Tydligen ska man prata sex…

Ellinor Bjurström:

Sex verkar vara på tapeten – nu mer än någonsin – och helst ska man dela med sig så mycket man bara kan. 
Jag känner att jag gjorde mitt igår så det här inlägget kommer inte innehålla några CamCamska sexdetaljer som mamma och pappa kanske ska undvika, så ni kan lugnt läsa vidare.

Top Modeldeltagaren och Instagramprofilen Ellinor Bjurström skriver ett inlägg där hon i detalj går in på sina och pojkvännens sexvanor och jag tappade nästan hakan.
Som motpol har jag nämligen Hugo och Paulas podd där de pratar om att schemalägga sex – ungefär 3 ggr i veckan – för att inte låta de sexlösa veckorna rinna iväg när livet kommer i mellan.

Jag tror inte Ellinor och hennes snubbe riktigt har det problemet.

Då kanske ni undrar hur ofta har vi sex? Det är så svårt att svara på den frågan, för det är så otroligt olika. När vi har mycket sexlust så har vi sex i snitt 2 gånger om dagen. Men sen finns det perioder när vi är sjukt stressade och har så mycket annat att tänka på och då är det inte mer än 2 gånger i veckan. Alltså så sjukt olika.//Ellinor

Två(!) gånger om dagen????????
Hur? När? What?
Efter ett år? Hur såg det då inte ut i början av deras förhållande? Lämnade de ens lägenheten? Fick de förslitningsskador? Gick sängen sönder?
Hade de näringsdropp under tiden?

Varför är det en tabu, pinsamt att prata om sitt sexliv? Det är ju absolut inget konstigt, sex är bland det naturligaste som finns här i världen. Sex är något som har följt med oss sen vi blev människor. Det är naturens gång att föröka sig. Inga konstigheter.

Alla som är nära vänner med mig vet att jag är öppen med mitt sexliv. Jag tycker inte att det är pinsamt att prata om, snarare tvärtom, det är kul att prata om.//Ellinor

Är ni så här öppna med era sexliv med alla som vill höra på?
Borde man vara med?
Tillhör jag en äldre generation som inte riktigt förstår detta – eller att grupponanera åt någon på TV – eller är det här specifik för just mig?

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att berätta hur ofta är väl inte speciellt vågat utan rätt så vanligt snack som inte är speciellt tabu, tyckte hennes inlägg var rätt så tråkigt och förutsägbart, hon ville skryta lite om hur bra förhållande hon har enligt henne själv, thats it.

      Haha yes på din kommentar! Skulle ju inte komma ett inlägg om det handlade om två gånger i månaden precis.

    Jag tycker inte det är så himla öppet att bara prata om hur ofta man gör det 🙂 är född 90.
    Pratar betydligt mer detaljerat än så med vänner och bekanta. I rätt sammanhang förstås.

    Jag kan prata väldigt öppet om sex, men inte om personliga preferenser eller detaljer som rör andra människor. Om både Ellinor och hennes pojkvän är okej med att varenda detalj om deras sexliv finns att läsa om på nätet så är det väl inga problem, men man ska ju ha bra kommunikation där och inte ”hänga ut” sin partner om hen nu vill vara mer privat.

    Sen ser jag ingen anledning att prata med allt och alla om vad man tycker om för sexställningar, vilka hål man vill få vad instoppade i, vilka kroppsdelar som ska knådas för att man ska bli upphetsad osv. Det behöver väl bara jag och den jag ligger med veta.

    Jag är väldigt öppen med mitt sexliv för jag tycker det är jättekul att prata om, alla mina vänner är likadana. Vi har en gruppchat som är ungefär 95% detaljer om våra senaste hook ups. Vi är alla runt 25, så ja du kanske helt enkelt bara är gammal 😉 (Nä snarare tror jag att olika personer är olika bekväma med det såklart)

    Nu tjejer, ska jag prata sex! Jag behöver nämligen lite råd ..

    Träffade en kollega på jobb i Danmark för fyra månader sedan. Pang sa det och jag var förälskad. I tre dygn ungicks vi intensivt efter alla möten och konferenser. Vi han även pussas (mycket och länge) och så.

    Har sedan dess haft kobtakt med honom över skype/sms/fb/snapchat dagligen. Kan prata med honom flera timmar. Vi har samma intressen och har helt enkelt väldigt kul ihop.

    Hade yttligare en konferens förra veckan och självklart var han där. Nu till problemet: när vi var ensamma på hans kontor hoppade han på mig och vi hånglade som småbarn. Det slutade med sex på skrivbordet.. haha.. efter det ville han aldrig mer pussas. Sög av honom två gånger men han pussade mig aldrig. Kunde kramas och liksom leka med håret och så men vägrade pussa. Jag vågade inte ta initiativet så jag försökte inte ens.

    Nu är jag jätteldsen eftersom det känns som att jag ville mer men att han bara ville ligga. Nu har han behandlat mig precis som förrut. Vi pratar och har kul men jag fattar inte varför han ville pussas första gången vi sågs och innan vi hade sex. Varför ville han inte pussa mig på två dagar itan bara kramas och ha sex? Jag är så vilse.. vill så mycket mer med honom. Han är min andra sexpartner någonsin (är 24).

    Tips??

    On topic: sex kan jag prata öppet om men problemet är att jag bara haft en partner tidigare så det är inte så kul för honom om alla vet att jag tyckt upp en buttplugg i rumpan på honom haha.

      Han kanske känner av att du har mer känslor för honom än tvärtom och därför distanserar han sig från dig på det sättet? Bästa är väl att bara ställa en direkt fråga till honom om han är intresserad av mer eller inte, och sedan agera utifrån svaret han ger. Även om det är svårt.

        Tack 🙂
        Så det är för att han helt enkelt inte vill?
        Han påstår att han vill vara med mig och att jag ska flytta till Köpenhamn m.m.

        Är så…kluven…

          Hur gammal är han? Är han gift?

            Han är 19, har öppet förhållande med en tjej han lovat att göra slut med. Hon vill inte heller vara med honom då hon träffat någon annan. De har bara inte haft ”the talk”.

            Ta inte ditt pick och pack och flytta till Köpenhamn innan du vet att han tar det här seriöst. Om tjejen han varit med tidigare har träffat någon annan och det inte är en big deal för honom att göra slut med henne så har han ca NOLL reason att ta mer än 3 sekunder till att fixa det. Drar han ut på det så dalta in med honom är mitt tips för tro mig, du vill inte vända upp och ner på ditt liv för någon som inte kan tänka sig att göra det samma för dig.

            Tusen tack för ditt ärliga svar. Jag behöver nog höra den tråkiga sanningen.
            Han vill inte pussas för att det inte finns så mycket känslor.Har dock varit med killar som pussats utan att känna något så jag är lite förvirrad.

            Tack allihop. Massa pussar!

      Jag umgås framför allt med män, och har så alltid gjort, liksom jag alltid har intresserat mig för den generella skillnaden i mäns och kvinnors sätt att se på, och reagera på, närhet och relationer.
      Detta är vad jag tror, baserat på mina empiriska men likväl anekdotiska erfarenheter: Han gillar dig. Han knullade dig på sitt skrivbord, som på film! Hett, passionerat, lite förbjudet, spännande. Sexigt, helt enkelt. Och män gillar sex, och de tänker på sex som sex. Man kan ha bra sex med lite vem som helst, men man mår inte bra i en relation med någon som man inte heller har bra sex med. Det är viktigt, det spelar roll, och det är själva sexet som är viktigast. Det runt omkring – pussar, smekningar, förspel, efterspel – är förvisso inte fel eller otrevligt, men helt enkelt inte lika viktigt. All den fysiska kontakten är centrerad kring sexet, inte på så vis att beröring alltid måste leda till sex, men att det liksom är sex som är poängen. Man vill helt enkelt ligga med sin partner. Ligga, skratta, prata, diskutera, lära, utvecklas och leva. För de män jag känner är det detta som är att vara nära. Min uppfattning från de kvinnor jag integrerat med är att många utav dem värderar ytterligare ett aspekt högt, och det är just den här ”vardagsnärheten”.
      Jag säger nu självklart inte att detta gäller för alla kvinnor och alla män, utan bara att min tolkning är att han gillar dig, ni har kul ihop och gillar att umgås, ni har bra sex, och vad mer begär han? Min erfarenhet säger: Ingenting. Ni har en härlig, lycklig och skön start på vad som kan bli en bra relation. Låt inte ditt sinne förgås hang ups utan lev och njut nu! Så länge ni har det bra så är det bra =)

      Här kommer mitt bästa råd någonsin: lita aldrig på en kille som ”snart ska bryta upp med någon”. Spelar ingen roll om det är ett öppet förhållande, om hon har träffat någon annan eller om hon så har flyttat till en annan planet. Det finns en anledning till att han drar ut på det och innan han är helt singel så gör du bäst i att hålla dig långt borta för annars ryker förmodligen du snart också.

    Min fästman och jag har varit tillsammans i över fyra år. Vi har också sex två gånger om dagen ibland. Speciellt innan mens är jag som en kanin, haha. Annars är det kanske..fyra, fem gånger i veckan. Vi är nästan 30 år båda två, om det har någon betydelse

      Jag och min man har också sex två gånger om dagen ibland, när vi har tid och har slapp-dagar.
      När det är stress så kan det gå en vecka utan.
      När vi träffades och sågs på helgerna blev det 5 gånger om dagen, fre-sön.
      Man var lite sliten sen på måndag, såpass att en sittring på stolen hade varit najs.

    Ja med mina vänner är jag öppen o så kul o prata om det. O ge tips o råd. Jättebra. ???

    Länken och namnet matchar inte ?

    Hat inget som helst intresse av hur ofta folk pippar och vad som föregår i andras sexliv. Tack och respekterar min sambo och jag varandra så mycket att det håller vi privat!

    Du är gammal CamCam… säkert lika gammal som jag. Låtsas såklart att jag lever i ett vitt äktenskap och att mina två avkommor bara ramlat över oss. Skulle aldrig prata om sex, vare sig om antal tillfällen eller något annat.

    Jag tror inte det har med ålder att göra utan personlighet. Jag har vänner i min ålder som alltid är väldigt öppna om sitt sexliv (jag behöver inte veta att hennes man älskar att slicka henne när hon är nyvaxad…) medan jag ALDRIG skulle diskutera ens hur ofta jag och min man har sex. Jag är inte pryd i sängen men jag har inget behov av att dela det med någon annan än min man.

    Varit tillsammans med min man 7 år, aldrig kommit. Det går bara inte.

      Förlåt blev nyfiken…kanske för mkt nyfiken…!??!!
      Men kommer du när du är själv?
      Jag kan bli halv personlig å säga att jag kom enbart själv under många år…Hade sex med killar å allt var bra men kom aldrig. Så träffade jag en kille och han fick mig att komma å det var WOW!!!!
      Sen dess har jag lärt mig att komma med andra än mig själv 😀

        Ja det är väl lite det som är det störiga – att jag klarar att komma själv på Max 5 minuter haha!
        Jag önskar lite att jag hade träffat andra och fått prova på för att få veta hur det egentligen kan vara, men lite svårt nu..

          Har du visat honom hur du gör när du kommer? Låtit honom smeka dig helt på dina direktiv? Tips annars 🙂 Jag hade heller aldrig kommit, inte ens själv, förrän jag träffade min partner, men har tillsammans med honom utforskat mer av min sexualitet än jag trodde att jag hade, haha. Det var lite läskigt att helt ge sig hän och vara helt i ”någon annans händer”, men shit, vad skönt det var när jag väl vågade! Man är ju där i akten för att ge varandra njutning och njuta själv, så visa honom hur du gör, om du inte gjort det. Jag tror ni båda kommer njuta av det, så länge det känns okej för er båda, så klart!

          On topic så är jag absolut inte blyg eller pryd när det kommer till sex, men jag orerar heller inte kring det vitt och brett. I visa sammanhang är det kul, intressant, lärorikt och viktigt att prata om sex, men jag känner verkligen inte att det är någonting som måste luftas offentligt för att det ska kännas okej att ha sex, Det är okej, jag vet det, och det räcker så, liksom. Behöver en vän stöd, råd eller bollplank så är jag gärna där, men jag har inget behov av att dela en stor del av min relations intimitet med främlingar. Det innebär inte att jag inte gör det – sammanhanget är så klart avgörande – jag ser bara inget egenvärde i det-

    Även jag vill lämna en kommentar om sex men inte på den här nivån utan jag skulle bara vilja ha lite råd eller ord från er för ni är så kloka här inne. Jag är 30 år och har inte haft min sexdebut. Det handlar inte om att jag inte vet vad jag vill utan det går långt tillbaka. Jag har alltid varit retad och mobbad i skolan och när jag träffade min första pojkvän på högstadiet och ville hålla det hemligt för att vi inte gick i samma klass utan han var två år yngre så gick min klasskamrat – som då även var min vän – bakom ryggen på mig och spred det över hela skolan. Jag var så svag på den tiden så vågade aldrig säga någonting så jag gjorde slut och han hatade mig efter det. Sedan har jag blivit bedragen och nu är jag så rädd för att ens våga träffa någon. Tillit är det viktigaste för mig men det är så många som har brutit den så jag kan inte lita på någon och jag känner mig även rädd över vad den killen jag träffar kommer tycka. Ska jag behöva ljuga för att han inte ska förstå att jag är oerfaren? Kommer han lämna mig när han får reda på det? Eller kommer han se mig som ett missfoster?

    Jag hoppas någon av er har något råd till mig. På något sätt.

      Det korta svaret: Släpp aldrig in någon i ditt liv om du behöver ljuga/undanhålla/försköna saker om dig själv.

      Det långa svaret: Ja, du skulle antagligen behöva ljuga och han skulle antagligen lämna dig eller se dig som ett missfoster, om han var en skitstövel. Det finns ju rätt gott om skitstövliga människor.

      Om du träffar rätt person (och med det menar jag någon som du mår bra av att ha i ditt liv) så spelar ingenting av det du nämnde någon roll. Kom ihåg det. Ingenting av det du nämnde är ju heller något problem och det betyder att du måste sluta se det som just problem. Du har inte träffat någon än och oavsett om det beror på att du är extremt kräsen eller är osäker på dig själv eller något heeelt annat så spelar det ju faktiskt ingen roll. När du träffar en kille och ni hamnar i en mer intim situation kanske du känner att du vill säga att det är nytt för dig, eller så gör du det inte.

      Jag får intrycket av att du målar upp en bild av att det är något dåligt att vara oerfaren, men det blir ju precis vad man gör det till. Så skit i det och gör precis vad du känner för och när du känner för det. Lovar att det kommer att fungera.

        Vad fina ord – tack ❤ nej det handlar inte om någonting egentligen. Jag är bara väldigt blyg och är rädd för att släppa in någon på det sättet på grund av vad jag har råkat ut för tidigare så jag har byggt upp en mur som jag helst har stängd. Jag kan släppa mina hämningar i en situation jag känner mig trygg i och med rätt person men har inte kommit dit.

          Glöm inte att för att kunna känna tillit så måste man faktiskt först våga lita på någon <3

            Jag vet ❤

      Har du väntat så länge så tycker jag förstå gången ska vara med någon du är kär i. Och som verkligen bryr sej om dej. Jag menar han får ju något jättefint av dej. Njut av livet och vänta in tills det känns jättebra. Det vimlar av män. Känn ingen stress. O det spelar ingen roll om du får vänta. Det är värt det huvudsaken ni verkligen gillar varandra. Lycka till.

        Det är alltid det jag har velat göra. Jag har varit kär men i fel person och efter det och allt som hände så försvann tilliten. Men jag ska inte stressa utan bara leva och så kommer allt naturligt ❤

        Tack till er allihop som stöttar och kommer med fina ord. Precis som VaC sade så kan jag ibland känna att det är något dåligt att vara oerfaren men det är mer på grund av samhällets normer och hur det framställs. Men ni ska veta hur mycket det betyder att okända människor som jag inte ens känner står bakom mig. Älskar er allihop TACK ❤

          Håller till viss del med det ”anonym skrev”. Självklart ska du vänta tills det känns helt rätt, man ska ALDRIG göra något i sängen som man inte själv vill. Men ha inte för höga förväntningar på första gången, det är inte en så stor grej egentligen.

          Min första gång var tillsammans med min sambo, rätt spontant när vi blev uppgraderade till en svit på ett femstjärnigt hotell. Låter så himla drömmigt. Antalet gånger jag tänker tillbaka på det nu: ca 1 gång per år. Det är det som händer i nutid och i framtiden som är det viktiga. Och där här är ju verkligen en sak som blir bättre ju mer man gör det.

          Det jag vill säga är att om det känns rätt just då, men inte blir precis så där perfekt som man drömt om, så är ändå inte första gången något livsavgörande. Man glömmer det rätt snabbt och fokusera på annat som händer (som dessutom blir bättre och bättre).

            Och det där med tilliten. Har haft eller har fortfarande samma problem. Hur man blir behandlat präglar verkligen ens liv. Jag kom hem från min första arbetsdag i rätten för några veckor sedan och bröt ihop över hur jag blev behandlad av en domare. Min sambo sa något i stil med ”Vad har du egentligen varit med om? Du bryr dig så otroligt mycket för vad andra tycker och tänker om dig. Skit i det”. Så lätt att säga men ändå så sant. Jag jobbar också på att glömma men ibland kommer det tillbaka. Speciellt när jag träffar nya människor som skulle kunna bli nära vänner.

            Kanske är det bra att gå och prata med någon? Tänker också att både du och jag får jobba på att sänka garden lite. Att bli sårad är tyvärr en del av livet, hur mycket man än undviker det så kan det ändå hända. För att inte missa allt fint i livet så kanske man helt enkelt bör fokusera på all kärlek och omtanke som man får istället. Och när man väl blir sårad så har man åtminstone fina människor som kan stötta. Omge dig av bra människor och om du hittar någon som du vill ta nästa steg med så gör det, på något sätt kommer allt bli bra. Det är ju sen gammalt. 🙂

            Absolut är det så ? jag har aldrig målat upp en bild av hur första gången ska vara eller inbillat mig att det är som i en romantisk film på tv. Jag vill bara att det ska vara med någon som älskar mig på samma sätt som jag älskar honom och jag har alltid varit mån om att den jag ska göra det med är någon som jag kommer vara med för resten av livet. Det är min kropp och det är jag som bestämmer och jag vill inte ge den till vem som helst. Kanske låter fånigt i mångas ögon men det är sådan jag är. Jag hoppas bara att den jag träffar förstår mig och älskar både mig och mina problem för jag är långt ifrån perfekt.

            Sårandet är en del av livet även om det inte ska behöva vara det och det är svårt att inte alltid vara på sin vakt och istället släppa garden och bygga upp tilliten. Speciellt om man har gjort det många gånger och någon raserar den. Men jag är så glad att det finns människor som du som jag och många andra kan prata med – om allt och att vi finns för varandra ❤

            Det låter absolut inte fånigt! Snarare klokt och insiktsfullt. Lycka till med allt! <3

    Hade en f.d tjejkompis som alltid berättade om sitt sexliv med sin sambo (som fortfarande är min vän) och det var så skumt att sitta där och höra ”ja men han har 18 cm” eller ”han är så grov som..”

    Det kändes som bara skryt och uppmärksamhetssökande. Vilket jag tycker att Ellinors också är. Varför måste man tala om något som är mellan två personer och som faktiskt ingen annan har något att göra med?

      Speciellt när hon skriver saker om att det är tabu att prata om och menar på att hon vill normalisera detta. Det är ju aldrig jobbigt eller särskilt tabu att prata om hur fantastiskt ens sexliv är i väldigt övergripande termer, tycker snarare att hennes inlägg är sådant man matas med hela tiden. När hon sedan beskriver deras dåliga perioder, så blir hennes tabubrytande lika trovärdigt som när modell-snygga tjejer skriver långa inlägg om sina skavanker och hur andra då också kan lära sig att älska sig själva eller rika människor som menar att pengar inte gör en mer lycklig (liggandes på en strand utan ångest för att lönen ska räcka till allt).

    Har sex med min sambo noll gånger sen augusti. Innan var det en gång i månaden i två års tid. Kul…

      Men du ? Vi är alla olika med olika behov. Försök att inte känna press angående detta (även om din kille vill ha sex oftare). Jag har varit ihop med min kille i snart 10 år och vet att det går att vara ihop fast man ibland har noll sexlust.

      Det kommer lösa sig för dig också men ville ändå skriva… fråga gärna något om du vill. Jag har haft perioder då jag inte kunnat ha sex överhuvudtaget och det har gått fint.

        Jättebra råd av dig C, etcetera etcetera – men hur kan du ta förgivet att sambon är en kille? Tar du även förgivet att π är en tjej? Heteronormativt som fan isf.

          Men gud, sluta fjanta. Majoriteten av de som kommenterar här är kvinnor så det är en fullkomligt rimlig generalisering att anta att den som kommenterade också är en kvinna. Och är det inte så, ja, är det så jävla farligt? Rådet gäller ju generellt för par, och tycker man det är viktigt att benämnas med rätt epitet så får man ju faktiskt nämna det i sin kommentar. Man kan ju inte sitta och sura över att folk generaliserar, för så gör människan – våra hjärnor är programmerade så för att kunna bearbeta, hantera, och katalogisera information – och blir man stött av det så får man faktiskt ta eget ansvar och lämna fullständig information.

        Tack för ditt svar! Det tråkiga i detta är däremot att det är min kille som inte vill mer. Eller ska kanske säga, han pallar inte mer. Vi har haft problem i hela vårt förhållande och jag tror helt enkelt han är lat och bekväm samt lite dålig på att vara närvarande i stunden. Jag känner att mitt liv rinner bort för själv har jag hög sexdrift och tycker sex är väldigt viktigt. Jag har aldrig befunnit mig i en situation där jag inte vill ha sex med den jag är med. Känner mig så arg på honom då han inte tar till sig när jag säger hur det påverkar mig och att vi måste styra upp det här. Vi har det bra i övrigt och vill inte förlora det vi har men jag känner mig inlåst, för jag får ju inte utlopp för min lust varken i relationen eller nån annanstans.

          Har varit med om samma. Stod inte ut till sist.

            Det verkar vara vanligare än man tror. :/

    Jag bryr mig inte ett smack om vad mina vänner hittar på hemma. Det får vara deras ensak. Inte heller delger jag dem något från mitt liv gällande sex. Fika nån?

    I texten referar du till fel Ellinor!

    Cringe

    Jag tycker själv det är skitkul att snacka sex, med mina närmsta vänner brukar vi prata om alla snaskiga detaljer, det är skitkul tycker jag och inget man behöver skämmas för MEN jag respekterar också att vissa kanske vill hålla sitt sexliv privat med sin partner och det är också helt okej, beror ju på hur man är som person bara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.