Det är skillnad på hur man hanterar kritik.

Kakan Hermansson & Daniel Paris:

kakak

Jag skulle helst av allt vilja ringa till dem allihop, be om ursäkt för att jag sårat dem, för mina idiotiska ord. För det var förbannat dumt, respektlöst och obegåvat att uttala mig om två personer som så osjälviskt och modigt offrade sina liv. Och respektlöst för deras anhöriga.

De där orden jag skrev för ett antal år sedan kan jag aldrig ha oskrivna. Den där ångesten i kroppen, när jag tänker tillbaka på dem kommer aldrig att försvinna. Men jag hoppas att de poliser som ser mig på gatan, som riskerar sina liv för mig, i fortsättningen förstår hur högt jag värdesätter deras arbete. Och, framför allt, att de tar emot mitt förlåt.

Förlåt.//Kakan

Läs hela hennes text HÄR på Expressen!

De senaste dagarna har debatten verkligen gått het efter att Kakan Hermansson fått kicken från en kampanj från Audi och Daniel Paris fått pudla efter att ha kallat artisten Little Jinder för diverse otrevliga saker.

Jag tycker det här är ytterst intressant – hur olika man kan välja att bemöta sådana här stormar.
Kakan väljer att författa ytterligare en ursäkt till de som hon kränkt tidigare med sina uttalanden och inte med en stavelse nämner hon alla de hot hon fått ta de senaste dagarna utan hennes fokus ligger helt på att be om ursäkt och lägga sig platt.

Daniel Paris däremot verkar helt lägga fokus på sig själv och hur hans uttalande har påverkat honom. Ursäkten till Little Jinder ska ju ha skett ”om det nu är så att hon tagit illa vid sig” – inte för att det han sagt varit opassande.
Så tolkar jag det hela i alla fall.

Alexander Erwik skrev ett inlägg på Facebook igår som inspirerade mitt inlägg och där försöker Daniel försvara sig själv med fullt fokus på sina egna känslor – inte på personen han kränkt.
Det handlar liksom fortfarande om honom – inte om personen han ”slut-shameat”..

Jag tror helt ärligt att den här inställningen kommer slå tillbaka på honom än mer än om han bara ägt sitt hundhuvud och agerat som Kakan.
Vad tror ni?

d1

d2

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det där inlägget är ju inte hans ursäkt, så att jämföra det han har skrivit där med inlägget Kakan har gjort känns inte rimligt. Man kan ju inte bara ta och screenshota en facebookkommentar han har skrivit som inte ens handlar om hans ursäkt och säga att det är en dålig ursäkt i jämförelse med Kakans. Som för övrigt kommer två år senare. Får man så gott om tid på sig så har ju Daniel all tid i världen på sig att be om ursäkt.

    Håller med honom att hela fokus hamnade på deras kön och varför kakan fick hat och inte Daniel. Vilket, precis som han säger, inte ens stämmer.

    På tal om ett inlägg för ett tag sen där du frågade om du var objektiv eller om du hade favoriter. Tycker att du har all rätt att skriva inlägg som är vinklade efter dina åsikter osv, men vill bara påpeka att inläggen kring det här ämnet är långt ifrån objektiva om du frågar mig 🙂

      Jag tror du får läsa om inlägget. Det handlar om på vilka sätt dessa två har bemött den här kritiken och jag anser att Kakan är ett föredöme i frågan medan Daniel mest fokuserar på vad andra har gjort mot honom. Sedan var hans ursäkt ”i fall sångerskan ifråga tagit illa vid sig.” Det räcker inte i min bok.
      Och jag känner som sagt Daniel och vet att han varken är en kvinnohatare eller slut-shamer och att detta var ett skämt som gick helt fel. Men det betyder inte att jag inte kan kritisera honom i hans roll som en offentlig person som gjort bort sig.

        Jo fast dels så kom ju Kakans ursäkt till att börja med två år senare, hon har ju redan haft massa andra dåliga sätt att möta kritiken innan hon nu två år senare började möta kritiken bra. Så i det stora hela skulle jag verkligen inte säga att hon har bemött kritiken bättre än vad han har. Men visst, om man enbart vill visa två exempel på hur kritik kan bemötas så har du ju gjort det, men då hade det väl varit bättre att jämföra hur kakan själv bemötte kritik för två år sedan VS hur hon bemöter kritik nu. Nu ser det ut som att du ställer kakan och Daniel mot varann, där kakan är ett lysnade exempel för hur man ska bemöta kritik, och det känns lite konstigt när man vet hur kakan har bemött kritiken tidigare 🙂

        Jo fast anledningen till att Daniel påpekar att han har fått hat är ju för att folk påstår att han INTE har fått det, och skapat en diskussion som handlar om att han som är man inte har fått kritik, medan kakan som är kvinna har fått massor med hat. Då är det väl relevant att han kliver in i diskussionen och berättar att han visst har fått hat och att det alltså är rent felaktigt att påpeka att han inte får hat för att han är man. Det handlar ju inte om att han vill fokusera på sig själv och tycka synd om sig själv, det handlar ju om att debatten ska spegla en rättvis bild av vad som egentligen har hänt. Kakan har ju ingen anledning att dra upp att hon har fått hat, det är ju aldrig någon som har argumenterat för att hon inte skulle ha fått det. Det har ju framgått väldigt tydligt att hon har fått hat. Kan du hålla med mig? 🙂

          Men Kakan har ju bett om ursäkt? Flera flera gånger? Både via pressmeddelanden och Twitter, för två år sen och efter det.

            Ja men det har ju Daniel också. Menade mest att kakan också har varit dålig på att ta emot kritik förut. Bildgoogla på kakan så får du upp lite exempel på hur hon bemötte kritik för två år sedan, som kanske inte var så exemplarisk 🙂

    Såg du capturegenerator-Audi/Kakan?.Vet fan inte om jag ska skratta eller gråta.Annars tycker jag att DP’s kommentar var ett skämt som gick jävligt fel,känns inte som att han är en kvinnohatare direkt….

    Listigt drag av honom att vända detta till att han själv nu fått ta emot otroligt mycket hat och kritik. Hat och kritik är ju verkligen inte okej och med tanke på hur han svarar Alexander Erwik mår han inte bra av de kommentarer och mejl han fått…. Men då borde han väl kunna lägga ihop 1 + 1 och inse att andra TAR ILLA VID SIG av den dynga han kastar ur sig om dem.

    Vuxna jävla människor. Jag blir så trött. Har man inget snällt att säga så gör man bäst i att hålla käften.

    Jag tycker Alexander låter som en mogen o trevlig man. Daniel har trasslat in sej. Tror inte han är kvinnohatare men vad kom det därifrån han vräkte ur sej? kanske han innan haft någon jobbig upplevelse? Nu slingrar han sej o det är inte populärt. Då blir allt uppförstorat o svårare o gå vidare.

    Kakan hade ett val. Hon kunde varit tyst från början. Hon kunde skrivit sin ursäkt då, när det hände för 2 år sen.
    Känns så tillrättalagt och fegt att be om ursäkt nu, antar att hennes sammarbete med Audi skulle gett henne ganska klirr i kassan.

    Att alla är upprörda handlar om att svt backade henne, antagligen för att hon är vänsterexremist och kvinna. Hade en karl som varit känd profil inom sr och svt kläckt samma sak hade jag varit lika arg.

    Att DP uttryckte sig sjukt klumpigt och sedan bett om ursäkt direkt, han menade i alla fall att han var ledsen. I kakans fall kommer det en krystad ursäkt efter alltför mycket kritik och avbrutet sammarbete.

      Kakan har redan bett om ursäkt offentligt tidigare. Men hon har väl känt att det varit nödvändigt att göra det igen, vilket jag tycker känns förståeligt. Så det stämmer inte att hon väntat två år med att be om ursäkt.

    Jag skulle vilja se Alexander Erwiks inlägg. Det är svårt att förstå sammanhanget utan det.

      Här är Alexs inlägg i sin helhet.
      Jag gör mig säkert osams med folk nu men detta har gnagt i mig i dagar. Det pågår ett rejält drev mot Kakan Hermansson just nu. På grund av åsikter som hon ska ha ventilerat för drygt två år sedan. Det är Audi som först vill att hon ska designa en bil och sen plötsligt tar avstånd för att det påverkar försäljningen.

      Naturligtvis Inte ok någonstans att säga sådana saker om hårt arbetande poliser med enormt stora utmaningar, men detta har Kakan ångerfullt tagit tillbaka. Trots detta så straffas hon i flera år för sina uttalanden. Nu kräver museibesökare att hon ska avbokas från ett gig.

      För att påvisa skillnader i hur kvinnor och mäns uttalanden behandlas så väljer jag att ta ett annat exempel denna vecka. Denna gång handlar det om en man.

      Radioprataren Daniel Paris gick i veckan ut i etern och sa att man smittas av en könssjukdom bara genom att stå bredvid en vid namn nämnd sångerska. Daniel påstår sig stå för mera nätkärlek och skyltar samma vecka med ett samarbete tillsammans med Bris. Och ber om ursäkt med reservationen om det är så att den nämnda sångerskan ’tagit illa vid sig’.

      Jag får det inte att gå ihop. Alls. Att säga något sådant om någon människa är otroligt kränkande. Men jag ser inget drev. Jag ser knappt några reaktioner alls. Hur kan det få vara på det här sättet?

        Alltså jag får fortfarande inte jämförelsen att gå ihop. Ett mycket osmakligt skämt vs tydligt politiks ställningstagande inkluderat hån samt en del konspirationsteorier från Kakan ang polisen.

        Jämför hellre med M-politkern, som i affekt, kallade en kvinna för hora och sedan fick avgå trotts lam ursäkt från honom.

        Här kan vi skriva same same.

        Håller med Hmm. Dessutom så har det ju varit mycket reaktioner på Daniels uttalande, så hans inlägg känns inte meningsfullt.

    Såhär är jag tänker istället på hur mycket bra kakan sagt. Gillar henne o hon förtjänar inte alls detta. Vad är det med folk ibland. Rota fram gammalt nej tänk på det bra istället. Stå på dej kakan vi är många som gillar dej. Love.

    Jag förstår inte riktiigt det här

    har inte hängt med riktigt vad exakt kakan har skrivit och varför, men uppfattar det som att Kakan uttryckte sig seriöst. Hon menade vad hon sa. Men det var många år sen nu och nu ångrar hon det & har bett om ursäkt, så det borde vara bra nu och inget hon borde straffas för NU

    Sen det som Daniel sa… Jag uppfatta det som han menade att skämta. Jag förstår att Little Jinder vart arg när hon hörde om det. Det var dumt & klantigt uttryckt. Men han har ju förklarat sig att det var ett skämt som vart/lät lite fel och han bad om ursäkt. Jag tvivlar att han skulle va någon slags kvinnohatare.

    Varför ska man ens jämföra dessa med varran? & Varför hoppa på Daniel för att man anser att Kakan har blivit särbehandlad ?

    Daniel- avgå! Toppenbra inlägg av dig och jättebra kommenterat från Erwik.

    Känns som om DP halkade tillbaka till därifrån han började: ung och bortskämd och hans attityd där …

    Jag är feminist och jag gillar verkligen den här bloggen, men fortsätter krypandet för radikalfeminister så tänker jag faktiskt sluta läsa. Med detta inte sagt att radikalfeminister inte kan ha rätt, utan snarare att de också kan ha fel. Lite mer objektivitet önskas.

    En reaktion på hur tidsaspekten framställs i Kakan Hermanssons och Elaine Eksvärds båda inlägg på Expressen – Debatt i veckan om NÄR Kakans uttalande skedde om polismorden. Kakan Hermansson skriver: ”För ett antal år sedan …”, Elaine Eksvärd skriver: ”Två giftiga grodor slank ur Kakan för länge sedan …”
    ”Slank ur” kan tolkas som en felsägning i hastigt mod och det är nog meningen med skrivningen. Uttrycken ”För ett antal år sedan …” och ”… för länge sedan …” skrevs väl för att läsarna ska tro att Kakans uttalanden skedde längre tillbaks i tiden än 2014, för TVÅ år sedan. Ju längre tid som förflutit sedan en pinsam händelse, desto bättre verkar det som. Detta gäller inte alla händelser. För 5 år sedan blev Micah (drygt 16 år) tillsammans med en betydligt äldre man. Detta upprör fortfarande Elaine Eksvärd FEM år senare, trots att inget brottsligt skedde mellan Micah och mannen.
    Jag gissar att allmänheten och ”etablissemanget” tycker det är värre att håna mördade poliser än att det är stor åldersskillnad mellan parter i ett förhållande. Micah blev gravid vid dryga 14 års ålder, så då måste det ha begåtts någon form av brott eftersom hon var under 15 år! Det var inte den äldre killen som orsakade graviditeten.

    Micah fyller 21 i morgon, lördag 19 nov och strax därefter fyller hennes dotter år. Det skulle nog vara kul för Micah om några läsare härifrån gick in på hennes blogg och gratulerade henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.