Är Kenza näst på tur att åka dit för smygreklam?

Kenza:

kenza
kenza2
Jag skrev ju här att jag skulle hålla ett öga på Kenza och det har jag gjort..

Hur kan man vara så jävla dum att med all önskvärd tydlighet skriva ut att resan är ett samarbete med Dubais turistbyrå för att sen totalt skita i att markera ut inläggen? Det är ju som att BE om att bli anmäld.

Främsta anledningen till varför jag åker dit är att jag ska göra ett samarbete med Dubai’s turistbyrå på Instagram!//Kenza

Ja, dealen kanske primärt gäller Instagram men eftersom hon fått betalt för att göra reklam för Dubai så bör även hennes inlägg på bloggen markeras eftersom det är betald reklam. (Ungefär som när en bloggare – en viss 15-åring – har ett löpande samarbete med ett företag. Då ska alla inlägg där produkten förekommer markeras som reklam även om inlägget i sig inte är specifikt beställt..)

För ni tror väl inte att Kenza skulle skriva en sak på Instagram där hon får betalt och en helt annan på bloggen? Positivt på Instagram och negativt på bloggen?
Så allt är betald reklam.
Ersättning som ersättning.
Nästan gång kanske Kenza ska ta ännu mer betalt av uppdragsgivaren om hon vill skriva om det på bloggen och inte behöva lämna den tom.

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Självklart ska alla blogginlägg också reklammarkeras och det ska klart framgå att resan är sponsrad.
    Kenza har i inlägget Helicopter lite försiktigt skrivit ”(jag är här på uppdrag av Dubai’s turistbyrå som bokat aktiviteter för oss)” men inget av de fyra blogginläggen från Dubai är korrekt reklamidentifierade.
    Här är det läge att anmä-la till Konsumentombudsmannen för smygreklam! Att Kenza är ”duktigare” på Instagram innebär självklart inte att blogginläggen inte ska reklammarkeras. Hela resan är spons och då blir allt på sociala medier också reklam/samarbete/spons.

    Inte så smidigt direkt :-/

    Varför vill man ens åka till Dubai?

      Gratis smakar väl alltid gott?

        Inte alltid. För vissa människor (inte alla) är en moralisk pliktkänsla mer vägledande än den personliga nyttan.

        Jag hade nog önskat mer av en självutnämnd feminist som Kenza, men kanske hon helt enkelt är outbildad gällande Dubai.

          Eller ignorant.

    Såg i systrarna elfstrands senaste vlog att Anna book redan på horseshowen gnällde över att hon hade vunnit om inte ledningen sett till att hon behövt dela häst.
    Gick fram och tjatade om det när hon skulle gratulera till vinsten i stjärnstaffeten…

    Den människan alltså.. blir inte klok på henne..

      Spännande! Trodde hon delade häst för att hon var så enormt ödmjuk och godhjärtad?

    Varför är alla bloggare så slarviga? Det är ju ändå deras jobb! Tror knappast man kan skita i regler så mycket i andra yrken. Skitsamma att du är din egen chef eller jobbar i sociala medier – man borde vilja sköta sitt jobb, eller? Lite arbetsmoral för i h*ve…

    Om avtalet gäller instagram så behöver hon inte märka ut på bloggen för bloggen ingår inte i avtalet. Skulle hon bli anmäld angående bloggen så kommer hon inte åka dit på det eftersom det inte ingår i avtalet.

    Tycker du verkar leta fel där dom inte finns. Har du sett svaret hon gav dig när du påstod att hon ej markerat ut sin video ordentligt fast det stod precis överallt?

    Bloggbevakning
    2016-12-07 16:50
    Hej Kenza,

    Du vet väl att du måste markera ut i BÖRJAN av inlägget – innan läsaren läser någonting annat – att det rör sig om reklam? För du vill väl inte bli näst på tur i tingsrätter efter Kissie?

    Reply
    Kenza Z
    2016-12-07 19:54
    Kenzas svar: Hej Camilla! Nejdå jag har stenkoll på vad som gäller. 🙂 Rubriken på videon är det första man ser och där står det “in collaboration with Ivyrevel”. I videon, som är själva reklamen för Ivyrevel, säger jag även “this video is in collaboration with Ivyrevel” så att man förstår det när man börjar titta. Det står även i beskrivningen inne på Youtube, samt under videon i detta inlägg. Känns välmarkerat tycker jag, du kanske borde gå till specsavers? 😉 Hoppas allt är fint med dig. Kram!

      Jag gjorde slag i saken och ställde frågan till KO så reder vi upp det här en gång för alla! =)

      Ouch vilket svar Kenzie körde där 😉

        Ja, och jag som redan går till Specsavers. =(

      ”Om avtalet gäller instagram så behöver hon inte märka ut på bloggen för bloggen ingår inte i avtalet. Skulle hon bli anmäld angående bloggen så kommer hon inte åka dit på det eftersom det inte ingår i avtalet.”

      Men vad säger lagen?

      Är resan sponsrad så smittar detta av sig på alla inlägg och upplägg i sociala medier. Det saknar alltså betydelse om avtalet skulle specifikt avse endast Instagram. Väljer Kenza att lägga upp blogginlägg från resan ska dessa också markeras som spons/reklam/samarbete.
      Jag vill minnas att jag skrev samma sak angående resorna till Hawaii i samarbete med Deo Doc. Är hela resan sponsrad så blir alltså allt att anse som reklam.
      Skulle vara intressant om detta kunde prövas i Marknadsdomstolen. Tyvärr finns än så länge ingen rättspraxis utan man får förlita sig på vad som verkar logiskt.

    Jag tycker Kenza är duktig på att skriva ut samarbeten! 🙂

      Får panik på hennes #ad. Hur svårt kan det va att markera i början av inlägget/bilden? Varför gör man det inte, e hon rädd att alla ska fatta att hon inte ~arbetar HÅRT~ för sina pengar? Hon arbetar givetvis men får sjukt mycket serverat, ja, jag är bara avundsjuk. Vem är inte?

      Tacka vet jag Sandra Beijer som följer alla lagar och gör tom reklaminlägg till roliga inlägg utan att sälja sin själ

        Ja precis, hon har sålt sin sjääääl.

        Förlåt men såna kommentarer är så löjliga.

          Okej ”Plumbob” din tönt

    Flensa verkar ha en förmåga att komma undan pga sina lojala fans (som för övrigt borde växt upp själva nu och gått vidare?!)

      Gud, är du en sån där person som säger Aftonhoran också?

        Rövis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.