Alla dessa fjortisar

Jag har följt dessa ”småflickor” sedan de började och faktiskt var de mycket roligare som fjortisar, än de är nu. De flesta var superblonda och hade någon form av clips i håret, för att få till den rätta Rapunzelfrisyren. Tyvärr misslyckades många foton och clipsen syntes lång väg och folk gick bananas bland kommentarerna. Alla hade benan långt ner på sidan av huvudet och de såg alla ut som små söta kantareller med sina ”comb over”. Efter… förmodligen många timmar av stajling, var de good to go. Grisskära läppar… ibland hade de nått annat klet på läpparna. Typ Idomin. Och… fjorton lager mascara, var riktigt Top Notch. BUS.. behöver vi kanske inte ens nämna. Flera av dem har i efterhand erkänt att de stoppade någon form av ”padding” i BH:n… typ strumpor, för att få till det där extra puffet. Deras nyknoppade tuttisar ansågs inte nog. På något vis känns de, så här i efterhand, så söta och oskuldsfulla att jag skulle vilja krama dem.

des-och-pao

Här ett exempel på två fjortisar. http://www.paow.se/ och http://www.dessies.com/

De gick på hemmafester och drack förmodligen allt med alkohol, som de kunde komma över. De skröt oftast om sin bakfylla dagen efter på bloggen. T.o.m. Blondinbella har erkänt att hon däckat på fester. Det kan man inte tro, med tanke på hur prudentlig hon framställer sig idag.  Vissa hade falskleg och kunde slinka in på olika hippa ställen på Stureplan… fast de bara var 15-16 år. Shit, vad coola de var då.

Men… sen växte de upp och blev SERIÖSA. Alla utom Paow, som fortfarande verkar leva fjortisliv och vräker ur sig saker på olika sociala medier… ibland väldigt ogenomtänkta och motsägelsefulla och jag bara skakar på huvudet.

Ja ja… det var tider det och jag tror att dessa bloggare skrattar åt sig själva idag. Jag hoppas det, för jag log lite överseende då.

Over and out/Camimami

Fotnot. Jag vet inte hur man gör snygga länkar, trots att Camcam har skickat en lång handledning om WordPress på mailen. Men Ni fattar ändå va? Pliiiis!

 

 

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åhhh, kommer ihåg detta!
  Jag är bara typ 2-3 år äldre men minns hur gammal jag kände mig som satt i mitt ”naturliga” blonda hår, minimalt med smink, varken idomin eller grisrosa läppstift och utan strumpor/bollar/vadmannukanpetaner i bh:n ?

  Gud vad jag saknar mitt tonårsliv o även runt 25 år o nej får nästan ångest. Vad kul jag hade. Livet kändes lättare då. Var mer roligt ute nu super krav på tex utseende. Mysigare förr.

  Det här inlägget smakar illa i munnen.

   Ja verkligen. Så totalt onödigt inlägg. O vad är mer fjortis än att skriva just ett sådant inlägga?

   Varför?

   Jag känner likadant men kan inte riktigt sätta fingret på varför. Kanske för att det är ett ”onödigt” inlägg, kanske för att det är Camcams mamma som författar inlägget. Jag hade nog tyckt att det var jobbigt om min egen morsa skrev ett sånt här inlägg. I don’t know.

    Håller med, kan inte heller riktigt sätta fingret på varför inlägget känns konstigt. Är det för att det inte finns någon ”punch line”, eller för att ämnet känns så taget ur luften? Jag upplever inte riktigt inlägget som ett påhopp, mer som funderingar som inte riktigt tar vägen någonstans.

   Varför? Det är bara en reflektion över hur alla bloggfjortistjejer såg ut och betedde sig. Ingen kritik eller påhopp, bara lite skakande på huvudet åt att Paow fortfarande beter sig rätt märkligt i media.

  Tycker detta var ett gulligt inlägg ?
  Är ju inget påhopp utan mer en tidsstudie i hur det var förr. Allt kändes lite oskyldigare o vem har inte varit tonåring? Det var så här man skulle se ut, då var man ball!

  Är det bara jag som inte vill läsa Camcams mammas livsspekulationer? Och som får lite lätta kväljningar av hur hon sammanfattar sina texter. Skulle lika gärna kunna vara camcam.

  Och JA jag vet, jag kan scrolla förbi, och det gör jag. Men tycker fan det är synd på en annars bra blogg.

  Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis stopp.

   Nej jag tycker det är kul 😀

   Hm…. jag undrar om Camcam och Camimami är släkt?

   🙂

  ”de såg alla ut som små söta kantareller med sina ’comb over'”

  Haha! 😀

  Nä, jag får också en trist känsla i magen av detta inlägget.

  Fattar inte heller poängen med inlägget. Vad är där att diskutera/reflektera…?

  Nej urk vilket trist inslag. Kommer scrolla förbi allt sånt här.

   Men buhu, go ahead!

  Det jag undrar mest är varför Camillas mamma läste bloggar som 14 åringar skrev?

   Ja asså hade det bara varit14åringar och yngre hade dom väll inte haft så mycketvläsare?

  Haha, vilken rolig bild ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *