Integritet?

Paula & Hugo:

paula

Paula skriver ett långt inlägg om integritet på bloggen.
Hon är trött på att män tar sig friheter och kommenterar hennes rumpa på gymmet och skickar henne opassande kommentarer på Facebook när det framgår att hon både har sambo och barn.

Helt ärligt, vad är det för klimat på gymmet? Om jag går ensam till gymmet, så vill jag inte snacka. Jag är inte där för att umgås. Jag är där för att göra min grej, få rensa igenom tankarna och sen åka hem. Jag behöver ingen genomgång om hur en maskin fungerar om jag inte frågar, och jag behöver verkligen inget ”Najs ass guuuurl” av främmande män.//Paula

Jag håller helt med henne här – män som tar sig sådana friheter är äckel och borde bannlysas från gym/badhus mm.
Däremot håller jag även med hennes läsare där hen tycker att Paula kanske borde upplysa Hugo om att visa samma respekt och integritet mot andra människor eftersom han  – trots uppmaningar på sin blogg – inte tagit ner den bild som han tagit på ett gäng intet ont anande badgäster.

Skärmavbild 2017-02-28 kl. 09.40.03

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kommer ihåg när jag var 14-15 och precis hade börjat gymma. En främmande man sitter och tittar på mig medans jag gör mina övningar, och sen kommer fram till mig när jag pausar och dricker vatten. Han frågar mig ”Vadå är du redan trött?!” Vågade inte säga något till honom och kände mig ”dålig” för att jag inte gjort fler repetitioner. Efter det var det sällan jag tränade ensam. Nu flera år senare känner jag vem är DU som främmande människa som tar sig rätten att kommentera mig träning?

    BB och odd kommer skiljas. Ingen tvekan. Vanligtvis efter semester så pratar hon så mycket om hur skönt det var att ungås med odd. Inget om det den här gången. Hon ger hints hela tiden om att hon och odd inte har det så bra, vilket är naturligt i allas liv, men….om hon bara valde att lugna ner sig för en gångs skull istället för att hoppa in i allt utan reflektion. Hon lever alldeles för mycket i fantasin om att något är bra istället för verkligheten. Ger det max 1 år till. I vilket fall, all styrka till båda och all kärlek till barnen.

      BBs senaste inlägg ”your career will never wake up and tell you it doesnt love you” säger ju endel…

        OMG skulle precis kommentera om detta ??

      Tror också att dom inte har det bra just nu. Hon har ju typ inte skrivit nåt om att det har varit mysigt eller vad som helst om honom under semestern, bara att dom har haft det tufft en tid och att dom lyssnade på en podd en gång. Inget om härligt med tid tillsammans när barnen sover eller nåt som hon skriver så ofta annars..

      Hemskt om det är så. Stackars barnen isåfall. Och de som t.o.m. hade pratat om att skaffa en till ”kull med barn” i framtiden och så. 🙁

      Tänkte på det också när jag såg senaste inlägget.
      När hon och Nils gjorde slut la hon upp ett par månader innan (eller hur långt innan det nu var) ett fint inlägg om hur hon ville höra massa fina kärlekstips osv

    Eh om man inte vill få komplimanger av killar på gym så kanske man ska gå till ett tjejgym, just saying.

      Idiot.

      Toppenidé. Vi fixar separata bussar, skolor, jobb osv också och så får de tjejer som blir utsatta för äcklena skylla sig själv! Eller?
      Idiot.

      Eller så håller killar käften? Så svårt är det inte…

        Ni alla vet att gym är till för att folk ska kunna ragga, precis som nattklubbar och barer. Så om ni inte ens kan ta emot en komplimang mot en kille så borde ni hållas separerade, JA.
        Om ni stör er och har problem med personer = ni borde hålla er borta

          Detta är så typiskt tjejer, de blir arga när de får komplimanger. Sedan blir de arga när ingen vill bli ihop med dom och vågar prata med dom. Hm undrar varför. Tjejer blir aldrig nöjda och älskar att klaga på minsta lilla

            ”Snygg röv”, ”snygga tittar” osv. Är INTE en komplimang. Fattar inte killar det kanske en lobotomi är att rekommendera? Kommentera någonting väsentligt. Typ kläder, hår, att en tränar bra eller så.

            Min kille kommenterar min kropp i sängen, aldrig annars.

            Kanske ska vi tjejer börja säga att killars Kukar ser små ut i kläder i tid och otid för att de ska fatta hur hjärndöda de är?

            Susawoo, så du förväntar dig att STRAIGHTA killar ska komma fram till dig och säga: ”åh gumman sjukt fint smink och hår, jätteavis!!”.
            Du får tänka lite realistiskt. Och ja, det finns vissa tjejer som tar det som en komplimang. Annars hade de inte svankat så galet på instagram?

            Hahahahaha roligt troll! Men mata inte trollet tjejer och killar för det är precis denna lilla olyckliga stackare vill: Ha uppmärksamhet. Eftesom olyckliga hen inte får någon annars, buhuuuu vad alla tjejer är dumma som inte ser bittra, tråliga elaka lilla meej! Krya på dig trollet, hoppas du mår bättre en dag!

            Men åh Magga, ta och använd fingrarna till att googla om feminism, patriarkala strukturer och hur kvinnan överlever!

          Det var mer än jag visste, jag går till gymmet för att träna, inte för att ragga eller bli raggad på. Det finns bättre ställen för det, som nattklubbar och barer.

          Men har förstått nu att många går på gym inte enbart för att träna utan också för att få komplimanger och eventuellt ge komplimanger.

            Det finns personer som bara går till gym endast för att ragga.
            Så din verklighet behöver inte stämma överens med andra. Så man får helt enkelt göra det bästa av situationen, säga tack och gå vidare. Man kan ju faktiskt se det positiva i livet än att vara en sur jävla bitterfitta på en skvallerblogg 😛 kram på dig!

          Hörru trollet, skaffa dig en hobby utöver grabbarna på reddit.

        Så killar ska inte få lov att ragga på någon offentligt? Hur tänkte du nu Rrk?

          Nu syftade jag på gymmet.

            Är inte gym en offentlig plats? Kan du ge några förslag vart det är okej för killar att ragga då?

            Alltså att gå upp till nån och säga mm najs röv är fan inte att ragga! Isåfall har han jävligt dåligt game för vem fan skulle bli charmad av det?

            Självklart kan man flirta/ragga på gymmet eller andra offentliga platser, men det är stor skillnad på att ”ragga” och att bete sig som ett äckel.

            Hann då kanske du ska säga det till killen att det inte är okej att säga så till andra då de kan ta illa upp än att gå hem och skriva bittra inlägg på sin blogg. Lite sorgligt faktiskt, kram!

            Så är det ju en rätt stor skillnad på att söka kontakt och att slänga ur sig plumpa kommenterar.

            Och den som inbillar sig att en kommentar om ens rumpa är en komplimang bör nog söka hjälp hos någon om hur man bör föra sig i sociala sammanhang.

            Coachens bästa stalltips idag blir att den som ”raggar” på det sättet kommer misslyckas 99 gånger av 100. 😉

            @anonym: Jaaaaaa för det är alla kvinnors uppgift här i livet att uppfostra folk som är oförskämda. Det ligger inte alls på den enskilda individen att fatta från början hur man beter i i folksamlingar. ???

            Trolleritrollera ditt lilla troll. 😉

            Hur vet killarna annars att de har betett sig fel eller att tjejen inte uppskattade komplimangen?
            Ni får faktiskt tänka lite realistiskt och kolla från hans synvinkel.
            Om hon bara säger ”mm okej tack” då funkade det, och så fortsätter dem.
            Tänk efter lite!

            @anonym: Hur det vet? Deras mammor och pappor har lärt dem folkvett hemifrån.

            Ska jag behöva lära dem att inte rapa eller spotta offentligt också tycker du? Oj vänta det finns ju redan dem som lägger av en spottloska mitt framför fötterna på en på trottoaren. Säger du nu att jag ska uppfostra dem också? Ok men gnäll inte då när jag läxar upp din unge nästa gång den gör saker som jag inte gillar. Bäst att börja i tid.

            Och jag lovar att få tjejer säger tack till den sk komplimangen.

            Anonym, ett tips till dig som verkar ha stora problem med dom sociala koderna, det du inte skulle säga till en människa på bussen, vårdcentralen eller banken är inte heller ok att säga till en tjej du tycker är snygg. Tjejer existerar inte i första hand som något för killar och vi har all rätt att träna utan att få höra kommentarer om hur vi ser ut. En normal människa och kille vet hur man söker kontakt utan att göra den andra obekväm. Det är tråkigt att du inte är smart nog att lära dig det:(

            The Real Hmm, då kanske du ska vara bitter över föräldrar som inte uppfostrar sina ungar än själva killarna. Du påstår två olika saker nu.
            Först att killarna ska ta sitt egna ansvar och förstå själva, sen helt plötsligt gör du en 180 sväng och säger att det är föräldrarnas fel som inte lärt dem.
            Så vad är det nu?

            lor då kanske du ska ta på dig hörlurarna om du inte vill höra något från män, just saying

            Är det förresten du som även anser att tjejer ska stänga sin instagram om dom inte vill ha runkkommentarer? Så ingen instagram och inget gym, vad blir det sen? Ska vi börja dölja oss också om vi går ut? På dig låter det som att killar är helt korkade och borde låsas in. Lustigt nog inser min man, mina bröder och vänner att det är normalt folkvett att behandla tjejer som människor så jag undrar vad det är för fel på dig som inte fattar det? För jag hoppas att du inte påstår att ALLA killar är helt socialt handikappade?

            Som sagt det är skillnad på att på ett civiliserat sätt söka kontakt och att verbalt tafsa på någon. Att be någon sätta på sig hörlurar för att slippa äckliga kommentarer är som att be hen klä sig annorlunda för att undvika att bli ofredad.

            @anonym: Livet är inte svart/vitt. Om ens förädlar har misslyckats i sitt förälderansvar så är det upp till dig som vuxen idivid att ta redan på hur saker förhåller sig. Så det ena säger inte mot det andra. Om dina föräldrar misslyckats i att lära dig matte så tar u ditt eget ansvar och ser till att lära dig själv. Du förväntar dig inte att en jeppe på gatan ska behöva lägga tid på att du ska få de skillsen.

            Sedan så ääääär det inte rocket sience. Att behandla folk med repsekt vet alla att göra. Det bara väljer att inte göra det mot vissa.

            Men bra, jag tolkar det som att det är helt ok med dig att jag uppfostrar dina ungar när jag ser att du brister så att jag slipper oförskämda vuxna jeppar på gatan. Hur ska de annars veta. 😉

            Mitt PS til dig blir, du vet att det är allas skyldighet att kunna Sveriges rikes lag? Du kan aldrig skylla på att du inte visste att man inte får gör ditt eller datt. Det är ingen förmildrande omständighet.

            Samma gäller för social koder. Det är ditt ansvar som vuxen idivid att veta hur du ska föra dig. Inte samhällets uppgift att lära dig.

            Med det sagt så känner jag nu att när jag vet din åsikt så kommer jag inte dra mig för att ”lära” folk hur de ska bete sig. Mind you det kommer bli en läxa som de sent kommer glömma. 👿

            Ta på er burkan om det inte passar

            Haha, tack och lov så fungerar det inte så i Sverige. Så du får lära dig att leva med alla feminister här och om det inte passar så föreslår jag att du håller dig hemma och borta från internet.

    Har aldrig fått någon kommentar av män på gymmet. Tänkte först att jag måste nog va asful när jag tränar, men så kom jag på att jag har ju hörlurar med musik så jag skulle ändå inte höra…

      Jag tränar på Friskis och där upplever jag det som ett annat klimat. Man är där för rörelseglädje och träning, ingen försöker ragga eller imponera.

        När jag tränade på friskis upplevde jag det precis tvärtom. de flesta killar kändes som de var där för att få visa upp sig och ragga på tjejer. Men skönt att du inte upplever det så!

      Det kan vara båda

        ^ Hahahhaa ?

        Hehe tänkte skriva det men tyckte det var självklart ?

    Jag förstår inte problemet, hur ska killar annars kunna ”ragga” offentligt om inte på gym? Och ni tjejer som gnäller över att ni är singlar kanske ska tänka en gång till

      Har varit med samma Karl sen 2014, avskyr också de flesta män och deras beteende. Say whaaaat

    Haha orkar inte tjejerna i kommentarsfältet. Ni blir arga när en kille raggar på er, men ni undrar även varför ni varit singlar i flera år. Undrar varför?? Haha

      Hur vet du att kvinnorna i kommenterar här inne är singlar och beklagar sig över det?
      Jag är singel och har aldrig gnällt över det, eftersom jag inte vill träffa någon.
      Och jag hade inte blivit förbannad om någon raggade på gymmet, men att kommentera min röv är bara obehagligt.
      Förstår du skillnaden?

    Har fått kommentarer på gymmet att jag är söt eller killar som har frågat om mitt nummer. Fan, t.o.m. kvinnor har frågat om mitt nummer. Jag brukar ofta tacka och vid förfrågan om telefonnummer så sa jag ofta att jag är i ett förhållande. Vissa kunde svara tillbaka med ”alltså, nummer så att vi kanske kan träna tillsammans någon gång” vilket jag har tyckt var kul. Om någon kollar in mig medan jag tränar så tycker jag bara att det är roligt att de tycker att jag ser bra ut. Ser inte grejen i att bli helt till sig som om jorden kommer gå under.

      Det beror ju på hur man ser på livet. Du såg ju det positiva medans andra älskar att se allt negativt och gnälla över minsta lilla haha

        Ya know it gurl!

      Jag har blivit raggad på på gymmet rätt mkt. Har det skett på ett respektfullt sätt och att de backar när jag säger tack men nej tack, då är det bara smickrande. De som blir sura/aggressiva däremot är bara obehagliga. Jag har sambo och barn och är ointresserad av andra och utstrålar det också så det har lugnat sig lite, skönt!

      Sen de äckliga män som bara sitter/står och stirrar och mer eller mindre dreglar och aldrig säger något. De är vidriga och borde inte besöka gym igen innan de lärt sig att bete sig.

        Snart kommer feministerna och säger att du inte alls behöver utstråla att du är upptagen och har barn. Du ska kunna få lov att vara hur porrig och bete dig hur du vill UTAN att killar ska närma sig dig. Så tänker en riktig feminist!

          Inte alla feminister!!!!1!!!

        Ta på dig burkan då så man inte ser din skönhet

          Ta på dig tvångströjan igen i stället.

            Ännu bättre så att hen slipper se, sätt på en ögonbindel. ???

            Ögonbindel och tvångströja, man kan ju inte ha ett brunstigt djur springandes fritt i samhället. ?

          Kom med något nytt anonym ditt jävla troll.. Önskar dej all olycka ditt äckel.

    Märks att samma människa kommenterar under olika namn..

      Haha tänkte precis samma sak!

      CamCam kan nog bekräfta att vi inte är samma personer, bara att kolla ip-numret. Sen, varför skulle vi alla vara samma person? Det är ju skönt att inte varenda brud blir triggad av att någon kollat i dem eller ger dem en komplimang.

        Vad spelar det för roll om det ens skulle vara samma person? Det gör ju inte sakerna mindre sanna vad den eller dem skriver

        Japp! Inte samma person. Andy har bara kommenterat under nicket ”Andy”.

          Syftade på Malin, E, och en Anonym. Andy har jag sett här flera ggr 🙂

    Alltså, är det inte lika illa att skicka opassande kommentarer oavsett om någon har sambo och/eller barn?

    Har nog aldrig blivit raggad på på gymmet, däremot träffade jag en väldigt ytlig bekant där som helt plötsligt skulle hälsa med en kram. Kommer ihåg hur nasty det var när båda var helt svettiga haha

      Ja för alla i hela världen vet att du både har sambo OCH barn.
      Hur ska killarna på gymmet kunna veta det?

        Precis det jag menade?

        Jag tror att någon blev både tappad och icke-kramad som liten.

        Föräldrar: tappa aldrig era barn, och ge dem kramar. Detta blir annars en vuxen version av ert barn.

        OT: min katt föds om 27 dagar (ca.)

    Meeen gud vad ledsen jag blir för att det är så många (eller minst en i alla fall) som klagar över att tjejer är tråkiga när de inte vill få sitt utseende kommenterat på gymmet?!?! What??!! När inte ens tjejer kan stötta varandra i denna äckliga mansdominerade värld vill jag bara gråta. Jag låg på rygg på en pilatesboll en gång på gymmet och stretchade, stannade två killar utanför fönstret och började knacka på rutan och göra snuskiga rörelser. Gick inte till det gymmet så många fler gånger. Kände mig så sjukt utsatt. Det är fan inte smickrande? Det är bara så nedlåtande och äckligt..

      Men skärp dig

        Ska jag också ”skärpa mig” när främmande män tycker det är ok att lägga sina händer på mitt lår på tåget?

        Ska jag hålla mig borta från tåg eller vad? Skylla mig själv?

        Nu tycker jag att jag borde kunna få promenera omkring naken utan att riskarea min säkerhet för jag är inte för något himla religiöst att man ska vara modest klädd vare sig det gäller bruka eller annat trams, men…vid senaste tillfället bar jag alltså jeans, sneakers, polotröja och en jacka samt handskar och satt och kollade i min mobil.

        Det finns något som heter personlig sfär. Den ska inte inkräktas på. Att göra det är just att inkräkta på någon oinbjuden. Vanligt folkvett så ser man till att försiktigt ”knacka” på och kolla om man blir inbjuden.

        Huuuur svårt ska det vara?

          Ja det tycker jag, om du inte kan hantera situationen själv så får du faktiskt stanna hemma

            Men E, jag blir provocerad av kvinnohatare och slår ner dom som jag ser. Passar det inte så håll dig hemma 🙂

            Alltså det här måste ju vara ett troll för såhär tänker väl fan inte folk? Isåfall stannar jag gärna hemma.

            @E: Vem har sagt att jag inte ”hanterade” situationen? 😈

            https://www.bodyguard.nu/bodyguard-knock-out-2

            Men bäst att du flyttar till en öde ö så att du garanterat känner att du ”hanterat” situationen om ditt hus eller bli blir nedbränt

            Nä den här tråden är aningen infiltrerad av religiösa fanatiker eller troll som trollar. 😉

            Ha det! 🙂

            The Real Hmm du borde ha lärt dig vid det här laget att alla faktiskt inte är som du, så ja.

            @anonym: Vet du vad. Då tycker jag du ska ta era egna råd och flytta.

            Det finns länder som har det inskrivet i deras lag att tänka som du gör.

            Behöver du en flyttpeng så är jag säker på att vi är många som vill skramla ihop en till dig. Gissar på att det behövs då allt vad som är eget ansvar är en gåta för dig.

      Håller med dig!
      Sjukt att man ska behöva byta gym pga äckel!

      Och innan någon kommenterar något mer idiotiskt så har jag blivit raggad på när jag har tränat, men då på ett respektfullt sätt. Och tycker att det var helt ok, just på grund av att det var på ett respektfullt sätt. För såklart får man ragga.
      Men att kommentera ens rumpa eller på annat sätt bete sig respektlöst är inte ok!
      Förstår inte vad som är så svårt att förstå?!

    Wow vad många bittra tjejer som finns här. Är det så här ni spenderar er lediga dag? Är ni singlar också? Tycker ni genast borde gå till gymmet och bli raggade på, så ni inte sitter här för evigt och spyr ut er galla!

      Jag är lyckligt gift med en man som respekterar mig och andra kvinnor, tackar som frågar✌?

      Och hade jag inte varit det hade jag ändå inte velat gå till gymmet för att bli raggad på på det sättet du menar.
      Klarar mig bra utan sexiella trakasserier..
      Ska faktiskt gå till gymmet nu och hoppas på att få slippa det!

        Sen när blev en komplimang sexuellt trakassering? Snälla håll du dig till din man och ditt tråkiga liv

          Men få in i din trånga skalle att verbala sexuella övergrepp inte är en komplimang?

          Nej, jag förväntar mig inte att DU ska förstå. Däremot hoppas jag att andra som inte förstår kommer att förstå.

      Är det här du spenderar din lediga dag?
      Är du singel? (Vad nu dessa frågor har med saken att göra..)
      Tycker du genast borde gå till gymmet och kommentera första bästa killes paket med ett sliskigt ”ahh, bra bula” och sedan stå och stirra på hans skrev i 30 minuter, så du inte sitter här för evigt och spyr ut dig (sic) galla!

      Förstår du hur skev situationen är och varför dessa ”bittra tjejer” är upprörda?

        Ta på dig burkan

          Skaffa argument?

      Hörru ”Emilia/Sussie/Anonym” och vad annat du kallar dig, välj ett nick, gärna med rätt könstillhörighet, och behåll det. Eller ännu bättre, stick och brinn.

    Men va fan jag hade ju förträngt en händelse för ca 10 år sedan, tränade på gym. De hade två våningar, i källaren var det mest fria vikter och nästan bara killar som tränade. Där började en kille ta kontakt, han blev rätt påflugen och skulle hela tiden prata och försöka bjuda ut mig. Det blev ganska obehagligt eftersom jag var enda tjejen som tränade o källaren. Han slutade inte förrän jag tog med en killkompis till gymmet. Så sjukt att som kvinna behöva ha med en annan man för att få vara ifred.

    Har inte fått direkta kommentarer om mitt utseende men man ser ju att många män stirrar, dom är inte så diskreta som dom tror ibland och det finns speglar överallt.
    Ibland är dom säkert bara fascinerade över att en tjej drar massa chins, fler än dom själva orkar, vilket jag inte störs av. Annat är om dom dreglar över min rumpa när jag kör knäböj, för om jag tappar fokuset så kan det bli direkt farligt när man har tunga vikter på axlarna. Har fått öva på att stänga ute det mesta, ibland har man fått säga till på skarpen.

    Ni tjejer som gnäller över att ni blir raggade på, ta på er burkan så man inte ser er skönhet

      Det behövs alltså? Som man kan man inte annars undvika att kommentera en kvinnas kropp eller stirra på henne? Förstår att det måste vara jobbigt.

        Asså om du väljer att klä dig som en hora, då får du faktiskt ta att killar behandlar dig som en. Så ja, du får faktiskt anpassa hur du ser ut.

          Och hur klär man sig ”som en hora”?

            Stor urringning och hårt smink (fastän man bara ska träna) exempelvis, vet du inte det själv?

          Hur behandlar du en hora? Kommenterar hennes utseende och skönhet eller?
          Jag trodde man betalde horan för hennes tjänster.
          Går du fram till dessa ”horor” och frågar vad dom kostar?
          Visste inte heller att horor tar på sig gymkläder när dom är tjänst.
          Det är fan mycket jag inte vet känns det som…

          Du! Här kallar man ingen för hora!!! Jag sätter dig på moderering för det!

      men sluta, vi särskiljer ju rätt friskt på att bli raggad på och att bli utsatt för äckel och deras fasoner.

      Vem är det som klampar på min bro?!

      Klipp av dig svansen trollet (och kuken om du nu kan hitta den utan mikroskop).

    Vad skulle ni män tycka om en ful slemmig svettig tjej stirrar på er hela träningspasset och sen kommer och kommenterar hur snygg röv ni har och kanske känner lite på era lår? Klarar ni inte av att känna tacksamhet så får ni fan stanna hemma. Torrbollar!! Man ska vara glad att man blir sexuellt trakasserad. Oj ursäkta, glad över att få så fina komplimanger*

      jag hade gjort som vilken vuxen person som helst, säga åt den att sluta eller polisanmäla det.
      Ni tjejer går ju bara hem till er dator och hänger ut alla killar för att vara äckliga. Inte särskilt moget

        Men bra, då får du en örfil och en polisanmälan av mig nästan gång. Duger det? Eller vill du ha ett knä i skrevet också? Övervåld? Absolut! Men ni gymraggare verkar ha svårt med förståelsen på något annat sätt.

          Fysiskt våld är inte okej, hoppas du förstår det

            Om det inte passar så håll dig hemma då

            @anonym: Ha ha du vet tydligen inte att självförsvar får lov att tas till långt tidigare än vad du tycks tro.

            Att du verbalt ofredar mig och får mig att känna mig otrygg ger mig lov att skydda mig själv. Även med fysiskt våld. Framförallt om du gör det mot mig. Liten tunn kvinna. 😉

            The real hmm du har faktiskt fel. Man får inte lov att gå till fysiskt våld om den första personen inte har gjort det.
            Det har funnits flera nyheter där killen har sagt en verbal förolämpning, tjejen har örfilat honom. Sedan har hon blivit polisanmäld och straffad för det.
            Hoppas ni tar det lugnt och följer lagen!

            E: hur blev hon straffad? Kan du ge ett exempel på ett fall?

            Tycker även att du ska läsa på lite om vad nödvärn innebär.

            @E: Nej det har jag inte. Jag får lv att bruka våld för att förvsra mig om jag känner mig hotad för att kunna ta mig firån en sitation.

            Om vi tar en större extrem som exmepel. Säg att du berättar/hotar för mig att du tänker våldta mig. Jag har inget utrymme att springa åt andra hållet eller vet att jag inte är snabb nog för att hinna undan. Då får jag oskadliggöra dig så att jag kan ta mig undan. Det innefattar även fysiskt våld.

            Och det finns ETT fall där någon blev dömd för att ha svarat med en örfil. Läs på om omständigheterna i det fallet innan du uttalar dig.

            + efter anonym åsikt här ovan om att det är min uppgift att ”lära” folk att de är ovälkomna så tänker jag riska alla eventuella straff för att se till att läxan är väl lärd så att nästa slipper. För du förstår, de som beter sig så, för dem så räcker det inte med ett nej för att polletten ska trilla ned. Och jag har bättre och viktigare saker än att pedagogiskt förklara för folk hur de ska interagera i ett samhälle.

            Jag förstår vad du menar The real Hmm. 😉

            Trakasserar man mig så kan man få en rak höger i nyllet, med knuten näve.
            Blir det sen en större sak av det hela (finns män som skvallrar till vakter osv. ang. en aggressiv, galen tjej) så kan jag alltid ta på mig puppy eyes och sänka rösten och berätta hur rädd jag blev, som en liten försvarslös tjej, minst ett huvud kortare än den dumma mannen.
            Jag utnyttjar mitt kön och min storlek helt hänsynslöst. Plogar mig fram i männens värld.

            Henrietta: Det är bättre än så. 🙂

            Som fysiskt underlägsen så har du större laglig rätt att ta till våld först för att kunna ta dig ur en hotfull situation. 🙂

            Vissa män förstår inget annat språk än ett knä i skrevet.

    CamCam, det behövs en rensning av trollkommentarer här…

      Så alla kommentarer som inte håller med dig är trollkommentarer? Hej Dessie?

        Kommentarer av typen ”gillar du inte att bli raggad på så ta på dig en burka” eller ”klä dig inte som en hora” är knappast seriösa kommentarer eller intelligenta åsikter från en person som vill ha en riktigt diskussion om män som anser sig ha rätt att ragga på kvinnor. Det är bara skit som drar ner stämningen i bloggen. Känner du dig träffad kanske du ska tänka över hur du uttrycker dig.

          Jaha så nu får killar överhuvudtaget inte ragga längre?
          Vad vill ni att de ska göra? Stirra ner på golvet varje gång ni går förbi dom på gymmet?

            Jag tror inte du är så dum som du framställer dig, du kanske också förstår att det finns ett mellanting? Hur behandlar du folk som är av det kön du inte är attraherad av?
            Prova att behandla alla på det sättet!

            ”eller intelligenta åsikter från en person som vill ha en riktigt diskussion om män som anser sig ha rätt att ragga på kvinnor.”
            Du skrev exakt så här, så det är väl det du menar antar jag. Killar får INTE ragga på tjejer

            Nej, jag tycker killar kan ge fan i att ragga och särskilt på alla andra ställen utom typ på krogen. Och inte ens på krogen gillar jag när ni raggar men jag står ut med det eftersom det tydligen anses ”kutym” att ragga där. Varför måste ni ragga jämt? Använd Tinder eller nåt om ni är så jävla desperata.

            Nu har du förstått grejen, anonym. Allra helst ska ni försvinna från jordens yta för gott. Ni behövs nämligen inte.

            /Linda

            Ta det som ett skämt… eller inte…

    Asså ni tjejer har en jättekonstig verklighetssyn.
    Killen får inte lov att ragga, närma sig eller titta på er. Om ni inte har några seriösa åtgärder så förstår jag varför F! inte kommer in i riksdagen

    Alltså herregud va flippat detta inlägg blev. Varför förstår vissa här inne inte att det är skillnad på att ragga och att vara obehaglig?
    Vill man ragga finns det väl ändå minst en miljon bättre sätt än att glodregla på någons röv?? Varför måste alltid någons utseende vara i fokus under raggning, varför kan man inte säga att man sett lite av vad hen gjort på gymmet och berömma hen för hur duktig hen är? Eller kanske säga att hen verkar veta vad hen gör – ska vi gymma tillsammans nästa gång? Alltså på riktigt det finns bättre sätt än att vara äcklig och respektlös.
    Blir min son en sådan man så kommer jag skämmas ögonen ur mig och känna mig som världens mest misslyckade mamma.

      De vet (hoppas jag), de bara tror de är roliga små troll.

        Hoppas också på troll som gillar att få reaktioner men i dagens samhälle är jag inte säker på att alla som trollar faktiskt trollar

    Popcorn + läsa kommentarerna i detta inlägg gjorde min dag nu när jag är sjuk. Vissa ”argument” var ju otroligt sjuka, som att man ska ta på sig en burka ?. Trolls ❤.

    Har aldrig fått kommentarer på gymmet faktiskt. Men tränar bara på mitt universitets eget gym och tycker att det är en lite annan mentalitet där. Folk är liksom hövliga och respekterar varandra. Vet inte hur det brukar vara på andra gym dock.

    Är det inte lite anmärkningsvärt att i princip alla troll-kommentarer från x antal olika nick slutade trilla in direkt efter CamCam röt ifrån och satte ETT ip på moderering ?

    Ärligt talat så tror jag att det på badhuset handlade om att han helt enkelt inte tänkte efter (vilket inte ursäktar såklart), så det känns lite löjligt att börja snack om integritet där

      För mig skulle det vara mycket värre att bli fotad på badhus och sedan se bilden på en stor blogg än att få kommentar om rumpan på gymmet. Jämförelsen är inte alls dålig, både sakerna är brist på respekt för andra människor.

    Är jag den enda som inte fått kommentarer på gym? X)

    Varför vara så jäkla hatiska mot dom som ”inte vet hur man beteer sig”. Dom kanske inte är smartare bara? Ser ni ner på osmarta människor?

      Även om man inte är ”smart” så kan man ändå vara respektfull.

      Jag skulle vilja skriva såhär; att uttrycka sig som du gör i din kommentar är inte smart. Att däremot inte veta hur man uppför sig handlar inte om att vara osmart,

      /Linda

    Nu är bilden från badhuset borta på Hugos blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.