De rika lever sitt eget liv..

Blondinbella:

Jag undrar om samma princip gäller för bilar som för väskor – alltså en in, en ut – eller ska Bella samla på Porschar på samma sätt som modemaffian samlar på märkesväskor?
Det kommer bli trångt där på en ”ö’iska” uppfarten i så fall.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Såg att någon lämnat en kommentar när jag scrollade förbi, orkar tyvärr inte leta upp den igen p.g.a. lär vara en del kommentarer nu. Den löd i alla fall ”blir det en tvåsitsig den här gången?”

    I och med att jag inte följer Isabella mer än på instagram har jag noll koll på henne numer, men har hon dementerat ryktena kring henne och Odd? Kommer hon göra det, eller vill hon ha kommentarer som dessa? En tvåsitsig bil behöver ju inte innebära att den är till för henne efter en skilsmässa (och var ska barnen sitta), men det känns lite ”kom igen, sluta med detta och säg bara som det är, om du kan och vill”.

      Hon har väl typ dementerat? Hon har i alla fall sagt att Odd inte vill synas i bloggen bara, men att allt är bra i övrigt

        Hon kan dementera hur mycket hon vill, så länge de spenderar fler nätter isär än ihop varje vecka kommer folk fortsätta skvallra

    Ja, det skulle vara intressant att veta om ”Another one” ska översättas som ”en annan” eller ”än till”…
    Personligen skulle jag gärna se nya hybriden för det är en bil jag gärna skulle köra själv (men tyvärr är prislappen inte för mig):
    ”…men sedan byta ut Panameran till den de nya modellen Panamera hybrid som släpps nästa år (dock lång väntetid).” http://www.isabellalowengrip.se/2016/12/gralila/

      ”än till” betyder ”ännu en” och/eller ”en till”
      Bara så ni vet 🙂

        Kan man skriva ”än till”? det ser helt fel ut, syftesfel så det heter duga, men det kanske är jag som är trögfattad haha. Jag tänker liksom att ”en” och ”än” betyder olika saker, då kanske väl inte ”än till” vara samma sak som ”en till?” och borde inte det vara ”äntill”, vilket betyder en helt annan sak?

    Hon insåg väl att hon borde ha köpt Cayenne eller möjgligtvis Macan redan från början…

    Kommer aldrig sluta fascineras av människor som efter att de samlat en förmögenhet bränner så jävla ohyggligt mycket på saker de inte behöver. Jag förstår det inte. Visst, jag har själv aldrig haft det bra ställt ekonomiskt, har 14 öre på mitt sparkonto osv efter långa sjukskrivningar och annan skit… så den där slöseriimpulsen kanske är bortom min förmåga att greppa, helt enkelt. Väskor och bilar. Hur många behöver en? Gör de en lyckligare? Och behovet av att flasha dem på sociala medier för att få likes och beundran… är det nyckeln till att njuta av livet och sina tillgångar?
    Nej. Jag kommer aldrig att förstå. Det är bara att inse.

      Jag tycker delvis som du, det är sjukt hur många dyra väskor eller bilar många har, om man nu har mycket pengar och behöver t. ex. en bil, så kan man köpa en dyrare/finare om det är något man vill satsa på. Eller en väska för den delen.

      Jag håller med dig till viss del, men sen finns det andra (jag) som älskar bilar och kicken man får! Jag fascineras av dem. Jag får, på riktigt, den sjukaste känslan och adrenalinkick av att åka i en sportbil (gärna AMG c63). Efter 6 års studier, depression, ångestattacker och en eller två otroligt tragiska händelser tog jag äntligen tag i min dröm och köpte bilen jag alltid suktad efter.

      Skulle inte vilja påstå att jag är lyckligare (allmänt) men känslan jag får när jag sätter mig i min bil och trycker ner gasen.. Ahhhhhh, nothing beats it! ?

      Ja, eller hur? Speciellt bilar som måste servas, besiktigas, tvättas, betalas skatt för…

      Jag tycker tvärtom – om man har pengar, varför inte lägga dem på saker man vill ha? Om jag hade råd skulle jag ej tveka att köpa en Chanelväska, trots att prislappen ligger på 40000 och det är definitivt något som ej är nödvändigt.

        Ja varför inte? Kanske för att materiella saker kan gå sönder, slarvas bort eller tappa massor i värde? Medan en t.ex. upplevelser eller resor ger minnen man kan leva på länge? Eller så kan man investera pengarna smart och se dom växa, eller skänka dom till nån som behöver dom och verkligen göra skillnad. Visst, det ena utesluter inte det andra men det finns många anledningar till varför ren lyxkonsumtion i form av sportbilar och handväskor anses ytligt.

          Anonym: Det är väl knappast någon som köper väskor från Chanel eller bilar från Porsche i hopp om att tjäna pengar på det. Den som har råd med detta gör annat för att tjäna pengar. Herregud.

          Köper man dyra saker så gör man det för att man kan. Det är inte hela världen om sakerna slits eller minskar i värde. Jag brukar inte ta med Chanelväskan för 51 000 kronor ut på krogen, men om jag råkar göra en repa i skinnet eller spilla ut läppglans inuti är inte det hela världen. Man kan ju alltid ersätta materiella föremål. Och att det är något som man ”slarvar bort” är väl inte särskilt sannolikt, och om det sker så beror det antagligen på att det är väldigt lite pengar i förhållande till ens kapital.

          Angående att man kan ha sönder saker, Både väskor, bilar och andra dyra föremål går ju trots allt att reparera. Bara för att ett lås går sönder eller en spindelled behöver repareras är ju inte föremålet i sig förbrukat.

          Fast vad är det för mennng med att låta pengarna växa om man ändå har den inställningen till saker? Ja, jag har väldigt sparsamt med materiella saker men mycket pengar på banken… nu har givetvis Isabella både och, vilket jag tror gäller för de allra flesta med ”mkt pengar”.

    Jag tror hon har ett slags samarbete som gör att hon får extra förmånligt erbjudande när hon byter bil, ett färdig prutat erbjudande endast för the rich and famous. Hon ångrar inte sitt bilval, det var ju planerat redan från början att den skulle uppdateras med en senare modell när den kommer ut.

    Vad jag minns så nämnde hon i inlägget om den nya bilbeställningen att hon kommer att byta in den andra. Återstår att se om det faktiskt kommer att ske dock.

    Fast det är väl en del av hennes (nya?) image? Att leva ett rikt lyxliv, goals, drömliv, överflöd, lyx osv osv Det är säkerligen en nisch som är lönsam att synas i. Som bloggare väljer man väl en nisch som man vill identifieras med och jag tror hon gillar denna.

    Jag tror dessutom att stora företag med gott om pengar, hellre annonserar (”samarbetar”…) med en till synes rik och framgångsri person än en lagom medelsvensson som köper en begagnad Ople…? Image is EVERYTHING!

      Ople?? OPEL ska det stå!

      Ja, bilbytandet är löjligt det med men det värsta var ju i alla fall när hon talade om att hon håller på att förverkliga drömmen om att det ska komma en stylist och makeup artist varje morgon (!) för att fixa henne innan jobbet. Varje morgon. Som om hon var på film set och höll på att spela in Titanic 2. Där kan vi tala om att leva på en annan planet.

        Du tror inte det med stylist varje morgon var lite skämtsamt? Att byta bil varje år är faktiskt inte jätteovanligt, många gör det, även ”vanliga” människor.

          Och många, även ”vanliga” människor, kan vara utan den negativa miljöpåverkan som uppstår i produktionen av nya bilar, kläder, väskor med mera. Jag skulle hävda att det i inte finns något positivt i den konsumtionshets som är råder i hela samhället, särskilt inte på lång sikt. Även om den är utbredd och de flesta av oss deltar i den.

          Nej, hon verkar väldigt humorbefriad, plus att hon skrev ytterligare ett inlägg om det dagen efter för att försvara varför det var ett vettigt mål i livet. Så nej, hon skojade inte.

          Ett annat tips för att veta om hon skojar eller inte är ett leta after ”hehe” sist i texten. Står det inget ”hehe” så är hon seriös även när hon inte alls borde vara det.

            Dock ska ju stylisten fixa henne PÅ jobbet så hon får mer tid med sina barn på morgonen och dessutom effektiviserar sitt morgonmöte med sin assistent samtidigt som hon fixas… En viss skillnad det där.

          Byta bil varje år kan förstås betyda allt ifrån att köra en rishög tills den lägger av och måste bytas efter ett år till att köpa en ny väldigt dyr och maxad bil och sedan efter bara ett år byta in den mot något lika dyrt och nytt. Det svider ordentligt i plånboken – kanske har bilen bara 2/3 av värdet kvar efter ett år!
          De första milen med en helt ny bil och i synnerhet om den har väldigt mycket extrautrustning är väldigt dyra mil. Det är ingen bra ekonomi att byta en ny bil så snabbt – många gånger tappar en ny bil 25- 30 procent i värde första året, 12-15 andra året och runt 10 procent tredje året dvs på tre år så är halva nybilsvärdet borta. Normala bilar är inga investeringsobjek!
          Mest ekonomiskt är att köpa en bil som redan tappat 35-45% av värdet dvs en tvååring men de kan vara svåra att få tag på – t ex Volvo kombi är väldigt efterfrågade som tvååringar. Många barnfamiljers önskebil som begagnad.

    när inte hjärtat göds med kärlek måste man göda egot.

      Ja det ligger något i det!

    Avudjukan osar här inne…

    Kan man så ska man… tycker det är helrätt! Gissar att hon har beställt en coupe.

      Inte det minsta avundsjuk, kunde inte bry mig mindre om
      bilar. Har en man och underbar familj som älskar mig, det är värt så mycket mer än alla bilar i universum! Tror dock inte Bella är speciellt lycklig, då får man köpa sig den för stunden…

      Hm?

        Hej!
        Jag e helt ensam på Valborg och skriver korta ointressanta kommentarer o hoppas nån ska tjafsa med mig så jag känner mig mindre ensam + få en mening med livet.

      Jag blev jätteavundsjuk på att du är dressyrryttare.

      Jag förstår verkligen inte den här mentaliteten, för att man ifrågasätter någon så är man avundsjuk?

    Senaste nytt, Dessie har uppdaterat bloggen!!! Dock med samma skit som förr.

      Tack för uppdateringen. Jag har inte brytt mig om att kolla hennes blogg för jag tänkte att någon säger väl något här när hon uppdaterar.

      Hon skriver alltså att hon ska utbilda sig till mäklare efter sommaren och att hon nu jobbar på en mäklarbyrå, att det är det bästa någonsin, att stora förändringar skett, att hon förändrats, att hon behövde en paus osv. Typ samma sak som hon alltid skriver efter en paus från bloggen, dvs nytt projekt, bästa någonsin, skriver mer sen, behövde en paus, vet inte om hon ska dela med sig om det i bloggen… Jag är inte övertygad.

        Undrar om hon är medveten om att man jobbar ganska mycket som mäklare. Utbildningen är även den på två år.
        Nåväl. Hoppas hon kirrar det.

          Frågan är väl HUR hon tänkt utbilda sig till mäklare? Hon har inte gått gymnasiet och inte är behörig för högskolestudier. Och även mäklarnas egna uppdragsutbildningar är högskolestudier och kräver grundläggande behörighet till högskolestudier. Inte ens mäklarassistent kan hon läsa utan att först läsa in gymnasiekompetens.

            Jag tror inte hon kommer att genomföra det här med att läsa till mäklare. Hon skriver att hon ska börja läsa i höst om allt går bra. Det är en 2-årig högskoleutbildning, inte en chans att hon tar sig igenom det.

            Hon kanske läser upp sina betyg just nu. Det säger hon ju inget om. Det är kanske därför hon skriver om allt går som det ska.

            M, uppdragsutbildning kräver faktiskt ingen grundläggande behörighet även om det står att det underlättar. Inte ens godkänt i matte A eller svenska behövs.

    ”Guess what”? Säger man inte ”guess which?” Which car/brand, inge what car/brand… är uttråkad .

      *inte ska det stå

      Man säger guess what? På engelska. Det är korrekt uttryck för svenska gissa vad…

      Jo då, reagerade på samma sak! Guess which one. Guess what betyder gissa vad , eller så kan man ju säga det som i ett sammanhang, typ ”guess what? I’m going to Bahamas!” (Hahah så random exempel)

        Hanna, det heter THE bahamas, inte bara Bahamas ?.

      Man kan visst säga ”Guess what car I’m buying”. Which används mer när det är ur ett visst urval, typ ”vilken av de här”.

      Finns nån regel som behandlar det där. Typ ”which/what colour did you choose?”. Googla!

    Var det inte Bella som kallade sin pappa psykopat? Ju mer jag läser om henne desto mer framstår hon som någon med rejält narcisistiska drag.. typ som catrin.
    Alltid vara i centrum, 0 ödmjukhet mm.

      Man får alltid med sig saker från sina föräldrar och har man då en psykopat till pappa så har man med sig det in i det vuxna livet. Mlijö, folk man umgås med eller sätt man hanterar saker på. Det gäller alla människor och inte bara BB:)

        Hur tänker du nu?

    Angående pengar och lycka osv. Visst är det skönt att kunna köpa sig en sushi när man är lite nere och inte vill ställa sig och kaga middag. Och visst kan man få ett visst glädjerus av att shoppa fina kläder. Jag saknar dom småsakerna idag när vi går igenom en period då vi har det tufft med pengar. MEN. För inte så länge sedan hade vi rejält med pengar, möjlighet att dra iväg på en spontanresa, köpa fina grejer och äta ute flera gånger per månad. När jag sedan blev riktigt dålig och sjuk spelade det ingen roll. Jag bokade resor som jag bokade av pga tappade lusten att åka. Just då spelade den där feta summan på sparkontot ingen roll överhuvudtaget, för jag kunde inte köpa mig frisk eller köpa mig glad. Så, när det verkligen gäller har jag ändå lärt mig att pengar inte spelar så stor roll. Det ger små rus av lycka och kan fylla ens tid, men tyvärr kan det varken bota sjukdomar eller laga en separation eller ta tillbaks folk från det döda.

    Menar alltså nu över en viss nivå av pengar, ty äta och bo måste man ju göra.

      Låter flummigt när jag läser igenom men:

      I mina värsta stunder i livet har kapital eller möjligheten att konsumera inite fått mig att må bättre. Det har inte heller hjälpt mig ur sorg.
      Nu när jag är stabil och ganska grundlycklig med familj osv, kan pengar ge en det lilla extra. Men jag har aldig kunnat bygga upp lycka på pengar.

        Inte flummigt alls, jag resonerar exakt likadant. Tror också att det är ganska väl belagt i forskning att pengar bara gör människor lyckligare till en viss gräns, typ en inkomst strax över genomsnittet som gör att man kan betala sina räkningar och ha pengar över till mer än bara basbehov. Visst är det gött att kunna köpa fina väskor och slippa åka runt i en skrotbil, och jag tycker var och en ska få spendera sina pengar som hen vill, men personligen inbillar jag mig i alla fall inte att jag blir lyckligare av mer saker. Det handlar absolut inte om avundsjuka gentemot de som har det bättre ställt än jag utan mer om mina egna erfarenheter.

    Haha ja jisses!
    Själv grubblar man vidare på hur vi så snabbt som möjligt kan lösa bilfrågan ”två vuxna, tre ungar, en rullstol, en hund och ibland en personlig assistent” – till liten summa.

    Okej jag erkänner att jag är liiiite avis ?

      Du verkar vara go 🙂

        Haha tackar ?

    Undrar hur de gör med Audin som är firmabil. Odd kan väl inte köra med den till sitt nya jobb?

      Har också tänkt på det där!

      Men sitter de och åker bil från ön till jobbet i stan? Det låter ju bara asjobbigt… Lidingö har väl bra kollektivtrafik och på cykelavstånd till stan. Trodde det var därför det är hyfsat dyrt att bo där.

      Nej, det får han såklart inte, inte rutinmässigt. Man behöver vara anställd för att nyttja en förmånsbil. Och det är väl inte han som är förmånstagaren ändå?

      Någon av Bella och Odd måste förmånsbeskattas för Audin om de nyttjar den privat och om den bekostas av Löwengrip Invest.
      Man kan självklart ha endast bilförmån från ett företag utan att vara anställd men man kommer att förmånsbeskattas och företaget måste betala arbetsgivaravgifter på förmånen.
      Frågan är vad företagets revisor säger om någon som inte är anställd uppbär bilförmån. Kanske Bella tagit över förmånen och skattar för den nu när Odd jobbar med välling?

    Får bara känslan av att hon är så ensam trots alla vänner som kommer över med vin och hopp över staket för grannhäng. Skulle verkligen inte förvåna mig om de skiljer sig så småningom. Något är det som pyr i bakgrunden men jag har full förståelse för att hon försöker döja det. Det finns något ledsamt över hennes blogg på senaste. Har börjat läsa den igen för att jag tycker så synd om henne. Tror helt klart att hon dämpar känslor m.m. materiella saker så som bilar, kläder och smink.

    Kan så klar ha helt fel men var en av de första som reagerade i höstas på att något inte stämde i hennes relation trots alla fina utrop och peppande texter på bloggen.

      Det bästa vore kanske att alla slutade läsa bloggen så hon fick vara lite ensam med sig själv ett tag och tvingades konfrontera sig själv utan ständigr spegla sig i främlingar och söka bekräftelse från dem?

    Flattered part 2

    Som jag skrev i en uppskattad kommentar igår så gjorde jag en fältstudie på Selfridge eftersom Flattered ska säljas där enligt BB. Extremt tveksamt eftersom jag inte hittade den ens efter rådfrågande av personal på 2 olila avdelningar.

    Idag var jag på Harrods som BB svängse förbi i veckan och ”tittade in” på Flattered, dock utan sedvanlig bildkavalkad.

    Iaf. Harrods är i min mening enormt förvirrande och den klaustrofobiske gör sig icke besvär. Efter lite letande hittade jag Lingerieavdelningen och gick direkt till personalen eftersom jag inte hittade Flattered på egen hand. Hon lyste upp, jodå, vi har Flattered, men inte framme i butiken… (ooooookaaayy?) Men hon gick och hämtade de färger de hade rosa, grå och leopard. Jag tittade lite plikttroget och tackade för hjälpen innan jag strosade vidare.

    Min kvalificerade gissning är att hon visste om Flattered enbart för att BB var förbi för några dagar sedan. Men nu vet vi varför det aldrig finns bilder på Flattered från Selfridges eller Harrods. Antingen säljs de inte eller så får fotosessionen med bb hållas inne på lagret.

      Pinsamt att hon får det att verka större än det är…

      Efterfrågan bland svenska Londonkolonin är väl mättad på Flattered kan man tänka. Var säkert några bloggläsare förbi när Flattered kom in på varuhus i London. Kanske sålde man några par då i början.
      Men vad ska nu driva efterfrågan på Flattered när det är ett okänt märke som inte gör någon media?

      Hittade inte heller Flattered när jag var på Harrods i höstas.. inte för att jag ville köpa några, kvalitén är verkligen undermålig, utan mer för att kolla om de verkligen såldes där.

    Förmögenhet handlar inte om stora inkomster utan små utgifter. Eller som Warren Buffett brukar säga: ”Det är först när tidvattnet försvinner som man ser vem som har simmat naken.”

    Nästa ekonomiska kris kommer att bli grym …

      Liknande ord är jag uppvuxen med.
      ”Det är inte de stora inkomsterna man blir rik av, utan de små utgifterna”.

      Samma mening… och jag har tagit det med mig genom livet.

      Istället med att shoppa, lägger jag en del tid på aktier. Gjorde btw ett finfint avslut i förrgår.

        Grattis. H&M? Telia? Där ser det ut att finnas bra värde just nu.

        Min bästa investering var en trea på Östermalm, inköpt i början av 1993 för under en miljon.

          Hexagon, när den stod som högst. Struntade i att det snart är utdelning.
          Nu invänta en nedgång och då köper jag igen… men jag tror det blir en annan aktie, med högre urdelning. Har inte tid att vara så aktiv nu under sommaren.

            Det kan nog bli en volatil aktie framöver, med tanke på den kommande rättegången mot Ola Rollén.

            Helt klart, men jag har en känsla av att han kommer att bli friad.

            Funderar dock på Swedbank nästa gång. Den står lågt och har en bra aktieutdelning.

    Bara jag som typ får analklåda av att en person riggar en hel photoshoot för att fotas tillsammans med sin bil?! Alltså jag orkar inte hur fånigt. Snälla nån kan inte Isabella se hur himla löjligt det är.

      Nej nej Fåret – Bella är ju bara sådär härligt osvensk, livsbejakande och pepp på sig själv. Det kan vi jordnära torrisar aldrig förstå. Antagligen är vi avundsjuka också.

        Jag dör???

    Komme den här stå registrerad på Odd också?

    Tycker att den var en snygg bild på en läcker kvinna med awesome bil. Fö har jag inga synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.