MÄÄÄÄÄÄH!?!?!?!?!??

Blondinbella:

Tillägg – den här bilden kom precis ut på Instastories. Hon blev nyss fälld för smygreklam på Snapchat men fortsätter på Instastories?

IBLAND VILL JAG BARA SLITA MOTT HÅR OCH SKRIKA!!!!!!
AAAAAAH!!!! REKLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!

Jag har börjat skissa på en topplista i smygreklam och jag har inte riktigt får kläm på den inbördes rankningen men den ser ut så här.

Blondinbella
Katrin Zytomierska (Synd att hon inte heter Schulman längre för hon hade passat bra in i den klanen.)
Schulmanklanen: Hanna Widell, Amanda Schulman, Calle Schulman, Alex Schulman och kanske även Anitha på ett hörn.
Carolina Gynning
Pernilla Wahlgren
Charlotte Perrelli
Petter
Kenza, Janni Delér och Bianca Ingrosso
med hela sin Chimi Eyewear-gate.
Matplatsen
My Martens & 
Bobby Unduci
Monas Universum

Hannah och Magdalena Graaf
Rebecca Stella

Paow

Listan kan göras lång…
Men i min topp 3 finns nog ändå:
1. Blondinbella
2. Schulmanklanen
3. Pernilla Wahlgren/Carolina Gynning…jag velar lite där….

Men Pernilla gör ju liksom reklam för alkohol vilket jag anser är mer allvarligt än exempelvis kläder och konst.

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej jag undrar om du granskar Laila Bagge nånting?
    Var inne på hennes blogg för ett tag sen och då tyckte jag att jag såg mycket sånt som du påpekar.
    Hur är det möjligt att alla du skrivit om ovan här inte blir granskade mer? Verkar ju som dom flesta inte har en aning om hur dom ska göra lr skiter i det.

      Varför skulle dom inte skits i det, finns ju inget straff… böta 10.000 kr så skulle nvk då se andra bullar!!!

    Fråga från en okunnig: vad är skillnaden på att anmäla till RO och Konsumentverket? Har alltid trott att RO har noll makt medan kv kan utfärda böter?

      Det stämmer, KO är en statlig myndighet med rätt att utfärda böter osv. RO är branschens egen tillsynsorganisation som inte kan göra mer än att skambelägga företag och ge dem en smäll på fingrarna.

        Tack för svar! Kikade lite på Konsumentverkets hemsida och man kan anmäla företagare även där.

        Frågan kanske ställer sig mer till Camilla, men varför inte uppmana läsarna att anmäla via Konsumentverket istället om de nu har mer makt?

          Å andra sidan kan KO, RO, RON osv. Visa upp myndigheter vad som skett, och på så vis får det konsekvenser.

          Bra idé! Det ska jag göra! Ska skapa en ny knapp på en gång!

    En fråga: hon skriver ju att produkterna nyss kommit från fabriken och inte finns till försäljning än. Alltså kan man inte köpa den. Är det fortfarande reklam då när den inte finns tillgänglig för marknaden?

    Eller menar du att det är generell reklam fär LCC?

      Det är klart det foftfarande är reklam. Företag gör ständigt reklam för saker som inte kan köpas än. Tänk bara på alla filmtrailers som släpps låååååångt innan du ens kan boka biljetter. Allt för att bygga hype kring ett märke eller en produkt.

        Tack för svaret, det är klart att det är så. Tydligen hade min hjärna inte riktigt vaknat 🙂

      Varför vill du ifrågasätta om det är reklam eller inte? Verkar som många är mer intresserade av att hitta anledningar att inte reklamidentifiera än av att motverka smygreklam.
      Men du frågade säkert för du inte visste så du behöver inte haft några ”onda avsikter”.

        Eftersom jag kan svara på en fråga utan att misstänka ”onda avsikter”: jag frågade för jag inte visste.

        Och varför skulle jag inte få ställa en fråga? Vi lever väl i ett samhälle där man får ifrågasätta? Och vad tror du jag har för onda avsikter? Att jag ska börja med smygreklam för mitt icke-existerande bolag på min låsta privata blogg med tio läsare som är min närmsta familj och jag behöver veta hur jag bäst ska komma runt lagar och regler? Eller att jag ska ringa till Bella (vars telefonnummer jag inte har) och tala om vad som gäller? Eller kanske att jag ÄR Bella som är här och smygläser?

        Tagga ner och låt folk fråga saker. Och tro inte det värsta om folk direkt.

    Helt OT
    Men snälla CamCam, kan du inte ha någon rolig tävling snart? 🙂

    Tycker även Hugo Rosas och Paula Uribe samt förmodligen även Bianca Ingrosso har en heeel del reklam.

      Tänkte samma om Hugo och Paula, allt är reklam!

      Tänkte också på dom. Hela deras liv är uppbyggt på reklam. Bilar,resor, träning, kläder, mat, renovering, kalas, studsmatta, leksaker till barnen mm. Glöm inte heller Bingo Rimmer. Hela hans instagram och story är fylld med reklam.

        Instämmer verkligen gällande Hugo och Paula. Som läsare undrar man: är det något i deras liv bland kläder, skor, resor, renoveringar, matprodukter, kalas, bilar m.m. som de INTE fått sponsrat? Nästan skrämmande.

    För att inte tala om Elsa Billgren.

    Jag ställer mig lite frågande till varför man har en after sun som lugnar huden om man har två ”fantastiska” solskyddsprodukter? Är inte det lite tecken på att det är lite…. bullshit?

    Men äh, jag säger som min kollega när hon testade LCC’s shampoo ”nu förstår jag varför dem har hair oil, hair mask och alla andra produkter, det är för att rädda håret efter man använt deras shampoo”

      Undrar jag också? Sen förstår jag inte varför hennes produkter säljer så superbra, att det går så fantastiskt bra för dem och de kommer att bli så globalt stora? Det är ju inget nytt på marknaden precis, finns ju enorma mängder likadana produkter.

      Är det Bellas fans som köper allt hon framställer bara för att hon är deras idol? ?

        Det där beror ju på vilken distributionsform man har och vilka återförsäljare man vänder sig till. De expanderar ju inte globalt för att det finns en global efterfrågan och hela västvärlden gått bananas och köpt deras produkter utan de har ett litet lager och ett få utvalda återförsäljare som har produkterna som del av ett exklusivt utbud. Det är samma sak nu när de expanderar. Produkterna finns då hos EN eller ett par utvalda salonger eller apotek som de har en lokal person på plats som byggt en relation till. LCC’s expansion kan inte riktigt liknas vid IKEAs eller H&Ms där man ju har egen verksamhet och etablerat sig globalt. Det går ju bra, men hon har ju också lärt sig av sina misstag från åren med kläder osv. att det är viktigt att hålla produktionen så pass liten att man inte står med större lager än man kan sälja.

          Tack för svaret??

        Eftersom LCC inte har råd att göra traditionella media som de stora kosmetikdrakarna så bygger marknadsföringen på sociala medier. Därför kommer inte LCC att bli särskilt stort utomlands. Kan man inte bygga upp efterfrågan genom media så kommer man inte heller att kunna sälja i distribution som bygger på att konsumenten på egen hand köper och efterfrågar varor.
        Nej, LCC är tvunget att ha distribution där konsumenten mer eller mindre får en produkt i handen med uppmaning att köpa och testa. Hittills är det just sådana mindre personliga säljpunkter man öppnat utomlands.
        Liknande exempel med Flattered som ju ”kom in” på Harrods i London men där ingenting säljs sedan några ur svenska kolonin varit där och handlat tofflor. Kan man inte skapa efterfrågan och ett välkänt varumärke så kan man inte räkna med att produkten säljs bland hundratals liknande och mer välkända.

      Ungefär alla märken som har solskyddsprodukter har också after sun-produkter, det är inget nytt. Även om man använder solskydd kan ju huden bli lite upprörd efteråt, det beror ju lite på hurudan hud man har. Speciellt om man bränner sig lätt är after sun bra att använda, då känslig hud + lätt bränd hud oftast går hand i hand.
      Och även om man är sån att man kan ligga och press i solen i flera timmar utan att bränna sig, så kan after sun vara bra att använda efter solning. Det återfuktar ju och ger lite extra kärlek till huden, och ju bättre man sköter om sin hud, desto bättre håller ju solbrännan sen! ?

      Men solkräm och after sun har ju två olika uppgifter? Som att fråga varför man säljer både shampoo och balsam. Eller läppstift och läppglans. Eller dag- och nattkräm.

    Och Charlotte Perelli.

    Skulle som vuxen människa ALDRIG kleta på mig solskyddsfaktor. Många av dem är hormonstörande.
    http://www.testfakta.se/guider-och-artiklar/föräldrar-och-barn/svårt-att-välja-rätt-solskyddsmedel

    Jag är i solen, mitt på dagen, kortare stunder. Därefter håller jag mig i skuggan eller klär på mig. Jag är ganska brun, men aldrig bränd.

      Allt är tydligen farligt…

      Experten i den artikel du länkar till säger ”– Man måste väga risker mot varandra. Riskerna med solkrämer är förmodligen ändå mycket små i jämförelse med hur farlig solens strålar är. Men jag tycker inte man ska använda dem i onödan utan endast då man verkligen måste tillbringa tid i solen.”

      Personer som bränner sig lätt bör nog ta den lilla risken med solkrämerna och använda dem istället för att riskera värre skador av solen. Själv bränner jag mig löjligt lätt så jag måste använda solkräm.

        Skulle heller aldrig använda solkräm. Solens strålar skyddar mot alla former av cancer. Att blockera strålarna är dumt. Även rekommendationen att undvika solen är fel och har kostat många, främst unga kvinnors, liv. Ska se om jag hittar en duglig vetenskaplig länk, men det är faktiskt en stor medicinsk skandal att man så länge avrått från solens strålar när solen skyddar mot bland annat bröst och livmoderhalscancer.

          https://www.svd.se/sola-dig-till-battre-skydd-mot-cancer-aQU

          Artikel som hänvisar till studien om att solen skyddar mot cancer i inre organ bland annat.

          Ta på er en solhatt och en sval bomullsblus som skyddar axlarna istället för kemikalier på huden. Och bränn er inte! Solen är inte farlig, men det kan vara farligt att bränna sig. ☀️

            ”Använd inte solskydd men bränn er inte” var den knäppaste meningen jag hört. Jag bränner mig om jag inte har solskydd, oavsett om jag har kläder på mig eller inte. DÅ får man cancer. Man ska smörja in sig och skydda sig med kläder.

            E2: då är du för länge i solen eller i för stark sol. Alternativt är du rödhårig och extremt känslig? De allra flesta bränner sig inte om de har på sig blus och hatt i solen. Men visst, bränner man sig väldigt lätt får man ju väga för och nackdelarna mot varandra, jag hade nog valt att undvika solen helt istället.

            Få i er D-vitamin alltså!?

            STOCKHOLM. I en stor studie har forskare från bland annat Karolinska institutet analyserat data om över fyra miljoner patienter från cancerregister i 13 länder. Länderna delades in i soliga och solfattiga.

            – Det vi såg var att de sydliga länderna hade en lägre risk för alla interna tumörer. Riskminskningen var i genomsnitt lite mer än hälften, säger Kari Hemminki, professor vid Karolinska institutet, till Svenska Dagbladet.

            Alla patienter hade tidigare haft någon form av hudcancer. Minst risk för att drabbas av ny cancer hade de som tidigare haft lindriga varianter av hudcancer, som kopplas till långvarig exponering av måttliga doser sol.

            https://www.sydsvenskan.se/2007-06-29/farre-far-cancer-i-soliga-lander

            Data från över fyra miljoner patienter i 13 länder – såväl soliga länder solfattiga – har analyserats. Professor Kari Hemminki vid Karolinska institutet säger dock att han inte vågar dra slutsatsen att svenskar bör sola mer med tanke på risken för hudcancer.

            https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sol-kan-minska-risk-for-vissa-tumorer

            Lägst risk att drabbas av cancer i inre organ hade de som haft lindriga former av hudcancer som kopplas till långvarig exponering av måttliga doser solljus.
            – Det här är en jättestor studie så man kan dra slutsatsen att så här är det. Däremot är vi inte säkra på orsaken. Vi tror att det kan vara att solen stimulerar kroppens produktion av D-vitamin, men det är en spekulation, säger Kari Hemminki.

            https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2007/06/29/sol-kan-skydda-mot-cancer/?login=true

            ”då är du för länge i solen eller i för stark sol”

            Ja? Och därför använder folk solkräm, så att det går att vara ute i solen i längre perioder

          15 min utan solskydd är det som behövs för daglig dos av D-vitamin men annars kan man ju köpa det på birk året om!! Många har inte kunskapen och vi svenskar borde äta D-vitamin året om!

            Håller med. Det är inte bara cancerrisken som ökar av d-vitaminbrist – man har även större risk att utveckla många andra sjukdomar. Min neurolog säger att jag sannorlikt fick MS pga av det (alla andra riskfaktorer faller bort hos mig, men jag hade sjukligt låg d-vitamin pga av väldigt ljus hy som måste smörjas in, då jag bränner extremt lätt). Men – med det sagt – man kan enkelt ta d-vitamintabletter emot det, ingen nödvändighet att få hudcancer (som även den är förvånandsvärt dödlig).

      Vad för hormonstörande ämnen? Hur mycket måste man utsättas för innan det tar skada, vilken skada blir det? Vad är risken störst för: hudskador/hudcancer eller hormonstörningar?

      Har du källa på det? En riktig, vetenskaplig källa och inte bara en tidningsartikel som inte kan länka till forskningen de refererar till?

      Och jag skulle aldrig gå ut i solen utan det.

    Helt OT men behöver alla stilsäkras hjälp, ska på examen och har tänkt att ha en ljusrosa klänning i spets men vilka skor ska jag ha till? Alltså vilken färg på skor? Alla mina dyrgripar till skor är svarta eller mörkblå och tänkte kanske köpa ett par billigare denna gång. Vad tror ni? Nude känns ju säkert men jag är inte speciellt förtjust i nude :/

      Nude är nog snyggast. Men annars funkar silver, naturfärgat skinn, ljusgrå, ljusrosa eller faktiskt mörkröda/vinröda. Hm… eller kilklack med snöre kanske? Ljusblå eller jeans kan funka också beroende på stilen på klänningen.

      Testa googla ”pink dress shoes” för inspiration.

      Jag hade ljusrosa på ett bröllop förra året och hade ett par sandaletter till som var i beige och liksom pudrigt guld, inte högblankt. Blev fint med guldsmycken till och festligt!

      Vita 🙂

      https://feetfirst.se/dinsko-sandalett-bruna-304196

      Sköna att gå i en hel dag också ?

    Jag stör mig verkligen sönder på detta. Med tanke på att sociala medier är för många av dessa deras jobb så sköter de verkligen sitt jobb dåligt. Skulle man själv sköta sitt jobb sådär dåligt hade man fått sparken för länge sen

    Cecilia Blankens gör reklam för sitt skomärke utan att märka ut det ofta.
    Jessica Olers är även hon dålig på att märka ut reklam. Kan du inte granska dessa influensers?

    Vill slita MITT hår när CamCam inte ens kan korrläsa sina texter ?

    Paula och Hugo hade behövt en plats på listan! Högst upp typ

    Verkar inte vara någon idé att anmäla till Reklamombudsmannen för ingen influencer bryr sig om utslagen i RON.
    Det liknar det märkliga förbudet mot att korsa gatan vid röd gubbe vilket är olagligt men inte straffbart (om man nu inte orsakar någon fara för annan eller sig själv).
    Nej, det är Konsumentverket som inte gör sitt jobb för närvarande. Dags att man från Konsumentverket och KO tar ett ordentligt samlat grepp mot alla smygreklam i sociala medier.
    Eftersom KO har sanktionsmöjligheter och kan förbjuda viss marknadsföring vid vite och dessutom kan initiera dryga böter (sk marknadsstörningsavgift) så tror jag att några väl utvalda exempel skulle göra susen och städa upp i träsket.

      För att travestera Donald Trump:
      ” “It is time to drain the swamp of undisclosed advertising in social media” 🙂

    Är det bara jag som skiter blanka fan i sånt här?

      Ja vet du hur mycket skatt dom slipper undan? Och dom tjänar massor. Medan jag som bara är vikarie måste betala 33% ca för några tusenlappar ??? giriga jävlar

        Du menar att många inte reklamidentifierar för att de får betalt svart för reklamen?
        Att man smyger med gratisgrejor, resor och spons är en sak men att man smyger med reklamsamarbeten är nog oftast för att man vill att budskapet ska framstå som personligt och ärligt till skillnad från betalt av ett företag.

        Fast anonym du får nog ta och läsa på lite innan du skriver såna här okunniga kommentarer. Oavsett om dom markerar ut reklam eller inte har ingenting med deras fakturering eller deklaration att göra.

          Kan lova att Calle inte betalar förmånsskatt på sina resor iaf ?

    Den senaste tiden har det rullat banners för champagne Mumm på Bellas blogg (jag har väl surfat någonstans för att få dessa banners antar jag).
    Jag begriper inte att United Influencers (eller vem det nu är) vågar bryta mot marknadsföringsreglerna för alkoholhaltiga varor genom att sälja banners till vin- och spritagenterna.
    Bl a krävs det ju att minst 70 % av mottagarna av informationen är 25 år eller äldre och det tror jag inte Bellas blogg kan garantera.
    Dessutom krävs att det finns en varningstext i annonsen som upptar minst 20% av annonsens yta.

    ”Fysikaliskt solskydd?” Fysiskt solskydd? Vad skulle det annars vara?

      Bella är ju ett fan av att visualisera sig till saker så alternativet i hennes värld var kanske ett mentalt solskydd där man med tankens kraft helt enkelt tänker att man inte vill bli bränd och då inte blir det? 😉

      Det heter fysikaliskt. Googla för fan.

      Finns fysikaliska filter som lägger sig som en hinna och på så vis stöter undan solstrålarna och sedan så finns det kemiska filter ( som oftast är mer kosmetiskt fördelaktiga) som tas upp av kroppen och bryter ner dem istället.

      Kemiskt solskydd.
      Förenklad förklaring för er som inte hittat Google:
      Fysikaliskt solskydd lägger sig på huden så att solen ”studsar”.
      Kemiskt solskydd går in i huden och ”bryter ner” solen på insidan.

        ”Bryter ner solen inne i huden”!!!

        Nej, skillnaden på fysiskt solskydd och kemiskt är att kemiskt bättre släpper igenom UVA så att du kan bli solbränd.

        Thats it!

          Googlade fram en länk till er så att ni lättfattat kan se skillnaden på UVC, UVB och UVA….

          https://hudspecialisten.se/2015/06/annicas-solskola-kemiskt-vs-fysikaliskt-solskydd/

    Om jag hade varit influencer så hade jag varit noga med att märka ut om det var reklam, av den anledningen att dåkände sig följarna säkra på att reklaminlägg var märkta, då skulle de kunna lita på mig i de fall jag tipsade om något jag tyckte var bra men inte hade någon ekonomisk vinning av att tipsa om. Som det är nu blir ju många ifrågasatta på vad för produkt de än skriver om eftersom de inte sköter reklaminläggen rätt. Att inte dessa influensers ser det från denna synvinkeln!

      På Influencers of Sweden kan man anmäla sig och bli en av de influencers som inte smyger med reklam:
      https://influencersofsweden.se/jagsmygerinte/

        Ja, jag länkade till dem i ett inlägg om Bella för några dagar sedan. Jag kunde inte hitta en enda stor bloggare bland de anslutna.

          Nej, det är ju precis det som är problemet 🙂
          Kampen måste fortsätta! Träsket ska torrläggas.

    Att inte varna för cookies är anmälningsbart till RO.
    Jag kan inte se att Bloggbevakningen gör det heller.
    http://www.reklamombudsmannen.org/anmal_reklam/anmalningsformular-for-anvandande-av-cookies

      Intressant – det ska jag genast ta upp med min chefredaktör.

      Jorå! Vi informerar om cookies i footern både på ng.se och på Bloggbevakning helt enligt lag så vi har vårt på det torra!

        Men jag ser aldrig den varningen någonsing. Konstigt. Visserligen så är min tracking atteps avstängd så jag inte reklam heller här. Men cookievarningen dyker upp hos tex Pernilla Wahlgren även fast mitt spårningsskydd är på.

          Den ligger nere i footern – Om cookies – och ska tydligen räcka enligt min chefredaktör.
          http://ng.se/om-cookies-pa-nojesguidense

    Matplatsen har sjukt mycket smygreklam… Hotellnätter, inredning, kläder, smycken… Gäsp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.