Vad tycker jag om deras podd?

Margaux Dietz:

parterapi

Ni var många som kommenterade Maggis kille Jacob och hur han hade låtit i deras första poddavsnitt och då kunde jag ju inte låta bli att lyssna själv för att ta reda på hur det egentligen lät.

Hon säger att han är världens bästa pojkvän och han kontrar med att hon är slarvig och äcklig och stökig och att han nog inte har någonting positivt att säga om henne.

Jag har lyssnat på lite mer än halva podden och jag är nästan lite illa till mods. Fy fan vilka dåliga vibbar jag får av den här killen. Han är nedvärderande, nedtryckande, översittande och raljerande och inte det minsta av det framstår som sagt med glimten i ögat.
Kanske reagerar jag extra stark eftersom jag varit i ett våldsamt förhållande där den här typen av konversationer var vardagsmat eller kanske var han helt enkelt nervös men han framstår som en riktig skitstövel.

Maggis verkar superhärlig och geniun och han kallar henne för ”tjej från saltis som älskar att segla och som fick bli bloggerska eftersom hon skolkade så mycket”.
Vad fan är det? Jag är gärna kapp i käften och vi retas gärna där hemma men jag hörde liksom ingen kärlek i hans pikar, bara nedvärdering.

Ofta kan ju en podd vara till en persons fördel som kanske inte riktigt skiner igenom i skrift men här var det verkligen tvärt om. 
Fy, jag vill inte ens lyssna klart.

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är han samma pojkvän som fick spel när det skvättes i köket eller jag blandar ihop denna pojkvännen med ngn annans pojkvän?

      Det är samma pojkvänn

        Usch, det ger mig ont i magen. Han känns inte rolig. Hur kan man säga att sin flickvän och sambo är äcklig?

    Vad hemskt. Det är psykisk misshandel o det förstör en människa. Han mår ju inte bra. Hoppas hon inte tar det för sådant brukar bli värre med tiden. Fy fan för dom som håller på o hackar o säger elaka saker det är inte ok.

      Mitt ex gjorde så mot mig och jag har fortfarande inte återhämtat mig, nu har det iof bara gått 3 månader men jag ÄR SÅ TACKSAM jag tog mig ur de hemska förhållandet och nu kan se varningstecken tidigare.

    Var kan jag lyssna på podden?

      Du kan lyssna på podcaster bland annat. Sök på parterapi så kommer den upp. Länk finns i Margauxs blogg!

      Kolla gärna in min blogg och berätta vad du tycker.

    Tack snälla för att jag inte är ensam om reagera. Som jag skrivit i mitt blogginlägg är jag totalt oförstående till hur folk kan tycka det är ROLIGT?! Undrar om dom som tycker det är 12 år…?

    Kolla gärna in min blogg där jag dagligen kommenterar poddar.

    Lyssnat lite nu och kan inget annat än att hålla med. Usch säger jag bara. Så nedvärderande och dryg han var mot henne. Inte roligt att lyssna på alls. Fick en klump i magen 🙁

    Blir bara ledsen av att höra eländet 🙁

    Jag är en av dem som kommenterade igår och håller med, det knöt sig verkligen i magen när jag lyssnade. Såg att några kommenterat i Margaux blogg också och att hon svarat ungefär ”ni delar inte vår humor, vi skojar och retas med varandra”. Alltså, å ena sidan är det såklart hon som bestämmer vad som är över gränsen. Å andra sidan har hon levt med den här killen i 5 års tid. Jag har själv varit i en destruktiv relation och sådana saker kryper ju under skinnet på en utan att man ser dem. Man försvarar, förklarar. Vänjer sig, ser inte. Det kan verkligen behövas att någon utifrån uppmärksammar vad som pågår, någon som är objektiv. Jag tror inte att det hjälper vad någon av oss på internet skriver, men jag hoppas att hennes familj och nära vänner lyssnar och kommunicerar med henne.

    Lyssnade också på podden igår och jag tänkte ungefär samma sak. Får bilden av att han är en självupptagen, dryg besserwisser och inte alls en person jag klarat av att vara ensam i samma rum som mer än 5 minuter. Usch, hoppas jag har fel och att han egentligen är riktigt hyvens. Margaux verkar vara en så gullig tjej.

    Han känns som en sån där GBG-kille* som måste skämta på andras bekostnad pga osäker på sig själv efter att ha flyttat upp till storstan. Fy så tröttsamt. Får flashbacks till gymnasiet där alla störiga killar betedde sig såhär mot sina tjejer. Eftersom de ska ha barn ihop så hoppas jag verkligen att han skärper sig och börjar uppskatta Margaux mer.

    *OBS, det finns normala GBG-killar också

    Länkade det här inlägget i hennes blogg, hon tog bort kommentaren båda gångerna (trodde den laggade först men tydligen inte)

      Så förhoppningsvis tar hon åt sig och inser att han suger innerst inne

      Tro fan att hon gjorde

    Äsch dom kommer va ett sånt par som gör slut bebisens första år så då slipper hon honom sen.

      Fast han kommer ju alltid att vara barnets pappa

        men det är ju försent att göra något åt nu, tycker du inte?

    Ja usch, jag fick också dåliga vibbar av honom. Jag skulle inte sträcka mig så långt som till psykisk misshandel men definitivt oskön typ.

    Och en sak som jag inte förstår är om man nu tycker stänk i köket är så hemskt, varför har man inte ett stänkskydd bakom spisen?? Det finns ju en anledning att de allra flesta kök har kakel, glas eller annat lättrengjort material på väggen!

    Jag lyssnade på podden i halva ljudhastigheten istället. De lät så onyktra att de inte gick att ta på allvar längre. Kändes lite bättre. För övrigt har jag haft en dålig känsla gällande hennes pv ett tag.

    Alltså.. ligger och lyssnar nu. Upplever inte alls samma känsla som ni verkar göra. Visst, de verkar ha svårt att säga snälla saker till varandra.. Men ändå en helt vanlig parrelation, ett par som har varit ihop i 5år.. man måste kunna driva och skratta åt och med varandra, vilket dem gör. Och samtalar… han har dålig humor men inte direkt otrevlig. Hon inte jättesmart men verkar ändå skön.

      Håller med. Gick ändå in med ett kritiskt tänkande. Han sa ju både att hon var väldigt glad och varm eller vad det var. (har ej hunnit så långt)

        Han sa först att han inte hade nåt positivt att säga om henne. Sen kom det en lång harang om hur slarvig och äcklig hon är. Efter den sa han med tveksam röst ungefär: ”Nämen du är väl… glad. Och menar oftast väl”. Wow Jacob 10/10!

      ”En helt vanlig parrelation, ett par som varit ihop i 5 år”. Va? Jag har varit i parrelationer längre än i fem år, jag har föräldrar och svärföräldrar som varit ihop i snarare 45 år och de är absolut inte nedlåtande mot varandra, tvärtom? Att gnabbas, retas osv är toppen, men Jacob är ju nedlåtande? När man retas så gör man det väl med kärlek i rösten och på ett sätt som gör att båda skrattar efteråt? Ingen av de människor jag känner vars långa relationer verkar sunda, skulle prata sådär med varandra. Relationen ska inte bli respektlös för att den är långvarig, i så fall är den fel.

        Jag säger inte att jag själv tycker han verkar drömmig men tjejen skrattar ju åt det han säger och de har samma gargong (stavning??) Mot varandra..
        Personligen skrattar jag som mest när min sambo och jag driver med varandra, typ hånar. Men vi vet ju vad vi stör oss på hos varandra och ingen av oss är särskilt benägen att ändra det. Han älskar mig och jag älskar honom.

        Sen om vi ska jämföra… lyssna på tvillingpodden, nån gång inte så längesen gästade ibbe podden.. där är det en halvdålig relation for real.

          Fast hon skrattar typ inte? Eller ibland gör hon säkert det, men vid flera tillfällen reagerade jag på att hon sa nåt överslätande eller bara gick vidare. Känslan hade varit helt annorlunda om hon hade asgarvat, då hade jag köpt att de har en helt annan humor än vad jag har bara. Det är dynamiken som gör att jag blir illa till mods.

          Jo, jag lyssnar också på tvillingpodden och ja, de hade en riktig low point i sin relation där när Ibbe inte kunde komma på något positivt att säga. Jättejobbigt, såklart. Men jag fick inte alls samma vibbar ändå. I det avsnittet kändes det mest som två helt normala människor som var sargade efter en lång tids bråk, och som dessutom var mitt uppe i ett bråk och talade i affekt. Ingen är perfekt, jag fattar att man kan säga fel saker (speciellt efter ett år av småbarnsliv, sömnbrist, hård arbetsbelastning osv). Jessica och Ibbe har dessutom aldrig hävdat att deras relation var bra just då, tvärtom var de öppna med att de har det jobbigt. De har också varit öppna med att de sökt hjälp. Margaux försvarar sin relation och (antar jag) menar att deras ton dem emellan är ett normalläge. Det tycker jag är en helt annan grej.

          Men alltså, jag hoppas verkligen att du har helt rätt och att det bara handlar om att jag personligen har svårt för det som Jacob utstrålar, men att Margaux mår jättebra i det. Det vore såklart toppen 🙂

            Tiden får väl utvisa Karin ??
            Lär ju inte missa om nått händer i detta cyberspace.

          Men ofta sa hon typ ”jaha…” eller ”varför säger du så där” eller ”ah meh…”. Har man samma jargong skrattar man väl? Tyckte han var vidrig när han härmade henne som en gnällig mus och hon ba ….varför härmar du mig på det sättet…
          hörde inget skratt i det MEN vet såklart inget om deras liv, tror han var nervös och ville vara SKÖÖÖÖN och tänker att lättaste vägen att få high five av killkompisarna är att klaga/nedvärdera/”reta” sin tjej

            …vilket så klart är så jävla omoget och svinigt men det är väl Margaux (?) sak att säga

    Jag har lyssnat klart nu och jag måste säga att jag höll med till en början. Men allt eftersom släpper det och jag inser att det här gnabbet är väldigt likt det jag och min pojkvän har dagligen. Om någon utomstående hade spelat in våra röster och lyssnat på det i efterhand hade det låtit tvåhundra gånger värre än vad det i verkligheten är. Jag förstår att podcasten kan uppfattas på det sätt ni beskriver, dock tror jag det är svårt att förmedla den sarkasmen (som jag uppfattar det som) via endast ljud och inte bild.

    fast nej? Jag har levt ihop med min partner i 8 år och vi skulle aldrig ”driva” med varandra på det där sättet, var finns respekten? Med allt man säger och gör här i livet så sänder man ut signaler, och jag undrar vad han tänkte här?Men visst, han kanske ” bara är sig själv”, vilket jag å andra sidan kan tycka är ännu värre.

    Min make och jag har riktigt grov internhumor. När vi ser den andra brukar vi ibland säga ”wooow, that’s an ugly ugly fucker” typ med tillgjord sydstatsdialekt. Det är en av de roligaste sakerna vi vet. Vi fjantar runt som två småbarn. Hur grova vi än är så vet vi dock att vi inte menar vad vi säger. Vi älskar varandra innerligt, tycker den andre är skitsnygg och min make dyrkar marken jag går på. Han gör allt för mig. Och jag gör allt för honom. Däremot har jag tidigare varit i förhållanden där mina partners ständigt nedvärderat och tryckt ner mig. Det var aldrig skoj eftersom jag visste att de menade varenda ord de sa. Jag tippade på tå för att de inte skulle störa sig på mig. Min självkänsla var körd i botten. Jag var övertygad om att jag inte var vatten värd och att jag borde vara tacksam som fått en sån ”bra” kille. Får lite samma vibbar av Margaux och hennes kille. Riktigt obehagligt att lyssna på. Det finns ingen humor i vad hennes kille säger. Jag får intrycket av att han menar varje ord. Att han blivit arg på henne för att det stänkt när hon lagat mat gör inte saken bättre. Min make hade gett mig en kram och försökt ta bort stänken ifall det varit viktigt för MIG med en stänkfri vägg, om jag inte hade tyckt det varit viktigt hade han inte brytt sig.

    Så jävla sexistisk också, ”jag vill ha en dotter så vi slipper åka på fotbollsläger och sånt” och så säger hon att ”men jag spelade fotboll och hockey när jag var liten” , och han ba ”och hur många ifrågasatte din sexualitet då??” .. spyr

      What. The. Fuck.

      Hur kan hon ens försvara detta med att de har en speciell typ av humor. Som kallas att han kränker och är ett svin och hon ”spelar” ledsen då eller?

      Hoppas han blivit mognare när ungen kommit ut.

    Alltså skämtar ni alla eller? Jag som har en vanlig sund relation med min pojkvän skämtar alltid sådär med varandra, på ett retfullt sätt. Förutom att jag är Jakob i vår relation som är petig och går över gränsen ibland. Men allt de säger görs ju med kärlek? Snälla, döm inte deras relation pga era egna förhållanden. Varje relation är unik. Jag log iallafall när jag lyssnade på den

      Nog kan väl du komma på åtminstonde en bra sak med din pojkvän utan att låta osäker på att det är så?
      ”En du är väl……Glad?”

      Anonym, du dömer ju till deras fördel utifrån din egen relation?
      Jag tänker att det är en extremt stor skillnad på att vara dryg och slänga käft som par, när det enbart är paret i rummet. Om man däremot sitter och gör ner sin partner inför en hel hög med lyssnare så skulle jag skriva att det är en helt annan sak.
      /Linda

    Vilken uptight rövhatt han verkar vara, hur står hon ut?

    Fy fan vilken vidrig dynga ni sprider om deras förhållande helt ärligt. Hoppas verkligen inte de läser det här. Det var ju väldigt tydligt att de är olika som personer och att det ev är ett störningsproblem för dem ibland, men de skämtar ju samtidigt om det hela tiden. De BÅDA skrattar dessutom genom hela. Då gick jag ändå in med inställningen att han skulle bete sig vidrigt.

    What?? Lyssnar vi på samma podd? Jag tycker de är superroliga båda två och känner verkligen inga neggovibbar och tro mig, jag har levt med psykisk misshandel större delen av mitt liv och får inte alls den känslan utav dessa två.

    Jag lyssnade och det var de värsta jag iaf har hört. Han verkar inte tycka om henne alls och påminner om mitt hemska ex (som inte alls känns så hemsk när jag hör denna podd….).

    MAN ska aldrig skaffa barn med ett svin som säger han är pro abort. stackars barnet som får en sånn pappa.
    Dumpa idioten och bli ensamstående mamma eller gör abort och träffa aldrig skiten till kille igen. Men han sa INGET snällt om henne och det första han säger är ”det är väl ingen hemlighet att jag var pro abort”. Va tusen så säger man väl inte när man ska behålla barnet, killen är snarare en man på 31 år. En fullt vuxen man med stabilt liv som borde uttala sig smidigare än så, speciellt i en podd.

    Får klump i magen av ångest vara lyssna på en så taskig kille. Hånar bloggerskor och dvs hennes lyssnare/läsare på köpet…..

    Ni kan inte döma han utefter ett halvt podd avsnitt , sen i Göteborg som han kommer från är ironi vanligaste humorn och jag tycker man hör så mkt att han är ironisk med 90 % av det han säger.. döm inte efter ett halvt avsnitt jag har lyssnat på alla fram tills nu och tycker han verkar vara en fin människa. Alla människor har inte förmågan att vara seriösa i offentliga sammanhang..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.