Med fokus på det viktiga!

Alex Schulman:

Alex Schulman är alltså en ”frontsoldat” i kampen för att behålla Stureplan intakt och lillebror Calle stämmer in i ”Upp till kamp”.
Jag vill tro att han är ironisk med sitt ”Viktigaste av allt som finns!” men jag misstänker att så inte är fallet.

För att skaffa mig lite bakgrundsfakta om ”StoppaStureplanerna” så begav jag mig till deras hemsida och jag fick nästan kämpa för att inte brista ut i ett gapskratt.
Sidan är full av gubbar som säger saker som ”Stureplan är hela Sveriges hjärta” och ”Man behöver aldrig lämna Stureplan”.
Nä, det kanske man inte behöver MEN MAN KANSKE BORDE!

Om man anser att Stureplan är hela Sveriges hjärta så är det fan dags att skaffa sig ett årskort på SJ och ge sig ut i Sverige. Börja med ett SL-kort innanför tullarna och jobba dig utåt i koncentriska cirklar om det känns läskigt, innan du vågar dig ner till centralstationen för att påbörja ditt äventyr.

Jag kan förstå att det känns lite som att ens snuttefilt slits ur händerna på en om det enda ställe man någonsin hänger på är just Stureplan men lyft blicken en aning.
Jag ger mig fan på att om Alex Schulman levt på 50 och 60-talet så hade han förmodligen klängt sig fast vid ett utedass någonstans på Söders höjder för att protestera mot rivningen av Klarakvarteren också, på samma sätt som han var emot byggnationen av Nya Slussen.

BIG PICTURE, PEOPLE! BIG PICTURE!!
Ja, det kanske är några människor som blir av med jobben och Alex Schulman blir av med sin favoritkrog om man ser det kortsiktigt men att neka stora investerare till att i det långa loppet göra Stockholm bättre, starkare och mer hållbart är idioti.

Jag hade ingen aning om att Schulmanklanen var sådana bakåtsträvare men jag tvivlar på att de bryr sig någon annanstans än just i sina två kvarter som verkar utgöra livet i sin helhet.

Alex, du är SÅ välkommen ut till Värmdö!
Här ute tänker och fokuserar vi på annat än enbart skaldjursplatåer och ser definitivt inte Stureplan som vårt hjärta. Det är härligt, du borde prova!
Och nej, du behöver inte vaccinera dig för att komma ut hit. Eller jo, kanske mot TBE men annars har du ditt på det torra. Jag kan möta upp dig vid bussen om du tycker att det är lite läskigt att gå de 300 m hem till mig. Vem vet vad som kan hända på vägen om man inte hela tiden har Svampen som riktmärke att hålla ögonen på?

Tack för tips, Linda!

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Denna Stockholms-fixering är tröttsam! Jag är skåning, föredrar Köpenhamn alla gånger. Nyhavn är till exempel rasande trevligt jämfört med snobbiga Stureplan ??❤️??

      Men Nyhavn är ju värsta turistfällan i Norden! Kødbyen hellre alla dagar!

        ÄLSKAR fan kødbyen! så pepp på distortion snart ? och ja, skåne är fan livet

          Bor uppe i Sthlm men är så sugen på en helg tur till den riktiga huvudstaden snart….. Helkväll på Kødbyen!

          Distortion var ju på Vesterbro igår!! :/ förövrigt älskar också kbh, så mycket att jag flyttade hit.

        Alex inlägg borta från Insta?

      Naaaj inte Nyhavn, värsta turistfällan jue! Tusen gånger hellre Papirøen ❤️

        Papirøen är grymt ?

      Stockholm är Sveriges hjärta ?? Sveriges i särklass vackraste stad.

        Topp tio i världen (på sommaren iaf)

          Ni har uppenbarligen inte varit på västkusten på sommaren ? det är fan det vackraste jag sett! (Är ändå född i Skåne så är hyfsat opartisk)

        Stockholm var Sveriges hjärta under terrordådet. Annars inte. Bryr mig så lite om Stockholm, har närmre till storstäder som Köpenhamn och Berlin och Hamburg. Vore schysst om politikerna i Stockholm insåg det också någongång.

      Kampanjen mot hedlund är bloggens bäring, vad gör man när hon skakar galler.? jag tänker att det kommer bidra till ett mindre intresse för denna sida.

        Mindre intresse för Bloggbevakning??

        Tala för dig själv…

          kolla på hur många inlägg, likes hedlund -inläggen generar.

          talar för sig själv skulle jag säga. försök tänka utanför dig själv innan du svarar.

            ? ok, vi säger så…

        Älskar att läsa om henne. Tror många personer läser med här på grund av henne (tänker främst på dem som kommer från Flashback). När hon skakar galler så kommer det väl fortsatt komma ett och annat inlägg om henne, kanske något ”tbt”. 😉

      Tacka vet jag Höga Kusten! ???

    Håller med om den stundtals sjuka fixeringen vid Stockholm i det här landet men grejen är väl att de också planerar riva en hel radda gamla vackra hus?! Det är mycket svensk kulturhistoria som står på Stureplan. Synd om det rivs tycker jag.

      ”Men mormor, varför har du så stora tänder?”?

        Oops, Rödluvan råkade kommentera under fel kommentar.

    Camcam! Har du sett bilden Anna Book nyss la upp på sin Insta? Man ska inte kritisera andras utseende men vad FAN har hon gjort?? Ser ut som helt nya tatuerade bryn ( bättre än innan dock.)
    Men TÄNDERNA! De är ju förstora för hennes mun??

      Jag vill se gaddarna!! Tyvärr är jag blockad pga att jag följer Trams Frans??

          Wtf jag har aldrig följt henne men är blockad! Har kommit in förut. Följer TramsFrans. Har hon blockat ALLA hans följare? Hur är det ens möjligt? Ont i tummen???

            Jag följer Frans men är inte blockad ??

            Jag är också blockad men följer inte ens Frans?! Följer bloggbevakning så kanske därför ? Vafan haha, aldrig ens kommenterat hos henne

          Hemska bet !!

      Oj så tydliga bryn. Men det syns att hon gått ner lite, fast tänderna? Hjälp!

        Nygjorda bryn. Dom ser bättre ut om några dagar. 🙂

        Jag tycker bilden är fin på Anna.

      Men herregud! Ja, så kan det gå när man går till en tandläkare som byter behandlingar mot spons på Instagram….

      håll bara k-en m dina nedlåtande kommentarer om en medmänniska! Är du extremt vacker???

        Hej Anna!

          kan du inte läsa?

            Hahaha omg du är verkligen Anna på riktigt!! Vi alla vet att du är besatt av den här bloggen…

          Det kan omöjligt vara Anna, det saknas en massa ?❤️??☀️ I texten?

        Ja, jag är extremt vacker.

          vad i ligger då nöjet att vara hånfull om någon annans utseende?

      Åh herregud! Om det inte vore för att hon sprungit hos den där underliga tandläkaren i Brottby skulle man kunna tro att hon manipulerat bilden i Face App. Finns två varianter med olika tänder och resultatet blir antingen helt overkligt eller skrattretande.

      Det ser ut som att hon har gått ner en del i vikt efter Biggest loser… Men ja, hon ser helt galen ut med tänderna, vad fan har hon gjort?

      Men Gud! Hennes fasader på tänderna är ju enorma, vad har tandläkaren gjort ??

        Är det inte hennes egna som framhävs av viktnedgång då? Med tanke på hur yngsta dotterns tänder ser ut så vore det väl inte omöjligt

          Hon hade ju satt in provisoriska fasader för en kort tid sedan, så nej. Det är inte hennes riktiga tänder. (De finns för övrigt på massor av bilder sedan tidigare och ser inte ut så.)

      Men sluta för helvete med att klanka ner på andra människors tänder och utseende! Mår du bättre av det? Är dina så jävla vackra? Väx upp, sluta kommentera människors utseende så kanske vi får en lite trevligare värld! Och jag jag vet att hon har fasader/kronor och ja jag vet att hon är en oskön människa, men det spelar ingen roll.

      Ella: nä exakt man ska inte kritisera andras utseende.
      Jävla troll du är.

    Varför skulle han klamra sig fast vid ett utedass på Söder för att rädda Klarakvarteren? ?

      Jag undrade lite över det men kom fram till att han antagligen har taskigt lokalsinne. Fö hade det inte varit helt fel att gå fram lite varsammare när man demolerade gamla Klara. Eller åtminstone haft en vettig plan för återuppbyggandet.

        tänkte mer att CamCam hade problem med geografin men hon bor ju i Sthlm.

          Jag tänkte att CamCam hade koll på geografin, trots att hon inte bor i Stockholm, men att hon hade koll på att Alex har taskigt lokalsinne.

          Värmdö är inte Stockholm.

            Värmdö är Stockholm.

            Nej.

    Stureplan är obehagligt men gillar faktiskt inte när saker ska byggas ut. Tycker stockholm är fint med alla sina gamla hus, dessutom finns det inget tråkigare än gallerior.

      Precis. Jag som Södermalmsbo tycker att Stureplan (och hela Östermalm för den delen) är så obehagligt ställe med sina snorkiga invånare, men tycker heller inte när gamla byggnader rivs. Och det behövs definitivt inga fler eller större gallerior i centrala Stockholm!

        Jag tycker att man träffar precis lika många snorkiga personer som är fulla av sig själva på Södermalm som på Östermalm. På Östermalm finns det en klick som anser sig själva som mycket viktiga för att de är fiiina och på Söder finns det en lika stor klick som anser sig vara mycket viktiga eftersom de är så speciella och inte som alla andra människor som ”inte vågar vara sig själva”. De viktiga på Östermalm ser inte sina medmänniskor eftersom dessa är för vanliga och de viktiga på Södermalm ser inte sina medmänniskor eftersom dessa är för vanliga – same same!

        De allra flesta på både Södermalm och Östermalm är oerhört trevliga.

    Men varför ens? Låt de gamla husen stå kvar… gallerior överallt? Fyfan..

    Värmdö kryllar ju dock, fullkomligt svämmar över, av rasister. Jesus diskussionerna kring barackerna i Torsby. Så man gråter…

      Hur är det rasistiskt att diskutera Jesus?

        M skrev inte Jesus-diskussionerna ?‍♀️

          Avsaknaden av kommatecken ger meningen den betydelsen. Självklart förstod jag vad hen menade, det såg bara så roligt ut!

            Så länge M inte har skrivit Jesus-diskussionerna så kan det inte få den innebörden, inte ens pga att det saknas ett kommatecken tidigare i meningen.

            Det kan även skrivas Jesusdiskussionerna, vilket skulle innebära att ”Jesus diskussionerna” får samma betydelse. Med tanke på att särskrivning verkar vara en trend som är här för att stanna får en mening flera betydelser, vilket jag anser vara värt att påpeka.

            Let’s eat daddy
            Let’s eat, daddy.

        Man-gråter

    Ett sånt tramsproblem!

    Jag håller faktiskt med Alex där, det rivs för mycket och många vackra byggnader försvinner, iof så är jag inte så bekant med just det området. Gallerior finns det redan tillräckligt många av.

    Men alltså…är det inte så att man helt enkelt måste stänga ner hela klabbet och renover för att förhindra att det bara rasar ihop av ålder? Vill Schulmanklanen mfl bara sitta där och låta det rasa över dem? Sturegallerian är kanske inte det muntraste stället i Stockholm men husen är fina så jag tycker att det är på sin plats med en räddningsinsats.

    Det är dags att ta ” dagiset” från gubbarna.

    Det handlar inte om Stureplan utan att gamla hus som är kulturmärkta vissa av dem kommer att rivas!! jag skiter i själva idén om stureplan och dess nattklubbar, det är miljön och husen som vi kämpar för att behålla!!!!

      Men eller hur! Kan inte säga att jag är jätteinsatt i dessa planer men som jag förstår det kommer en del gamla byggnader att rivas? DET är synd om det inte är nödvändigt. Så mycket här i Malmö som revs för några årtionden sen, stor delar av centrala staden känns riktigt tråkig och karaktärslös.

      Roligt att ni kämpar för kulturen!! Hejaheja! Håller på er!!!

    Jag hatar å vara på Stureplan pga människorna där, men det är ju jättefint. Jag är stolt över att vi har en så fin stad, det vore jättetråkigt om det revs massa fina gamla hus och även snofsiga ställen som sturehovs. Och det är ju jättetråkigt att dom gamla Klarakvarteren revs, nu har vi ju världens tråkigaste shoppinggata där bara. Ibland kan man få vara en nostalgisk bakåtsträvare, och inte en sån där cool person som camcam, som vill riva för att bygga nya gallerior?

    Sturehof❤

    Håller med lite faktiskt. Det som hände i sthlm under 50-70 talet är fan sorgligt och man borde lära sig av historien och INTE göra om samma misstag igen. Handlar inte om någon Stockholmsfixering (är inte ens därifrån) utan om det sjuka i att riva gamla fina hus med ett historiskt värde. Revs det inte tillräckligt? Har man sett dokumentären om när de rev gamla Klara och liknande borde man fan inte vilja att det händer igen. Andra städer i Europa blev förstörda av krig och där försökte de bygga upp dem igen på ett varsamt sätt. Stockholm (och många andra städer) blev förstörda AVSIKTLIGT av politiker. Så.himla.sjukt.

      Och en sak till. Turister kommer inte till sthlm för att gå i gallerior utan för att se staden och de fina husen och kulturen. Vad har sthlm kvar om man tar bort det? Fula gamla lådor till hus? Snacka om att skjuta sig själva i foten. Tror ni att man skulle kunna riva gamla fina hus Prag, Paris, London, Budapest och liknande? Nej, för där man inte så dum att man tillåter det, för de förstår värdet i att bevara dessa byggnader. Varför vill man förstöra så mycket? Fattar inte. Blir på riktigt upprörd över detta!

        Är dock sviiindyrt att göra en historisk byggnadsundersökning + dokumentation + plan för renovering/restaurering/bevaring + genomförande hantverksmässigt. Inte ens på museum går man all the way utan fuskar hårt med ombyggnader av hus som museiföremål. /mvh precis skrivit klart en hypotetisk byggnadsarkeologisk undersökningsplan för en kyrka.

    Fett dåligt inlägg.

      Skitbra inlägg

    Synd att ta bort gamla byggnader det gillar jag inte men å andra sidan så behöver Stureplan en uppfräschning. Det ser sunkigt ut. Sen att de tar bort gubbstrutarnas lekplats de skiter ja i ?

    Samtidigt som Alex säger att Stureplan inte ska renoveras flyttar en hel stad uppe i Norrbotten

      Faktiskt rätt häftigt med flyttningen av Kiruna, att bara flytta en hel stad.☺ Men har ingen aning om vad de som bor där själva tycker..?

        Vi gillar läget. Alternativet är ju att huset rasar liksom

      Två städer till och med, Kiruna och Malmberget 🙂 Invånarna förstår vikten av gruvnäringen, utan den så finns knappt några jobb. En annan sak, svamligt att medierna knappt skriver något om stadsflyttningarna, Stockholm är viktigast…

        DN har haft en stor artikel om hela processen bara nyligen och skrev bara häromdagen om flytten av någon stor byggnad i Kiruna.

    Klart att Gry Forsell måste få ha kvar Stureplan för att synas på….

    Alla fina människor här inne som håller med att fina, gamla hus är det som gör Stockholm till just Stockholm, skriv under här!!!!

    https://signby.me/se/arguments/stoppa-stureplanerna

    Detta går direkt till stadsbyggnationskontoret. Ännu kan vi stoppa detta tillsammans. Om alla vi i den yngre generationen går ihop så har vi mer makt än vi kan drömma om.

    Camcam som flera här säger, det handla inte om Stureplan för det är snobbigt, det handlar om att det är en vacker plats.

    Det är mer värt med butikslokaler i vackra hus än gallerior som förfaller och blir tråkigt inom bara något år eller två.

    Turisterna vill inte se gallerian, de vill se våra vackra 1800-1900tals hus.

    Sedan tycker jag för övrigt det är sorgligt att man inte bygger ut Stockholm så det blir större (som i London), just nu känns förorterna så utslängda hit och dit utan stadskänsla. Bygg mer vackra hus utanför stan, skapa fina miljöer, de håller i åratal <3

      Men tack! Exakt så. Camcam borde kanske själv lyfta blicken om hon tror att den här protesten enbart handlar om Alexs rädsla för att inte längre kunna sitta och käka skaldjusplateau på Storehof.

    Blondinbella visar tusen tråkiga bilder fr hotellet. Så trist men på en av bilderna är det dukat för 4 pers?! Vem är den fjärde som ska äta??

      Emma är säkert med som vanligt. Någon måste ju ta bilder.

    Såg att Bella är i Spanien med två vänner men på bordet står det minsann 4 tallrikar!

    Är det den efterfrågade fotografen som är medbjuden?!
    Eller den dansanta Simon?
    Så många frågor, så lite svar…..

    Hur ska jag kunna sova inatt??

      Dessutom sover Bella i ett helt eget hus?!
      Kanske inte själv dock….?!

      Står det MINSANN fyra tallrika på bordet?! Vilken detektiv du är! Då kanske du kan visa oss vart det står att den bilden är på just deras mat? Och inte bara en bild från hotellet? För på bilden på tjejerna när de sitter på restaurang och äter står det MINSANN bara tre rätter framdukade….

        Jaså MINSANN det säger du!
        Ser att du skrev din kommentar tidigt på morgonen, hade du kanske vaknat på fel sida??

          Du ska minsann inte komma här och tala om för folk vilka sidor man kan vakna på :@

      Bord på restauranger brukar dukas vid samtliga sittplatser. Sedan tar personalen bort överflödiga tallrikar och bestick när sällskapet har satt sig. Så har det varit på ca 100 % av alla restauranger jag har varit på.

        Ja, det har du ett rätt i – eventuellt är jag så sugen på intriger att jag ser saker som jag vill se?

    SFattar inte hur man kan vilja bo i Stockholm!!

      Nähä? Gör inte det då.

      Och jag fattar inte hur man kan bo i en mindre stad.

        Typisk dryg nollåtta.

          Ha! Ha! ? Tack för komplimangen min kära bonde ?

      Men skärp er människor och bo där det känns bäst för er.

    Alex kanske borde läsa på lite mera kring Stureplan. Inga hus av speciellt stort värde kommer rivas .
    Ni som.är så anti gallerior (jag är det också) men det är redan en galleria där som kommer fräscha upp. Så inget negativt i sig.

    Denna upprustning är långt ifrån klaradebaclet.

    http://www.yimby.se/2016/02/debatt-skramselmyter-spri_3775.html

    Jag vill veta hur ombyggnadsplanerna kommer se ut innan jag utalar mig. Gör dom det snyggt är jag helt för det. Hoppas svampjäveln kan försvinna, så ful.

    Ann Söderlund gör reklam för blöjor, Läckberg för solisar. Utan att markera samarbete. På Insta

    Han reagerar väl eftersom hans fru Amanda har öppnat en butik/salong i Sturegallerian. Daisy grace. Stänger gallerian för ombyggnad förlorar dem pengar = mindre ost, chark och rödvins mys för Alex!

    Är hans instainlägg borta?

    Fascinerande, den här fokuseringen kring en stad där det bor drygt en miljon personer (eller är drygt en miljon för lite?). Nio miljoner svenskar bor alltså någon annanstans i Sverige och varken tänker på eller traktar efter Stockholm. Trots det är riksnyheterna Stockholmsbaserade och om man tycker att politiker borde skaffa sig lite real life-kunskap verkar det också bara handla om Sthlm. Under tiden de dödar landsbygden så alla måste flytta till städerna som inte kan ta emot dem.

    Ursäkta, det var inte meningen (som vanligt) att den delen skulle bli så lång. ?

    Jag är göteborgare i själ, hjärta och uppväxt. Göteborg var en vacker stad till kommunen verkar ha fått rivningsbidrag och bygganyttbidrag. Det är så mycket gammalt och vackert som inte finns mer, Haga till exempel. Under en period kändes det som om de tog varenda småsunkigt område för att bygga lyxlägenheter, vilket det kanske inte i första hand behövdes. Alkishaket Port Arthur, som jag var livrädd för varje gång bussen passerade, fick en putsad fasad och är numera inget alkishak längre. Oavsett oförklarlig rädsla är det sorgligt. De områden som har varit fina skiter man i till de förfaller och man kan köra över dem också, Gårda tex där jag hade rivningskontrakt på 80-talet. Det huset och resten av området står kvar och väntar på vad.

    Där har Sthlm lyckats i stan. Fantastiska gamla bostadshus, med stuckatur och 3.40 i tak. Inget mycket sådant finns kvar i Gbg och det är så himla ledsamt. Men att tjoa om att Sturehof är Sveriges mest anrika krog, då kanske även Schulmans behöver förflytta sig åtminstone utanför tullarna för att se sig omkring.

    Det tror jag vi behöver lite till mans. Fråga alla kids idag, de vill bo utomlands i staden som är poppis för tillfället. På min tid var det London, antar att det inte är tillräckligt långt bort nu. Inte för att de vet vad som väntar i den andra staden och vad de vill ha där utan mer för att det är töntigt att gilla Sverige. Det är däremot pinsamt att medge att jag har bättre koll på både London och New York än vad jag har på allt ovanför Sthlm. För där har jag inte varit.

    Vad vill jag säga med det här då? Att Sthlm har lyckats behålla sina vackra hus och är en vacker stad och att jag inte tror att den kommer bli ful för att man tar Schulmans vattenhål. Det måste ju finnas en anledning, eller?

    Men det finns andra vackra städer i Sverige. Mindre dock och därmed ”ointressanta”. Jag bor numera i en pyttestad som är fantastiskt vacker.

    Äh, min röda tråd gick åt helvete som vanligt. Kan vi inte sluta fokusera på att Sthlm är jordens medelpunkt och att de lyckats behålla en fin innerstad vid tidigare renoveringar, det kommer förhoppningsvis fortsätta så. Och att det är stor förbannad skam hur de har misshandlat Gbg.

    Nu skall jag inte skriva mer just här. Förlåt. ????

    Hahaha roligt skrivet inlägg ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.