Smaklöst?

Anna Book:


Edit – Det är jag som pixlat bilderna.

Anna Book går på begravning och lägger praktiskt taget hela ceremonin på att fota händelsen från alla tänkbara håll och vinklar istället för att insupa avskedet av en saknad medmänniska.
Och inte nog med att hon sedan postar alltihop på sociala medier i ett sju helvetes kollage – hon berättar även i sin live (enligt min läsare Toto) om privat information som familjen inte själva valt att gå ut med ang dödsfallet.

Passionerad eller bara smaklös?
Eller förvirrad?
Har hon bara fått allt om bakfoten eller har hon inga spärrar?
Jag vet vad jag skulle betta mina pengar på!

Tack för tips, Toto och Amanda!

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ew. 🙁

    Så fruktansvärt smaklöst- en bild på en sörjande änka! Fruktansvärt! Om du syftade på att hon pratat om att han valde att dö så ville tydligen familjen att det skulle komma ut….men ja, smaklöst och noll respekt!

      Även om din kommentar vittnar om empati och jag förstår att du inte menar något illa så måste jag bara lyfta det problematiska i att prata om ett dödsfall i termer av att den döde ”valt” det. Ingen ”väljer” döden. Personer som begår självmord vill inte dö, de ser bara ingen annan utväg.

        Det var tydligen prästens exakta ordval om man ska tro på expressens citering.

        Jag vet egentligen att det uttrycket är helt fel men enligt media så var det uttrycket som användes av prästen – skrev d mest för att ifall d var så Anna Book uttryckt sig så var det ”inte hennes ordval”….

          CAK, visste inte att det var direkt taget fråm prästens ord. Då förstår jag varför du använde det, tack för förklaringen 🙂

        Självmord är komplext och beror på olika orsaker från fall till fall. Men självklart kan en människa vilja dö. Det kan verka obegripligt för oss som inte vill dö, men en människa kan vilja just dö.

          Alla människor har friheten att välja att dö.

          Ja verkligen! Ignorant att skriva att ”ingen väljer att dö”. Min farmor är 92, förlorade sin man för 15 år sedan, är typ blind och har så mycket krämpor och ont. Hon har försökt överdosera på tabletter men misslyckades. Vill nog inget hellre än att bara dö nu. ❤

            Skickar en kram till din farmor. Jag gillar äldre människor. Dom har erfarenhet av livet o oftast mycket humor. Vill att regeringen ger mer pengar till äldrevård. Dom ska ha god mat och fler anställda så dom hinner prata och skapa kontakt med dom äldre.

          Jag har flertalet självmordsförsök bakom mig, så tro mig jag vet hur det känns att vilja dö. Jag menar inte att argumenterar emot att många känner att dom vill dö. Men min åsikt är att när vi talar om att någon ”väljer” självmord så reproducerar det synen på självmord som en egoistiskt handling där en person aktivt valt att lämna sin familj och vänner trots att hen inte var ”tvungen” att göra det.

            Fast hur just du kände när du försökte ta ditt liv säger ju ingenting om hur andra känner som tar sina liv. Det finns många som VILL DÖ. Som VÄLJER att dö. Så enkelt är det, oavsett hur just du upplevde det. Självmord kan vara egoistiskt, det kan vara slutfasen av ett sjukdomsförlopp, det kan vara en impulshandling, det kan vara genomtänkt, ogenomtänkt, det kan vara utfört av betalda läkare etc etc. Varje självmord bär sin egen historia.

            Skickar kram till dej elin ta hand om dej. Livet är värdefullt.

            Linn jag talar inte bara utifrån min egen erfarenhet och det gör mig ledsen att se att så många verkar hålla med om din kommentar. Sen önskar jag att när människor öppnar upp sig om svåra saker så kunde de bemötas med lite mera empati än ”jaha trist att det var så för dig men så är det inte för alla”.

            Jag står fast vid att det är lika egoistisk att dö av självmord som vilken annan sjukdom/olycka. De flesta som dör av självmord gör det pga psykisk ohälsa, och det är därför jag tycker det är viktigt att inte generellt se på självmord som ett val – utan som resultat av en sjukdom. Det kan handla om depression, ålder, fysiskt smärta etc. Men det är inget som ”väljer” att dö bara för att.

            Till anonym, tack för dina fina ord. Jag är bättre idag men det är en ständig kamp att leva med psykisk ohälsa, speciellt i ett samhälle där det inte tas på allvar och ofta ses som något jag helt enkelt bara borde kunde välja bort.

            Exakt så Elin. Tack <3

            Elin jag vill ge dig en stor stor stor kram! Synd att höra att du har det bakom dig, hoppas allt är ok nu ❤️❤️❤️

        Där har du fel. En människa som begår självmord har valt döden men oftast inte tiden och när personen har bestämt sig infinner sig en ro i kroppen och själen så att de kan leva ett helt normalt liv i flera månader innan de avslutar för gott.

    Obehagligt och fruktansvärt.

    Så kommentarer ang det nu – blir väl blocken för dom….

      Bloocken.

      Blev blockad för att jag gillade kommentaren om att inlägget var osmakligt på hennes insta. Kvinnan är ju beyond lättkränkt ???.

        Haha! Jag med! Jag gillade kommentaren som kritiserade henne och så blev jag blockad. Anna Book är verkligen den mest patetiska och lättkränkta personen i hela världen. Möjligen är Trump något mer lättkränkt men de spelar definitivt i samma liga.

        Hör du det Anna, när du är här och smygläser? Du är en patetisk föredetting, hela Sverige garvar åt dig och dina desperata försök att klamra dig fast i rampljuset. 90% av dina följare är bara där för att bevittna den trafikolycka du är….

    jag följer henne på instagram och ser bara bilden på kyrkan.
    Hon insåg kanske att det var osmakligt med bilder från begravningen, eller hmm någon kanske bad henne radera några foton.

      Du kan svajpa så kommer fler bilder!

        Aha har inte förstått att man ska swajpa… fy så osmakligt av Booken ?

          Hur swajpar man på insta ? ?

            Om du i ditt flöde ser en bild som har små prickar under är det flera bilder och du kan alltså se dem genom att swajpa. 🙂

    Osmakligt, oerhört osmakligt.

    Oooooh snart kommer familjepatrullen hemifrån den smutsvita soffan och gastar om hur taskiga ni är som skriver om Anna här.

    Undras om hon var inbjuden lr knatade dit ändå för att få visa sitt publikum att hon tillhör den inre kretsen, kändiseliten. Begravningen kommer ha en bildserie av kändisar som tog farväl och såklart tar hon chansen att få synas. Hur ”nära vän” var hon med noppe? Lr hans fru..? Tror inte hon var den första han hade på gästlistan till sina fester på Gäddeholm lr sin klubb.. Pinsamma mänska!

      – Bildserie i div skvallerblaskor, skulle det stå.

    Så jäkla stört! Märkligt också att de bara är Anna som har blommor med sig om man kollar på Aftonbladets hemsida..

      Skulle väl gissa att det är för att de vanligaste är att de anhöriga ofta önskar att sörjande skickar pengar till en välgörenhetsorganisation som var viktig för den avlidne. Men sånt bryr sig väl Anna inte om…

        Eller varför inte både och?!

        Fast jag tycker man kan ha med dej blommor för det. Är så fint med mycket blommor på en begravning.

    Hennes insta är privat! 😛

      Den har varit privat i några månader nu men hon släpper in alla verkar det som. Men hon blockar friskt så bäst är att inte kommentera….

      Ja, för hennes 30.000 nära vänner….

        😉

    Med tanke på hur dålig kvalitén är på bilderna så har hon nog suttit typ längst bak i kyrkan. Zoomat in på max för att få en bild på den sörjande änkan. Så jävla smaklöst. Den dumma kvinnan har inga gränser.

      Bilderna är inte pixliga på Annas Insta, där är de klara och tydliga.

    Så osmakligt och framförallt respektlöst ??

    Hon får väl tänka lite att allt ska inte visas upp upp på nätet? Och framför allt visa hänsyn till de sörjande.

    Men vad är det för fel i huvudet på henne?! Detta är otroligt oförskämt och respektlöst gentemot familjen – HUR kan man inte förstå det?

    Har också lite svårt att tänka mig att Anna Book och Noppe var bästa kompisar… men Anna vill ju väldigt gärna vara ”en i innegänget” och därför kanske hon överdriver hur nära deras relation egentligen var. Det är min gissning i alla fall, jag kan ju ha fel…

    I vilket fall är det rätt så smaklöst att öht fota på en begravning och därtill lägga upp en bild på sig själv när man ska hedra en avliden. Jag läste även på Flashback att hon sänt live och gråtit över Noppe, för han var ju lika gammal när han dog som hennes mamma… Hon lyckas liksom få allt att handla om henne själv.

      Men vadå bästa kompisar. Dom som var där kände ju honom på olika sätt. O ville visa sin respekt o ta farväl. Fint.

        Visst får man ta adjö. Jag menar mer hur Anna pratat om Noppe, som att de var de bästa av vänner ungefär. Jag tvivlar på att de var det.

        Och även om de var det, så är det illa att fota sörjande anhöriga på en begravning och lägga upp på sociala medier.

    Nejmen what the frikkin’ fuck?!? Jag såg i kvällsblaskorna att hon var där och tänkte hur hon hade en koppling till Noppe. Ingen alls, tror jag … Men det här tilltaget var ju jävligt magstarkt, även för att komma från henne.

    Jag så chockad av detta. Att han valde o avsluta sitt liv. Så tragiskt. O varför?? Har bara läst om att han var så glad o så detta. Kicken var verkligen tagen. Blev så berörd av det. Har tydligen varit ett jättefin vän till honom. Vad svårt för hans fru o närmaste. Jättesorgligt.

      Det är det ingen som vet och det kommer nog inte fram heller. Men han kanske led av någon svår sjukdom eller hade fått en diagnos som han inte klarade av – precis som Robin Williams. Så himla ledsamt. ?

        Ja han kan gå fått ett tråkigt besked. Men tragiskt är det. Man saknar ju mycket en människa som man älskat o tyckt om. O bära sorg är inte lätt.

    Aha! Noppe och Booken var tydligen med i nån dokusåpa, camping queens? Då är det klart att dom var som ler och långhalm…

    Äh fy så osmakligt, att öht hala fram mobilen under en begravning?!??? SKÄMS! JAG skäms för att vara människa i denna tid när jag ser sånt här, vart är respekten?

      Word, håller med till 100%! Skäms ögonen ur mig hur vissa beter sig. Såg att en nära vän till mig hade varit på begravning för någon vecka sedan, för hon lade upp en bild på kistan och allt, på Instagram. Vem FAN gör så?? Äckligt respektlöst mot den avlidne samt anhöriga. Allt för lite likes och sympati. Kokar inom mig. Var är världen på väg?! Vidrigt.

    Seriöst Camilla, har du varit inne hos Bloggkommentatorerna och kommenterat med en länk till ditt senaste blogginlägg om Tyra? Alltså höjden av desperat och patetisk handling. Du gör verkligen allt för att sprida din skit om Tyra. Mår du verkligen bra?

      Jag kommenterar alltid under namnet Bloggbevakning.

        Oookej ?
        Du menar alltså att den kommentaren är ett lika stort sammanträffande som en användare på Flashback som bara länkade till din blogg och hade samma signifikativa skrivsätt som du (och som dessutom lyckades få med ”redigera” när den kopierade in en kommentar härifrån din blogg).

        Vi säger så, Camilla. ??

          Ge ett exempel så vi kan bedöma. Jag skriver ofta på FB och länkar hit och jag är inte CamCam.

          …hur är det ett sammanträffande att någon skriver på FB och länkar hit?? Alltså exakt var är det ett sammanträffande? förklara.

            Det finns bara en som kan kopiera kommenterar här och få med redigerafunktionen och det är den som administrerar bloggen, i det här fallet CamCam.

            Om det stämmer att en sådan kommentar är publicerad på fb har jag ingen aning om dock.

            Jag får rätta mig. Det kan vara fler än CamCam.

            Vi vet ju att hennes mamma och sambo också har access men även hennes chefredaktör. Hur många fler på Ng som då också kan komma år bloggen vet vi inte.

            Skulle jag vara CamCam så skulle jag följa upp detta.

            @M Har du länk till den kommentaren?

              Som jag skrev tidigare som svar till detta.. Hur svårt är det att lägga till någonting i en webbadress? Om man ni vill skapa rykten och teorier?
              Typ så här?
              http://www.kenas.se/wp-admin/post.php?post=21627&action=edit

              Vad betyder det? Ingenting.

              Alla som är inne på min blogg har även egna inloggningar så jag är inte orolig.

            Länken gör till 404, dvs hittar inte sidan, men bra. Då så.

            När jag backade mellan inläggen så har kommentarer försvunnit nu. Bla några av mina och ditt svar till mig.

            Och nu efter jag kommenterat så dök de upp igen.

            @TRH

            Du kan ju kolla in bla den här och göra en egen bedömning ?

            https://www.flashback.org/sp59721278

            Jag instämmer att språket är mycket likt.

            Jag kan också undra över vad syftet är att sätta in redigera i den kommentaren. Alltså varför fejka in den.

            Men jag har inget konto på fb så jag kan inte se övrig historik för att kunna jämföra resten av kommentarerna från den som postade så jag håller mig från övriga spekulationer.

            Tack för länk. 🙂

      Nej nej.
      Att ta bilder på en begravning med sörjande och tapetsera internet med bilderna är osmakligt och desperat.

      Att länka och skriva om en desperat dramaqueen är vad bloggar går ut på, underhållning, absolut Inget annat. Bloggar går under rubriken ”social media” och media är just det, underhållning!!!!
      Vi beklagar oss dagligen över nyhetsvärldens ständiga övertramp men kan göra väldigt lite åt det. Detsamma gäller bloggar, de lever på sitt underhållningsvärde.

      Hur skulle det gå om ni alla fick bestämma vad tidningarna skulle skriva om?? Åt helvete. Precis.
      För ni tycker alla olika och ni har allihopa ”rätt” och ”vet bäst”.

      Mvh
      En väldigt trött läsare som är så förbannat less på gnällspikarna här inne.

    Så fruktansvärt osmakligt. Och varför tar man ens upp telefonen under begravningen?! Jag fotade min mammas kista med alla fina blommor och band EFTER begravningen, när alla gått. That’s it. Till och med det kändes lite obekvämt, men hela familjen samt en nära vän till mamma ville gärna ha någon bild som minne. Inte för att man glömmer, men ändå. Förstår dock inte hur någon kan komma på tanken att fota alla som sitter och sörjer… Vidrigt.

    Anna tackar prästen för en ärlig begravningsgudstjänst. Finns det oärliga begravningsgudstjänster? Och nej, men fotograferar inte under pågående akt i kyrkan, så oerhört taktlöst.

    Tur det finns fler ”kändisar”. Catten af Tälje har nu enl hennes blogg fått en inbjudan att som ”kändis” vara med på tv. När hennes son var med på STs lokaltv och när hon syntes på Grönan gick hon helt i snurr. Vart månde detta sluta??

      Säkert Lyxfällan

    Såja, nu har Stolledano städat bland kommentarerna, alla som var det minsta frågande till att det postades bilder från en begravning har raderats och de som skrev dem har säkerligen blockats för all framtid.

      Det var jag som skrev – och är blockad nu såklart! Är bilden på hans änka kvar?

        Alla bilder är kvar!

    Så sjukt smaklöst.
    Hon omnämns ju i Aftonbladets artikel tillsammans med flera andra, men hennes namn är det enda som är felstavat, hoppsan.

    Jag har följt henne rätt länge nu och hon framstår som väldigt gränslös, allt i tron att hon är den Goda och den Snälla. Hon är inte sällan väldigt otrevlig mot följare som ställer till synes oskyldiga frågor och hon är besatt av att framstå som den (enda?) som talar sanning i alla läge. Det mesta som händer henne är någon annans fel och hon tvekar inte att säga det bara för att rättfärdiga sitt eget beteende.

    Jag har aldrig kommenterat ett ord på hennes Instagram. Men blev ändå blockad. Var dett för att jag gillade kommentarer som ifrågasatte hennes beteende?

    Anna Book är arg när inte ens likes är tillåtet

      Edit:

      Någon mer som aldrig kommenterar men följer bloggbevakning som blivit blockad.

        Jag!! Har aldrig skrivit en enda kommentar på insta men är ändå blockad, och jag följer bloggbevakning. Sörjer verkligen att jag inte får följa henne längre ?

        Jag bidde också blockad trots jag aldrig kommenterat! En dag så var jag bara…blockad… ??????

          Edit: Följer också Bloggbevakning!

        Jag blev också blockad. Jag fick aldrig ens se hennes inlägg utan hon nekade min ansökan om att följa hennes låsta instagram, och sen blockade mig. 🙁

        Jag är inte blockad av Anna, men jag kommenterar aldrig, likear inga inlägg eller kommentarer.

        Har aldrig sett henne live dock. Får kolla mina inställningar så att jag får en prompt om det när det händer.

    Charlotte Perrelli skriver i lägg ” blandat en vanlig måndag”. Tror hon visar upp bilder på nått kalsong/ pyjamas märke 4 eller 5 gånger ( i 1 inlägg!!). Hon och Hannah Graaf måste väll vara drottningar av omärkta inlägg?!

    Blev också blockad på Stolledanos Insta. Hade gillat en av kommentarerna som ifrågasatte begravningsbilderna. Herregud alltså… människan är ju inte klok ;-p

      Haha- det var nog min kommentar du gillat….förlåååååt 🙂

        Jag blev också blockad när jag gillade din kommentar. Vilken sorglig människa hon är!

    Om jag som närmast anhörig lägger ut bilder på socialamedier, så är det upp till mig själv. Men att lägga ut från vänners begravningar , är respektlöst både mot den avlidne och anhöriga. Var finns respekten!!?

    https://www.svd.se/dodsannonser#/?query=noppe

    Fungerar länken?

    Vem som helst kunde gå på begravningen. Den var öppen för allmänheten eftersom de skrev så här i annonsen. Så att det var någon närmre vänskap har jag svår att tro.

    Hon är skamlös när hon lägger ut dessa bilder. Men det går i linje med allt annat hon ägnar sig åt. Det finns inget vett alls.

    Märks att hon inre var särskilt inbjuden eller hade koll eftersom det bara var hon som hade blommor med sig, vilka hon även ficka bära med sig ut igen eftersom begravningen INTE avslutades i kyrkan..

      Bar hon med sig blommorna ut igen? För på hennes matbild (insta), senare på kvällen, står det en vas med exakt likadana blommor. Återanvändning?

    Loppan: ja hon bar med sig blommorna ut igen! Såg de på en bild i expressen..Så de är säkert dom hon prydde hemmet med ?

      Hon skrämmer mig.

    På min fars begravning fotograferade representanten från begravningsbyrån och det gjordes mycket diskret.

    Vi fick sedan ett väldigt vackert och stilfullt album som är ett fint minne och hedrar min far.

    Om någon annan skulle fotograferat och sedan hängt ut dessa foton på sociala media så skulle denne ”blockats” av mig för resten av livet.

    Nej, Anna Book, nu har du gjort bort dig riktigt!

    Jag förstår att man som nära anhörig kan ta bilder på tex kistan eller liknande, men då utgår det från ett behov som man själv har och eftersom man har haft en relation med den avlidne kan man avgöra vad som känns okej.
    Men att som inbjuden gäst göra detta övergår mitt förstånd. Att offentliggöra den informationen och bilderna kan inte ligga i hennes följares intresse. Så sorgligt att vissa är så omdömeslösa i vad de delar med sig av, men inte så överaskande att det är Anna Book som gör det. Hennes livselixir verkar vara drama, konflikter, självupplevda trauman och att vara i händelsernas centrum till varje pris.

      Om hon ens var inbjuden… Tycker bilden på henne själv är det mest märkliga. Om man sörjer vet man om det själv, då har man väl inget behov av att lägga upp bilder på sig själv för att visa andra ”se så mycket jag sörjer och så ledsen jag är!”.

    Ja jäklar, det är samma bukett hon bar med sig i kyrkan som lite senare ståtar på bilden med kvällsmiddan! …. eehh asså varför la hon inte blommorna vid övriga kransar o buketter!?

      Stolledano kunde inte lägga blommorna vid kistan för det var ingen defilering (när alla får gå upp till kistan) enligt dödsannonsen:
      ”…Begravningen äger rum fredagen den 31 mars kl. 1400 i Hedvig Eleonora kyrka.
      Ingen defilering.
      Tänk gärna på Cancerfonden pg 901986-0”

        Hade jag själv gjort en sådan blunder, även om jag aldrig skulle ta med en hel bukett med rosor till en begravning, så hade jag lite diskret låtit dom ligga kvar på kyrkbänken när jag gick ut igen.

        Annars är väl det normala att man tar med en liten enkel blomma att lägga på kistan? Eller är det ok att lägga en hel blaffig bukett när man är ytligt bekant?

    Lider med Noppes familj och vänner. Inte nog med att de stod AB och Expressen stod utanför och fotograferade som att det handlade om en biopremiär, inte en begravning. Dessutom lägger en människa mage att fota inne i kyrkan och tom publicera inzoomade bilder på Noppes änka och styvson.

    Hilarious att du har blurrat blommorna, CamCam ?
    Så att de kan vara anonyma när de dyker upp hemma hos…

    Det är fruktansvärt illa att gå på begravning, fota o lägga upp på insta när det dessutom inte är ens egna familj och att sen hashtagga med en massa dravel!!! Blir så jäkla upprörd!! Om hon hade stil att det räckt med att visa en bild på sig själv o anledningen o framförallt LÅTA BLI att tagga med dessa tacky hashtags!!! Dumstrut på denna donna NU!!!

    Så sjukt osmakligt att bete sig på detta sättet tycker jag. Har man ingen som helst känsla kring vad man lägger upp på sociala medier och inte? Johanna Toftby är ju lite likadan, lägger också upp bilder från begravningar och liknande. Vad vill man få ut av detta? Likes? En människa har gått bort. Lägg av liksom.

    Smaklös människa sko sig på en död människa.Hon är så vidrig så jag börjar undra vilken diagnos hon har usch säger jag bara att hon blev inbjuden är för mig ett stort fråge tecken

      Det var en öppen begravning som således inte krävde någon inbjudan. Alla som ville fick komma.

        så då vet vi att praktmongot bara gick dit för att ta bilder och posta på insta efter för att kunna säga

        ”idag var ja’ på begravning med min pulversås i handväskan, för man vet ju aldrig när man vill väcka ett lik ”LUUULZ”… det var så mysigt trots att ngn hade dött, omg! smileys på min dotters arsle för jag är ett praktmongo!!! Och ett fetto! trots att jag opererat mig men dät är intä mitt fäl… jag har en störning som gör det så… Bah OMG! arga snickaren BAH! ANNA!!! du måste fixa dä här! Oh jah bah-…. så orättvist! Fixa mitt kackel din snorlobba…. alltså hur sjukt?!”

        Innan detta har jag inte kommenterat här men nu fan räcker det. Anna Book är så jävla efterbliven att jag blir förbannad. Hon fattar ju fan ingenting. Människan behöver hjälp…. På riktigt alltså. Sry fär den hårda och barnsliga tonen i mitt inlägg.

    Fruktansvärt smaklöst!!

    Men det är ju inget nytt när det gäller Anna B

    Usch o fy fan :/

    Skickade en följningsförfrågan till henne på Instagram, men nej det får man inte göra får då blir man blockerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.