Vad ingår egentligen?

My Martens:

Nu har jag precis lämnat Lilleman på dagis. Halvdag för honom. Knappt. Han flyger vid 15:45. Jag har PT kunder på förmiddagen. Har planerat i’m 45 min egen träning i väntan på första kund.//Myggan

Myggis skriver i sin blogg om hur hon lämnat sonen på dagis för att hinna träna innan hon har PT-kunder och när en läsare ställer en fråga om huruvida man faktiskt får göra det så kommer Myggan med ett av sina – vid det här laget – patenterade struntsvar.

myggan

Ja, att träna ANDRA människor ingår i hennes jobb och yrke (Tydligen är det inte samma sak i Myggans bok) men att hennes egen träning skulle vara inbakat där i är ungefär lika logiskt som att en kock skulle får göra storhandlingen till familjen på arbetstid eftersom hen arbetar med mat.

Hon är så bra på att vrida och vända på sanningen för att passa hennes ändamål, den där Myggan.
Men åter igen:
I call bullshit!

Det kan ju vara så att reglerna som gäller för hennes område är man att man får göra vad man vill när barnet är på förskolan men det skriver hon ju inte i sitt svar utan hon hittar på ett helt nytt och eget koncept som bara gäller för henne.

Ungefär som när hon hävdade att hon inte behövde markera ut reklam på bloggen för att den drevs via ett aktiebolag. Återigen – ett helt hemmasnickrat svar – konstruerat för att passa hennes ändamål som innehöll ungefär lika mycket sanning som Bill Clintons ”I did NOT have sexual relations with that woman”-tal..

Bravo Myggan! Bravo!

18 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du är säkert mer insatt än vad jag är i frågan eftersom du varit i branchen, men jag tänker mig att det kanske kan höra till företagets image att inte ha pt:s och instruktörer som ser ut som att de är mer intresserade av att fika än att lyfta tyngder och att man därför får träna en timme eller två i veckan på arbetstid.

    Min arbetsgivare kan inte kräva av mig som jobbar med huvudet att jag lägger ner en massa fritid på att upprätthålla och utveckla min kompetens och samma borde väl logiskt gälla om en arbetsgivare förväntar sig att man t.ex. orkar springa 5 km tillsammans med sin kund.

      Haha.. du skulle bli förvånad.. När jag jobbade på sats så var mina kollegor HYSTERISKA fikare. Jag har aldrig sett några som åt chokladbollar som dem! =)

    Jag tycker att det är ok, vet dock inte reglerna. I mitt yrke krävs att vi är fräscha så på arbetstid så gör jag naglar, fransar och färgar håret. Jag jobbar på en skönhetssalong och varje morgon kommer jag in ca 40 min innan och sminkar mig och får håret fönat. Är det inte ok då att ha lämnat barnet på förskola? Hon har inte börjat än dock då jag fortfarande är mammaledig.

      Jag tror nog de flesta gör sånt.. men att skriva att det är auktoriserat och godkänt av kommunen för att det ingår i ens jobb är nog inte sant..

        Precis så, dom flesta slirar nog med tiderna men att man får för kommunen som det verkar enligt my är inte sant…lagar och regler gäller andra men my är undantagen igen.

    Tycker det är mer tröttsamt med föräldrar som ska döma varandra. Det är knappast någon annans problem om hur många timmar hennes son går på förskola. Sen är ingår en definitionsfråga, men hade jag anlitat en PT hade jag förväntat mig att denne skulle vara någorlunda fit och orkat de övningar den vill att jag ska göra. Inte så ut som mig, en soffpotatis 😉 Så jag kan tycka att det ingår i hennes arbetsuppgifter.

    Friskvårdstimme?

    Du får ju fortfarande ha dina kids på förskolan om du är arbetslös.. Och hon tränar ju förmodligen på arbetstid.

    Tycker inte du ska shamea en mamma när de gäller förskola osv. Finns tillräckligt med sånt ändå..

      Nu handlade ju inlägget om att my vrider och vänder på sanningen så den passar hennes ändamål. Inlägget handlar inte om att skuldbelägga föräldrar när det gäller förskola, det är en helt annan diskussion!

      Som PT på de flesta ställen så får man betalt per timme. Så det tror jag inte..

    Kolla gärna upp de fiiina tanterna som bloggar! Anser sig förmer än andra och gör aldrig fel….. ?

    Jag kan ta ett exempel från min familj. Jag jobbar 3-skift och mannen kontorstid mån-fre. Vi har en snart 3 årig son. De dagarna jag jobbar kväll börjar jag kl 13. Måste börja åka hemifrån 12:30. Vid den tiden brukar min son sova. Förskolan rekommenderar att barnet lämnas till lunch (10:30), detta gäller inte bara mig, det gäller alla föräldrar med liknande arbetstid.
    Jag har testat olika varianter, låtit sonen äta hemma och sen gå direkt till förskolan för att sova, men det brukar inte fungera så bra. Att lämna 10:30 är bäst för alla, och som sagt även förskolans önskemål.

    De dagar jag börjar kl 13 har jag alltså någon timme ”egentid”. Oftast nyttjar jag inte den tiden till något speciellt. Oftast blir det bara lite städning och dusch innan jobbet.

    Att däremot lämna tidigt för att hinna med träning och what not känns inte okej. Förskolan är inte till för förvaring. Förskolan är inte bara lek, om ihåg det. Ibland är sonen på förskolan 7-17 och jag kan då säga att han är trött när han kommer hem.

    Låt farmor eller moster vara barnvakt.. Ta med barnet till träningen (många gym har en ”barnhörna”)…

    Alltså jag tänker så här. Det kan vara okej.

    Jag är förskollärare och iaf på i min verksamhet ser vi hellre att barnen kommer klockan 9 än tex kl 10. även fast föräldrarna inte börjar förs tex 11. Detta är av anledning till att vi i verksamheten har saker planerade för barnen. Tex gå ut i skogen. Då har vi hellre alla barn på plats samtidigt än behöva planera saker utifrån barnens scheman, vilket i längden skulle bli omöjligt. Plus att det ger oss bättre chanser till att vara flexibla. Kan vara så att vi varit tvungna att ställa in skogen pga tex personalbrist på planerad dag men dagen efter har vi alla på plats och bestämmer på morgonen att vi drar till skogen.

    Så vi säger att hon PT lämna sina barn till 9 och sen inte hade kunder förs 10 så visst träna på. Allt beror ju lite på. Hade inte varit okej om hon stannade efter jobbet för att träna och hämta barnen senare. Det är en annan sak i min bok. För det kan påverka verksamheten på ett annat sätt. Min verksamhet går bara till skogen och övriga utflykter på förmiddagarna eftersom barn blir hämtade allt eftersom efter lunchen. Och personal slutar och så vidare. Mindre personal helt enkelt.

    För att göra det lite rörigare så har hon kompletterat sitt svar med det här:

    ”Jag tränar i olika syften, bl.a. I träning just för att utveckla mig själv som personlig tränare och coach. Jag i mitt fall har även rehabiliteringsträning som jag regelbundet gör, som också inkluderar mitt jobb. Sen vilket av mina jobb jag syftar på… Det är en annan sak 🙂 kram

    Är hon ens pt ännu eller bara instruktör? 😉 Men visst Om hon nu var där och jobbade så är det väl inte fel att hon tränade själv samtidigt. Men hon har länge gjort så, lämnat pojken på dagis för att sen träna, gå till frissan eller sitta på olika innefik, är ju lätt att hävda att man jobbar om man har blogg/eget bolag…låtsas jobba mer än man gör, allt är jobb 😉 så låter det bra… Hon har ju länge jobbat med träning skriver hon eeh och har en lång tid kallat sig själv hälsoinspiratör (fastän hon rökte) och träningsinspiratör (trots att hon bara tränade i perioder)…ja hon är bra på att vrida på sanningen så det ska låta bättre och som att hon är mer än vad hon är hehe.. och vill man övertyga om något så skriver man samma sak mååånga ggr så tror de flesta på det till slut…inte mycket jag litar på vad hon skriver.

    På vår förskola så får man ha barnen (förutom 15 timmar om du är arbetssökande eller föräldraledig) endast den tid man arbetar/studerar + restid. Tycker jag är jättebra! Känns ut skönt att vi slipper ha stora barngrupper och sjukskriven, utmattad personal, trötta barn osv för att föräldrarna ska springa på stan och ta en latte, shoppa, förbereda kalas osv. Känns som att sånt svammel(!) drabbar våra barn negativt jämfört med när barnen bara är på dagis då de MÅSTE. Då finns det mer tid för varje pedagog/förskollärare att uppmärksamma barnet som individ.

    Jobbar man på försvarsmakten får man träna på arbetstid och tänker mig att det är samma sak om man är PT. Båda jobben kräver liksom att man är i god form 🙂

    Fy fan va bittra ni är på My. Varför? Och du som startat denna bloggbevakning, har du verkligen alla bestick i lådan…..du/ni gör mig kräksjuk på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.