Förklätt manshat?

Jessica Lagergren:

För den som inte ser vad det står:
Nä fy!! Tyckte inte om det alls. Det är förklätt manshat. Om han nu mår så dåligt och det är bevisat enligt forskning, låt honom göra det då och stötta honom istället! Jag tar åt mig som kvinna och sambo. Jag lider av en kronisk autoimmun sjukdom och förkylningar drabbar mig så otroligt hårt att jag blir sängliggande i dagar. Skulle min sambo då lägga upp den här listan och driva med mig, tycka att jag är mesig, skratta åt mig med sina vänner… Nej fy. Förstå mig rätt, jag kritiserar inte DIG utan listan. Sak och person osv. Det är bara viktigt för mig att stötta och supporta varandra i ett förhållande och äktenskap, visst kan man driva med varandra (och det gör vi) men när det är bevisat att förkylningar drabbar män hårdare och man ser hur mycket han lider? Då är det för mig inget att skratta åt… Förstår du hur jag tänker? Kram och tack för en annars härlig blogg!

Det är tydligen vetenskapligt bevisat att män mår sämre än kvinnor när de är förkylda… Här är 7 tecken på att en man lider av den klassiska mansförkylningen. Klicka gärna på hjärtat längst ner om du gillar den här typen av inlägg! (Läs den kompletta listan på Jessicas blogg)//Jessica

MANSHAAAAAAT!!!!!
ATT SKOJA OM EN ”MAN-COLD” ÄR MANSHAAAAAAT!!!
Det fattar väl alla, eller?
Hat hit och hat dit! Herregud, folk har blivit hat-galna! Man kan fan knappt öppna käften längre utan att det står en rabiat människa och skriker hat! Snacka om att urvattna ett tungt och viktigt ord, ungefär på samma sätt som man gjort med ord som näthat och mobbing.
Det är fan både farligt och riktigt osunt!

Om man ifrågasätter ”Assholes online” när historierna inte riktigt går ihop eller konceptet ändras radikalt så är man en kvinnohatare och den sämsta av medsystrar och om man skojar lite om hur män blir när de är förkylda så är man en manshatare.
Kan vi inte bara vara överens om att även det bästa av initiativ också behöver granskas – jag har sagt det för och står fast vid det – och att man faktiskt får skämta om de flesta saker – framför allt någonting så harmlöst som en manlig förkylning.

Manshat, Mansplaining, Thinsplaining, Slutshaming, Fatshaming, Bodyshaming, Systerhat, systerskapshat, Systerskapshatsplaining….
The list goes on!
Vem är det som myntar alla dessa uttryck? Min spontant gissning skulle vara Lady Dahmer men det tror jag egentligen inte, så var kommer alla dessa trendiga ord ifrån?
Ord som över-används överallt där bokstäver får plats till de till slut tappar all mening.

Och vad innebär de?
Vad innebär dessa ord för er?
Jag var fan tvungen att googla ett gäng av dem för att ens fatta vad det var jag skrev om.

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skrivet av ”vikthetshetsens” översteprästinna Camcam. Oh the irony. 😉

    Feminismen i det här landet har gått för långt.

      Eh?

      Feminism kan inte gå för långt. Feminism betyder att alla kön skall ha samma rättigheter. Är det något som har gått för långt så är det något annat, inte feminismen.

      Eller hur, det är på tiden att den får en ordentlig skjuts nu 🙂

      Ja, verkligen. Om sisådär 100 år kommer löneutskillnaderna mellan kvinnor och män nästan vara utraderade. Var är världen på väg? Hemskt med denna jämställdhet *sarkasm*.

      Är i galen?!

      Johanna, jag har läst några av dina kommentarer under dagen och för första gången tänker jag ge dig rätt. Ja, feminismen har gått för långt. I den mening att ”feminism” allt oftare används i en negativ bemärkelse. Du och andra Johannor vill gärna kidnappa ordet och använda det emot oss. Men vet du vad? Vi delar gärna med oss. Feminsister predikar kärlek, jämnlikhet, öppenhet. Och det är budskapet som är viktigt, inte benämningen av det. Jag har dock lite svårt att förstå motståndet Johanna. Du får också plats. Jämnlikhet och lika värde innebär även att du kan kalla dig för feminist även om du nu känner som du gör: du har en dröm om en framtid som vårdare av hemmet och familjen, alternativt ett jobb (som du får mindre betalt för än dina manliga kollegor) utifall det blir så att ingen man vill ha dig. Utöver det har du ingen politisk åsikt – för rösta får du ju inte heller göra. Likaså läser du ej på läroverket så det där jobbet blir inte så värst kvalificerat. Johanna, allt detta är okej, så länge det är ditt val och du lämnar andras fria vilja okränkt. Ibland känner jag att feminismen gått för långt p.g.a tidigare nämnda anledningar. Och jag tänker sluta med att fråga dig Johanna: varför känner du att feminismen gått för långt? För ofta sägs just den meningen utan några argument som backar upp det uttalande. Jag sa det innan: även du får plats. Så ta din plats. Formulera din åsikt.

        Mycket bra skrivet Sara. Är så glad jag växt upp med en pappa som är för ett jämlikt samhälle mellan man och kvinna. Han har alltid stöttat mej också när jag råkat illa ut pga råkat ut för psykopat som gillade att slå och dricka så jag råkade illa ut. Ja man får se upp. Men inte lätt när man var ung och oerfaren. Feminismen behövs och vi ska kämpa tillsammans. Så samhället blir bättre och går framåt.

          Kära oanonym, jag är så glad att fler fått växa upp med en stöttnade pappa! Min pappa är likadan. Min mamma jobbade mycket så min pappa var den som hämtade upp mig och mina två systrar på skola och dagis, lärde sig fläta hår (det gick så där – han uppfann en ny frisyr: luggen sattes upp nästan rakt uppe på hjässan med en rosett runt. Han kallade sin skapelse för ”Palm”), stekte pannkakor, bakade bullar. Du har så rätt i att feminismen behövs, vi är starka tillsammans: män och kvinnor.
          Och jag hoppas att du inte längre är i den situation du beskrev. Jag kan inte säga att jag vet hur det känns för jag har varit skonad från detta. Men jag kan förstå. Speciellt med tanke på den diskussion som förs här i kommentarsfälltet och än mer i kommentarsfältet under inlägget om assholesonline. Det är för jäkla svårt att ta sig ur en sådan relation redan som det är. Även om man har stöttande pappor och kärleksfull omgivning. Men utöver det riskerar man uttalanden som ”varför satte DU dig i den situationen? Det skulle JAG aldrig tillåta hända MIG” eller ”varför tar DU dig inte ur situationen”. Frågor som ställs istället för att ifrågasätta den som satt en i situationen som man nu behöver ta sig ur.
          Hur det än är sänder jag dig allt mitt stöd och även om jag inte talar för resten av läsarna gissar jag att de gör det likaså. Styrka skickar jag givetvis också. Men det oanonym har du ett överflöd av. För vare sig det fortfarande pågår eller är över har du oändlig styrka inom dig. Du har överlevt något få kan föreställa sig.

            Tack Sara. Oj vad det värmde. Du är underbar. Betydde så mycket för mej det du skrev. Att du bryr dej om andra människor är så fint. Jag är likadan och alltid varit det. Hoppas du får en fin och härlig sommar. Stor kram till dej.

    Coldshaming???

    Hur menar du att historierna inte går ihop?

    Tror en del ord kommer från usa.

    Har du sett tyras senaste inlägg? Det handlar om dig!

      Har svarat på det tidigare:
      ”Ja, tycker man att Gbgs Orroz och Bloggbevakning är samma sak så ska man nog sluta knapra receptbelagda tabletter snarast. (Rent hypotetiskt givetvis) Det här låter mest som när hon satt på sitt drog-avvänjningshem och kollade på Trolljägarna. Tragiskt!”

      Tyra börjar alltså sitt inlägg med att skriva att hon läst igenom alla GRUNDLAGAR om sociala medier…eh är inte grundlagarna något som gäller Sveriges statsskick?

        Grundlagarna om sociala medier stiftades av Gustav Vasa vid Sveriges bildande, det vet ju alla!

          Haha!!

          Skrev han dem på twitter, fb eller insta? Och reklammarkerade han?

        Jag reagerade också på jämförelsen och grundlagarna ? Men typiskt Tyra är det i alla fall!

    ONLY IN SWEDEN.

    Sjukt random men kan alla ni som läser detta hjälpa mig att rösta på vilket namn nedan som är finast? Jag och mannen kommer omöjligt överens ? TACK! ❤️
    ??

      Svea

      Viola

        Min finaste mamma heter Viola, å viola får det bli!

        Annars är mitt favvotjejnamn Majken och killnamn Morris.

        Men Viola är också fint!

          Och min finaste ingifta faster heter också Viola. Får ni en Viola blir det garanterat världens bästa människa, det är liksom så med Violor. Omtänksamma, klyftiga kvinnor med riv i – så är alla viola jag träffat!

            Fina båda två! Men jag tänker ju bara på en blomma när jag hör Viola! Så Svea röstar jag! 🙂

            Vad mysigt att ni delar med er av ”namn-berättelser” ?

          Tycker Therese är så fint namn. Och Sandra. Och killnamn johan och rickard. Finns många fina namn.

          Min yngste son heter Morris, så håller helt med!!

        Jag hade en fantastisk lärarinna på lågstadiet som hette Viola. Hon hade det vackraste håret jag visste, helt kritvitt och så blankt och fint. Hon spelade alltid julsånger på tramporgeln som stod i matsalen och sjöng Hosianna med den värsta sångröst jag hört. Jag älskade henne. Viola får min röst.

          Åh! ?

      Jag tycker nog Viola är finast, Svea låter fyrkantigt på något vis, eller vet inte hur jag ska säga men nä inget för mig. men Varför frågar du helt främmande människor om vad ditt barn ska heta? Jag tycker man måste känna det själv, se vad som passar på barnet osv

    Såklart kan man skoja om saker och det ska man, humor är det viktigaste i livet! Men jag tyckte ändå att inlägget var trist formulerat och att vi inte tar männens smärta på allvar utan driver med den (vilket tydligen är en bra sak nu i feminismtider). Jag kan driva om allt, utom sjukdom som gör folk i min närhet sängliggande. Det gör mig bara ledsen att se. Och nu i tider när det är så inne att hata män och förlöjliga dem och generalisera ”alla mäns” beteende tycker jag att det är viktigt att verkligen stå upp för allas lika värde. Vi är lika bra allihop och min man sliter som ett djur för att komma hem tidigare varje dag. Han förtjänar uppbackning och stöttning inte minst när han är sjuk, för när jag är sjuk är det han som passar upp mig utan att jag ens behöver säga något. Mer sådant. Mer kärlek. Det finns så mycket hat här i världen. Låt äktenskapet vara fritt från det. ❤️

    Det handlar inte om att vara kränkt eller påhoppad, för det blev jag definitivt inte. Bara att inlägget kändes som att sparka lite på någon som redan ligger… I feberyra och extremt ont i halsen… Samma sak gäller ju exempelvis om ens man hade skrivit ett ironiskt humorinlägg om den ”ack så jobbiga mensvärken hon säger sig ha varje månad”, när man VET hur jävlig den (och en riktig man flu) kan vara!

    Sen att Jessica fick en kommentar som löd: Fan vad jag hatar och är trött på alla jävla män och hela baletten. Ja, jag pratar om ALLA MÄN!!” och Jessica gav tummen upp, skrattade och sade att hon älskade kommentaren… Det bevisar ju bara min poäng (se kommentarer ovan). Hur kan man någonsin få och leva ett långvarigt förhållande med en man om man applåderar åt sådana kommentarer på sin egen blogg?

      En del kanske har större mål i livet än att leva ett långvarigt förhållande med en man? 🙂

        Större mål än att hitta någon att dela ditt liv och även ålderdom med som du även attraheras av? Vad menar du skulle vara så mycket större än det? Hur kan man sitta o förminska det som du gör i din kommentar? Sorgligt.

    Men varför heter bloggen riding by Tyra?Hon rider inte,har inga hästar(?)hennes jävla företag levererar i.n.t.e. best varor.Är så trött på hennes försök till upprättelse.

      Hon har ju som sagt inte alla hästar hemma, därav namnet. Ologiskt men sant.

    Jag tycker mest det är en tradig fördom. Ogillar allt det där skojet om hur olika män och kvinnor är, det låser fast oss mer än vad vi tror. Har två söner och det är sånt himla tjat om hur grabbiga de är och hur vilt det måste va hemma. Trååååkigt. Och tänker det verkligen inte som något feministiskt. De feminister jag känner snackar strukturer och vad som formar oss, inte att kvinnor är si och män är så.

      Män och kvinnor är olika på gruppnivå och om det är något som låser fast oss så är det det eviga förnekandet av det och kampen för att förminska könsskillnader på gruppnivå.. pojkiga pojkar och flickiga flickor problematiseras och deras beteende nästan skambeläggs och man försöker få dem att ändra på sig. Så sorgligt.

        Åh det måste va härligt att va normen och bah ”va kan mitt beteende ifrågasättas??” Själv har jag blivit ifrågasatt från dag ett pga är inte särskilt könsnormativ. Vi är olika på gruppnivå nu och den gruppen består av individer som kanske inte alls känner sig hemma där. Jag försöker såklart få mina söner att ändra sig, det kallas utveckling och uppfostran. Annars skulle de va vuxna med blöja och napp och nog för att de ska få vara sig själva men där drar jag nog gränsen.
        Pojkiga pojkar ifrågasätts inte mer än flickiga pojkar gör men de har ju alltid ifrågasatts så de är värda att offras eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.