Bella är bättre på sitt jobb än som mamma.

Blondinbella:

bellaSaxat från Bellas blogg.

Bella skriver inspirerat på sin blogg efter att ha börjat läsa Birgitta Ohlssons bok ”Duktiga flickors revansch” och berättar att hon är bättre på sitt jobb än vad hon är som mamma.
Vissa läsare hyllar henne för denna ärliga åsikt medan andra tycker att hon är sorglig som inte verkar sätta sina barn först.

Men att känna sig vassare på sitt jobb än som förälder är väl inte jättekonstigt?
Speciellt inte om man som Bella jobbar med någonting man själv skapat upp och har kontroll över.
Ett föräldraskap eller barn i allmänhet går väl egentligen inte att ha samma ”kontroll” över. De SKA ju testa gränser och ”trotsa” och då är det väl naturligt att kanske inte känna sig sylvass som förälder?
På jobbet är det sällan någon som ligger på golvet i mataffären och skriker efter godis utan där hanteras ofta konflikter på ett sätt man som vuxen är mer van vid och som man känner sig trygg i att hantera.

Tycker ni att Bella säger att hon sätter sitt jobb före sina barn eller erkänner hon mer bara att hon är mer osäker i sitt föräldraskap än på jobbet?

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror att de ligger nära ett uppbrott… Jag vet inte, men min magkänsla säger det.

   Jag tror Odd är olycklig. Hans självkänsla måste vara nere i stövelskaften efter motgångarna med vad han företagit sig sen han slutade hos Adecco.
   Han verkar dock vara en bra pappa till sina två barn.
   Men vad vissa ändå säger, så är det svårt för en karl att i äktenskapet bära förklädet och inte vara den som bidrar mest till familjens ekonomi.
   Visst, det kan säkert passa vissa män men jag tror faktiskt inte Odd är en av dessa. Han har bara hamnat där i köket eftersom hans egen karriär havererat.

    Men alltså, ”bära förklädet”? ”Hamnat i köket”? Som att det vore ett misslyckande att ha hand om hushållet mer än sin partner? Du utgår från så extremt snäva relationsstereotyper när du skriver så. Det måste inte vara en som ”bär förklädet” och en som ”bär byxorna”. En måste inte höra hemma i köket och en på kontoret. Vi har liksom kommit längre än så. Det var i alla fall vad jag trodde…

     Precis vad jag tänkte. Jag älskar laga mat och ta hand om mitt hushåll. Är jag då den klassiska 50-tals kvinnan som borde säga ifrån? Man gör det man är bra på och tycker om och så behöver inte det vara ett misslyckande eller något dåligt bara för det inte passar in i andras livsfilosofi.

    Men fan alltså, Anton ditt ständiga tjat om att Odd och att han lever i en relation där han inte är den som driver in mest pengar, står i köket med förkläde osv, det börjat stinka om dina kommentarer.

    Både här och på andra bloggar är du och sprider din dynga. Vi har fattat att du inte gillar män (Odd) som lever med en kvinna som tjänar mer och som tar ett stort ansvar i hemmet, det räcker nu! Vi lever i år 2017!

     Håller med. Samtidigt är Odd fortfarande ung och det finns gott om tid för karriär. Kanske är han lite vilsen just nu, kanske inte. Om inte annat så tror jag att Bella har fått honom att tänka i nya banor, som man gör när man träffar nya människor, det speglar väl lite av det han försökt sig på i karriären de senaste åren. Annars hade han kanske bara stannat på adecco. Sen har han kanske inte haft de mest stabila affärsideerna, så de har såklart inte blivit långvariga, men han har gott om tid att hitta rätt fortfarande om han känner att han inte är där än. Det behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt.

      En liten parantes bara.

      Det är inte säkert Odd hade valet att stanna på Adeco.

      Det antyddes när Odd slutade på Adecco att det var någon form av deal med avgångsvederlag som skulle möjliggöra för honom att starta eget.
      Han startade därefter sitt bolag och bloggen samt gav sig in på diverse äventyr med ”Mello-musik”, vloggar, vin och ansökan till Sveriges mästerkock.

      Felix: Ha ha, det var faktiskt jag som skev det som en fråga till Odd på hans blogg när det var aktuellt.

      Han var ju ett klassiskt exempel för det mönstret. Stor klumpsumma pengar i avgångsvederlag som sattas i att testa driva eget etc. Hans jobb på Tv4 sedan förstärkte det mönstret om att det var en ordnad praktikplats (ja den var utannonserad) som sedan slutade med att Bella blev den som fixade jobb åt honom.

      Detta är ett mönster som stämmer inte säkert att det är hur det verkligen är.

     Patriarkala ideal, som att mannen ska vara den som tar hand om familjen och får in brödfödan, är väldigt svårt att slita sig från. Ha lite förståelse. Det har gått framåt på många ställen men hur ogärna du än vill så lever denna föreställning kvar hos många.

      Precis! Och män känner pressen att leva upp till de gamla idealen. De är inte heller fria.

      @TRH ???

    Har Odd självkänsla o är nöjd så kommer han fortsätta på sin väg. Vill han något annat så fixar han nog det med. Du kanske har problem med vem som drar in pengarna-låter hemskt. Om du på något sätt är med om någonting som gör att du är partern i ett förhållande med minskade möjligheter att dra in pengar. Då hamnar du nog i en identitets kris. Ofta utvecklas folk av det o ser fler perspektiv. Från början innan acceptansen infinner sig så har vi alla det tufft med att tappa förmågor vi värdesatt högt.

    Fan Anton, jag brukar ju gilla dig och tycka du känns vettig och klipsk men den där misogyna dyngan du precis spred kändes väldigt stereotyp och trist.

    ”Svårt för en karl att i äktenskapet bära förklädet och inte vara den som bidrar mest till familjens ekonomi.” Really?

    Mvh
    Tiotaggare och ung kvinna

     Den ”misogyna dyngan” verkar i alla fall ha rört om en del i gödselstacken. Fullt med flugor som fladdrar omkring. 🙂
     Jag framkastade en teori angående hur Odd eventuellt kunde uppleva sin situation. För den skull behöver jag inte personligen tycka som min teori.
     Men det var måhända fel av mig att över huvud taget tänka i de banor min teori bygger på. Bara att antyda att män kan tänka så verkar ha varit ett brott mot det mesta.
     Synd om jag gjort dig besviken, Caroline.
     Jag får försöka återkomma med stringens och slagfärdighet i ett annat ämne.

      Som man ropar får man svar

    Tycker det är kul att det är tvärtom i Bellas familj 🙂 hade det varit mannen som hade en framgångsrikt karriär och Bella som stått i köket hade inte många klagat.

   Hon skrev väl att de gått igenom en tuff period. Behöver inte betyda uppbrott. Alla har väl perioder, antar jag.

   Tror desamma . . Jag tror det gick för fort. De är unga och giftermål och två barn kom väldigt snabbt.

  En fullt naturlig känsla! Det betyder absolut inte att hon sätter jobbet före.

   Eller hur! Jag trodde det var mer regel än undantag att man som förälder konstant har lite dåligt samvete över att man vill vara en bättre förälder med mer tålamod, tid osv. Jag ser inget konstigt alla i hennes uttalande.

  @camcam:

  En tanke bara. Jag följer Helen Torsgården på insta/youtube. Hon har MASSOR av reklam för sitt eget företag på båda ställena. I sina senaste youtubevideos har hon ändrat till ”i samarbete med” men inte på instagram. Där en typisk instagrampost kan se ut så här:

  ”Nu kan man boka mitt borstkitt igen! Sista leveransen inna jul! ?@beybeybeauty – Säkra din box till kommande leverans (begränsat antal!) Läs mer info på hemsidan. Har ni andra frågor så kan ni mejla dem under ’kontakt’ på hemsidan ? http://WWW.BEYBEYBEAUTY.COM

  Gör hon inte fel?

  Jag tror inte att man ska tolka det annorlunda än vad hon skriver, alltså att hon känner sig bättre i rollen på sitt jobb än som rollen som mamma. Inte så konstigt kanske, jobbet har hon haft under en längre tid och har mer erfarenhet av, än vad hon har av att vara förälder. (Dessutom är detta ett av hennes ”provocera-inlägg”, hon vill försöka få folk att reagera och kommentera, så är väl egentligen halvintressant…)

  Hon skriver det för att få klick och kommentarer, det är den enda anledningen hon skriver något överhivudataget.

   Ja, så konstigt att folk verkar tro att Bella bloggar för att ”skriva av sig” eller för att hon tycker det är kul?.
   Hon (eller hennes anställda) skriver för att tjäna pengar. Punkt slut.

   Ja men verkligen!!! Att hon ens läser böcker är bara för att kunna hitta något provocerande att skriva om. Precis likadant är det med semestern – hon och Odd åker på den dyraste semestern som finns just för att kunna skriva något provocerande om det i bloggen. Hon samarbetar dessutom bara med företag hon vet att folk blir provocerad av, för varför skulle man som människa göra någonting för sin egen skull när man kan tjäna pengar på att provocera? *ironi*

    Höll på att smälla av när du skrev att hon åkte på dyraste resan, jag son brukar bara bra på att läsa av ironi direkt

  Jag är inte världens bästa fan av Bella, men jag tycker hon verkar vara en fantastisk mamma.

  Med tanke på att du skrev ett inlägg om Pewdiepie förut där han inte framstod i särskilt fördelaktig dager, så länkar jag nu till en av hans senaste videor där han förklarar allt som har hänt ur sitt perspektiv. Jag tycker den är värd att titta på: https://www.youtube.com/watch?v=lwk1DogcPmU

   Det var en bra video. Jag känner i och för sig att han gjort övertramp lite för medvetet och lite för många gånger för att han skall kunna gråta ut och det skall kännas genuint (för mig)… men i det här fallet med hur t ex hans pekande blir förvridet till ett heil så har ju allt gått alldeles för långt.

  Är inte Bella bara en vanlig mamma?

  En vanlig mamma i bemärkelsen att vi alltid känner att vi inte är tillräckliga. Att vi har dåligt samvete för allt och gärna ältar vad man kunnat göra annorlunda. Mindre padda, mindre socker, färre psykbryt för allt och inget. Barnen är det viktigaste vi har därför vill vi vara felfria och perfekta.

  Jobbet fixar vi oftast vuxet och galant. Blir något fel rättar man till det och går vidare. Inget mer med det.

  Hur som, vi är alla de bästa mammorna för våra barn.

  Moa

  Har Bianca och Philippe gjort slut, Bianca som älskar sin familj så mycket nämner inte ens honom när det är alla hjärtans dag och ingen av de följer längre varandra på instagram. Plus att hon verkar parta till det lite mer numera. Gillade verkligen dem som bra så himla fina. Kanske blir hon och Chimi- Charlie nu, hon är en typisk Charlie tjej.

   Har också tänkt på det. Sen att hon skrev när hon kom hem från zanzibar att nu har hon ingen barnlängtan längre och vill ut och resa m.m.

  Förlåt inte varför folk reagerar negativt till detta, och säger grejer som att hon inte sätter sina barn först, alltså va?! Jag var grym på mitt jobb, grym! Och jag är en person som älskar att jobba, när jag går hemma nu med vår 7månaders dotter håller jag på att få panik. Inte för att jag älskar henne mindre än ett jobb, inte heller för att jag värderar ett jobb högre än henne, för så är det verkligen inte. Jag älskar henne mest i världen, men jag är ingen supermom. Alla är bra på olika saker och vissa är helt enkelt bättre på sina jobb än sina Mammaroller. Det säger INGET om hur man prioriterar sina barn eller hur mycket man älskar dom. Skärpning!

  Bella själv och många andra anser att hon är en av de bästa i Sverige på det hon gör. Att vara topp 10 på föräldraskap i Sverige är ju så gott som omöjligt, speciellt om man satsar på karriären och speciellt eftersom det inte finns något mätinstrument.

  Hennes jobb kan hon mäta i omsättning, vinst och besöksantal. Hennes föräldraskap kan hon ju bara jämföra med folk hon känner bra och där anser hon väl att många i hennes närhet (t.ex. Odd) har mer tid och engagemang för barnen och tid är det som småbarn uppskattar mest.

  Vissa människor har som mål i livet att bli föräldrar och har barnalstrandet som största dröm och lycka. De människorna känner sig nog också oftast tryggast och säkrast i sin roll som förälder.

  Andra av oss har inte familjebildandet som ett lika stort mål och som en dröm på samma sätt. Jag är gravid och längtar efter mitt barn, men hade jag aldrig fått några barn hade det också varit okej. Jag bygger mitt liv på andra saker också än barn, såsom karriär och intressen. Samtidigt har jag en vän som är djupt olycklig över att hon inte än kunnat få några barn, hon har verkligen lagt hela sin lycka och framtid i drömmen om att bli mamma. Om hon skulle få barn skulle hon nog känna att hon var tryggare i mamma-rollen än vad jag tror att jag kommer att vara.

  Sen säger det inget om vem av oss som skulle vara en ”bättre” mamma, det handlar inte om det utan om vad man mer har i livet än sina barn.

   Håller helt med! Jag älskar mitt barn men jag finns inte till enbart för att vara mamma. Jag älskar att jobba och behöver få utmanas och stimuleras för att må bra och att vara föräldraledig uppfyller inte de sakerna vilket gör att jag inte trivs, men det gör inte att jag älskar mitt barn mindre än någon som enbart lever för/genom sina barn. Hade jag skaffat ytterligare ett barn hade jag inte varit föräldraledig i 1,5 år som jag är den här gången, utan jag hade då velat jobba deltid och vara föräldraledig på deltid. En bra balans helt enkelt.

  ….förmodligen ett ämne som genererar stor diskussion, vilket jag tror är främsta anledningen till hennes inlägg..

  Jo, för alla jobb innebär att man arbetar med enbart vuxna människor…. Suck. Älskar mitt jobb över allt annat på jorden, men blir så less när jag bara hör hur alla pratar om hur skönt det ska bli att få barnfri tid på jobbet, att få äta med vuxna och slippa prata bebisspråk och själv går man från att äta med ett barn till att äta med sex småbarn 🙂 men ok

   Men du har ju valt det jobbet och måste därför känns någon form av lycka i att äta med 6 barn? Dessa människor som säger det har inte valt det jobbet av en anledning. Väldigt konstigt resonemang

  Bluffen Manuel Knight avslöjad:

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/864407?programid=2795

  http://manuelknight.blogspot.se/

  Ett bloggkollektiv verkar ha gjort hästjobbet.

   Så jäkla bra grävt av gruppen! Jag har läst tråden om detta på Flashback och fick en fin överraskning när feb/mars-numret av tidningen Filter kom ut och jag fick läsa om det här avslöjandet!

   Bra att det sprids!

  Jag anser inte att man är en dålig mamma för att man inte kan avstyra alla utbrott eller styra sitt barn i minsta detalj. För mig innebär det är att vara en bra mamma att man ska kunna se sina brister och se sina barn. Se dom som egna individer, finnas till, lyssna, stötta och älska. Sen kommer dom att göra misstag i sina liv och även jag, men jag är ändå en bra mamma. Det är synd att hon inte tycker att hon är en bra mamma, tycker hon så, så bör det finnas en konkret anledning till det och sen får hon jobba på det. Det är det som skiljer en bra mamma från en dålig enligt mig.

   Hon skrev väl dock aldrig att hon var en dålig mamma? Bara att hon var BÄTTRE på sitt jobb?

  Att ha småbarn är inte alltid så kul och härligt. Jag tror att man som förälder peakar vid barnens olika åldrar. Själv tror jag att jag kommer bli en toppen förälder när mina barn är i tonåren, men känner inte att jag är på topp nu när barnen är 3&5.

  Jag har fått för mig att Bella är en sån tjej som gärna testar saker o oftast ger sig tusan på att bli riktigt bra på det hon gör… så varför kasta in handduken när det gäller att vara mamma? Varför är den utmaningen mindre värd än andra?

  Hon är säkert trött på Odd och inte tänder på honom längre. Odd ser inte så dum ut men en man utan karriär och intelligens är inte attraktiv. Är man affärskvinna så träffar man på otroligt duktiga attraktiva unga män som har hela paketet. Hon har kommit i den ålderna och fasen där hon kommer att träffa på massor med duktiga unga män och visst jämför man dem med den man har hemma. En oduglig lat white trash med de där ringen och smycken. Hon kommer att ångra sitt val förr elelr senare.
  Enda anledningen till att man bör vänta med att bilda familj när man är för ung som Bella gjorde, är just detta.
  Jag ger deras relaiton max 5 år. Bella kommer att vara otrogen om hon inte redan varit.

   Vilken hemsk kommentar! 🙁 Gräset är inte alltid grönare på andra sidan, glöm aldrig det. Bara för att man ser ”perfekt” ut på utsidan betyder det inte att man har ”hela paketet”. Vem har det ens? Finns det perfekta människor?

   Men va??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.