Alkoholgranskningsmannen slår fast att Pernilla Wahlgrens alkoholreklam är otillåten!

Pernilla Wahlgren:

nilla

Igår skrev jag det här inlägget om Pernilla Wahlgrens otillåtna alkoholreklam som hon försvarar bland kommentarerna till inlägget.
Nu har jag fått svar från Alkoholgranskningsmannen – Alkoholleverantörernas granskningsman – att det rör sig om otillåten alkoholreklam och att Pernilla Wahlgren kommer kontaktas angående detta!

Jag undrar hur mycket ”haha” hon tycker att det är efter det!?

nilla2

18 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Allvarligt talat. Hur är det möjligt att inte förstå de här grejerna? För helvete, Pernilla, gå en kurs eller något. Greppa reglerna. Och efterfölj dem. Så svårt är det inte.

   Det märks tydligt att Pernilla inte har nån utbildning efter grundskolan. Då kan det vara svårt att förstå såna här saker.

    Hon har inte ens gått klart grundskolan, så det förklarar ju en del…olagligt dessutom.

  Bra att du kontaktade dem!! ??????

  ’Får inte skriva om’? Jo, det får du, men du måste markera det som reklam. Stupid is as stupid does, som Forrest Gump sa.

   Ja verkligen?! Heeeeelt orimligt enligt Wahlgren! Vilket spån.

  Grymt jobbat Camilla!

  Speciellt alkoholreklam tycker jag är allvarligt! Störigt om en person gör reklam för något annat men det kan jag se förbi. Alkohol däremot, göra reklam för att sälja en beroendeframkallande substans, och inte ens märka ut det – förkastligt

  jag är kanske ute och cyklar rejält nu och då ber jag om ursäkt men är det inte fler bloggare som gör sk otillåten reklam när det gäller alkohol…
  Charlotte Perelli ,laila bagge…..
  Eller räknas inte det som läggs upp på instagram som reklam?
  Ja jag är blond och kan inte reglerna,tur att jag inte har någon blogg haha

   Jo, det är med reklam. Carolina Gynning tillhör också gänget som gör smygreklam för eget vin och hennes inredning. Fast jag tror det blev lite för extremt när Pernilla gör det med länk till systemet.

  AG-mannen företräder även Sveriges bryggerier!? Konstigt Sverige kunde komma fyra på TIs korruptionslista för 2016. Låter mer som Italuen. Bra mail och bra beslut! På alla som sprider spritreklam till minderåriga.

   Lugna ner dig. Läs vad de skriver på första sidan på sin hemsida:

   ”Alkoholleverantörernas granskningsman, AGM, bevakar hur företag marknadsför alkoholhaltiga drycker i Sverige. AGM är alkoholbranschens självreglering och AGM är alltså inte en statlig myndighet. Om ett företag bryter mot de lagar och etiska regler som finns för reklam för alkohol- och lättdrycker, har AGM rätt att ingripa och begära att marknadsföringen upphör. Motsvarande system finns för andra branscher och i andra länder och AGMs utlåtanden utgör god affärssed på området”.

   Jag tycker inte att man ska ta lättvindigt på korruption men det gör mig galen när folk tror att privata subjekt eller branchorganisationer är statliga myndigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.