Anna-Lisa försvarar Addes sexuella övergrepp.

Ex on the beach:

ah

Anna-Lisa tycker att man ska googla våldtäkt så det gjorde jag.
Enligt wikipedia så är detta våldtäkt:

Det behöver inte heller röra sig om ett samlag utan räcker med ”en jämförbar sexuell handling”, exempelvis penetrering med främmande föremål, tvång till oralsex eller tvång till beröring av könsorganen.

Och vad gjorde Adde?
Penetrerade sitt ex med ett främmande föremål – sina fingrar.
Så tack, Anna-Lisa – tack vare ditt google-tips så fick jag svart på vitt att det Adde gjorde var att utsätta sitt ex för ett sexuellt övergrepp och om man ska tro wikipedia – en våldtäkt.

ah2

 

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Anmält deras gemensamma konto adinatoor.annalisah på IG för mobbning och trakasserier. Finns inget som rättfärdigar ett sexuellt övergrepp/ våldtäckt etc

      Anmäl iallafall Addes FB med, usch för att han försvarar och uppmuntrar sexuella övergrepp!

      Jag mailade for me och undrade hur de tänker när de har en bloggersa som offentligt försvarar sexualförbrytare..

      Hal som begår voldelk på non borde sita i fengelset i 8 år

      Jag blir så för banad att man kan be gå ett sont vidrik akt mot en kvinna ade din jävla svin

    Så jäkla sorgligt när tjejer inte vet vad respekt är och försvarar killar som gjort sexuella övergrepp. Är killar så viktiga att de får göra vad som hellst utan att vissa tjejer ser dem för vad de är? Varför tycker den här tjejen att historien är ok?

    Tror att det kan ske är bra att burra hennes ansikte som kommenterar i tidigare inlägg har påpekat 🙂

      För det ser väl ut som samma tjej? Eller är det annalisa pre barbiedrog? fattar inte

        På den här bilden är det Josefine Qvist. Deras ex on the beach kompis

          Jag är INTE deras kompis.

            Kärlek till dig Josephine! Tycker du är så jävla bra, fattar ej varför han har med dig på bild mitt i allt..

        Det är väl Josephine från Ex on the beach. Hon ångrar sin medverkan och har i media gått ut med att hon aktivt tar avstånd från alla deltagare (utom en).

        Adde vill provocera och vara kuuuungen inför sina 12-åriga fans så han publicerar den här bilden så att hon inte bara ska kopplas ihop med eotb utan att det även ska se ut som att hon stöttar en våldtäktsman.

          Såg hennes video om det också och tror ABSOLUT det är därför han nu lägger upp den här gamla bilden. Så jälva äcklig människa.
          Och så kommentaren ”jag japp din gäri mannen” och så @ johannes (som var med samma år och var tsm med josephine). och han kommenterar tillbaka typ ”kör på du”
          SPYR

      Nu följer jag inte dem och har ej stenkoll på Anna-Lisa men jag tycker inte heller det ser ut som hon. Håller med om att blurra

    Det är såna här idioter som gör att våldtäktsoffer inte tas på allvar. Jag blir så äcklad och arg!

    Satte morgon kaffet i halsen när jag läste AnnaLisas svar. Ursäkta men detta kanske låter dömande av mig, men nu tycker jag verkligen hon är den sterotypiska bilden för dum pantad silikon brud.

      Det har hon tyvär varit länge. Första intrycket var annat (iaf för mig) men började med ridande av elefanter (efetr hat var försvaret att hon drömt om det sen hon var barn?? åk på safari och se dom i det vilda va fan), sen nu både barbiedrog-uppmuntrande och adde-inläggdramat och allt som tillhör

    Asså jag vet inte om wiki kan räknas som en superpålitlig källa.. eller har dess status höjts?

      Tja, litar du inte på Wikipedia står det ju dig fritt att googla lite. Exempelvis kan du titta på dinarattigheter.se (jättebra sida!) som citerar direkt från brottsbalken:

      ”Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

      Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling är jämförlig med samlag genom att utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.”

      Att penetrera någon när den sover, med fingrar eller snopp, är givetvis olagligt.

      Om du är osäker på källan så kolla upp den! Inte svårare än så

      Wikipedia är dock ett bra ställe att börja eftersom alla fakta där ska källhänvisas vilket gör att om man exemplevis letar efter fakta kring lagen kan man kolla på vilka källor Wikipedia angett och gå direkt till dem och avgöra om de är trovärdig och respekterade källor.

    Hennes argumentation är ju helt värdelös.

    1) Våldtäkt eller sexuella övergrepp sker inte bara med en kuk.
    2) Bara för att man är tillsammans med någon betyder inte det att man inte kan våldta den personen. Att penetrera någon när den sover är inte mer rätt för att det är ens partner.

    Jävla idiot.

      Min levnadsregel är: Ingen tar på mig utan tillåtelse/medgivande… utom jag själv!

    Ibland blir jag verkligen rädd över samhällsutvecklingen. Vi diskuterar ofta hur framtiden kan komma att bli för barnbarnen och hur vi kan påverka den.

    På den tiden när jag bloggade, hade jag en strikt linje mellan privat och personligt. Unga människor idag, verkar inte veta den skillnaden. Det pratas mycket om kvinnors jämställdhet, men i många lägen verkar utvecklingen ha gått bakåt.

    Om jag startar en blogg igen, ska den heta ”Allt var inte sämre förr”. (För det, behövs ny IPad och oändligt med inspiration. Tro det eller ej, men min nuvarande ”padda” är utsliten och flera funktioner har lagt av.)

      Jag tycker att man ska vara försiktig med att gloralisera det förflutna. Förut var det inte olagligt att våldta sin fru men däremot var det en sjukdom att vara bög.

      Vi har massa skit i världen i dag men så har det alltid varit.

        OBS! Jag skrev…. Allt var inte sämre förr.

        Alltså inte… Allt var bättre förr.

      Jag tycker att man ska vara försiktig med att glorifiera det förflutna. Förut var det inte olagligt att våldta sin fru, men det var en sjukdom att vara bög.

      Det fanns massa skit i världen idag men så har det alltid varit.

      Tillhör den äldre skaran av följare till den här bloggen. Håller med dig i det du tycker för även jag har tänkt i samma banor.
      Som sagt var. Startar du en blogg så hänger i a f jag på 🙂

      Jag håller med Z. Det är väldigt enkelspårigt att påstå att utvecklingen i jämställdhet har gått bakåt. Givetvis finns det tragiska figurer som Adde och Anna-Lisa som internaliserat en skev syn på både kvinnor och kroppslig integritet, men det fanns det definitivt förr också. Rent av fler vill jag påstå. Kolla bara på ruttna äpplen likt Trump som fått sin form i en Mad Men-lik era och atmosfär.

      Å andra sidan finns det massvis av unga (och givetvis äldre!) som både här och på deras instagram säger ifrån. Jag är faktiskt så glad och stolt över alla som högt och bestämt markerat gränsen och sagt ”ni har gått över den och det tänker vi inte acceptera”. Applåder till alla er. <3

      Är sista meningen ett julklappstips till Camcam ;)?

    Sen vill jag understryka också att det egentligen inte spelar nån roll om det klassas som våldtäkt eller ej, om han skulle bli dömd eller ej. Oavsett så är det han gjort fruktansvärt och fullkomligt moraliskt fel.

    FY vilken vidrig människa!

    Fast det är ju inte Wikipedia som bestämmer om något är olagligt eller inte, det gör svensk lagstiftning. Wikipedia går liksom inte att ha som källa vid argumentation i rättssak. Däremot har de rätt i det här avseendet, penetration med fingrarna är numera jämförlig med ett samlag –> våldtäkt. Står dock inte uttryckligen i lagen (BrB 6:1 om jag inte minns fel), så man får kolla på praxis. Tror att det är på senare år den reformen kom, innan fick man göra lite som man ville. //Juridikstudent och nörd

      Wikipedia är dock ett bra ställe att börja eftersom alla fakta där ska källhänvisas vilket gör att om man exemplevis letar efter fakta kring lagen kan man kolla på vilka källor Wikipedia angett och gå direkt till dem och avgöra om de är trovärdig och respekterade källor.

      ”Wikipedia går liksom inte att ha som källa vid argumentation i rättssak”

      Som Lövet påpekar så redovisas källor på wikipedia, Camilla har nog kollat det. Eller har du någon specifik invändning mot källorna under kapitlet ’Våldtäkt’? Källkritik är viktigt, ja.

      Men…. ”Fast det är ju inte Wikipedia som bestämmer om något är olagligt eller inte”

      Vem i hela fridens dagar har sagt det? Om du är juridikstudent måste du väl hört talas om nottecken som syns i skärmdumpen från wikipedia (förlegad[1].)

      För det första ger jag inte mycket till det svenska rättsväsendet. Särskilt när det kommer till våldtäkter. Ibland känns det son att jag skulle kunna filma ett övergrepp och förövaren får ändå gå fri – nej men, det hände ju!

      För det andra är Wikipedia en utmärkt sida att börja på. Wikipedia raderar aktivt allt som inte har en källhänvisning. Vid uppsatsskrivning börjar jag ofta där och letar mig vidare. Det är ju inte direkt Dessies blogg de anger som källa, utan ofta direkt länkar till lagstiftning.

      För det tredje hoppas jag att du skojar när du tror att någon använder Wikipedia i en rättegång.

      För det fjärde är inte detta en rättegång.

      Hej juridikstudenten. Wikipedia (eller andra sidor, exempelvis Flashback, som är minst lika ”pålitligt”) används faktisk ibland som en del av försvarsadvokatens eller åklagarens argumentation till fällande dom, så du har tyvärr fel. Sedan är rättspraxis självfallet ett av våra viktigaste verktyg, vilket tidigare har ansett två fingrar i slidan på en medvetslös (!) flicka som våldtäkt.

        @ni som är insatta: om addes ex skulle vilja göra en anmälan mot honom, så skulle det väl tas på allvar? Med tanke på att han själv har erkänt det? Vad skulle ev. följder kunna bli?

        mvh har-noll-koll

          Kolla kommentaren längre ner ”6 kap. Om sexualbrott” så får du se vad lagen säger. MEN eftersom han inte förde fingrarna i henne för sin egen sexuella njutnings skull (inget uppsåt på så sätt) så skulle förmodligen inget hända…

          Sök på ”Ville kontrollera dotterns oskuld”. Så här kan det resoneras också

          Rättsfall från hovrätterna RH 2010:9

          ”Av utredningen framgår att N.N. under år 2005 kontaktade socialtjänsten för att få till stånd en undersökning av dotterns oskuld och att någon sådan undersökning inte kom till stånd. Beträffande händelsen i april 2006 har N.N. uppgett att han även då ville kontrollera om dottern var oskuld, eftersom han hade kommit på henne och hennes halvbror i en olämplig situation där dottern satt över benen på halvbrodern som hade sina händer på dotterns bröst. N.N:s uppgifter om syftet med hans agerande stämmer väl överens med vad dottern har uppgett vid polisförhören. Hans uppgifter i denna del får godtas och det är därmed visat att han inte har haft något sexuellt syfte med sitt agerande och något ansvar för sexualbrott kan därför inte bli aktuellt.”

            Åh missade helt det här innan jag skrev! Tack! 🙂

        Hej åklagaren! Fråga från en annan juridikstudent: skulle det i detta fall räknas som våldtäkt? Utifrån vad han själv skrivit låter det inte som att handlingen hade ett sexuellt syfte, vilket väl är ett av rekvisiten? Jag har för mig att när galna pappor har kontrollerat om deras döttrar är oskulder så har de dömts för något annat, kommer inte ihåg vad just nu dock.

        Försöker med det jag skriver inte på något sätt förringa vad han har gjort för det är fucking VIDRIGT. Och att hans nuvarande flickvän inte kan se skillnaden på att vara i en relation där man tycker det är ok att försöka ”få igång” den andra när den sover och på vad som hände mellan Adde och hans förra tjej är ju helt vansinnigt. Vad man har för regler inom sitt eget förhållande har inte någon annan med att göra, men tror hon seriöst att Addes ex hade gett honom lov att känna efter, för att kontrollera om hon varit otrogen, om hon varit vaken? Svaret på det är med största sannolikhet NEJ och då har han begått ett brott. Jag tror dock inte det är våldtäkt. Men vore väldigt intresserad av en åsikt om det här från åklagaren! 🙂

        Jojo, jag håller med i att Wikipedia absolut kan vara en bra sida. Och att det ofta finns väldigt bra källhänvisningar. Men det hade kanske varit lättare att ta en skärmdump från direkt från lagen istället från Wikipedia. Det var helt enkelt min poäng, kanske lite klumpigt formulerad bara. 🙂

    Anmälde deras insta som mobbing/trakasserier. Bara bloggen kvar då!

    Är inte ett dugg förvånad då Anna Lisa inte heller förstår innebörden av mobbning. Hon var ju med i Big Brother 2015 där en deltagare lämnade p.g.a mobbning.
    Behöver jag säga att A L var en av mobbarna. 😉

    Kan inte begripa att man inte ser skillnad på leka kärleksfullt med sin partners intimdelar eller att penetrera den som sover för att ”leta bevis” på otrohet (gud så korkat)
    Blir ta mig fan mörkrädd när jag er hur vissa tänker.

      *ser

    Hohoo är det någon hemma i hjärnkontoret på människan? Med hennes logik finns det inte heller några hustrumisshandlare heller eller? Då dom är gifta får man ju göra exakt vad man vill med den andra personen?

    Och nej, jag har aldrig tagit på min killes kuk när han sover (?!) och skulle fan slänga ut människan om han ”la ett finger i min pussy” (!?!) när jag sov av den enkla och aldrig någonsin försvarbara ursäkten att det är ett ÖVERGREPP.

    Om någon skulle stoppa in något i mig (oavsett om det är finger eller en kuk eller vad som helst) när jag sov skulle jag se det som en våldtäkt och/eller sexuellt övergrepp men jag undrar hur ser ni på att ta på en killes kuk när han sover? För mig så är det inte alls samma sak, vet inte varför jag tänker så men hur ser ni andra på det? Förklara och motivera gärna, vill höra hur ni ser på det!

      Det är väl upp till kukbäraren att avgöra? Enligt mig så tar man aldrig på en sovande människas kön.

        Om jag får ta mig och mitt förhållande som ett exempel, så hade jag kunnat ta på min sambo när han sover, men detta ENBART därför att vi har pratat om detta och är rörande överrens om att det hade vart ett trevligt sätt att vakna på, med smekningar. Men sen är det självklart så att om den andra inte vill och säger nej, fortsätter vi inte. Det är inte heller så att jag skulle tycka det var trevligt att vakna av att han stoppade in fingrarna i mig, man vill ju ha lite förspel. ? Jag hade inte heller tyckt det vore okej om han gjorde som Adde gjorde i detta fallet, och det vet han självklart om också (sen att han aldrig heller skulle få för sig att göra det, är ju en annan diskussion) Men just därför tycker jag detta är en fråga som man får ta upp i sitt förhållande om det skulle vara så, är det okej att vi väcker varandra genom att smeka? Känns som att detta blev en extremt rörig kommentar, men jag hoppas att min poäng gick fram. ☺

      Jag ser det som samma sak, om det inte var så att min partner uttryckligen sagt att han gillade det. Om en inte uttryckt någon önskan om att bli tagen på när en sover, hur i helvete kommer man då till slutsatsen att det skulle vara en bra idé att börja ta på personens kön?

      jag och min kille kan säker råka röra varandras kön ibland när vi ska sova eller sover dock är det ju underkläde emellan då. Men skulle nån av oss göra något mer sexuellt när den andra sov skulle det inte vara ok för någon av oss. Så lite förenklat: jag får ligga med handen över hans kuk liksom men jag ska inte in och gnugga under tyget.

    Det är inte acceptabelt att göra något på någon som sover även om det är ens partner, integritet! Men våldtäkt?! Nu tog ni i så ni fes.

      Det är våldtäkt/sexuellt övergrepp/vad du än vill kalla det. Det är olagligt, inte bara oacceptabelt. Sluta förminska det.

      6 kap. Om sexualbrott

      1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

      Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, allvarlig rädsla, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i en särskilt utsatt situation.

      Att någon sticker in ett par fingrar i en berusad och sovande kvinnas slida har ansetts utgöra en sexuell handling jämförlig med samlag, se RH 2010:37 (notera även att avgörandet skett efter reformen 2005).

      RH 2010:37
      I mål där den tilltalade dömts för våldtäkt enligt 6 kap. 1 § tredje stycket brottsbalken, dvs. för brott som anses mindre grovt, har hovrätten funnit straffvärdet vara fängelse ett år

      Genom att sticka in ett par fingrar i den berusade och sovande M.L:s slida har han otillbörligt utnyttjat hennes hjälplösa tillstånd. Den sexuella kränkning han därigenom utsatt henne för är snarlik kränkningen att utsättas för ett påtvingat samlag. Han har alltså genom sitt förfarande gjort sig skyldig till våldtäkt (jfr NJA 2008 s. 482 I).

    @alla ni som anmäler kontot, skriver kommentarer på deras instagram och ni som skriver här, som vägrar acceptera att en kille gör så här:

    Tack, ni sprider ljus i det här jävla mörkret.
    Så skönt att det finns någon motpol till alla dessa fangirls och boys som bara skriver ”du e king”. Det får i alla fall mig att känna hopp inför framtiden.

    Det skrämmer mig att det finns en massa människor där ute som tänker som dessa två och inte minst ser upp till dem. Får påminna mig själv att det finns en massa vettiga personer också, som här i kommentarsfältet.

    Förresten så måste jag dela med mig av ett klipp jag hittade med Adde:
    youtube.com/watch?v=PlyZmjtcduo

    Kolla runt 2:45 in i klippet, så jävla obehaglig människa.

      Haha kul att mamman sitter o filmar medan hennes unge gråter, är det inte hon som var vän med Kissie?

      Men usch vilket vidrigt klipp! Och mamman som sitter och garvar åt sin dotter, fy fan alltså. Det enda positiva i den är att till och med små flickor fattar att denna man är ett äckel som inte är värt att integrera med.

      Usch! Det enda som är värre är ju mamman som sitter och filmar när hennes dotter gråter. Plocka upp henne för fan!

    Haha, de har gjort sin instagram privat nu!

    Vilken tur att jag hann anmäla bilder som pornografiska, mobbning och hela kontot för mobbning!

      Deras konto går fortfarande att anmäla, även om det är privat. Anmäl på!!!

        Det är inte privat. Jag kunde gå in och se det nu och anmäla det.

    Tyvärr finns det kvinnor som försvarar övergrepp. Oftast har dom själv råkat illa ut o inte pratat oj det det o orkar då inte gå in och säga att detta är inte ok. Sorgligt.

    Jag har blivit utsatt för exakt ett sådant övergrepp. Ledde till depression, avhopp från skolan osv. Då var det en kille jag var ihop med. Annalisa bloggar på for.me. In och ifrågasätt hur slöddret kan få blogga där. Hej

      Starkt att du vågar tala om det och ta ställning, kram på dig <3

    Annalisas mamma: Killen som jag dejtar gjorde detta mot mig när jag sov ikväll (kan inte ens skriva det, blir äcklad). Ska jag anmäla honom för våldtäkt? Jag känner mig kränkt och äcklad, och jag känner att han borde straffas för det han har gjort.

    Annalisa: Men mamma, det räknas inte som våldtäkt tyvärr. Ni är ju tillsammans.

    Annalisas mamma: okej, jag får väl acceptera händelsen.

    Det är hon som borde ge sig! ?

    Gjort kontot privat har de inte, dock tagit bort de två senaste inläggen. Som om problemet försvinner då…

    Det jag funderar lite på är hur utsatt tjejen, hans ex, som han förgrep sig på blir i allt det här? Adde bör stå till svars, men det sista jag vill är att tjejen ska få skit och bli uthängd.

      Kontot var privat under ca 1 timmes tid, vid samma tidpunkt som artikeln på nyheter24 dök upp :/

      Jag håller med dig om det du skriver om hans ex-flickvän. Jag kan inte ens tänka mig vad hon går igenom idag..

    Snälla låtsas inte att wikipedia är en tillförlitlig källa. Gör det bara inte.

      Vilka källor i kapitlet ’Våldtäkt’ anser du ska bort? Och varför?

    Eftersom Wikipedia kan anses vara en relativt oseriös källa (då vem som helst kan gå in där och ändra. Vet att det finns folk som håller koll på att informationen ska vara korrekt, men iaf. Det brukar vara ett av argumenten när man använder sig av wikipedia) så är följande vad som står i lagen:

    Från Brottsbalken 6 kap 1 §:

    ”Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

    Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling är jämförlig med samlag genom att utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.”

    Och sen när är att man är tillsammans en ursäkt för våldtäkt? Att våldta sin fru blev olagligt i Sverige under 60-talet. Get with the times, people!

      Also, varför tog dom bort inlägget, om dom inte anser att han gjort något fel?

    Jag har tyvärr inte läst igenom alla kommenterar så kanske upprepar det som någon annan har påpekat. Men alltså fy in i helvete vad jag hatar människor som skyller på att det inte var våldtäkt för att det är ett par!!! Alltså jag blir så jävla satans arg och vill svära och kasta saker och använda versaler och alldeles för många utropstecken! Hon borde läsa på lite, träffa våldtäktsoffer eller skaffa sig lite sense i skallen. Fattar hon inte hur otroligt många våldtäkter som sker inom äktenskap? Men ingen tar det seriöst för hallå?! De var ju tillsammans. Min förra pojkvän våldtog mig men äsch, vi var ju ändå ihop och har ju haft sex förut så det inte är hela världen. Men det är så mycket hela världen! Någon du litar blint på förstör dig. Fuck alla människor som ursäktade bort min våldtäkt och fuck alla som ursäktar folk som våldtar. Sånt här gör mig så arg och de är förebilder för unga som kommer få en så skev bild på vad våldtäkt faktiskt är. Detta leder även till att folk som blir våldtagna inte tas seriöst, vilket gör att alla inte vågar att anmäla. Men fint för henne att hennes värld inte är skadad på det viset iallafall.

    Okej, har andas ut nu. Är inte en arg person annars! Bara ibland när folk uttalar sig så otroligt idiotiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.