Malena Ernman svarar på Tramsfrans blogginlägg.

TramsFrans:

Inte nog med att Malena Ernman avstått från att resa till Nya Zeeland, hon har dessutom också avstått från att göra en jobbresa till Tanzania! Malena Ernman verkar inte göra något annat än att tacka nej till olika gig utomlands eftersom världens framtida välbefinnande vilar på hennes axlar.

Malena Ernmans gloria måste verkligen skava runt huvudet. Det kan inte vara lätt att känna att hela världens klimatproblem ligger som en tyngd på ens axlar. Ingen kan göra allt, men alla kan lägga upp en bild på Instagram. Det har jag alltid sagt.//TramsFrans

TramsFrans skämtar vitt och brett om den svenska kändiseliten på sin blogg på Aftonbladet och den här gången är det Malena Ernman och hennes klimat-tänk som får sig en släng av sleven.
Tyvärr faller inlägget lite på eget grepp när Tramsis inte riktigt gjort sin hemläxa innan han sätter sig och skriver sina fyndigheter. (Det kan hända den bästa, tro mig, jag vet! )
Malena tackar nämligen inte bara nej till gig utomlands utan har även gjort en hel del mer för att dra sitt klimat-strå till stacken.
Hade Tramsis vetat det så hade han kanske inte skrivit sitt inlägg eftersom det inte är speciellt kul att driva med någon som vinner argumentationen enbart med sina tidigare handlingar.

Malena är i alla fall väldigt missnöjd med att Aftonbladet släpper igenom hans inlägg med tanke på att hon skrivit hela fem krönikor i ämnet hos konkurrenten Expressen.
Om jag ska vara helt ärlig så är nog åsikterna som framförs i hans blogg just hans och inte Aftonbladet – på samma sätt som åsikterna som förs fram här är mina. Inte Nöjesguidens.

Tack för tips, M-H!

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har egentligen inte för avsikt att kapa inlägget här men drar mig till minnes att Camcam skrev ett inlägg om att vara andrahandsvalet? Eller något åt det hållet. Precis så känner jag. Jag fyller 20 idag och har nog aldrig känt mig så ensam och bortglömd. Mamma & pappa var här och firade, men jag har barndomsvänner som inte ens bemödat sig att skicka ett litet ”grattis”. Sen kanske det är lite mitt fel också men orkade inte planera något mer än familjefirande eftersom jag sällan är folks förstahandsval. Jag är den där i bakgrunden som är med men som inte är mer än det. Orkar inte med besvikelsen att folk tackar nej.
    Nu blev det här jättelångt men har varit ledsen hela eftermiddagen och vet att folk brukar va så himla uppmuntrande här! Jag vill bara att det ska bli läggdags…

      fan vad jag relaterar… gahh. världens värsta känsla. kram ❤️

        Hahaha stavningskrock!! Hela texten är en stavningskrock ?

        Tack, Theresa Williams. Jättebra.

        Sluta spämma din jävla bedragare!

        Camcam, kan du radera idioten?

      Kram! ❤
      Har också ALLTID varit andrahandsval. Hela livet. När jag ”blev” vuxen, dvs började på högskola, skaffade sambo (en sån har jag iaf!) osv så slutade jag bry mig och slutade jaga vänner. Jag är nöjd med att vara med honom, pyssla med mina egna intressen samt vara med min dotter som nu är sju månader. Mår faktiskt mycket bättre utan vänner för ärligt talat har jag nog inte en enda människa jag umgås med utöver familjen! Sambon har kompisar vi umgås med ibland men jag har inga egna. Min pappa är också sån och han är lycklig! Jag mår bättre utan drama, känslan av att vara utanför osv så det känns bra att inte ha några vänner, hur tragiskt det än låter. Jag har ju dock familj och släkt jag gärna umgås med. Grattis på födelsedagen förresten!

      Kände exakt samma när jag fyllde år för en månad sen. Bor utomlands och fick ett kort av mina föräldrar men ingenting av någon annan. Fick några grattishälsningar på FB, men det som gjorde ondast är att min fästman inte gjorde någonting. Jag brukar alltid överraska honom och mina närmsta vänner och trodde att någon skulle göra samma för mig. Istället ställer min kille in hans resa hit (som jag sett fram emot i månader!) pga dålig ursäkt. Fy. Jag hatar födelsedagar och drack vin hela dagen tills jag stupade i säng.

        Men vad är det för beteende från din fästman?! Du har all rätt att vara besviken tycker jag. Kram på dig!

      Känner igen mig till 100%. Alltid den som får lyssna och stötta men får inte ens en litke tillbaka. Provade och en exakt likadan som de populära i min krets. Mina vänner likade hennes men inte min…

      Åh vad jag kan relatera ❤️

      Och du, grattis på födelsedagen! ?

      <3 Grattis med dagen! Om det er en trøst bruker sånne ting å bli bedre med årene, ettersom man blir eldre, tryggere i seg selv og kanskje finner andre, bedre venner.

      Relaterar något enormt! <3
      Ett stort grattis på födelsedagen!!

      Grattis! Att ”fylla heltal” är för många synonymt med någon form av kris eller förändring, och jag tycker att din förändring, utifrån din beskrivning, helt klart bör ligga i att sluta vänta på att bli vald, och börja välja! Det är DINA förstahandsval som spelar roll, inte alla andras, så ta för dig, välj och vraka, och acceptera att det tillhör livet att ibland bli avvisad eller nekad. Det gör inget, för man vill ändå inte hänga med folk som inte vill ha en där, eller hur? 🙂
      Det är dessutom sällan så personligt som man lätt kan få sig själv att tro, utan bottnar snarare ofta i omständigheter och situation. Ett nej innebär inte att någon ratar DIG, utan bara just det: nej, inte just idag. Är det alltid nej är det så klart en annan sak, men det löser du enkelt genom att helt enkelt säga nej till dem tillbaka.
      Nu är jag själv inget klassiskt ”förstahandsval” (gud, sociala situationer – folk! – är fan obegripliga och jag har ingen handbok) men har navigerat socialt ganska många fler år än dig och tycker mig ha märkt att de som ”alltid är där” faktiskt är de som är fräcka nog att helt enkelt alltid bjuda in sig själva. Är du alltid där, blir det självklart att du är där. Simple as that, men det kräver som sagt att man är lite fräck till en början 🙂 Och har någon problem med att du ”tränger dig på” så är det deras problem, inte ditt. Umgänge ska vara gemytligt, givande och kul, och upplever du det inte så – var själv den som skapar god stämning, eller gå därifrån. Du har ingen skyldighet att vara någon annans narr eller sista utväg, din enda skyldighet är att vara där för framför allt din egen skull. Annars blir det aldrig kul.
      Det bästa jag har gjort för min sociala situation är, clichéartat as it may seem, att strunta fullkomligt i alla andra. De får tycka vad de vill, och när de får se mitt rätta jag som jag nu fullt ut vågar vara, så tycker faktiskt de flesta om mig 🙂 Ta hand om dig! <3

      Åh jag känner verkligen med dig! Sitter själv hemma denna fina sommarkväll..
      är nyseparerad sedan 6 mån och denna helg har jag inte min dotter och har ringt alla tjejkompisar för att hitta på något i det fina vädret. Men ingen har tid eller svarar inte ens. Nu när jag skrållar igenom Facebook och Instagram så är det grillfester med familjen, partyn och skärgårdsmys..
      Känns som att ingen vill hänga med den ensamstående mamman 🙁
      Vad fan gör man? Känns som att man enda i hela världen som inte har ett gäng på 10 nära tjejkompisar som ses varje helg o dricker rosé..

        Herregud kunde varit jag som skrev, förutom att jag har en son inte en dotter. Kram!! Ligger på soffan och slösurfar och har pms och känner mig så ensam.

          Men åh alla ni som är ensamma. Vi borde ha en grupp där man kan skriva till varandra ❤

            Starta en grupp på FB, typ ”Bloggbevakarna”.?

            jag vill hellre att vi skaffar en discord 😮 Inte vågat lägga in någon länk här ifall det på nåt vis inte är okej, men jag kan absolut skapa en/förklara för någon utvald hur man gör 🙂

      Åh, vad jag känner igen mig.
      Skickar ett stort grattis till dig från en fellow 27 åring!

      Grattis på födelsedagen❤️????

      Åh vad jag känner igen mig,Fyller år om exakt en månad och har redan ångest.
      Skickar en stor gratulations kram till dig ❤??

      Grattiiis på 20 års dagen!! ??✨

      Gratulerar!
      Vet inte om det är någon tröst, men jag tyckte brytpunkten mellan tonåren och tjugoårsåldern var jobbig. Man är mitt emellan de man umgåtts med under barndom och gymnasietid och de nya relationer man kan få i och med jobb eller universitetsstudier. Jag hittade i alla mycket bättre vänner när jag blev äldre, så misströsta inte (även om jag förstår att det känns piss idag).

        Jag med! Hade kompisar när jag var yngre med men mina två bästa har jag hittat senare (en på universitetet, en flickvän till en sämre kompis som sen försvann ur bilden).

      Känner igen mig som tusan!
      Spenderade nyår och födelsedag ofrivilligt ensam och nu ser det ut att bli samma sak till midsommar 🙁

      Hur fan gör en för att skaffa vänner som vuxen??
      Jag har flera bekanta (ytliga vänner) men de har ju fullt upp med sina ”riktiga kompisar” på storhögtider.

        Vad trist. 🙁 Camcam kanske kan ordna ett ”Vänner sökes”-inlägg? Har förstått att Blondinbellas inlägg var populära.

        Var bor du? I Göteborg? Nära Göteborg? Vi kan bli kompisar!

          Haha vad fint av dig! <3
          Bor i Malmö men om jag får för mig att flytta till Gbg så kommer jag att hojta till! 🙂

            Hej D. Jag bor i Malmö med, och har inga andra vänner som jag umgås med än min fästman. Hur gammal är du? Jag är 25. 🙂

            Ännu en ganska ensam skåning här, dock från Lund. 🙂

            Anja; vad gulligt av dig! Jag är tio år äldre än dig förvisso men åldern är bara en siffra osv.. 😉

            Vi verkar vara fler i samma sits, kanske borde dra ihop ett bloggmöte?

        Vet exakt hur du menar! Flyttade till stan vi bor i för ca tre år sedan, och det har varit lögn att lära känna någon mer än ytligt. Det verkar som om alla här redan har sina gäng. Ser grillkvällar och annat sociala media och det sticker till i hjärtat. Tänk att ha en tjejkompis att gå och ta ett glas vin med … Nyår, midsommar mm är ångest. Jag är 30plus och tämligen normal:) vad gör man?!

      Men din familj var ju hos dig! När jag fyllde 30 år hörde ingen av sig, inget kort heller. Det kändes verkligen öken.
      Mina vänner en överraskning fest åt mig några dagar senare.

        Jag vill inte skuldbelägga dig, men du hade åtminstone vänner som ordnade en överraskningsfest några dagar efter dina födelsedag?

        Jag har flera syskon, många syskonbarn, massor av fastrar/farbröder, mostrar/morbröder och kusiner. Räknar man samman dessa släktingar blir det tresiffrigt.

        Men på min 30-års dag grattades jag av fyra personer … Dagen till ära hade jag med tvättstuga, matlagning och städning på schemat. Inga gäster, inga tårta, bara en stor klump i bröstet.
        Min mamma försökte säkert trösta mig när hon sa att hon tillbringade sin 30 års dag på sin pappas begravning … Så j@kla tragiskt jämförelse ?

        Om en vecka fyller jag 31 år och jag fasar inför dagen, skulle hellre önska att ingen kommer i håg mig. Slippa medlidsamma blickar, slippa hitta på ursäkter, slippa spela glad och obrydd …

        WHOOPS – grattis på födelsedagen ???
        Jag hoppas du får bättre födelsedagar framöver ??

      Stort grattis på 20-årsdagen Whoops! <3

      Grattis på födelsedagen, Whoops ? Jag önskar dig verkligen ett gott liv med fler framgångar än motgångar och att när du väl är ensam – att du valt det av egen vilja och inte tvärtom. Kramar och kärlek ?

      Grattis på födelsedagen 🙂 Nu kan året bara bli bättre i alla fall.

      Så jävla tråkigt! Skäms på de s.k. kompisarna! STORT grattis på din dag! ????
      Hoppas (och tror) du får känna dig som number one i kompisrelationer i framtiden. Kram.

      Jag tror att jag har gråtit varje födelsedag i minst 15 år, för att jag känt mig bortglömd, övergiven och obetydlig. Till och med på min 18-årsdag fick jag ringa min bror och påminna honom att jag fyllde år. Det är tio år sedan, men det gör fortfarande ont.

      Du är inte ensam i dina känslor. Stort grattis på födelsedagen! ?

      Oh kära lilla Whoop ?
      Jag vill bara ta dig i min famn och krama dig tills du känner all kärlek du är värd.
      Stort grattis på din dag ????
      Jag är så gammal så jag kan vara din mamma och jag känner så starkt för dig.
      CamCam har min mailadress om du vill skriva något, jag svarar asap.

      Jag förstår dig till fullo ❤ även jag har varit i samma situation som du. Jag har aldrig kommit i första hand och människor har alltid trampat på mig och gjort mig besviken och det var inte längesedan det hände nu igen. Jag får vara där för alla medan ingen någonsin är där för mig men nu är jag gammal nog och struntar i det. Jag föredrar att spendera tid med min familj och min hund och prata med de jag känner på distans. Det är sådan jag är och det är så människor har format mig och nu är det jag som bestämmer.

      Och det samma gäller dig! Låt ingen trampa på dig eller behandla dig som någon de kan använda när de känner för det. Stå på dig och visa att du inte bryr dig! Visa att du är bättre än dem för det är du! Som någon skrev ovan – det är du som gäller och det är du som ska göra dina val och det är du som ska prioritera dig själv FÖRST. Det gamla ordspråket säger: Själv är bäste dräng och det stämmer så väl. Ta hand om DIG och låt ingen sätta sig på dig och en sak till: Gör det du själv vill och inte det som alla andra vill.

      Världens Grattis på födelsedagen! Skickar alla kramar som finns! ❤?

      Vi är tydligen många ”andrahandsval”. Här är en till ??
      Jag är den som var med för att de andra vad med. Men tror ingen egentligen brydde sig om jag var där. Ingen som ville umgås med BARA mig utan det var alltid att jag liksom fick en inbjudan för att de ”kände sig tvingade”.

      Jag mår bättre idag, ensam med mina barn. Utan vänner. Faktiskt. Jag umgås med bröder och familjen.

      Hellre ensam och stark utan drama och utan skitsnack än att vara den bortglömda vännen ingen bryr sig om

        Nu bara svarar jag i en här för att inlägget ska hamna bland de ämnet som diskuteras.

        Jag har också alltid varit andrahandsvalet hos mina kompisar. Sitter ofta själv vid högtider om jag inte firar med min familj som alla har egna familjer på sina håll. Så man blir lätt ensam. Jag känner mig dock älskad av min familj dom hör ju av sig och vi umgås. Men ibland vill man ha andra nära relationer också.

        Det sårade mig ofantligt när min bästa kompis valde bort min födelsedag förra året. Nu sa hon redan för flera veckor sen att hon inte kunde fira med mig i år för hon skulle faktiskt på en annan kompis firande, hon skulle ha fest. Det sårade iom att vi är mkt närmare vänner, vi har varit som syskon och hon bor till och från hos mig. Kändes som man blev dissad för att den kompisen valt att ha fest och det var mkt roligare. att jag alltid är den typ tråkiga?

        I år gjorde jag något som var väldigt olikt mig. Jag har varit hemma sjuk i några dagar och haft väldigt ont och mått väldigt dåligt. Jag hade redan innan bestämt att skita i min födelsedag (fyller också år idag) Men så följde jag med min mamma och syster ner på stan och lite så ändå. Sen åt vi middag på resturang alltså jag har haft en sån sjukt fantastisk dag. En av de bättre födelsedagar på flera år. Jag tror det var för att jag lite slutade bry mig om att jag var andrahandsvalet.

        Nu säger jag inte att det är något magiskt i det. men idag tänkte jag ”va fint dom här människorna gjort för mig idag” och då glömde jag bort min kompis som sket mig. det gjorde gott för mig just idag.

        Men det är klart det alltid finns den där saknaden om den annan form av gemenskap utanför ens familj.

          Åh känner igen mig.. Stort Grattis till dig och underbart att du haft en bra dag och har din mamma och syster.

      Stort megagrattis på din födelsedag ? Och en stor fet jädra tumme ner för att inte bemöda sig uppmärksamma sina vänner på deras dagar, oavsett om de håller sig i bakgrunden eller längst fram. Hoppas kärleken här inne gjorde skillnad, och att du går och lägger dig med lite lättare känsla i kroppen.

      Grattis på din födelsedag!! Du är värd alla bra vänner i världen! ?

      Ååh kan också relatera, känner igen mig…har också alltid (nästan) varit andrahandsval, och när man inte känner sig särskilt poppis så vill man liksom inte fixa födelsedagsfest, man känner sig liksom lite dum varför skulle de fira mig liksom.. När jag fyllde 25 bestämde jag mig iaf för att ha fest, alla andra hade ju det, men inga vänner var särskilt entusiastiska över att komma och fira mig, gud kände mig så dum, iaf stod jag på dagen och fixade inför festen medans vän efter vän (de få som ev skulle komma) ringde och ställde in, jag fixade ändå en massa mat medans tårarna rann och till slut kom iaf en barndomsvän och en kusin…sen dess har jag inte fixat födelsedagfest, knappt firat mina födelsedagar alls faktiskt. Kram till dig och hoppas det känns bättre snart.

        Den som bor i Stockholm och vill fira -jag är på! Jag firar gärna era födelsedagar, nya jobb, avklarad uppgift på nuvarande jobb, ny krukväxt, det fina vädret…. allt. Jag firar allt med bubbel och jordgubbar!

        Jag är inte bara en firare utan också en riktig jävel på att kramas!

        Precis så var det jag kände!
        Men tack alla här inne, grät en skvätt när jag läste era svar, ni är himla fina allihop! ❤

        Och nej ng jag postar inte för snabbt

      Grattis såklart!!

      Jag känner igen mig det du skriver som fan… Gör inte som jag, är väl det enda tipset jag kan ge 😀

      Jag är nu 26 och har knappt kontakt med min familj alls. Jag anser mig ha EN vän. Det är INTE värt det, och jag försöker dagligen övertala mig själv att börja ta kontakt igen.

      Något min enda vän ständigt påminner mig om, genom både ord och handling, är att man både kan och får ställa krav på sin omgivning inom rimliga gränser. Man FÅR säga att man inte tycker att de lever upp till förväntningar, och ge konstruktiv kritik. De får såklart bli arga också, heh.

      Jag hoppas du unnar dig nåt najs! När jag fyllde 20 satt jag ensam (fast säkert på skype med en vän jag minns att jag pratade massor med då) i mitt studentrum i London med en pava rödvin och en billig ostbricka. Det blev faktiskt en helt okej kväll.

    Förstår inte vitsen med att klanka ner på någon som uppenbarligen bryr sig om miljön. Jag önskar att jag kunde göra så mycket som Malena gör! Flyger gör jag dock inte pga hatar att lämna hemmet.

    Mycket kan man argumentera om, men att någon är miljövänlig är väl bara jättebra? Att kritisera det känns bara som avundsjuka.

      Jennifer – vill bara säga att du gör MASSOR för miljön och dina medmänniskor och framtida generationer genom att inte flyga ?

        Nej vill du göra MASSA för framtida generationer och miljö, sluta äta kött.

          Jag lever lite efter tanken att ”ingen kan göra allt, men alla kan göra något”. Det är få människor som väljer bort kött och mejeri, enbart köper närproducerat och ekologiskt, aldrig flyger, och alltid köper kläder som är miljövänliga osv osv. De som väljer att inte flyga gör miljön en stor tjänst, precis som de som väljer bort kött gör. Det finns flera sätt att bidra och vara miljövänlig på, och hur människor väljer att bidra tycker jag ingen annan har rätt att kritisera.

    Tramsfrans är tramsig. Tramsfrans affärsidé är att göra sig lustig över svenska kändisar. Man går in på hans blogg för att läsa trams, inte för att hitta korrekt fakta eller politiska åsikter. Att bli sur på det tramsiga han skriver är således tramsigt.

    hejdå

    Frans <3

    För att få lite annan domedagsprofetia, borde fler läsa denna bloggen. Många klimatforskare och diverse organisationer är köpta. Ganska många är okunniga.
    Michael Moore’s film om klimatförändringen är ett skämt, för den som tar sig tid att kolla vilka källor han hänvisar till.
    Så ta Er tid och läsa flera inlägg på bloggen jag länkar till Ni kanske får en lite annan syn på klimatförändringen.
    http://www.klimatupplysningen.se

      Vad är det som gör att du litar på personerna bakom bloggen?

        Kolla vilka som skriver och. Ilka källor de hänvisar till.

          Jag har gjort det. Sen frågade jag dig, vad är det som gör att du litar på dessa personer?

            Jag litar lika mycket på dem, som de som kör med domedagsprofetior.

            Det bör finnas balans i allt som skrivs.

        Kolla vilka som skriver och vilka källor de hänvisar till.

    OT: Gammalt men intressant läsning om hur Bella beter sig i sin chefsroll.. http://nouw.com/svenskabloggare/blondinbella-lurar-praktikant-7966575

      Snarare hur Bella BETEDDE sig i sin chefsroll. Det är väl ingen som kan förneka att Bella har utvecklats otroligt mycket under de senaste fyra åren? Att påstå att hon agerar på samma sätt som chef idag är bara löjligt. Varför ens dra upp detta gamla blogginlägg nu?

        Det är mer en myt än sanning att personer förändras i grunden efter att de har uppnått vuxen ålder. Är man respektlös mot sina medmänniskor vid 25 års ålder brukar man vara det när man är 45 också.

          Fast nu var ju Bella 22 år 2013… Vem vet, kanske har hon utvecklats sedan dess? Jag tycker mest att det är orelevant att hävda att Blondinbella är en dålig chef idag, baserat på hur hon agerade som chef vid 22 års ålder. Jag säger inte att hon är en helt fantastisk chef i dagsläget, men vi kan väl åtminstone diskutera hennes agerande utifrån exempel eller liknande som är aktuella (inte fyra år gamla…)?

            Menade att människor generellt inte förändras i grunden, man är den man är. Så åldrarna jag skrev som exempel var just bara det; exempel.

            Att bli en bättre chef behöver inte betyda att man måste förändras i grunden. Det är ju som att påstå att ”dålig chef” är ett personlighetsdrag. Mycket av det som kännetecknar en dålig chef går ju att förändra och bli bättre på.

        Nu vet jag att det tyvärr inte har skett någon förändring i hennes sätt att agera i sin företagarroll, så även om detta är ”old news” så är det fortfarande så att hon inte sköter vissa saker snyggt. Sen har hon ju själv vid flertalet tillfällen gått ut i bloggen och skrivit att hon håller möten korta och inte vill prata nått onödigt, vilket detta ”bekräftar”. Inte så himla trevligt för de personer som mötena är med oavsett om det är interna möten eller externa.

          Jag kan lugnt hålla med om att Bella inte verkar vara en perfekt chef, och du ger många bra exempel på varför. Däremot tycker jag det är löjligt att jämföra 22-åriga Bella med dagens Bella. Idag är hon chef i nya företag, arbetar tillsammans med andra människor och har många fler anställda än vad hon hade 2013, så jag tror hon har utvecklats en hel del i sin chefsroll (även om det inte utvecklats åt det bättre). Tycker vi åtminstone kan hålla oss till sådant som är aktuellt idag, inte döma Isabella för hur hon agerade som chef som 22-åring.

    Antar att Frans humor gick över huvudet på Malena. Kanske för att hon inte flyger?

    Citat från Blondinbella om skilsmässan: ”Att vi sedan insåg att det inte kommer att fungera och att vi får bo på olika håll är för mig inte hela världen.”

    Rätt blasé och iskall inställning till att splittra sin familj och låta barnen växa upp med skilda föräldrar….

      Känns ganska självklart att hon skulle försöka rädda ansiktet på just detta sätt, med tanke på alla stora ord hon alltid svänger sig med.

    Roligt hur Bella skriver om hur måluppfyllnad plötsligt inte är så viktigt bara för att HON inte kan nå upp till sina tidigare bergsäkra mål

    Stor komik på att hon ser sig som ödmjuk inför livets förändringar.

    Malena är så PK att man blir trött. Hon är säkert jättebra å kämpar för både klimat och invandring. Men ibland vill man bara sååå less.

    Får rysningar av henne, PK deluxe. Tror hon är sååååå bra. Den som skriker högst är oftast värst.

    Herregud. Sverige är ju inte direkt något stort problem för den globala uppvärmningen. Varför tror vi så mycket om oss själva? Sverige står inte ens för en halv procent av jordens utsläpp. Finns det någon poäng att Sverige följer och skriver på en massa avtal innan aäAsien och Mellanöstern gör det? Get over yourself malena

    Fast det stämmer ju inte helt det du skrev i slutet. Även om det är DU som skriver dina åsikter, så stor ju Nöjesguiden bakom dina åsikter när dom låter inläggen ligga på deras portal.

      Står*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.