Joakim Lamotte går bananas på Facebook.

Facebook/Joakim Lamotte:

Den oberoende journalisten och swishvännen Joakim Lamotte har nu lagt upp en video där han är topp tunnor rasande!
”Bomber och granater, nu blommar asfalten” som Kapten Haddock skulle ha rutit!
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/video.php?v=1377077382386849″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Jag fullkomligt älskar vårt nya verktyg där vi kan bädda in videos direkt från Facebook. Det finns så många saker som bara händer där och nu kan jag ta med det hit till er utan att behöva filma av skärmen eller annat tråkigt och B’igt.

Vad tror ni förresten att Joakim Lamotte gör för SINA swishpengar?
Köper plantor?
Köper Twitterföljare?
Köper Valium?
Köper Rogane?

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahaha, som om det bara är nyanlända män/killar som sextrakasserar tjejer. Rasism är vad jag kallar hans uttalande.

      Kan du snälla förklara vad i hans uttalande som är rasistiskt? Är det rasistiskt att han återberättar att han ofta får till sig från unga tjejer att de blir sexuellt trakasserade av just nyanlända? För i så fall förstår jag inte alls hur det är rasistiskt. Det är inte rasistiskt att prata om ett problem som finns. Inte någonstans hör jag heller honom säga att det enbart är nyanlända som sexuellt trakasserad, så som du vill påstå. Jag tycker det är så sorgligt att dessa tjejers upplevelser liksom viftas borta och inte tas på allvar för att det är just nyanlända som har gjort detta. Det är inte mindre sexuellt ofredade bara för att ”gärningsmannen” inte är svensk.

        Frågan är väl varför det måste tas upp som ett separat problem. Räcker det inte med att prata om hur män utsätter kvinnor för sexuella trakasserier, sexuellt ofredande och sexuellt våld? Måste vi vid sidan av det ta upp hur nyanlända behandlar kvinnor? Det är väl där det rasistiska ligger. Är det värre när det kommer till utlandsfödda? Måste det adresseras på ett specifikt sätt jämfört med svenskars trakasserier? Vad skiljer nyanländas kvinnohat mot sverigeföddas kvinnohat?

          Svaret är att så klart man måste för problemet har olika bakgrund och därför olika lösningar.

            Vad är skillnaden då? Kvinnohat som kvinnohat i min bok, samma jävla skit och piss oavsett hudfärg. Nej just det, svenska förövare är ju psykstörda offer och inga RIKTIGA män.

          Om du ser på nyheterna och läser i tidningen så begår brotten till stor del av invandrare som bor i det här landet eller flyktingar som precis har kommit hit. Jämför Sverige då och nu så ser du genast skillnaden så det är väl klart som korvspad att det ska tas upp som två separata problem.

          Jag kommer själv från en liten byhåla där alla känner alla, eller i alla fall vet vilka alla är på ett ungefär. Nu har jag inte blivit sexuellt trakasserad i min ungdom men mobbning i lindrig form och elakheter har jag fått uppleva en del.
          Lösningen? Berätta för mina föräldrar så har dom bara ringt till den andra ungens föräldrar och tagit ett ordentligt snack. Man har haft en kommunikation med föräldrarna och lärarna på ett helt annat sätt då alla vet alla.
          Hur kommunicerar man med nyanlända som trakasserar, när man inte pratar samma språk, när man inte bara kan ringa upp deras föräldrar och ta ett snack, när man inte kan fysiskt ingripa pga typ olagligt, när dom har vuxit upp med helt andra samhällsnormer och sociala koder osv.?
          Att bli trakasserad sexuellt är lika kränkande oavsett vem som kränker men lösningen på problemet ser olika ut beroende på vem det är som kränker. Därför kan man göra skillnad på en gärningsman och en gärningsman utan att kalla det rasism.

            Tyvärr tror jag inte att vi kommer komma tillrätta med våldtäkt och övergrepp genom att ringa till förövarnas föräldrar. Uppenbarligen har ju dessa ordentliga snack inte hjälpt eftersom vi har så pass många vuxna förövare.

            Och det finns VÄLDIGT många tjejer som vittnar om hur övergrepp de utsatts för i skolan bagatelliserats, bortförklarats och inte tagits på allvar.

            S

            Precis. Det är därför så få våldtäkter anmäls, för vem skulle tro på en?

            Ja, S, enligt Lamotte så är det ingen som tar tjejerna på allvar när dom försöker berätta vilka som trakasserar dom.
            Om jag blev dagligen trakasserad av vissa män så ser jag det väldigt relevant att berätta signalelement för dessa, och då skulle jag bli väldigt förbannad om man viftade bort mina upplevelser för att dessa män råkade ha viss ursprung, och man är rädd att ta i problemet pga det.
            Ja, svenska killar suger också, men om tjejerna dagligen nånstans i Sverige systematiskt blir trakasserade av nyanlända på orten och dom går och berättar det för vuxna, så ska man inte bara vifta bort det!!! Det är dom männen som måste skärpa sig då, inte tjejerna!!!

            Jag har ALDRIG påstått att det är tjejerna som ska skärpa sig och förstår verkligen inte hur du har utläst det i mitt svar. Självklart ska deras upplevelser tas på allvar.

            Jag pratar inte om något specifikt fall här, att belysa att det är en viss grupp av nyanlända som trakasserar tjejer på en viss ort är det naturligtvis inget fel på, precis som att det inte är fel att prata om ett visst gäng lastbilschaffisar eller gamla pensionärer.

            Det jag vänder mig emot, vilket även är det som folk brukar peka ut som rasistiskt även om jag själv nöjer mig med fördomsfullt och okunnigt, är att nyanländas övergrepp skulle särskilja sig från svenska mäns övergrepp och behöver behandlas som ett separat problem.

            När man i Sverige, generellt, pratar om mäns övergrepp mot kvinnor så kan man prata om strukturer och ingen särskild grupp behöver pekas ut eller hanteras annorlunda.
            Men när man kommer till en mindre skala, inom en kommun kanske, eller bara en skola, där det enbart är en viss grupp av män som beter sig som svin mot kvinnor, eller blir anmälda om och om igen så att säga, så kan man inte bara blaja vidare om strukturer, patriarkat och generalisera det hela. Det är riktade lösningar som krävs då, mot dom männen som begår brotten.
            En annan grupp av män som också får riktade insatser: Hells Angels. Det är samma princip där. Även fast dom är brottslingar som alla andra så klumpas dom inte ihop med andra, utan är sin egen lilla kategori.

            Och kom inte nu och säg att jag jämför alla invandrare med Hells Angels. Det är inte det jag försöker säga här.

            Om en grupp individer är ett problem måste åtgärder naturligtvis sättas in. Vare sig de är nyanlända eller inte. Enligt mig är åtgärderna i princip desamma för nyanlända som för lastbilschaffisar. Därför behöver det inte hanteras som ett separat problem. Naturligtvis måste det ske på ett sätt så gruppen förstår vad det gäller.

            Jag håller inte med om att problemet har en annan bakgrund och en annan lösning. Det är samma gamla kvinnohat och samma gamla föreställning om att män har rätt till kvinnors kroppar och därmed samma lösning.

          Asså det blir inte mindre fel att begå övergrepp bara för att man är vit. Poängen är ju att det är äldre pojkar och män (Nyanlända) som går i skolor tillsammans med grundskoleflickor. Dessutom vet inte dessa män hur dom ska få kontakt med småtjejerna. Och det kan va en anledning till att dom beter sig som creeps t-ex förföljer dom och tar dom i armen. :S

            Ja, exakt så, och då ska man tackla det problemet som sitt eget istället för att sätta alla i klassrummet på att lyssna på jämställdhet, integritet, samtycke, Sveriges lagar, sociala konstruktioner osv.
            Vad ska det hjälpa om nyanlända inte ens förstår vad som sägs? Dom behöver höra det på sitt eget språk så att missförstånd inte kan ske.
            Kanske det viktigast dom behöver höra är att så länge dom inte förstår tjejerna och tjejerna inte förstår dom, språkligt, så ska dom inte chansa och tro att dom vet vad tjejerna vill ha.

          Fast om en grupp är överrepresenterad är det väl självklart att man måste ta upp det som ett separat problem?

          De som kommer hit måste få hjälp och resurser för att bättre komma in i vårt samhälle. Vi kan inte bara lämna dem att göra vad de vill. Integration är a och o om man vill bli kvitt sånt här.

            Jag har aldrig påstått att invandrare inte begår brott i högre utsträckning än svenskar, men anledningarna till brotten är i stort sett desamma. Eftersom anledningarna är desamma är lösningen i stort sett densamma, och eftersom lösningen är densamma behöver det inte behandlas som ett separat problem.

        Om man blundar för att vissa saker oftare kommer med kultur och uppfostran så är man liiiiiiite finare och bättre än alla andra och en duktig anitrassist.

          Så var kommer de övergrepp som svenskar utför från om det inte är kultur och uppfostran?

            Så du menar att det är vanligt att svenska pappor och mammor uppfostrar sina söner att sextrakassera och att döttrarna uppfostras till att dom är horor om dom är utmanade för män och att dom åsikterna får uppbackning i svenska kyrkan? My God!
            Du behöver ut och resa runt i världen.

            Ja. Det är faktiskt sant! Du behöver resa runt i Sverige, eller läsa lite på internet

            Sök på #mörkertalet, ##inteensam exempelvis för

            *för att läsa om kvinnors erfarenheter

            Självklart är det inte så explicit som du uttrycker det. Men när tjejer får höra ”hon bad ju typ om det” när hon varit full eller haft utmanande kläder och övergrepp bortförklaras som ”jargong”, ”han gillar dig” eller ”pojkar och deras hormoner” talar väl det sitt tydliga språk? Om du tror att svenska kyrkan är fri från kvinnohat har du fel. Du svarade inte heller på min fråga.

            Herregud S öppna ögonen.

      Tror alla vet att sextrakasserier finns över hela världen. Men att försöka bortförklara och skuldbelägga de utsatta för att gärningspersonerna har ett visst ursprung börjar bli tröttsamt. Sen tycker jag att människor som flyr krig och förtryck ger fan i att förtrycka andra när de kommer hit. Sånt gör mig förbannad!

        Hur kan det vara rimligare att de som växt upp i fredstider med minst nioårig utbildning och gratis sjukvård i en väl fungerande demokrati förtrycker, misshandlar och våldtar kvinnor än de som växt upp i krig, fattigdom och förföljelse? Svenskar har fått alla verktyg till att bli välfungerande, rationella och respektfulla individer vilket de flesta nyanlända saknar. Detta spelar naturligtvis ingen roll för kvinnorna som utsätta och kvinnohat är kvinnohat oavsett härkomst.

          ” Svenskar har fått alla verktyg till att bli välfungerande, rationella och respektfulla individer vilket de flesta nyanlända saknar”
          Då borde det kanske läggas krut på detta när nyanlända kommer till landet. Jag menar inte heller att Sverige eller svenska män är perfekta, men varför blunda för att kvinnosituationen/synen i andra länder faktiskt kan vara mycket värre? Det är inte enbart feminister/humanister som flyr.
          Sen förstår jag inte vad du menar med vad som är rimligt?

            Det var så jag uppfattade din (någon annan anonyms) kommentar. Att de som flyr från förtryck ska ge fan i att utsätta andra för förtryck. Till skillnad då från de svenska som inte upplevt förtryck? Det är lite mer förståeligt.

            Alltså jag har aldrig sagt att vi inte ska jobba med att informera nyanlända om hur man ska behandla kvinnor i Sverige, däremot behöver svenska män samma information.

            Aha, då är jag med och det var jag som skrev det.
            Kan inte hjälpa det men människor som kommer nytt land och kräver skydd för att sen bete sig illa mot andra gör mig riktigt förbannad. Handlar inte enbart om sextrakasserier. Och visst, det är främst män eller tonårskillarna som gör mig förbannad. Läser inte så mycket om småbarn, kvinnor eller pensionärer som härjar runt.
            Men jag har inte minsta förståelse för svenskar som beter sig illa heller.

          För offren spelar det ingen roll vilket ursprung gärningsmännen har. Det som spelar roll är att minska gärningarna. För att göra det underlättar det oerhört att veta alla faktorer som påverkar.

          Att invandrare kan ha sämre förutsättningar kan vara förståeligt men det är ändå viktigt att kunna sätta in åtgärder även där. För invandrare är trots allt kraftigt överrepresenterade bland sexualbrottslingar och speciellt om man begränsar sig till vissa delar av världen.

      Hahaha, Millis. Jag tycker din kommentar är ganska rolig i det här sammanhanget för du i princip personifierar det som enligt honom är just problemet.

      Hur kan det vara rasistiskt? ”nyanlända” är ingen ras precis… sluta släng ut ordet rasist till onödiga saker, ordet tappat sin mening HELT när alla slänger ur sig rasist hit och dit.

      Det var ju inte så att inlägget heller handlade om något sånt. Det handlar ju om att tjejer blir kallade främlingsfientliga när dom berättar om saker som har hänt dom som råkat innefatta en ”nyanländ” person.

      Men utveckla gärna varför du menar att detta var rasistiskt.

        Det finns bara en mänsklig ras.

      är du svenne,,,

      är du stor svenne,,,

      Millis, Vi kan ju inte blunda för att många män som kommer hit kommer från länder där där hela deras kultur bygger på patriarkatiska värderingar? förtyck än vad vi i Sverige är van vid.

      Det är väl inte rasistisk att konstatera att mellanöstern ligger efter i feministiska frågor jäntemot många Europeiska länder?

      Millis, Vi kan väl inte blunda för att många män som kommer hit kommer från länder vars kultur bygger på patriarkatiska värderingar? Där det är normalt att förtycka kvinnan på ett sätt som vi i Sverige inte är van vid. Eller snarare – ett förtryck som har börjat försvinna här, och nej börja inte med ditt feministvänstertjafs om att vi kvinnor har det så hemskt här, för rent historiskt sett har det blivit MYCKET bättre och det ska vi vara jävligt tacksamma och stolta över. Därför måste vi stå upp för att det ska fortsätta att gå i rätt riktning! Sätt hårt mot hårt.

      Det är väl inte rasistiskt att konstatera att mellanöstern/nordafrika ligger efter i feministiska frågor i jämförelse med många Europeiska länder? I så fall får jag väl vara rasist. Jag anser bara att jag är saklig, precis som Joakim Lamotte.

      Givetvis är det inte bara nyanlända som sextrakasserar men det är mer problematiskt att prata om det när det är nyanlända. Så när man väl gör det är det inte rasism.

      Det är viktigt att kunna skilja på nyanlända och infödda eftersom problemen har olika lösningar. Nyanlända behöver bättre integrering när de kommer. Infödda kan man börja arbeta med redan från unga år. Det är lättare att få goda värderingar hos människor som växer upp här än i länder med mindre feminism.

    Något helt annat.. Jag tycker att Bella har klätt sig snyggt men nu den senaste tiden känns det som att hon ändrat stil till något sämre. Mycket urringade toppar, för korta kjolar, osv. Nu visar det sig att hennes förra nanny nu är hennes stylist. Bella gjorde ett bättre jobb själv tycker jag.

      Såklart handlar det om Odd, hon som vart dumpad då hon var otrogen den kvällen hom ”tappade” sin väska! Att folk bryr sig vad andra har på sig..

    Jag vet inte vem han är men jag har svårt att ta någon som honom på allvar. Och så undrar jag hur han ser sig själv i ögonen? Det har iaf jag inte lyckats med än 😀

      Testa en spegel? ?

    Var har Tyra tagit vägen? Hon har inte bloggat på fem dagar nu.

      Det undrar jag med. Man blir faktiskt lite orolig..

    Låt oss säga att man var en ung kvinna som blivit kallad främlingsfientlig (och man därför faller inom ramen för hans målgrupp), varför ska man ge honom pengar då? Jag fattar inte.

      Han är ute efter sponsring helt enkelt 🙂 Gillar man det han gör kan man skicka en slant.

    Topp tre hemskaste besservisserpissmännen i sverige:

    3) Schulman-Knorr och Tott/Alex och Calle
    2) Birro
    1) Lamotte-dåren och hans sjukt illa förklädda kvinnoförakt och jävla tolkningsföresträde USCH!!!

      Men hallåååå!! Vår riddare Lamotte har ju gjort mer för feminismen än vad FI gjort på tio år!!

      Nej när han var ute i Rosenlund (prostitutionsstråk i Gbg) och filmade kvinnorna där och gick efter dem. Inte en tanke på deras egen säkerhet öht.

        Men kvinnorna måste väl ändå förstå att han är en Snäll Kille™. Blööööblöööblööö. Han vill ju bara hjälpa <3 <3 <3 <3 A true hero osv.

      Är deras lista från förra månaden enbart tror du? För det är ju betydligt fler som fällts i år.

    OT men är det bara jag som tycker youtubern ”bente” är fruktansvärt lik Gunilla persson från hollywoodfruarna? kollar man på bentes videos ser man det garanterat

    https://scontent-sjc2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/c0.135.1080.1080/18299638_1474744409242246_5798941358454472704_n.jpg

    https://w.cdn-expressen.se/images/76/a4/76a4bdc0ae5d423f88ababdba40999eb/4×3/680.jpg

    verkar även gå lösa rykten på en annan skvallerblogg om youtubers om att bente erkänt på snapchat att hon sålt sex eftersom hon är pank..

      CAMCAM TA BORT DET HÄR SKITSNACKET.

      Jag följer henne på snap och hon har VERKLIGEN INTE sålt sex eller ens skojat om det. Lägg ner skitsnacket.

    OT men är det bara jag som tycker youtubern ”bente” är fruktansvärt lik Gunilla persson från hollywoodfruarna? kollar man på bentes videos ser man det garanterat

    https://scontent-sjc2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/c0.135.1080.1080/18299638_1474744409242246_5798941358454472704_n.jpg

    verkar även gå lösa rykten på en annan skvallerblogg om youtubers om att bente erkänt på snapchat att hon sålt sex eftersom hon är pank..

      Vad heter bloggen?

    Vad är Rogane?

      Medel mot håravfall.

    Vad är detta för människa?

      Så mitt i allt detta ska man göra sig rolig på om att han är flintis? Jaha…

    Jag tror han gör mer för kvinnor än de flesta feminister tillsammans. Punkt slut.
    Ja han är gapig och störig och gubbig och besservissig men att han är ute och pratar med ungdomar i skolor är fantastiskt bra. Jag växte upp med 99.9 procent respekt från killar och vill inte ens tänka på hur det är att ha det på något annat sätt.

    Detta är ett öppet mål (feminister kan turnera land och rike runt i skolor om de hade velat) han utnyttjar och jag är övertygad om att fördelarna är större än nackdelarna.

    Alla med lite intelligens kan nog dessutom förstå att han inte menar varenda jäkla nyanländ utan vissa (tillräckligt många) som inte kan de här grundläggande reglerna. Man måste generalisera ibland, det går inte att komma ifrån.

      Dessutom handlar det om TJEJERNA – men åh nej stackars små pojkar som blir utsatta för rasism <333
      Rasism är vidrigt ja, men nu handlar det om tjejer som blir sexuellt trakasserade och då kan väl fokusera på det och inte på dessa jävla män (överlag) för en gångs skull.

      Tycker det är så jävla tragiskt att denna gaphals får mer uppmärksamhet än det faktiska problemet. Seriöööööst. Orkar inte.

        Gud vad du är läskig Johanna. Ditt normaliserande av rasism ger mig rysningar.

          På vilket sätt har hon normaliserat rasism?

      ”Jag tror han gör mer för kvinnor än de flesta feminister tillsammans. ”

      Det tror han också! Kul för er

        Bästa jag läst ?

      Du tror att han, EN man, har gjort mer för feminismen än ALLA feminister i världen? Vilken planet lever du på?

        läs om läs rätt

      Hahahahah jamen säkert hörru! Ska vi tacka honom för rösträtten också kanske?

      Jag är för övrigt feminist och jag arbetar dagligen med att hjälpa kvinnor och tjejer utsatta för (sexuellt) våld i nära relation. Jag lovar dig att jag gör mer på en dag än den där jävla Lamotte gör. Vi är många som gör det. Vi sliter för pisslöner för att hjälpa och inte fan tigger jag pengar på swish för det.

        Men herregud….. Man måste inte läsa allt hundra procent bokstavligt.
        Jag vet mycket väl vad många feminister gör och hur viktigt det är – men det borde också finnas plats för dem som inte är helt perfekta också.
        Chilla.

          -Jag tror han gör mer för kvinnor än de flesta feminister tillsammans. Punkt slut.

          -feminister kan turnera land och rike runt i skolor om de hade velat’

          chilla med vad du skriver johanna om du blir chockad över att folk bemöter det du faktiskt skriver

      ”Jag tror han gör mer för kvinnor än de flesta feminister tillsammans”, är du seriös? Är du månne samma Johanna som under inlägget om vad folk gör när de är ensamma skrev att du brukar köra upp fingret i rumpan och slickar på det?

      Men tjena Joakim!

    Varför ska man bara skriva att det gäller män när det är övervägande utländska män som sextrakasserar kvinnor offentligt??

      När jag var yngre fanns det inte så mycket invandrare i min ort. Då var det övervägande klasskamrater och folk från samma kommun som jag som sextrakasserade. Offentligt och hemmavid. Precis som nu är den gemensamma nämnaren män. Varför inte prata om det, varför bara fokusera på ”offentliga övergrepp”

        Män kan enbart prata om vad män gör om dom får peka ut en annan grupp.

          Preach!

        Den gemensamma nämnaren är inte alltid det viktiga. Om en grupp är överrepresenterad så finns det någon annan faktor som också är viktig.

        Att infödda sextrakasserade mer förr handlar också om att vi hade sämre värderingar och drack mer alkolhol förr. Det har förändrats mycket de senaste 15-20 åren.

    Han förväntar sig alltid att man ska ta honom på orden. Det hade varit mer effektfullt om han kunde uppvisa något slags stöd för sina påståenden. Han verkar försöka kompensera för avsaknaden av evidens genom att skrika ut sitt budskap istället för att prata lugnt och sansat.

      Hur ska han kunna bevisa något när det är förbjudet att sammanställa ursprunget på vem det är som begår brott? Sista gången BRÅ gjorde det var 2005 och då var det invandrare som var i majoritet och om du verkligen vill veta så kan du kolla hur det ser ut i våra grannländer vem det är som begår dom flesta våldtäkterna.

        ”hur det ser ut i våra grannländer vem det är som begår dom flesta våldtäkterna.”

        Män, män, män, män och män. I alla tider, i alla länder. Hela tiden

          Visst är det män men varför skiljer det sig så mycket mellan olika etniska bakgrunder? Det är viktigt att ta reda på om man vill lösa problemet. Exempelvis kanske man via vissa kulturer hittar en komponent som finns i någon grad i alla kulturer som man kan arbeta med.

          Att reducera det till att bara tala om män är oakademiskt och förhindrar i kampen för kvinnors rättigheter.

      ?

    Camilla, varför har du blockat mig?

      Jag fattar ingeting. Varför har min kommentar till sofie raderats ?

        Inga kommentarer har raderats.

      Du är inte blockad men vissa ord hamnar i moderering.

    ”Hej jag heter Joakim Lamotte och jag är den enda mannen i hela världen som verkligen förstår kvinnor. När kvinnor säger att jag inte är representant för deras feminism så förståååår jag att det är för att de är rädda och inte vågar lita på mig. Jag förstår att de vill att jag ska skrika ännu högre då. Jag är den enda riktiga feminismen för jag åker runt på skolor för att ta betalt för att prata om något som de flesta tjejer fick lära sig i femman, nej det är inte mansplaining FÖR JAG ÄR DEN ENDA SOM VET VAD RIKTIG FEMINISM ÄR. Jag revolutionerar världen. Jag förstår en kvinna bättre än vad hon förstår sig själv. Älska mig.”

    Vet man vem Joakim Lamotte och vad han står för. Då vet man vad uttalande handlar om. Jag ser hellre Calle S naken varje dag i resten av mitt liv, än höra rösten av Lamotte.

    Det är ju så jävla synd om alla kriminella nu för tiden, inför riktiga straff, så skulle sextrakasserier och andra brott minska, vilket ska gälla ALLA oavsett härkomst.

      Hårda straff löser inte allt. De länder dom satsar på hårdast straff har även högst brottsstatistik speciellt när det kommer till grova brott. Det hela är lite mer komplicerat liksom…

        Det är inte min åsikt, det mesta ju verkar ju fritt fram, utan repressalier, men självklart, får du ha din åsikt

          Det är inte enbart en åsikt, finns många studier som visar på att högre straff inte har någon avskräckande effekt annat än när det kommer till skattebrott och liknande. Lägg då dessutom på att ju längre strafftid desto högre risk att du fortsätter i kriminalitet efter avtjänat straff.

          Att då förespråka högre straff känns ju ganska så kontraproduktivt.

            De studierna har bara tittat på risken att begå brott. Vad studierna missar är att människor tappar förtroendet för rättsväsendet om straffen är för låga.

    Jag blir mörkrädd av att han den där Lamotte får åka runt och skräna på våra skolor, hur tänker rektorerna och lärarna där?

      Jag hade blivit rosenrasande om min systers eller mina kusiners skola köpt in föreläsningar från Lamotte. Inte fan ska skolan betala för att en medelåldersman ska komma och skrika på unga tjejer om hur de ska undvika att bli våldtagna.

      hur tänket du?

      Har du lyssnat på hans föreläsningar någon gång? Han låter ju inte likadan där som han gör i sociala medier.

    Intressant att män plötsligt blir feminister när man kan peka bort problemet från en själv. Jag lägger dom i samma fack som ”pappa-feministerna”.

      det är aldrig för sent, eller hur? Vad vill feminismen mer än att få över män på sin sida. Duger han inte för att han är icke PK eller vad tänker du?

        Kan han inte ifrågasätta utan att samtidigt skylla på en annan grupp män kan han sätta sig ner i h hålla käften. Så tänker jag…

          aldrig nöjd då? Feministegot tar över o hänvisar till annat. Lär dig lite om hederskultur o sekter, o grupptafsandet som smygit sig på i vår kultur. Läs på om heder Fadime o fler döda flickor. Lär dig hur de männen ser på just dig. Du är inte värd mycket.

            Jag är uppenbarligen mer värd än dig eftersom jag inte värderar människor på internet som bnågon allseende gud. Hoppa ner från din höga häst vännen.. Jag har desutom arbetat med hederskultur på ett skyddatboende i Skärholmen så du kan sluta med att läxa upp mig. Min poäng har inget med hederskultur att göra utan att kan man som man inte ifrågasätta problematiken i sin egen grupp behöver man inte peka finger åt andra grupper. Hade alla män haft självinsikt och ifrågasatt sina patriarkala mönster hade vi inte haft några problem. Just bristen på sjäkvinsikt är ett av de största problemet med gruppen män.

        Problemet är att han bryr sig när det blev ett problem för honom. Problemet är att det bottnar i ett kvinnohat också. Problemet är att han inte kan se sin del i allting som man själv. Problemet är att han bryr sig om kvinnor när andra män (invandrare) ger sig på oss, som om vi är hans. Problemet är att män är bekväma med feminism när dom får fortsätta sin roll som beskyddare och räddare och på så sätt behålla makten och det är inte vad feminism handlar om.

          men herrejävlar vad ni är naiva här inne! Camcam ge dem lättlästa skvallernoveller om Kissie o Catten af tälje o Schulmans, härinne är de inte mogna för dessa ämnen. Inte ens du Camilla?

            Jag tror du missar poängen. Ingen säger att problemen inte finns utan att Lamotte inte ä rätt person att uttala sig. Framförallt inte på sättet som han gör. Hederskultur är ett reellt problem, den finns dock även i svensk kultur även om den har andra uttrycksformer.

      Män som grupp har inte ett kollektivt ansvar.

    en av få offentliga som vågar säga sanningen Han har helt rätt tyvärr.

      Vågar? Det är väl inget nytt att flickor och kvinnor inte tas på allvar när de anmäler trakasserier? Det är inget nytt, vad som är nytt är att det nu inte rör sig om ”snälla” killar som Lamotte och hans polare, utan om indvandraarkillar. DÅ passar Lamotte på att ställa sig upp och ryta ifrån. Jag blev tafsad på varje dag i mellanstadiet men det var tydligen normalt och pojkar som var nyfikna. Nu när de rör sig om nyanlända är det inte längre våra egna fina söner utan djuriska invadrare som inte respekterar kvinnor. Jag kände mig inte så jävla respekterad i mellanstadiet heller.. suck!

    I en skola i kommunen där jag bor sextrakasserades flickorna dagligen av nyanlända. De vågade inte längre gå till och från skolan själva, vågade knappt gå på rast osv osv.
    Allting viftades bort av lärare, rektor samt även kommun. Det kallades ryktesspridning, rasism m.m. Kom fram sen att flickorna talade sanning och bl.a rektorn hade agerat på samma sätt på en annan skola.

      Det är vanligare än folk tror men det får vi inte säga här för då är vi rasister. Snart påbörjas byggandet av en flyktingförläggning i närheten av där jag bor och ärligt så kommer jag inte våga bo kvar. Så känns det och det är en känsla som absolut inte borde finnas där.

        Och om man berättar att det är helsvenska killar som antastat en så ljuger man, söker uppmärksamhet, var säkert med på det ändå. Och så vidare. Det är ett riktigt stort problem det här, förstår inte hur man ska gå vidare om det bara ska handla om nyanlända

      Och i en annan kommun trakasserades jag och andra barn av äldre vita svenska pojkar och inte fan var det någon som tog det på allvar. Eller när jag hamnade på sjukhuset och berättade att jag blivit påhoppad av en man, eller när jag fått berättat för mig av en man via PM om hur jag skulle dö för att jag var en slyna.
      Är det någon som behöver öppna era ögon är det fan ni som inte ännu har fattat att det vad tjejer och kvinnors utsätts för ALLTID osynliggörs och ifrågasätts. Så jävla osysterligt att som kvinna försöka peka ut en viss typ av man som begår övergrepp.

    Jag tycker att det är märkligt och idiotiskt att ge en man med uppblåst ego pengar för att prata istället för att man låter de utsatta tjejerna komma till tals och bly lyssnade på. Det förstärker bara bilden av att det krävs en man för att folk och i det här fallet unga killar ska lyssna och reflektera.

    Lamotte är mer intresserad av att få vara någon slags white knight än av feminism och jämställdhet.

      ???????

      Många utsatta tjejer vill inte, vågar inte eller får inte prata om det. Så att men att tjejerna ska uttala sig själv är inte så genomtänkt. Hade de velat/kunnat det så hade de ju gjort det.

    är du svenne,,,

    VaC; höga hästar är inte min grej, du har jobbat med dessa människor som blivit utsatta för hedersförtryck. Bra, själv har jag lämnat en sekt efter 31 år…o jag är bara tacksam för att det finns någon man i samhället som vågar engagera sig. Vilka män i regeringen tycker du ” sticker ut”? Som vet vad det handlar om o som vill ta det på allvar.

    Jag har alltid försökt att inte döma människor efter ursprung. Dock är det svårt, för jag vet exakt vad Joakim pratar om. Jag bor i en liten stad där antalet nyanlända är högt, och sedan jag var ca 11 år gammal (det var i alla fall då jag började märka det) har jag en del kvällar blivit förföljd av killar med annat ursprung i både bilar och till fots. Många har skrikit efter mig, och på fester har jag ibland blivit upptryckt mot väggen av killar vars ursprung är ett annat än mitt eget. Jag har fått trösta kompisar som har blivit antastade och jag har sprungit hem med mamma i telefonluren när utländska män ibland har börjat gå onormalt fort efter mig. För det är just det, i 90% av de här fallen har inte den jag fruktat varit svensk. Det är ingen som lyssnar på oss. Snälla gör det. Det är lätt att sitta och döma ut andra som rasister när man har ett hus i säkra kvarter och aldrig åker kommunalt, men snälla öppna ögonen och skåda verkligheten. Jag har gett upp mina försök att göra min röst hörd, för jag blir utdömd som rasist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.