Del 4 – På djupet med Nemo Hedén.

Intervju:

Bakgrund:
I januari 2011 fälldes den då 23 åriga Nemo Hedén till skyddstillsyn med föreskrift att genomgå kriminalvårdens relations- och samlevnadsprogram samt att betala 12 300 kr i skadestånd till målsägaren för brottet ”sexuellt utnyttjande av barn”. Målsägande var vid brottets begående 14 år gammal och Nemo Hedén var 22 år.
I samma veva som åtalet föll hade Nemo Hedén precis slagit igenom som över en natt i skandalsåpan ”Kungarna av Tylösand” och löpsedlarna skrev ut ”NEMO HEDÉN ÅTALAD FÖR VÅLDTÄKT MOR BARN!”, ett åtal som senare skrevs ner till ”sexuellt utnyttjande av barn”.
Uppgifterna har gått isär, framför allt från Nemo själv. Visste han om flickans ålder? Ibland säger han nej, ibland ja. Hans egen ålder har också varierat från gång till gång. Från 20 år upp till 22  år, så vad hände egentligen och hur kommer det sig att uppgifterna är så spretiga? Frågorna är många och den kanske mest framträdande av dem alla:
Är hans ledsen för vad han gjort och tar han fullt ansvar för det eller försöker han skylla på den 14 åriga tjejen som faktiskt ”ville”?

För att få svar på dessa frågor och många mer – från er läsare och från mig själv efter att ha läst domen – så satte jag mig ner med Nemo för att gå till botten med det här.
Normalt sett är det Nemo som ställer frågorna men idag vänder vi på rollerna där jag är den som frågan och han den som svarar.

Det här är en intervju i fyra delar som kommer ta upp olika delar av Nemos liv:
– Del 1 – Barndom/missbruk som ni hittar HÄR.
– Del 2 – Kungarna av Tylösand som ni hittar HÄR.
– Del 3 – Domen som du hitta HÄR.
– Del 4 – Framtiden/Podden

Alla fyra delarna kommer publiceras under dagen.

Framtiden/Podden:


”Allting som jag sätter framför min nykterhet kommer jag förlora” – Nemo Hedén

 

Framtiden ser ljus ut för Nemo Hedén. Han är på en bra plats i livet och arbetar just nu med sin hobby, podden ”Nemo möter en vän” där han har över 150 000 nedladdningar per avsnitt och är ute i landet och föreläser, främst för gymnasieskolor, någonting han vill fortsätta med i framtiden. Samtidigt förstår han att saker och ting har ett bäst före datum:
– Min podd bygger ju på att jag träffar människor som jag är genuint intresserade av, jag tror inte man kan fejka sånt och jag har försökt några gånger att ha gäster som jag inte är så intresserad av och det har inte blivit något bra. Jag vill inte göra poddar med folk bara för att de är kända utan jag vill verkligen tycka om mina gäster.
Och nu börjar det ta slut på sådana människor och jag skulle ju kunna göra som Värvet och ha med dem igen….men hur kul är det egentligen?

Att Nemo tycker om sina gäster och är genuint intresserade av dem tror han själv är nyckeln till framgången. Drömmer är att i framtiden får göra ett programledarjobb men medger samtidigt att konkurrensen är blödande och att det nog är allt annat än lätt att få in en fot där.
– Jag är ju ingen David Hellenius liksom, säger han och skrattar och fortsätter:
Men jag tror att jag har någonting som folk gillar…det att jag är så himla inte journalistiskt. Faktiskt inte alls så där proffsig. Att jag är så avskalad och rå och naken och är en människa som gillar människor.

Podden startade Nemo innan han blev nykter, för lite mer än tre år sedan, och berodde på att han gillade Alex och Sigge, Filip och Fredrik och på att han gillar att prata. Han ville göra någonting med de kändisar som han lärt känna efter tiden i Kungarna av Tylösand och dessa personer blev även några av hans allra första gäster i podden.
Under lång tid var podden en ren hobbygrej som inte blev så bra i början och han tycker själv att man kan höra det på de tidiga avsnitten:
– Det är stor skillnad på då och nu. Jag är väldigt sluddrig och pratar snabbt. Jag är väldigt tankspridd och låter bara väldigt paj.

När Nemo blev nykter och drogfri upplevde han det som att allt bara lossnade för honom, att puzzelbitarna föll på plats och podden blev både bra och seriös.
Större kändisar började vilja vara med och idag har till och med några av de personer som Nemo sett som ”drömgäster” faktiskt medverkat i ”Nemo möter en vän”.
– Kjell Bergkvist är en milstolpe att ha haft med i podden, Krister Henriksson lika så. Johan Rehborg, Peter Haber, Gustaf Skarsgård, Björn Skifs…milstoplar där ”feed backen” har varit enorm, berättar han.

Känslan att ha skapat någonting sådant, en hobby som han faktiskt kan leva på och som folk tycker om beskriver Nemo som ”helt sjukt”:
– Jag har liksom aldrig skapat någonting som är bra, någonsin på riktigt. Jag har ju bara fuckat upp hela tiden. Skulder, domar och griserier, lögner och svek. Nu har jag skapat någonting där jag är helt ärlig, helt mig själv och folk tycker om det. Det är SÅ stort för mig och jag kan knappt förstå det. Jag får gåshud bara av att prata om det för jag är så van att bara ha kaos runt mig. Det är fint.
När jag blev nykter så lossnade allt i mitt liv och jag är lycklig för första gången i mitt liv. Jag har aldrig varit lycklig tidigare. Inte ens när jag var i i det som jag trodde skulle göra mig lycklig, på barturné med Jockiboi och tjejerna skrek mitt namn på någon klubb. Jag trodde ju att det var lycka men när jag stod där så var jag tommare än någonsin. Nu står jag är, nykter och drog fri i det liv som jag trodde skulle vara grått och tråkigt och är lyckligare än någonsin.

På min sista fråga till honom, ifall han inte är rädd att förlora den, lyckan, nu när han äntligen har nått dit svarar han följande:
Så länge jag fortsätter göra det jag ska i min nykterhet, i tolvstegsprogrammet, att jag fortsätter gå på mina möten och jobba med andra, de nya som jag själv sponsrar nu (sponseér). Så länge jag gör det, fortsätter med mina rutiner som gör att jag kommer fortsätta få vara nykter… Så länge jag är nykter så kommer jag fortsätta må bra och göra bra saker. Och nykterheten är det viktigaste i mitt liv. Allting som jag sätter framför den kommer jag förlora och det tänker jag inte göra.

Av och med Camilla Gervide

 

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker du gjorde ett bra jobb Camilla! Gör gärna djupdykningar med andra kändisar och influencers 😄

  Svara

   Instämmer.

   Om fler kunde förlåta så skulle världen vara en bättre plats.

   Enligt lagen var det fel…JA!
   …. men hur många 14åringar ligger inte med äldre av sin egen vilja!? Kom igen folk! Lär er släppa det förflutna…

   Svara

    Fy fan.
    Lagen finns av en anledning. Att SKYDDA barnen! Det finns 10 åringar som blir intalade att de ”vill” ha sex med vuxna

    Svara

    En gång för alla: det handlar inte om vad 14-åringar vill och gör. Det handlar om vuxna män som utnyttjar dessa unga tjejer. Det handlar om vuxna män som ligger med pubertala småtjejer. Det handlar om attityder, etik och moral, där tjejerna i de flesta fall står som förlorare när dessa umgängen går snett.

    Det handlar om en person (Nemo) som ljugit/kommit med ett dussintal olika versioner av händelseförloppet och slingrat sig som en orm. Det handlar om en stor blogg, Camillas, som ger en sexförbrytare 4 MILSLÅNGA inlägg där han försöker få upprättelse. Vilket jag, och många andra, ställer oss väldigt skeptiska till. Varför ska CamCam föra en sexförbrytares talan? Har inte CamCam ett ansvar gentemot sin pubilk? Återigen – det handlar om attityder.

    Svara

     Hell yeah!

     Svara

     Men om man är dömd och avtjänat sitt straff. Har man då inte sonat sitt brott eller? Jag anser att efter avtjänat straff så måste man få en chans att visa att man ändrat beteende och inte vara stämplad livet ut!

     Svara

      Läs om det jag skrev en gång till. Jag har ingenting personligt mot Nemo och han har avtjänat sitt straff. Inga konstigheter. Min kritik riktar sig till Camillas sätt att subjektivt skriva en lång, lång serie där en förbrytare har tolkningsföreträde och där vi inte ens får ta del av utdrag från domen av vad tjejen själv sagt. Jag tycker att det är oansvarigt av Camilla med den stora plattformen hon har att låta en sexförbrytare raljera fritt över det brott han begått, utan det minsta objektivet eller ifrågasättning från Camillas håll.

      Lite magstarkt också i samband med att hela handbollstränarhistorien fortfarande är aktuell. En dömd sexförbrytare ska få snacka öppet här men en icke-dömd (handbollstr.) ska fördömas och jagas. Sexförbrytare som sexförbrytare. Punkt.

      Svara

     Allt rätt och sammanfattat snabbt. Tack för det Koala

     Svara

     Jag håller med! Och tycker också att det mycket handlar om att vara okritisk som intervjuare. När inget ifrågasätts, då blir det både ointressant och problematiskt. Hade Camilla vävt in och mer ifrågasatt de tvetydiga svar han gett i intervjuer tidigare, som det ”hej” sammanfattade i kommentarerna till del 3, och varit kritisk till skevheten och tvetydigheten i flera av hans svar i denna intervjun, då hade det blivit en helt annan grej.

     Som Camilla skriver längst ner i det här inlägget ser hon Nemo som en vän. Det som efterfrågades var en sammanfattning av vem Nemo är, vad han har gjort, och varför många är kritiska till honom. Inte fyra myspysiga texter om honom och hans liv, skrivna av en vän till honom.

     Svara

   Håller med! Gillar dessa djupdyka-inlägg 🙂 Trevlig midsommar!

   Svara

   Det hade åtminstone varit smart av alla influencers att be om att intervjuas av Camilla för det är nog en smidig väg in på vänlistan – slipper ”granskas”.

   Svara

    Undrar om Catten också skulle få sitta och snyfta om barndom, missbruk och bekräftelsebehov i fyra lååååånga blogginlägg. Fattar att det var smidigt att fylla en dag på semestern men va fan CamCam?!
    Det luktar lite illa att Nemo själv hörde av sig och ville bli intervjuad.
    Hur vet man att en missbrukare ljuger? Han öppnar munnen.

    Svara

     Jag har frågat Catrin om en intervju och hon sa nej.

     Svara

      Ja jag såg det. Min undran var huruvida den intervjun skulle resultera i fyra långa blogginlägg?
      I love u CamCam men det känns som att du blev utnyttjad av en grymt slipad lögnare.

      Svara

      Har du frågat GabJoss om intervju kring ”busringningen”?

      Svara

      Men henne kritiserar du öppet, hon får smeknamn och hårda ord. Precis som flertalet andra bloggare du skriver om

      Svara

      Konstigt att hon inte känner för att bli intervjuad av sin största mobbare.

      Svara

  Nej. Bara nej.

  Svara

   +1

   Svara

   4 inlägg på raken om en totalt likgiltig person som ingen någonsin har efterfrågat eller nämnt i den här bloggen.

   Wtf? 🙂

   Svara

    Då måste du vara dåligt påläst, för han är borde nämnd och efterfrågad. Säger dock inte att det berättigad fyra långa inlägg.

    Svara

     Visa mig gärna vart (och vem) som i denna bloggen har frågat efter inlägg om Nemo. 🙂 Jag scrolladet tillbaka till inlägget där man fick önska vem Cam skulle skriva om och av alla alternativ är det 0 som röstat på Nemo. Så bring them facts on. 😀

     Svara

      Såhär har det mest sett ut

      ”Adelide skriver:
      13 Jun 2017 kl. 14:45
      Skulle verkligen gilla ett liknade inlägg som CamCam gjorde med Catten för några månader sen, ”Detta är Nemo Hedén” där hon förklarar var och HUR denna människa blev känd och varför somliga av oss har lite svårt för hans nya lismande image. ”

      Svara

      Tja, det senaste Camcam skrev om honom var för någon vecka sedan i samband med att Suzanne Reuter hoppade av hans podd. Om du går tillbaka några sidor bör du hitta det, där kan du även läsa igenom kommentarerna.

      Svara

  ”CamCam poserar med en dömd våldtäktsman”

  Svara

   Jag har hatat denna Nemo-serie som typ 99% av alla läsare här också, MEN Nemo är inte våldtäktsman. Han är inte dömd för våldtäkt. Använd det ordet när det handlar om det, tack.

   Svara

   Är en våldtäktsman (vilket Nemo inte ens är) mindre värd än andra?

   Svara

    Hans människovärde är lika stort som andras, men det innebär inte att han slipper kritik för sina handlingar och hur han ursäktar dessa.

    Det är främst Camilla som ifrågasätts anser jag, i det att hon väljer att fotograferas leende tillsammans med honom och väljer bildtexten ”Camcam möter en vän”. Speciellt när hon försöker få det att framstå som en objektiv intervju där hon ska ställa honom mot väggen och få fram en ärlig bild av hans brott.

    Svara

    Eh, ja? Det tycker iaf jag. Sorry men man har liksom förbrukat rätten att bli behandlad ”som vilken människa som helst” om man begått den typen av brott. Samma med typ mord, grov misshandel o s v. 🤷‍♀️

    Svara

     Mickan – Håller helt med dig!

     Svara

     Vill bara kommentera att det finns en till Mickan och jag kommenterar rätt ofta den här bloggen, och jag tycker tvärtom att (i princip) alla förtjänar EN chans till att bättra sig. Så ni vet. 😊

     Svara

    Japp det tycker jag. Det finns olika nivåer av våldtäkt men det handlar mycket om att kontrollera och förnedra. I krig används massvåldtäkt för att sätta skräck i folk. Så jag har svårt att se våldtäktsmän (personer) som missförstådda typer som förtjänar en andra chans. Sen som jag skrev ovan, det finns olika nivåer. I detta fallet verkar den utsatta inte lida men av det som tur är.

    Svara

   Fan vad jag blir arg på sånna som du! Du äckliga lilla människa, fatta att folk kan ändra sig ? Ett snedsteg kan inte definera en människa resten av hens liv, man måste kunna lära sig att förlåta och gå vidare. Förstå att livet inte är svart och vitt.

   Svara

    Så jag måste lära mig förlåta och gå vidare för att han väljer att begå ett brott? Nej du, jag måste inget alls.. han ångrar sig knappt, verkar inte inse det allvar i vad han gjort och trakasserar ett offer för att det är det passar hans agenda. Han ska vara så jävla tacksam om han får möjlighet att be om ursäkt i framtiden. Men det är INGET han kan förvänta sig eller kräva av offret. Han är ett jävla stolpskott och har inte ändrats ett skit när det kommer till inställningen till sitt brott. Han anser sig härmed rätt till en massa och omgivningen är skyldig han något. Det är vi inte.. det kunde mycket väl varit Nemo som skrivit kommentaren. Han borde sluta förvänta sig en massa av folk..ingen är skyldig honom ett skit, varken att glömma eller förlåta ovasett hur mycket bot han gör eller förändras. Nu har han ju inte gjort mycket av endera. Nej han kan jobba på sin nykterhet och sina problem i det tysta för alla inblandades skull. Framförallt sin egen.. han framstår som en självömkande idiot som lägger all fokus på sig själv istället för offret.

    Svara

     Word!

     Svara

    Fast på dig låter det som att en våldtäkt är något som drabbar förövaren och som denne inte kan göra något åt? Något som sker av misstag? Nej, det är något som förövaren väljer att utsätta sitt offer för. Offret däremot har inget val…

    Det är svart och vitt.

    Svara

     Ja! Och att kalla det för ett ”snedsteg”?? Arrghh

     Svara

  Snälla snälla snälla, sluta. Detta är ingenting annat än ett sätt att få honom att få folk att tycka synd om honom, och han kan själv styra samtalet åt det hållet han vill och därmed framställa sig i bättre dager. Varför vill man ge en våldtäktsman ännu mer utrymme än det utrymmet han redan själv skapat!? Så fruktansvärt onödigt och dumt, och jag ser ingen poäng i det. Han är, och kommer alltid vara, en sexualbrottsling som blivit dömd för sexuellt utnyttjande av barn, och inget han säger kommer ändra på det. Han verkar inte ens kunna ta ansvar för vad han gjort, SÅ VARFÖR ENS GE HAN ETT HELT JÄVLA UPPSLAG I DIN BLOGG!? Oförståeligt och idiotiskt. Han förtjänar inte ett piss.

  Svara

  Fy. Fan. Komplettera detta med en riktig research, med massa om vad han på riktigt har sagt och gjort under åren, så är du förlåten Camilla! Det här var riktigt trist. ”Framtiden är ljus”, så fan heller att den är. Han kommer fucka upp igen. Han ersatte bara beroendet av droger och alkohol med uppmärksamhet.

  Och seriöst. Puzzel? Vem är du??

  Svara

   Dog vid ”puzzel”. Att människan på allvar har gjort narr av andra bloggare för deras stavning och sätt att skriva är ett skämt.
   Hela den här ”serien” är så jävla pinsam på precis alla nivåer. Fruktansvärt vinklad, uselt skriven, den dryper av ”åh vad jag vill skriva på riktigt”-fasoner, den är smörig, och Nemo får komma till tals + det är ett utdrag ur domen, men INGENSTANS ett citat om vad tjejen sa i förhör/rättegång (förutom det som NEMO påstår att hon sagt)? Det är så ensidigt att jag vill spy.
   Jag tänkte först säga att Camilla borde gå en skrivkurs, men ångrade mig. Hon borde ge upp försöken med den här typen av inlägg ASAP.

   Och att det står ”Av och med Camilla Gervide”, ja vi vet det, det är ju din blogg vi är inne på? Det är det sista beviset på att du faktiskt försöker dig på något slags seriös journalistik men – och det skrev jag under den första delen också – över huvud taget inte har brytt dig om att kolla runt lite och checka hur såna brukar skrivas.

   Jag tänker också som många andra skrivit att Camillas vägran att svara på kritik handlar om pengar, men jag börjar på allvar undra om fallet är så att hon faktiskt inte FÖRSTÅR kritiken? Alltså att hon själv är så pass övertygad om sin egen förträfflighet att hon till exempel inte ens behöver korra det hon har skrivit, att hon faktiskt är så pass mycket bättre än alla andra, inte bara bloggare utan även journalister som faktiskt har lång erfarenhet och/eller har pluggat detta, att hon inte ens ska behöva fundera över hur sånt här ska göras.

   Seriöst, jag får rysningar av de här texterna. Vinklat, pretentiöst, självgott och subjektivt.

   Svara

    ”…men jag börjar på allvar undra om fallet är så att hon faktiskt inte FÖRSTÅR kritiken? Alltså att hon själv är så pass övertygad om sin egen förträfflighet att hon till exempel inte ens behöver korra det hon har skrivit, att hon faktiskt är så pass mycket bättre än alla andra…”

    Du satte ord på en känsla jag haft de senaste månaderna, som kulminerade denna Nemo-dag.

    Svara

  Åh nu fattar jag. Du blev stolt när han ville ösa ur sig med dig. Trodde det handlade om din verkshöjd med bloggen. Trodde kanske det skulle bli ett steg mot att få intervjua massor av kändisar.
  Och så blev texterna så dåliga och så uppenbart smöriga. Trist när det händer. Den som gapar efter mycket….

  Men vad bra att du är ärlig om att du ser honom som en vän!

  Fräscht att din vän Nemo pratar om sig själv som att han tar ansvar osv men samtidigt skyller ifrån sig fortfarande. Skönt att dina läsare såg det. Hoppas du också kan se hur fel detta blev.

  Så klart uppskattar han att få ösa ur sig sin självömkan oemotsagd. Jag uppfattar det som att du nästan blev lite utnyttjad här.

  Kunde du inte ens säga typ: Men Nemo, varför rabblar du bara män när du snackar om vilka gäster du beundrar?

  Lycka till med framtida intervjuer. Alla är nybörjare i början men kanske en kurs?

  Svara

   Ursäkta min passivt-aggressiva ton. Ganska töntigt av mig. Är arg. Inte nödvändigtvis på personen bakom Bloggbevakning utan på hur dudes så enkelt styr och ställer fortfarande…

   Svara

    Jag tror att Camilla har extremt dålig självkänsla och det visar sig i dessa inlägg.

    OBS Camilla, chilla med photoshopen på dig själv 🙂 det är extremt pinsamt att du dömer unga tjejer som gör det och sen är du själv 40 och gör samma sak. Nej, skömskudde på dig asså.

    Svara

  camilla måste vara kär i karln.

  Svara

   Nej hon har dålig självkänsla och mindervärdeskomplex

   Svara

  Sitter mitt i tågkaos och kommer ingenstans. Tur jag har detta som får mig att snarka högt. 😴

  Svara

   I Skåne är det alltid tågkaos (prova pendla mellan Malmö och Köpenhamn är det kaos, signalfel, nerbrutna kablar och liknande minst en gång i veckan). Verkar dock först som att det är ett problem när det drabbar Stockholm. 🙂

   Svara

    Menade inget mot dig som skrev ovanstående. Skulle bara få ut min frustration på Aftonbladet och liknande sidors rubriker.

    Svara

    Vi har ofta tågkaos i Stockholm också utan att Aftonbladet gör en grej av det så oroa dig inte 🙂 tågtrafiken (spåren, kontaktledningar, stulna koppartrådar you name it) här är lika dålig som i övriga landet. Men en dag som denna påverkar det väldigt många människor.

    Och även om jag bor i Stockholm, så är det jag och många andra som bor här, som hade tänkt ta oss hem till vänner och familj för att fira midsommar. De som har varit bättre på att ge ut information idag har varit Aftonbladet, de slår både SJ och Trafikverket med hästlängder när det gäller infon…

    Svara

    Tågen mellan Köpenhamn och Malmö körde inte heller så slutade med att jag efter X antal timmar fick ta taxi hem (pris: 1200 kr). Säger inte att det inte är synd om er, men det är kul att se hur media endast fokuserar på Stockholm.

    Låt mig inte ens prata om hur gränskontrollen har förstört allt vad som heter pendlande för skåningarna. Med gränskontroll och ID kontroll tog det mig sammanlagt 1.5 timme mer att komma hem (om jag hade tur och det fanns plats på tågen/de körde) Tror aldrig det hade varit möjligt att införa i Stockholm utan att det varit total kaos.

    Svara

     Det är en klen tröst, men taxiresan kan du nog få ersättning för. Har aldrig behövt ta taxi själv men har blivit hämtad, fått köra med egen bil, eller helt enkelt blivit försenad ca en miljon gånger. Tröttnade till slut och började rapportera varenda störning för att få ersättning. Vissa månader blev månadskortet nästan gratis 👍

     Svara

      Med Skånetrafikens nya regler är de i princip omöjligt att få någon ersättning. Antar att det blev för dyrt. Har bott flera år i Stockholm och pendlar både med tåg, t-bana och pendeltåg. Situationen i Skåne är katastrofalt mycket värre. Då har jag inte nämnt gränskontroller för det är ett kapitel för sig.. Jag åkte med en äldre dam en gång som hade en ganska osmaklig men talande liknelse. ”Man känner sig nästan som man stod på en av Hitlers boskapsvagnar. Tur vi vet att vår slutstation är en annan”. Att stå på överfyllda tåg packade som sillar utan fungerande ventilation är vardagsmat eftersom underhållet är så eftersatt att det ständigt råder vagnbrist. Vanligt är också att tågen kör med nersatt hastighet då både spåren och vagnarna har så eftersatt underhåll att tågen strutsar fram. Alltså det hoppar så att man får hålla fast sig i sötet. Ironiskt att de serverar kaffe ombord för det är omöjligt att ha en kopp utan att det skapar över.

      Svara

  Kanske dags att ta tillbaka ogilla-knappen men endast när det gäller dina inlägg? Det vore på riktigt intressant att se vad som uppskattas eller ej av läsarna, de flesta som läser låter ju bli att kommentera.

  ”Möter en vän” På riktigt? Du väljer att lägga den bildtexten? Du inser att det är spiken i kistan för den fasad om att det skulle vara en objektiv intervjuv va?

  Svara

   Hon är nog tyvärr inte smart nog att förstå det.

   Svara

  Hoppas den här skumma serien inlägg är över nu.

  Svara

  Konstigt avslut på hela grejen. Varför avsluta med lite snack om hans podd? Alltså att göra fyra delar som ”cliffhangers” och så är sista delen hur lam som helst…

  Svara

  Snälla be din vän Nemo att SLUTA vara på tjejen om att få träffa henne. Det är INTE ok att fortsätta be om det. Fattar ni inte (ja du borde ha reagerat och ställt honom mot väggen om detta) att det kan vara extremt ångest-triggande för en person som varit med om att bli utnyttjad. Han påstår att 12-stegsprogrammet säger att man ska göra så men ingen psykolog som jobbar med offer för sexualbrott skulle hålla med. För vissa offer kan det kanske hjälpa men då ska det vara på deras initiativ och deras villkor. Att han sprider denna idé om att snubbar som utnyttjar flickor, tjejer, kvinnor bör söka upp dem för att lätta sitt eget samvete… det kan uppmuntra andra män att göra så. Och det är absolut inte att rekommendera! Det är själviskt

  Svara

   Camilla har gjort så jävla mycket fel i detta. Usch blir så äcklad. Vad fan är man för människa om man gör såhär?? Noll respekt.
   Och vad sänder hon för signal till unga tjejer? Kul att ha henne som bonusmorsa… usch.

   Svara

    Men hallå…skärp dig. Har ingenting med hennes bonusmödraskap att göra. Usch på dig.

    Svara

     Ganska låg kommentar men den har en poäng. Kvinnovärdet är så lågt och framställs på ett vidrigt sätt i denna artikelserie. Att hon som kvinna låter detta svin stå oemotsagt i så många tvivelaktigheter osar kvinnohat. Klart det påverkar!! Naivt att anse något annat. Tyvärr har Cam en stor platform och det drabbar långt fler än hennes bonusbarn.

     Svara

  Jag säger som jag sagt tidigare – det här kan nog vara dina sämsta blogginlägg hittills. Så fruktansvärt subjektivt och oönskat. Det är en sak om du hade gjort ett objektivt arbete i att undersöka fallet och domen, samt en eventuell egen analys, men detta är något helt annat. En smörja till att romantisera en ”stackars kille” med tuff uppväxt – dömd för sexuellt utnyttjade av minderårig (men hon ville ju!) – till lyckan med familjeliv och podd.

  Förstår inte alls vad du ville få ut av detta och ditt kommentarsfält bekräftar detta. Hoppas du tar till dig av denna kritik för det här är inte okej.

  Observa. Det handlar inte om vad 14åringar (utan konsekvenstänk) vill. Det handlar om vuxet ansvar och att tillsammans skydda alla minderåriga från vuxna män som utnyttjar dessa BARN. Lär er skillnaden.

  Svara

   +1. Huvudet på spiken!!!!!

   Svara

  Skrivet om han från Ex on the beach.

  – Hur vore det om DU bad om ursäkt till ditt ex efter ditt sexuella övergrepp? Eller tar 10 minuter ur din ack så hektiska dag för att tala om för dina kids-fans att man inte behandlar en kvinna på det viset? Eller varför inte lägga dig och sparka dig trött i sängen? Vad som helst är bättre än det här konstanta lipandet över en ursäkt som du varken förtjänar eller som kommer att komma.
  Snacka om att göra en höna av en fjäder! Hoppa på minsta lilla situation som är negativ mot DIG för en gångs skull och blåsa upp den till gigantiska proportioner – allt för att flytta fokus från ditt griseri!
  Smart där – synd bara att det inte verkar funka!

  – AnnaLisa Herascus bloggportal hade verkligen chansen att göra ett ställningstagande efter Addes inlägg om sitt sexuella övergrepp och AnnaLisas försvarstal men det gör de inte.
  Stället blir de irriterade över att så många uppmärksammar problemet och frågar om någon uppmanat dem att maila.

  – Suss frågade mig om det inte vore på sin plats att kontakta Addes skivbolag – Maverick – som ska släppa hans singel här i dagarna och se vad de tycker om de sexuella övergrepp han erkänt på nätet.
  Sagt och gjort – jag skickade dem ett mail och väntar ju med spänning på svaret.
  Fast skivbolag står ju bakom kräk som Chris Brown trots misshandelsdomar och liknande så varför inte en sådan typ som Adde?

  Svara

   Ja, och jag kan i mitt liv inte förstå hur Camcam kan skriva såhär om Adde men bara gulligullis om Nemo? Enda skillnaden är ju att Nemo faktiskt är dömd för sexuellt utnyttjande!

   Har aldrig varit med om mer dubbelmoral än vad Camcam har, och det handlar inte bara om detta. Utan att det är absolut förbjudet att skriva om folks utseende men jättekul att håna Anna Books.

   Svara

   Men Nemo är ju en ”snäll kille” och ingen ”riktig sexualförbrytare”. Fyfan, spyr mig själv i munnen (även om halva kommentarsfältet hatar uttrycket).

   Svara

  USCH för Nemo!
  USCH för CamCam!

  En kränkt man som bara vill rättfärdiga sig själv med en snyfthistoria..
  En kändiskåt kvinna med hybris..
  Match made in heaven!
  USCH USCH DUBBELUSCH…..

  Svara

  Sätt dig ner med Catrin och skriv sedan ihop hur hennes uppväxt sett ut. Kanske har hon haft det svårt och med den här logiken kan man säkert rättfärdiga hennes kriminalitet.

  Nä, om du sätter dig med henne skulle ni förmodligen försöka smäda varandra med häskartekniker tills ni storknar.

  Svara

   Men han är ju dömd. För en massa år sedan. Dessutom verkar han ha analyserat sitt beteende och tagit hjälp! Hur kan du jämföra det med Catten som totalt verkar sakna förankring i denna värld, som inte alls tar ansvar för sina gärningar?

   Svara

   Catrin och Nemo ska inte jämföras. Catrin är psykopat och extrem narcissistisk. Hon är i en helt annan klass (Arbogakvinnan-klass).

   Svara

    Så jävla trist att Arboga återigen dras i skiten pga psykopater från annat håll(förra gången en tyska, nu en kvinna från Eskilstuna, vars föräldrar råkade ha en sommarstuga utanför Arboga).

    Svara

    Men snälla? Catten af Tälje kan väl inte jämföras med Arbogakvinnan?

    Svara

  Oj, så många kränkta små flickor/kvinnor det var här då. Är det kanske så att ni är lite avundsjuka på Camilla?

  ”Hell hath no fury like a woman scorned.”

  P.S. Middagen på Riche var delikat. Nu dricker vi champagne och äter jordgubbar på balkongen. Imorgon blir det nog lunch på Sturehof, därefter Sandhamn. Glad midsommar alla arga!

  Svara

   Ok?

   Svara

  Jag tycker det är en bra djupdykning du har gjort, CamCam. Tycker det är bra att lyfta fram att vi alla är människor och gör misstag, alla läsare har säkert gjort något vidrigt i sitt liv.

  Tycker inte att själva brottet förringas genom att visa en bra bild av Nemo, någonting ligger ju bakom att en 22-åring ligger med en 14-åring. Det här bidrar till förståelse av varför folk gör som de gör.

  Svara

   Absolut är det bra att man förstår varför människor/brottslingar gör som dom gör. Men om man kollar på övriga personer som lyfts fram här som brottslingar så har det knappast varit med förståelse för deras förflutna.

   Svara

   Så du tycker att det på riktigt är bra att lyfta fram honom på ”stackars-killen-som-inte-blev-sedd-av-sin-pappa och därför ska vi tycka synd om honom nu? Han hade sex men en tjej som inte tyckte att det var okej. Man kan tänka på ålder men det kan också hända mellan människor som är äldre än 15, 30, 50. Kvinnor kan tvingas till att ha sex oavsett ålder. Hon kanske var kändiskåt och han tog allt som kom i hans väg, för han var ju Kung (detta är så sjukt pinsamt) Men för henne var det kanske inte bara ett simpelt knull (om man läser domen så står det ju där, svart på vitt)

   Men nu är ju Nemo Camillas vän och hon är på semester. Så vi kan släppa det?

   Svara

  1) Nemo kan säga ”jag tar ansvar bla bla bla” hur många gånger som helst, det framkommer ingenting nytt i denna intervju än samma som tidigare – han förstår inte det felaktiga i att ha sex med en minderårig, även fast det var frivilligt. För honom är det fortfarande en tabbe, typiskt att det hände just mig, osv. Han har fått sitt straff, finns egentligen ingenting att älta, annat än att just den här biten stör mig…

  2) Stör mig enormt mycket på att du har gjort den här intervjuserien. Rövslickeri rätt igenom. Tycker fan i mig att du är SKYLDIG Tyra, Catrin och ”Fittpetaren” att göra likadana med dom så att de kan få berätta om sina krångliga resor som gjort att de hamnade snett i livet.

  Svara

  Herregud vad emotionella alla blir här. Ta en chill pill.

  Svara

   Jag antar att du inte har en dotter.

   Svara

  Aldrig hört talas om honom, och efter att ha läst kommentarerna ovan så vill jag nog helst fortsätta ha det så…

  Svara

  Orkar inte kommentera mer kring Nemo, eller argumentera mot vissa härinne som inte ser det problematiska med att vuxna män letar efter sexpartners i åk 7, typ.
  Nöjer mig med att påpeka att ”puzzelbitar” är felstavat.

  Svara

   He he. Snowflake och messerschmitt. Du kommer inte att få det lätt i livet …

   Svara

    Du missade nog det komiska i kommentaren ovan. Ta ut pinnen ut röven och ta ett chilipill vet jag…

    Svara

  1. Pussel heter det.
  2. Dör SKÄMSKUDDSDÖDEN av det här. Vad är grejen, har du en crush på honom eller?
  3. ”CamCam möter en vän” 😩😩😂🙊🙈

  Svara

  Jag börjar undra om han verkligen inte förstår att han PÅ RIKTIGT har gjort fel, eller åtminstone inte förstår vad det är folk menar helt och hållet? För med tanke på de svar han ger så känns det som att frågorna och andemeningen i dem inte når ända fram och alltså inte enbart att han skyller ifrån sig. Lite ”hjulet snurrar men hamstern är död”-feeling över hela honom.

  Jag har jobbat på behandlingshem och det är inte ovanligt att människor med beroendeproblematik mognadsmässigt är kvar i den ålder då de började missbruka. Han kan alltså, trots åldern 22, varit precis som en 14-åring mognadsmässigt och ser därför inte på det på samma sätt som oss andra. Har även sett liknande med ungdomar som på något sätt inte kommer vidare och blir kompisar med 14-åringar trots att de är runt 20 själva, som att de på det sättet kan känna att någon ser upp till dem. Nemo känns sorgligt nog som en kombination av båda ovanstående, kvar i mognad som en tonåring och som aldrig kom vidare utan kompenserade med att vara häftig bland de enda han kunde ses som häftig av.

  Inte för att det på något sätt ursäktar brottet, LÅNGT ifrån, men det skulle åtminstone vara en rimlig förklaring till en hel del av alla de konstiga svar han ger. Att han liksom förstår det rent lagmässigt, men har inget egentligt vuxenperspektiv på det. Eller så är/var han helt enkelt bara ett stort svin som inte kan se att han gjort något egentligt fel, ogillar dock att se människor så svart/vitt utan och vända och vrida på saker och ting.

  Svara

   Ja! Det känns verkligen som att ingen är hemma hos honom när man läser/hör vad han säger

   Svara

  Hur gör ni som retar er så? Jag scrollade bara förbi alla inlägg och tog ingen skada 😊

  Svara

   Jadu… Kanske skulle du också ”reta dig” på
   detta inlägget om du själv varit utsatt för sexuellt övergrepp!

   Svara

    Men gud jag menar de som tycker inläggen är tråkiga.. Inget annat!

    Svara

   Eller tänker tanken hur cams extremt stora plattform påverkar syn på sexualbrott och sexualförbrytare… Att sån här skit får stå oemotsagt är fan inget alternativ.

   Svara

  1. Han är inte en pedofil
  2. Han är inte en våldtäktsman
  Sluta urvattna dessa begrepp genom att använda dem helt felaktigt.

  Svara

  Vet inte mycket om Nemo men jag får verkligen creepkänslor av detta. Han verkar manipulativ.

  Svara

   Det är ju Camilla också.

   Svara

    Two peas in a pod.
    Nya namnet på Camcams och Nemos Poddguiden? 😂

    Svara

  Så tråkigt det måste vara att vara så bitter och hatisk och dömande som vissa är här. Nån skrev att hon poserar med en våldtäktsman. Den personen vet kanske inte om att man är FRI när man sonat sitt brott. Helt SJUKT att människor hänger kvar och ältar och dömer folk för saker som hände för många år sen. Hur jävla dömande och långsint får man egentligen bli? Som inte låter folk gå vidare och en chans att ändra sig och en ny chans. Det måste vara extremt sjuka och hatiska människor som vill plåga en person för evigt för något den gjort. Jag blev själv utsatt för ett sexuellt övergrepp som ung. Jag förlät gärningsmannen och jag hoppas att han har det bra idag. Jag önskar honom allt gott. Livets stora gåta älska glömma och FÖRLÅTA.

  Svara

   Dessutom är Nemo ingen våldtäktsman.

   Svara

   Johanna. Jag talar inte för alla nu, men den största kritiken så som jag tolkar det riktas åt CamCam och hur hon har valt att formulera dessa inlägg.

   Hon sitter ena sekunden och hejar på Patrik Sjöberg och Elaine i jakten på handbollsstränaren (en man som juridiskt sett inte är dömd), men sitter i samma veva och romantiserar en dömd sexualbrottslings liv/bakgrund och låter han raljera fritt i sin egen uppfattning av händelseförloppet. Lite väl magstarkt om du frågar mig. Framförallt med tanke på att ingen läsare bad om ett långt personporträtt av Nemo. Folk ville snarare få svar och inblick i domen.

   Jag tvivlar inte på att Nemo idag är en trevlig person som vuxit mycket. Men han är en sexbrottsling varesig det har gått 1 eller 30 år. Att CamCam då låter honom få så mycket luft i sin egen stora blogg är märkligt och problematiskt.

   Svara

   Johanna – Grattis till dig eller ngt. Men att jag ska förlåta mina barns sk far, efter att han utnyttjade vår dotter sexuellt, kan du fetglömma! Det kommer ALDRIG hända!

   Svara

  Det hade räckt mer än bra med ETT inlägg med honom idag och inte fyra. Så intressant är fan INGEN.

  Svara

  NEMO… Ja,jag vet att du läser här..
  NEJ.. Bägge var INTE med på det..
  DU vet det och JAG vet det..
  Och jag hade INTE backat idag utan tryckt på rubriceringen att fortsatt vara VÅLDTÄKT. Då det var just det som det handlade om. Det måste inte betyda att man FYSISKT skadar tjejen för att det räknas som en våldtäkt. Mina ärr kommer aldrig att blekna..

  Svara

   Allt stöd till dig som utsattes! <3

   Svara

    Tack 💗

    Svara

   Vi backar dig <3
   Skam till Camilla som stryker en brottsling medhårs på bekostnad av offret.

   Svara

    Tack 💗

    Svara

   All kärlek till dig.

   Svara

    Tack 💗

    Svara

   Men herregud. Fattar ni inte att denna kommentar är fejk? Personen i fråga har ju i både förhör och rättegång sagt att sexet skedde i samtycke. Och att hon inte ens ville anmäla.

   Denna kommentaren är helt uppenbart skriven av någon som bara vill jävlas med Nemo.. Väldigt genomskinligt.

   Och slutligen, om hon nu tyckte detta.. Tror ni då hon skulle kommentera det HÄR av alla ställen?! Hahaha. Ni som tror det alltså.. Jag orkar inte. Höj er!

   Svara

    Hur kan du till 100% vara säker på det?

    Svara

   Hej, ville bara skicka en kram till dig. Försök att inte ta Camilla på allvar, hon har enormt mycket självhat och man bör inta ta henne seriöst. Att hon sympatiserar med en våldtäktsman säger ju allt.

   Vi all normalfungerande människor hejar på dig och stöttar dig. Kramar

   Svara

    Tack 💗

    Svara

  Wow, jag kommer hit för att läsa lite skvaller och möts idag av denna fenomenala artikelserie. Bra jobbat CamCam och tack Nemo för att du delade med dig av dig sälv. MVH

  Svara

  Om jag vore Camilla skulle jag lägga ner försöken att skriva journalistiskt. Det här var bara pinsamt.

  Svara

  Tack Camilla och Nemo för en jätteintressant intervjuserie! Jättefin bild på er två också. Mer sånt här. Kul med livshistorier. Starkt av dig Nemo att gå ut med din historia. Det viktiga är inte var man varit utan vem man är idag.

  Svara

   Är du på riktigt? Han är dömd för sexuellt utnyttjande av minderårig!

   Svara

    Om vi säger så här.

    Kolla på alla kommentarer från ”Johanna”under detta inlägg, #4 och förra #3, så funderar iaf jag på vad ”Johanna” egentligen heter.

    Svara

     Kurt-Maria?

     Svara

   ”det viktiga är inte var man varit utan vem man är idag”

   Ja.. Jag är TYVÄRR den jag är idag… Och det kan jag ”tacka” Nemo för.

   Min livshistoria hade högst troligast varit trevligare utan Nemos ”hjälp”

   Svara

   Lol

   Svara

  Kolla igenom kommentarerna på inlägg 1-3 innan ni kommenterar på det 4:de

  Svara

   Sofie – Varför?

   Svara

  Yall need Jesus in your life

  Svara

  Avlider på alla som försvarar Camilla och Nemo.

  Svara

  När en emetofob (kräkfobiker) vill gå och kräkas pga denna ”artikelserie”, då är det illa.

  Svara

   Hej fobikompis!

   Svara

  ”Av och med Camilla Gervide” 🙄🙄🙄

  Svara

   🙈🙈🙈🙈

   Svara

  Alla Nemos drömgäster är män, just saying…

  Svara

  Stackars tjej som säkert läser denna blogg (denna blogg är
  Ändå rätt stor) och hans jävla interjuv serie är i 4 olidligt långa jävla delar..

  Svara

  Alltså vem f*n bryr sig om hans framtidsdrömmar och podden??
  Jag skulle 100 ggr hellre vilja veta hur tjejen mår idag, vad detta gjort med hennes liv.

  Svara

  Haha sämst

  Svara

  Du som älskar att svänga dig med engelska uttryck. Här är ett Camcam, direkt från journalistutbildningen:

  Kill your darlings.

  Med andra ord: INGEN är så intressant att det kräver fyra delar!!! Isåfall är det ett arbete som pågått under flera månaders tid. Detta var ett riktigt magplask som jag hoppas att du kommer att kommentera och inte bara lomma vidare med bloggen.

  Svara

   Jag sätter mina pengar på att Camilla inte kommer yttra ett ord om detta eller möta kritikernas kommentarer. Hon kommer låtsas som om ingenting hänt. Precis som förr.

   Svara

  Star Rider stänger ner. De väntar stora leveranser, ska byta webbleverantör och ska bygga om HELA webbshoppen. Det beräknas ta FYRA-ÅTTA VECKOR.

  Vem är det som ska göra det? Herregud folk har inte fått sina paket, men hon fokuserar på att bygga on star rider. En nystart för Star Rider. Alltså jag tycker fan att man ska anmäla henne för missbruk. Hon lurar ju sina kunder att köpa produkter de inte får levererat. Hur får hon fortsätta.

  I all välmening, hon ska inte få driva ett företag. Hon måste verkligen lägga ner allt. Hon utsätter sig själv i en ekonomisk kris, antagligen pga sin impulsivitet/mani. Sen blir hon sjuk/skadar sig/sover aldrig/orkar inte. Hon kan inte fortsätta leva i en identeitet som entreprenör bara för att hålla kvar till ett liv som brände ut henne. Hon är så besatt av att vara framgångsrik, inspirerande och ”unik” och ”djup” att hon aldrig, ALDRIG kommer komma till insikt kring hur hon mår. Hon sover säkert aldrig av all ångest kring ekonomin, ditt mående och alla hennes problem.

  Det är faktiskt vansinnigt att hon får fortsätta driva företag.

  Svara

  Äntligen kanske poletten har trillat ner för fler läsare så att fler börjar inse vilken typ av människa Camilla är.

  Svara

  Var det ett samarbete det här? För nu gör ju Nemo reklam för denna bloggen på olika ställen. Han gör inte reklam för sin intervju bara, utan han gör ju reklam för hela bloggen. Fick han en intervju här och plats här i utbyte mot att han ska göra reklam för bloggen? Det kanske du sagt tidigare dock. Det är möjligt jag har missat det.

  Svara

  Han har erkänt. Han har blivit dömd. Han har avtjänat det straff han fick ålagt. Han har betalat ett skadestånd. Han säger sig vilja be offret om ursäkt. Vad mer ska han egentligen göra? Någon gång måste även han få gå vidare. Det finns inget produktivt i att han jämt ska få utstå hat, så länge han inte har nån risk för återfall är det bättre att han får fortsätta betala skatt, ta hand om sin dotter och andra nära relationer. Och tjejen förtjänar givetvis även hon att få gå vidare, något jag tror är svårt när det gång på gång dras upp. Givetvis behöver hon inte träffa honom eller förlåta om hon inte vill.

  Svara

   Han säger ju i intervjun att han fortsätter be henne om att träffa henne. Så himla självupptaget isf. Han borde låta henne vara. Och han föreläser om händelsen så det är han själv som fortsätter dra upp det. Dessutom har han liksom tagit på sig nån roll av hjälte i detta, han skulle starta nån fond för att hjälpa tjejer som varit med om trauman osv. Dvs han använder detta brott som nån sorts verktyg för att få cred numera.

   Svara

  SLUTORD: Nej Nemo! Jag vill INTE träffa dig.

  Och jag vill inte höra dina lama ickeursäkter!

  Stå för det du gjort. Det vore rimligt eftersom du har fått så mycket ”ny insikt” sen du blev ren.

  Men fint av dig att inte lägga nån skuld på mig (trots att det enligt dig var jag som ville och var den drivande). Jag en osäker tjej på 14 år..
  Du en man på nästan 23.. Så fint och bra det måste kännas för dig själv att du ändå lägger skulden hos offret och slipper ta ansvar för dina handlingar.
  För du är ju en snäll kille.. Och jag sa ju att du var snygg.. Då är det ju fritt fram.
  Att du sa att jag var sexig för min ålder,och frågade om jag hade sugit kuk förut.. Ja det var ju bara snällt och gulligt.. Eller??
  Att jag hade stora bröst fast jag bara var 14 år var väl också snällt att säga till en flicka.. Visst?

  Men hey… Nu är du ju ren och har en framgångsrik podd.. Så roligt.. För dig.. Hoppas att din dotter slipper möta en ”Nemo” när hon är 14..

  Och du Camilla.. Det är inte förövaren som ska få komma till tals i ett sånt här fall,och ge sin förvanskade syn på händelsen. Det daltas alltid i media med förövarna och det lämnas alla möjliga och omöjliga snyfthistorier.
  Det är offren som ska få synas och höras i den mån dom orkar och vill. Och få berätta hur det gick till. Vad som sas och gjordes. Det bör ske i trygga former och i en trygg mediamiljö.

  Din blogg är är en styggelse och jag hoppas att du skäms över detta långa och ensidiga 4-delars inlägg med daltande av en sexualbrottsling!

  Människor kan ha rätt till en andra chans i de allra flesta fall. Men då måste man STÅ FÖR SINA HANDLINGAR OCH TA ANSVAR ÖVER SITT AGERANDE. Och det har INTE Nemo gjort!

  Svara

   Men suck!

   Skulle du nu mot all förmodan vara den tjej som frivilligt låg med Nemo när du var nästintill 15 år så får du väl kontakta Camilla för en intrevju i en ”lugn och trygg miljö”.
   Så länge du är anonym har du noll trovärdighet.

   Svara

  Är det bara jag som förväntade mig ett ”frågor-och svar”inlägg av Nemo där våra frågor rått skulle klistras in? 🙄 Detta var ju något heeeelt annat än vad jag trodde skulle dyka upp, förväntade mig inte ett sympativinklat ”reportage”.. haha.

  Svara

  Tycker lite synd om dig CamCam som fått ta så otroligt mycket skit i kommentarerna till dina inlägg om Nemo.

  Själv tycker jag det var intressant att läsa, hade ingen koll alls på Nemo eller hans historia och är lite kluven till hela grejen. Visst är den vinklad till Nemos fördel, men säg den historia som inte är det. Det ligger ju i skrivarens rätt, och även utbildade journalister vinklar ju sina storys mer eller mindre, titta bara på ett program som t.ex. ”Uppdrag granskning” som av många kallas ”Uppdrag förvanskning” för sitt sätt att vinkla programmet.

  Jag tror att en stor anledning att dina följare rasar är att man inte förväntar eller efterfrågar den här typen av inlägg när man går in på denna blogg. Man vill ha lite mer eller mindre taskigt skvaller, gärna kortfattat och lättsmält att förfasa sig över eller skratta åt. Jag tycker också det är rätt underhållande (annars skulle jag knappast besöka din blogg flera gånger om dagen), men jag gillar att läsa även den här typen av inlägg där man får se en annan sida av en person eller som i mitt fall följa en person man inte vet vem det är men som ändå har något att berätta. Såklart styrt av vad man vill berätta och visa upp, men ändå en annan bild av en människa bakom rubrikerna.

  Jag skulle gärna läsa liknande inlägg från dig om andra personer, både från din blogg och i världen utanför. Men helt klart är denna blogg inte rätt forum för det. Antingen så bortser du från alla tråkiga kommentarer du fått och kommer få, eller så skapar du en egen blogg för detta. Men ingen podd, gillar att läsa och tycker du skriver bra ofta med glimten i ögat och oftast lagom vass ton.

  Glad midsommar till dig och alla andra som orkat läsa mitt långa inlägg, hoppas solen skiner på er!

  Svara

  Jag har nu läst alla inläggen och tycker inte att det är vinklat. Jag ser missbrukare som inte missbrukar längre. En aktiv missbrukare gör så otroligt mycket dumma och gräsliga saker under sitt rus. Denna killen är idag nykter och vet exakt vad han gjort och blivit dömd för det. Han ångrar mycket av det han gjort.

  Lever idag enl. de 12 stegen som kan vara räddningen för många missbrukare. Att hann skulle vilja träffa sitt offer och på något sätt vilja gottgöra, är steg 8. Dock verkar hon inte vilja det och då får han gå vidare i sin väg mot ett hållbart, meningsfullt och nyktert liv.

  Som medberoende tycker jag att han är strong och som berättar vilken skit han kunde vara. Han berättar om sin barndom, som barn till en alkoholist med allt vad det innebär. Det ger en förklaring, men ingen ursäkt för sitt kommande beteende.

  Jag vet inte vem du är Nemo, men jag önskar dig all lycka i livet och kan lämna det gamla bakom dig. Att du håller dig nykter och hittar stöd i ditt liv, hos bl.a. AA. Till dig/Er som råkade ut för en alkoholiserad och ”uppfuckad” Nemo önskar jag all kärlek i världen och en önskan om att kunna gå vidare i livet. Jag kunde, som en gravt medberoende. Det tog tid, men jag liksom den beroende, gjorde jag ett aktivt val att förändra mitt liv.

  Styrka, kunskap och kärlek till Er alla!

  Svara

   Hur då inte vinklar? Bloggbevakning har ju lagt in en massa små plattityder som ska typ sammanfatta vad Nemo känner och i dessa tar hon tydligt ställning för lilla stackarn osv.

   Svara

    En som har tagit sig ur ett beroende, är ingen stackare. Det är en ovanligt stark person, som insett sina brister och försöker göra något åt det,

    Svara

     Han själv framställer sig som en stackare dock. Läste du texten? 🙂

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.