och inte är.

    Och nu sitter du och ljuger för du fattade inte alls från början att jag hade kopierat det från brottsbalken…

    ” Är det så att du har svårt att förstå det man skriver om det inte skrivs exakt korrekt”

    Nä för all del du kalla de inte mig rent ut för mobbare, men du uppmanade mig att kontakt en jurist som är insatt i mobbning. Varför det? Fanns ingen andligen alls. Allt so stod där var korrekt och dessutom styrkte ditt påstående om vad som är förtal.

    Du fattar visst inte när du ska sluta att göra det här till en personlig fråga om vem som är vad som idivid. Jag gjorde mig inte lustig över någon som är förlamad. Jag gjorde mig lustig över dig och dina personliga omständigheter som för dig till en bättre människa med patetiska antydningar om att jag inte har ett liv eller varför jag har det. Allt som inte har något alls med sakfrågan att göra.

    Men du, vi kan fortsätta på DIN inslagna väg… hoppas att dina barns pappa dog för att slippa dig. SÅ, bra NU? Är vi färdiga med den töntiga retoriken?

    ”Kan vara så att du äger rätten att kommentera på bloggar och hur man ska skriva. ”

    Tog ett tag inna polletten trillade ned men nu har du äntligen förstått hur det ligger till. Jag och enbart jag äger rätten hur man ska kommentera. 😈

    Svara

    PS Humor i att du efter x antal inlägg fortfarande inta fattar att jag höll med dig i sakfrågan om vad som är förtal. 😆

    Svara

    Dina kommentarer går för långt. Jag behöver ingen på min sida. Fattade från första början. Gå på någon annan istället. Tar inte att man nedvärderar mig som patetisk osv. Det räcker.

    Svara

    Jag kallade inte DIG för patetisk. Jag kallade ditt AGERANDE för det.

    PS Du adresserade mig först.

    Svara

    PS2 För andra gången. Jag är inte på din sida. Jag höll med dig om EN sakfråga.

    Svara

  Reagerade mest på att hon skrev ”FÖRE DETTA missbruk”, alla som har vart missbrukar eller känner missbrukare vet hur lätt dem har att falla tillbaka…

  Svara

  Hur kan hon inte veta vilken sorts röntgen hon genomgått?

  Svara

   för att hon antagligen inte är en van pat och inte fått det sagt till säg vilken det var. Men troligen är det en vanlig röntgen.

   Svara

  En gång missbrukare alltid missbrukare om än en ”nykter” sådan

  Svara

   Word

   Svara

  ”Vill gärna se bilderna” blir helt paff! Tycker på riktigt synd om Tyra som ska behöva förvara sig mot hobbyläkare. När jag låg på sjukhus så hade jag ingen aning om vad dom hade gjort med mig och förstår än idag hälften. Tycker inte ens att Tyra är otrevlig i sitt svar, hur ska man svara på ”hur tänker du kring smärtan?”. Tror knappast att Tyra själv ser sig som ett objekt som ska analyseras in i det minsta, hon har helt enkelt ont och tar smärtlindring.

  Svara

   Jag tror det var svar på en fråga och inte en begäran att få se dem. Med tanke på att hon varit helt öppen med sitt missbruk av smärtstillande, både i bloggen och i tv, är väl frågan berättigad. Hon ville också hjälpa andra i samma sits enligt egen utsago.

   Svara

   Tyra har själv skrivit tidigare i ett inlägg att hon ska berätta allt från sjukhuset och även visa rtg-bilderna på bäckenet som hon fått. Hon har tidigare skrivit att hon genom att skriva om missbruket vill hjälpa andra. Så tycker inte att hon behöver svara så otrevligt.

   Svara

    Jo men samtidigt tror jag att man blir väldigt matt som person ifall man vill dela med sig och sen blir ifrågasatt. Om hon vill dela med sig så är det upp till henne och det är inte samma sak som att försvara sig mot människor som misstror och ska ha ”bevis”. Jag kan tänka mig att det är väldigt svårt att vara helt öppen och rak när minsta ord analyseras och är man i en sån situation som Tyra verkar vara i är det redan svårt att få klarhet i vad man känner och hur man mår. Sen tycker i alla fall jag inte att hon är otrevlig i sitt svar.

    Svara

    Förstår hur du menar Jen, men det finns också en annan sida av myntet.
    Ibland när det stormar mycket kring Tyra och Dessie (eller ibland.. det gör det ju alltid) så brukar jag fundera över om de inte får ta oförtjänt mycket skit. För att få lite perspektiv brukar jag jämföra med andra som bloggar. Jonna Jinton t.ex. störthärlig tjej som nog nästan aldrig får någon elak eller kritisk eller igrågasättande kommentar. Varför? Jo för att de inte finns något att vara kritisk, elak eller ifrågasättande om. För hon är en go och snäll tjej som inte skapar drama för sig själv.
    Det finns liksom ett mönster här som inte kan ignoreras.
    I min mening så har Tyra sig själv att skylla för hur människor är mot henne. Jag förstår att hon tycker att det är jobbigt, liksom jag förstår att andra människor tycker att hon är jobbig. Att det blir ständiga fajter dem emellan är inte det minsta märkligt.

    Svara

    Ja det är klart, dom själva är ju den gemensamma nämnaren, men jag undrar ändå varför folk går igång så mycket på det. Jag tänker att vissa männsikor dras till bloggare som de två, just för att få ifrågasätta och klaga. Dom får en viss typ av läsare som är väldigt kritiska och som på så sätt får igång bloggerskan. Jag tror faktiskt inte att alla personer reagerar på det Tyra och dessie skriver utan rycker på axlarna och går vidare, medan dom som gillar det blir kvar. Man ser det till exempel i Dessies kommentarsfält, verkar som om dom flesta har tröttnat och dom som har blivit kvar är dom som endast vill klaga. Både läsarna och bloggerskan har en del i dramat i min mening.

    Svara

    Självklart, man är alltid två om att dansa tango! 🙂
    Jag själv har aldrig varit någon trogen läsare av dessies blogg, hon har aldrig intresserat mig. Men Tyras har jag läst ett tag och nu det senaste året/åren har jag mest stört mig, men har fortsatt läsa ändå. Varför man gör det vet jag inte riktigt.. kanske för att man förundras över hur hon är funtad och finner just de grubblerier roande. Eller som jag sett många beskriva Tyras blogg; ”Som att se på när ett tåg kraschar. Man vill inte se, men kan inte titta bort.” Det är väl något intressant med människor som man inte förstår sig på antar jag. Sen finns såklart också de som bara vill vara inne och peta runt och trycka till.

    Svara

    Och just det.. skulle tillägga att anledningen till att jag inte läser Dessies blogg och stör mig även på henne (haha) är för att hon är inte ett lika stort mysterium för mig. Henne tycker jag mig förstå varför hon är som hon är.

    Svara

    Ja, kanske, man kan inte slita sig från att se en bilkrasch men dom flesta skulle nog inte gå runt och peta i vraket 😉 kan vara så som du säger att man undrar hur Tyra fungerar och jag som har erfarenhet av närstående med ett tablettmissbruk känner igen mycket och tycker inte kittlar min nyfikenhet så värst. Jag lider med henne och hennes anhöriga för det är tufft.

    Svara

  Tyra accepterar inte mina frågor via kommentarer. Undrar hur många hon nekar egentligen..

  Svara

  Från intervju med Tyra i Amelia:

  ”Avgiftningen på två veckor var tuff men Tyra Sjöstedt lyckades och var tablettfri i tre månader. Hon bestämde sig för att aldrig mer ta en tablett men en ridolycka satte stopp för hennes planer. Tyra Sjöstedt ramlade av en häst och fick hjärnskakning. Hon fick även problem med nacken och vägrade först att ta några smärtstillande tabletter.
  – Jag försökte låtsas som ingenting i en vecka, men när en kompis skulle fläta mitt hår såg hon hur nacken buktade ut. Jag fick till slut så svåra smärtor att jag blev svimfärdig. Jag fick åka ambulans till sjukhuset och till sist fick jag gå med på att ta smärtstillande. Jag trodde att jag skulle vara tillräckligt stark för att inte bli beroende igen men det tog ett halvår och sedan var jag fast”.
  ………………………………………………………………………………………………………………………
  Tror inte på att hon ”först vägrade ta smärtstillande tabletter”, och att ”hon fick gå med på att ta smärtstillande”. Om hon nu trodde att hon var tillräckligt stark för att inte bli beroende igen, så hade hon ju inte behövt ”vägra” smärtstillande? Men sanningen var nog att Tyra mer än gärna tog smärtstillande och glad över att få en anledning till det.

  Många tramadolberoende upplever att livet är väldigt grått och deppigt utan något känns roligt, i år efter att ha slutat efter ett beroende med höga doser. Det kan ta över ett år för hjärnan att känna glädje som tidigare. Därför är det många som undermedvetet söker en anledning till att få ta tabletterna igen, för att känna euforin och energin igen. Vissa skadar sig själva för att få tag på tabletter, eller för att ha en anledning att ta dem inför anhöriga.

  Jag tror att Tyra svarar otrevligt på frågan om smärtlindring pga att hon vet att risken är vääldigt stor att hon inte kommer kunna och vilja sluta med tabletterna. Om hon redan glömt bort att det hänt relativt nyligen, efter att ha ramlat av hästen, så är hon dum, och det är hon ju inte.

  Svara

   Om det stämmer det du säger om att det kan ta upp till ett år… i så fall har hon väl inte varit utan tramadol ett år ens? Olyckan nu, foten för ett tag sen där hon inte talade om att hon åt smärtstillande… (nej hon har ingen skyldighet till det men om hon vill vara en förebild som hon säger skulle hon väl delat det med). Innan dess åkte hon till drawing room i oktober typ?

   Svara

    När hon ramlade av och skadade nacken, det var i maj 2015. Då blev hon alltså enligt intervjun i Amelia beroende igen. Om jag inte minns fel kom hon hem från första rehaben någon månad tidigare. Hon skrev att hon var fri från tabletter och skällde ut läsare som frågade så idiotiska saker som om hon verkligen slutat.

    Sedan blev hon trampad av en häst, och nu skrev hon häromdagen att hon tagit tabletter i två veckor då och att det gått bra. Och sen nu igen, när hon ramlade av hästen igen.

    Däremellan har hon blivit trampad minst ytterligare en gång samt fått en spik i foten. Man kan ju ana att hon åt tabletter då också. Och kanske för den hemska huvudvärken i bihålorna när hon gick till läkare i London och fick tabletter mot den smärtan. Så sammanfattningsvis verkar hon inte varit tablettfri särskilt långa perioder. Att hon nu inte ser någon risk för att återigen börja missbruka är bara väldigt märkligt. Hon verkar inte ta något eget ansvar alls.

    Hon har ljugit ett flertal gånger i bloggen om att hon inte tar tabletter men där det senare framkommit att hon ljugit. Hon vill hjälpa andra med samma problematik, men hur är det att hjälpa att ljuga och påstå att allt går jättebra?

    Svara

    Tack för sammanfattningen! Så svårt att komma ihåg alla turer. Jag håller med, hon kan ljuga hur mycket hon vill om sitt tramadolätande, men när hon skriver att hon vill dela med sig, hjälpa andra, komma med tips… det skorrar ju så falskt när det kommer fram att hon fortfarande gick på tramadol då.

    Svara

  Ganska less på dessa inlägg om Tyra faktiskt. Börjar värka i mitt scroll-finger.

  Svara

   Buhu

   Svara

   Det är ju dessa inlägg som är roliga 🙂
   Sluta INTE att skriva om Tyra.

   Svara

    Jag håller med helt, de är de enda roliga att följa och läsa

    Svara

  Jag själv håller på att ta mig ur ett tablettmissbruk (citodon och tramadol). Det är min största rädsla; att hamna i en olycka som skulle göra att jag tvingas äta morfin. Skulle det bli så, så skulle jag bli fast MED EN GÅNG. Har hjärnan blivit beroende så krävs det inte mycket för att väcka dom receptorerna igen.

  Men Tyra kanske är annorlunda, vad vet jag. Hon kanske kan ”tänka” bort beroendet.

  Svara

   Du kommer inte bli fast med en gång men din kropp kommer ha lättare att bli tillvand igen. Men det är en rädsla du själv kan arbeta bort och om en olycka skulle hända dig – vilket vi verkligen inte får hoppas så ska du inte vara rädd utan du ska tänka på att om du känner av beroendet igen så kommer du klara det för varför skulle inte kunna klara det? Du är inte svagare eller sämre än någon annan <3

   Svara

   Kämpa på Frida!! Jag hejar på dig 🙂 :*

   Svara

  Det finns inga före detta missbrukare. Det finns nyktra missbrukare.

  Svara

   Fast asså nää. Du tänker på beroende. Att missbruka är att inte använda efter ordination dvs får jag tex 100 mg tram utskrivet om dagen i tre dagar men väljer att ta 150 mg en dag har jag missbrukat. Får jag ett receptbelagt sömnpiller av en kompis har jag missbrukat.

   Svara

    Men det är ju det ett beroende är att man inte kan sluta ta något. Tyra tog ju tabletter som CamCam erbjöd henne

    Svara

  Jag var beroende av tramadol och andra opiater i 2,5 år, det var 4 år sedan. Jag har fortfarande kvar tankarna ”om jag slukade en karta med tramadol så hade resten av dagen varit helt underbar och jag hade mått som en kung”. Tror inte jag är ensam om dom tankarna.
  Ganska sjukt hur hon kan ta det så lätt när hon får samma piller på recept, står inte hennes missbruk med i hennes journal? Eller är hon inte sann inför sig själv?
  Jag har blivit erbjuden opiater flera gånger om året när jag har haft extrema smärtor men ska man komma över ett beroende så får man inte ge med. Även om det bara är en eller två gånger så är det otroligt idiotisk att sätta sig inför en sådan risk att trilla dit igen.

  Svara

   Givetvis har många de tankar som du har. Jag har däremot inte haft det alls från ett halvår efter, massa år sen nu. Ibland är man inte i position att välja att avstå! Så är det bara. Tvivlar på att det skulle gå så bra att operera mig utan smärtlindring, som jag får göra 2-3 gånger om året. Jag har inte haft några som helst problem med detta, jag känner igen vilka symtom jag har och om det beror på tillvänjning eller inte. Är det tillvänjningssymtom sporrar det mig till att kämpa på tills det går över. ville bara dela med mig av en annan persons upplevelser 🙂 Och det är ju så att alla är olika! vissa har svårare, ibland varierar det från gång till gång(kan gå jättebra att sluta ena gången, dåligt andra).
   Sen är det allra viktigaste att ha en läkare som medicinerar med försiktighet! Är vaksam på dos, beteende och ännu viktigare att nedtrappning sköts väl genomtänkt. Långsamt, ett steg i taget så man slipper bakslag. Har man värk som inte går över, så är det ännu viktigare att göra det långsamt. Annars kan man behöva man medicinera ännu högre för att bromsa smärtan.

   Jag har ingen aning om vad man ska tro om Tyra, men jag hoppas verkligen att hon har en läkare som förstår situationen och tar det på allvar.
   Att, som hon berättat, trappat ner MER än vad läkarna säger är inte bra! Det gör ofta mer skada än nytta!

   Svara

    Jo det är lite det jag tänkte på. Att om hon MÅSTE gå på starka tabletter så behöver hon någon som vakar över henne och ser till att hon håller sig exakt till dom doserna hon får utskrivna.
    Man kan ju inte säga att man är föredetta missbrukare. Hon må vara 30+ men inom medicinen så har hon visat för sig själv att hon inte är mogen för det ansvaret.

    Svara

  Test

  Svara

   Test

   Svara

    Nu blev jag sjukt nyfiken. Vad testar du?!

    Svara

    Att få texten fet. Ville först bara ha Hmm fett så här Hmm i texten The real Hmm, men det gick inte utan måste feta hela The real Hmm. 😉 🙂

    Svara

    Så här alltså The real Hmm blev mitt nick då 😀

    Svara

  Har lite svårt för folk med tramadolberoende, det är verkligen en smutsig skitdrog. Men som knarkare förstår jag såklart att man kan lätt bli beroende av tram speciellt sådana människor helt utan opiaterfarenheter.

  Hursomhelst, tycker vi alla ska fokusera på detta:
  Tyra har varit väldigt tyst om sitt missbrukande senaste halvåret? Det var väl i vintras hon skrev något om att hon ville ut och föreläsa om beroende och blabla men vi alla som känner Tyra genom bloggen V E T att om hon verkligen slutat med sina piller skulle hon ha nämnt betydligt oftare, men hon har inte sagt ett knyst. Det om något är väl största tecknet på att hon har käkat pillz ett bra tag tillbaka.

  Svara

   Tror också att Tyra skulle vara väldigt stolt om hon slutat med tabletter. Hon skulle mer eller mindre ständigt posta hallelujainlägg liknande det när hon klarat 3 månader utan tabletter. Och hon skulle ha all rätt att vara stolt. Säger bara att det skulle märkas om Tyra klarat av att lägga ner tabletterna.

   Svara

  Alltså,,vem är den här Tyra egentligen??? Vad är hon känd för? från början?
  Hon verkar vara en väldigt osympatisk människa. Som jag har läst ut i denna blogg.

  Svara

   Hmm undrar det oxå, var inte hon med i någon serie eller nåt?

   Svara

    Dina lektyrval och goggelförmågor briljerar inte direkt. 😈

    /Hmm

    Svara

    Hon och en kraftig kille sålde kläder för några år sedan. Hon körde rosa bil var väldigt mån om sitt utseende och var fräsch. Sedan blev hon ett ras

    Svara

   Från början känd från sin blogg.
   Nu som missbrukande hästintresserad(???)
   mytoman/dubbelmoralist för alla över 12 år.
   Driver D-företaget Starrider, kända för dålig kvalité och fula grejer. ?
   För de under 12 år, för sina hästar (som hon inte kunnat rida eller sköta om.)

   Svara

    Från början var hon väl modell som flyttade till Istanbul (?) och startade en blogg så familj och vänner kunde hänga med vad som hände. När hon kom tillbaka till Stockholm blev hon kompis med Kenza och gjorde webb-tv ihop och hon gjorde även webb-tv med Blondinbella. Sen kom Style By Tyra som sålde billigt (skit) smycken och accessoarer. Tyra gick in i väggen började rida och kunde köpa riktigt bra hästar som hjälpte henne till att rida medelsvåra klasser. På vägen blev hon vänner och sen ovänner med allt och alla….

    Svara

  Om man en gång haft ett missbruk är det så lätt att falla tillbaka. Det är därför man säger t.ex ”nyckter alkohlist” och inte föredetta alkholist.

  Svara

   Men Tyra besitter ju tydligen nån gudomlig mental kraft som gör att hon kan motstå dessa onda tankar. För allt sitter i huvudet hur man tacklar motgångar enligt Tyra….

   Svara

    Då har hon väl inte tacklat sina motgångar hittills speciellt bra m tanke på att hon bli IT tablettmisdbrukate och mytoman

    Svara

    Det kanske bara funkar när det handlar om brutna höfter hehe

    Svara

  Men alltså the real…

  Vad är ditt problem? Du är med i alla kommentarer tycker och tänker om allt och alla. Har du inget liv?
  Ska du tala om vad andra får och inte får tycka här? Hon skrev aldrig dig som mobbare. Men här ser man klart och tydligt att du är en. Håller man inte med dig ska man få skit deluxe.
  Hon vet väll själv vad hon menade och inte.
  Ska hon känna sig tvingad att be dig om ursäkt för vad.

  Svara

   På vilket sätt mobbar jag? Du får gärna ge ett exempel.

   Som jag ser det så ger jag svar på tal endast att jag skruvar upp volymen lite då AnnaB inte verkar förstå vad hon håller på med.Jag har brunnit till på henne och hennes framfart på alla inlägg om Tyra. Hon kan dela ut men inte ta det hon själv ger. Hon önskar att jag är förlamad. Hon kommer med fega små antydningar och när jag visar henne på vilken färg hon har så bekänner hon inte den. Hon antyder ne hel massa fult för att sedan tro dig kunna säga att det har hon aldrig sagt. Men om man lägger ihop alla hennes femtioelva-tusen kommentarer ang Tyra så ser du ett fult mönster.

   Och vad med alla dessa frågor om man har ett liv eller inte. Vad om jag inte har det….? Och om jag har det….?

   PS Jag tog inte illa vid mig av din kommentar. Jag bara undrar uppriktigt om du inte kan se det jag ser? 🙂

   Svara

    Förtydligande: Jag ser Annab som en mobbare av rang bara det att hon far fram under en flagga av godhet som sköld som en dålig ursäkt för sitt agerande.

    Svara

    Vad är det det du babblar om? Får du kommentera allt konstant men inte jag. Är det mobbning? Du är med i varenda inlägg. Du får skriva påhopp om att jag söker medömkan om saker du inte vet ett skit om? Men jag får inte svara dig på din egen kommentar att du skrev om förlamning som du gjorde dig lustig över.

    Jag har kommenterat de gånger saker gått för långt om Tyra!? Varför? För att jag sett på riktigt nära håll hur det tagit en människas liv på exakt samma sätt. Du hittar saker i exakt allt. För att du inte har annat att göra.

    Du ser inte själv när det är bra när det räcker. Jag struntar fullständigt i om du håller med eller inte. Förstår du. Jag behöver inte ta saker i VI form, eller googla info och lägga upp. Som innan googla mobbning.
    Det är patetiskt att se hur du inte har annat att göra och kommer längre och längre ifrån ämnet.

    Om jag tittar på mina kommentarer så är det för att skydda någon som behöver det innan något händer. Tittar jag på dina så ska du läxa upp folk.

    Lägg av nu det är bra! Sluta!

    ( tack vimlan, men det är meningslöst. Denna person är bäst vet bäst och har alla rätt.)

    Svara

  Vänta lite nu? Handlade det om vem som gjorde vad först? Hur gamal är du!
  Om jag inne minns fel så la du upp din Google text EFTER min text. Jag skrev då aldrig vem jag kommenterade utan gjorde fel de va det du gick i gång på.

  Nu räcker det. Jag ger mig ur och tar inge mer påhitt från dig.
  90talist javisst.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.