Ett tungt besked.

Paula:

Uppdaterat!
Paula och Hugo har INTE blivit anmälda till socialtjänsten enligt Paula vilket är skönt att höra!
Tack för svar!!

Dels för att det är ett skönt sätt att starta dagen på, och för att jag behöver få tänka. I någon månad har vi gått runt med ett tungt besked. Ett idiotiskt utlåtande enligt oss men något som vi ändå har varit tvungna att förhålla oss kring. Vi har gråtit och varit ledsna, till att bli förbannade.
Idag ska vi tillbaka, och jag samlar mod att stå upp för oss igen. Det kommer säkert att bli tufft återigen men denna gång kommer det inte att komma som en överraskning. Länge har jag funderat på om jag ska dela med mig av detta, och jag har beslutat mig för att jag ska det, jag måste bara bli redo för det också.//Paula

Ni är många som skriver att det som hänt Hugo och Paula är att de blivit anmälda till socialen men jag kan själv inte hitta något sådant påstående som om det stämmer eller inte låter jag vara osagt.
Men OM det nu är så att det stämmer så förstår jag att de känner sig både ledsna och förbannade!
Paret har blivit anmälda tidigare, efter Hugos soffkudde-incident, där han körde Molly i bilen på ett par kuddar men helt ärligt – varför fortsätter man anmäla Hugo och Paula till socialen?
Det känns som ett sådant enormt missbruk av Sveriges resurser att jag knappt vet hur jag ska formulera mig.
Jag kände likadant när My fick en anmälan på sig – det känns som ett enkelt och tillgängligt vapen att ta till för folk som vill jävlas, inte som är genuint oroliga.
Och socialen i sin tur är skyldig att utreda så resurs-slöseriets lilla hamsterhjul kan inget annat än snurra igång. (Först görs en förhandsbedömning och om det efterförhandsbedömningen fortfarande kvarstår misstanke att barnet/den unge far illa, inleds en ut­red­ning en­ligt Socialtjänstlagens 11 kap § 1.)
I min värld finns det framför allt EN förälder som borde ha lika många soc-anmälningar mot sig som hen har skulder men det kanske hen har också?
I vissa fall sekretessbeläggs dokumentationen och i hens fall hade det ju inte direkt varit något att skryta om för att plocka sympatier.

Men jag tänker som så – att OM ett barn far illa och en anmälan till socialen faktiskt är aktuell – borde det inte vara människor i deras närhet som då reagerar och anmäler dem? Att som bloggläsare göra det baserat på en fabricerad bild av verkligheten känns helt bisarrt. Som läsare har man inte ANING om vad som pågår i det verkliga livet hos en familj förutom det lilla de väljer att visa upp men många verkar tro att de på riktigt känner personen ifråga.

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Socialtjänsten har SKYLDIGHET satt utreda om anmälan gäller våld, annars finns inget sådant tvång. Dessutom är dokumentation från socialtjänsten i barnutredningar i princip uteslutande sekretessbelagt.

      Till Cam: Jag länkade till ditt inlägg och frågade Paula om det stämde men häxan aka. Diktatorn raderade direkt och blockade. ? Vad jag stör mig på den tjejen. Faller frågorna inte i hennes smak, då raderas de och man blockas. Det var inte ens en taskig fråga? Haha.

        Tar tillbaka det jag skrev med: ”häxa och diktator”, blev bara lite provocerad men att benämna henne sådär – det var att gå för långt av mig. Hade läst något inlägg härinne om det så det var de första orden som poppade upp. Fick dåligt samvete för hur jag uttryckte mig. På riktigt. 🙂

        Hugo skrev nåt för ett tag sen om att han värmde L:s välling genom att ställa flaskan på badrumsgolvet med golvvärme för att han inte orkade gå upp på natten.

        Jag kommenterade med trevlig ton typ att L är drygt 1,5 år, dags för länge sen att vänja henne av med att äta på natten. Min kommentar raderades och jag kan inte kommentera längre. ?

    Vad dramatisk Paula är. Sedan hon gick en kurs i ”click baits” har hon gått helt loss på alla sina sociala medier (Facebook, Instagram och bloggen). Allt handlar om kronor och ören för henne. Hugo har åtminstone lyckats hålla sig mer vanlig och länkar inte till sin blogg överallt.

    Ett lång inlägg om nåt vi inte ens vet stämmer?

    Blir så fruktansvärt provocerad av hur dåligt Paula skriver. Hon kan verkligen inte uttrycka sig i text, det är ett under att hon driver en blogg där det mesta går ut på att faktiskt skriva. Så sjukt dålig svenska i de allra flesta inläggen.

    Angående oros-anmälan grundar det sig säkert bara i avundsjuka, men Hugo är ett pucko som ens lägger upp videos på barnen i situationer som går att tolka som dåliga/där det är brist på säkerhet. Finns alltid ormar som vill sätta dit framgångsrika och täta offentliga personer. Gjorde han inte något annat liknande för några månader sen som uppmärksammades här i bloggen? Alltså något som inte såg så bra ut för barnen, något som hade med säkerhet att göra?

      Håller med om första stycket. Det gör så ont att läsa hennes texter, så har slutat besöka besöka hennes blogg helt. Jag kan inte fatta att hon flera gångar skrivit hon fick toppbetyg i svenska och att hennes lärare grät (?) för att hon skrev så bra och med en sådan inlevelse som hon inte tidigare läst.

      Ps. Jag uttrycker mig för jävligt själv, men å andra sidan driver jag inte en blogg med så många läsare och hade aldrig i mitt liv börjat skryta över min (otroligt kassa) svenska. Men Paula verkar tro hon är en über-mensch, ingen når upp till hennes ”nivå”. Som hon uppnådde tack vare sin pojkvän och hans ex……. 🙂

        Hon fick ju dock mer läsare än Hugo ganska snabbt när hon startat sin blogg. Hade den inte varit bra och hon inte hade gjort ett bra jobb med den så hade den nog inte fortsatt att växa och bli såpass stor som den är. Så att dra det kortet är bara orättvist.

        Diggar både Paula och Hugo skarpt. Tycker dom är så härliga!

          Ingen (eller absolut inte lika stort läsarantal) hade någonsin velat läsa om en random brud som bloggar exponerar sig och sitt ofödda barns liv om inte det vore för hela Hugo och Paow-draman och hur Paow uttryckte sig om ”Hugos nya flickvän som han redan varit otrogen mot”. Jag minns än idag hur Paula uttryckte sig i Hugos blogg som om att hon vore någon jäkla mamma som försökte läxa Paow och sedan föreslog att hon själv skulle starta en blogg.

          Vare sig du vill eller inte, så har hon Hugo och Paow att tacka för mycket.

            Ja det var 5 år sen ungefär va? Då var det ju Paow som hängde ut henne först.. Och sedan gav väl Paula ett svar på tal på det, ganska naturligt..
            Att hon sedan valde att starta en blogg som dessutom blev riktigt uppskattad är ju bara kul för henne, oavsett om man är en ”random brud” eller inte.

            Jag menar bara att Paula har ju kommit långt pga av hur hon är och hennes jobb, det är ingen som gör det åt henne. Varför ta det ifrån henne? Sedan att Hugo var offentlig är en grej. Jag tycker bara det är så tröttsamt att man inte kan se att hon gjort ett bra jobb, att det är tack vare henne själv hon är där hon är. Allt jobb hon lägger ner för att sedan få det att se ut som att det är tack vare Hugo och Paow hon är där hon är idag..?

    I det inlägget du länkar kommenterar massvis med folk att ”Paula lägger ord i munnen på Hugo” och avbryter honom. Ska du inte skriva om det? Håller absolut med om det.

    Förresten, notera hur Paula först skriver om den här ”fruktansvärda” händelsen men sedan avslutar med: Lyssna på vår podd här! Två helt olika saker. Click-bait as said.

      Paula får mycket konstruktiv kritik, i bådas kommentarsfält angående podden och bloggen.

      Återstår att se om det är en medveten strategi att spela Hugos mindre omtyckta sambo. Alla kommentarer om hur illa hon beter sig mot Hugo genererar ju cash och clicks till familjekassan. Inga kommentarer eller clicks = inga cash. Lite som Blondinbella.

      Jag tror och hoppas hellre att hela raden med bådas omärkta samarbeten senaste åren tagits upp hos KO och att finlandsfärjorna tröttnat på samarbetena. Det enda barnen kan fara illa av är att få sin uppväxt exponerad för hela världen, inget som socialen ska lägga resurser på.

        Hon verkar så ocharmig och helt galen. Hade varit rena rama kalabalik om hon istället vore en man och Hugo den ”förtryckta” kvinnan.

    Det är väl jättebra att folk anmäler och hellre en anmälan för mycket än en för lite. Och är anmälan falsk så händer ju ändå ingenting.

    Jag kan inte sluta undra över varför Paula så konstlat biter på sitt finger i headern??? ???

    OM man anmäler någon till soc för att en unge sitter på soffkuddar missbrukar man definitivt resurserna… herre jösses. Som liten blev vi hämtade i traktorskopan när vi slutade skolan och var det någon gång för många ungar i för liten bil hoppade en av ungarna helt enkelt in i ”skuffen”. Problem solved liksom. Nu var ju säkerhet kanske inte 90-talets signum men är ganska säker på att det faktum att sociala medier inte fanns och gjorde det möjligt för främlingar att agera moralpoliser mm också spelade roll.

      Men.. Det var ju otroligt korkat av dina föräldrar att riskera livet på er för att de inte orkade köra flera vändor/fixa ordentlig bil.

        Pja… på 80-talet fanns det inte ens babyskydd. Man körde sina bebisar i bilen med liggdel eller babysitter.

          Min syster (född 83) låg i en mjuklift i baksätet ?

            Min syster född -83 åkte barnstol, naturligtvis. Allt annat är oansvarigt föräldrar

            @Anonym

            Min mormor lät min mamma att cykla utan cykelhjälm när hon var liten på 60-talet. Mao århundradets sämsta förälder! Ser ner på min mormor så fruktansvärt mycket sedan jag fick reda på det.

        Det kan man absolut tycka men jag brukar skämta gott om att om de hade haft sociala medier på den tiden hade de fasiken inte fått behålla oss haha. Ingen tog någonsin skada iaf 🙂 livet på landet är en klass för sig antar jag.

        Kanske ska tillägga att jag inte säger att det var okej eller att jag själv skulle göra detsamma. Jag menade just att tider förändras men att sociala medier också gör det lätt för främlingar att missbruka systemet för att leka moralpoliser och stilla sitt egna duktighetego.

      Jaa, på den tiden kunde vi ju även sitta i knät på varandra. Då var ju lagen bara att alla skulle ha bälte, så kunde 10 spännas fast var det ju okej. Och har inte träffat på någon annan som säger skuffen!

        Haha ja Hujedamig… den säkerhetslogiken var ju fantastisk haha

        Jag säger också skuffen…
        Är det något dialektalt kanske? 😀
        /Ursprungligen från Gästrikland

          Jag är också från gästrikland (bor dock sen länge i Göteborg), och känner inte igen skuffen.

          Ursprung i Örebro, bor i Sörmland nu 🙂 haha, det är pappa som säger det, han har ursprung i Norrland.

          Jag säger också skuffen! ?

          Född i Sörmland men boende i Hälsingland sen ett tiotal år tillbaka.☺️

            Skåne här ?

            Säger också skuffen! /kalmarit?

            Skuffen! Från Dalarna

          Haha. Okej, då var det väldigt spridda skurar på användandet av ordet skuffen… Jag tror jag får lägga ner min teori! ?

      Som medborgare och förälder måste man följa med samhällets utveckling och medvetenhet. I takt med att man lär sig mer om risker och säkerhet så ändrar vi och skärper lagar omkring vissa saker just för att skydda fler barn än tidigare med de medel man har. Tycker att är bra att det idag inte är lika ”okej” att åka runt med för många barn i bilen eller barn som inte sitter säkert fastspända på samma sätt som det är bra att det idag är förbjudet att aga barn medan det innan den lagen trädde i kraft var okej. Samhället utvecklas och kan man eliminera onödiga dödsfall eller att barn far illa är det bra.

        Folk som alltid skriker om sådan här vill inte alltid barnens bästa. De vill bara höras. Åkte runt I bilen ( I passagarearsätet) på Ica Maxi parkering och ammade vår spädis. Min man körde. Typ 10 km i timmen. När ungen somnat kunde vi äntligen parketa (hon hade kolik). Då blir min man attackerad av en man som skriker och hotar honom att han genast ska ringa polis pga vi var så hemska människor som inte hade Barnet fastspänt. Han blir fysisk och händer sedan ut oss på Fb med reg.nr.

          Sådana människor finns överallt i samhället och hittar något att gasta och skrika om var de än är. Man kan inte ändra regler eller lagar för deras skull.

          Jag tycker iofs att det är bra att man säger till om man ser en situation där ett barn potentiellt far illa då det ger en tankeställare till er tillsagda, men att sen inte lyssna på er version och leka moralpolis på fb är bara onödigt och allvarligt talat ganska patetiskt. Folk är lite för kära i att få bekräftelse genom notifikationer på sociala medier.

            Fast å andra sidan är parkeringsplatser ett av de ställen det är OK att ej sitta fastspänd. Samma gäller på bensinstationer och parkeringshus samt vid backning.

          Så ni riskerar hellre livet på erat spädbarn än att lyssna på dess skrik? Det spelar ingen som helst roll om ni kör bra och lugnt när det finns andra i trafiken. Ni borde ha blivit anmälda.

            Har du ens barn? Vet du hur det är att behöva höra ett barn skrika och inte kunna trösta? Tycker det är bättre att hitta ett sätt där barnet är nöjd så man sen kan köra utan att vara stressad för att barnet skriker

            Ja vi hade säkert dött alla tre I 15 km i timmen på en nästan tom parkering

          Jag har barn, 2 st dessutom, och nöden har en lag. Tänk om det skulle komma en fartdåre och köra in i er? 10km obältat kan göra oerhört mycket skada på en sådan liten. Samma sak som att amma en bebis som sitter i babyskyddet, rörelseenergin är något man får läsa om när man tar körkort. Finns oerhört många andra saker man kan göra för en bebis som har kolik, men att utsätta dess liv för fara är inte ett av dem. Sen att hänga ut er är väl lite to far absolut.

            Ok det får stå för dig. Vi bedömde inte parkeringen som en dödsfälla.

      Sofié: Skulle du köra omkring med dina barn idag som dina föräldrar gjorde? Det finns statistik (orkar inte länka) på hur många fler barn som dog då jämfört med nu i bilolyckor.
      Det kan ju vara så att utvecklingen trots allt gått framåt sen du var liten och att vi lärt oss nåt… ?

        Nej jag skrev just det ?

      Även om Hugo är den mest försiktiga personen i världen kan en rattfyllerist krocka med dom. Därför är det hans skyldighet som förälder att skydda barnen genom att se till att dom sitter säkert i bilen. Eftersom han prioriterade roliga videoklipp är det en anmälan som behövs. Det är inte ”onödigt” att värna om barns säkerthet.

    Paula började med en image av att hon var en gullig och jordnära tjej vars största dröm var att bli barnmorska. Nu verkar allt som sagt handla om kronor och ören. Hon har inte längre en restplats till sin utbildning (sjuksköterska) och pratar istället om någon utbildning inom marknadsföring vid Berghs.

    .. När pengar tog över brudens hjärna.

      Okej så hon kan inte vara jordnära och gullig för att hon inte vill gå den vägen längre?
      Hon har en av Sveriges största bloggar och väljer att ta en utbildning för att kunna bli bättre och sitta på kunskap, varför gör det henne till någon som bara tänker på pengar? Det är väl snarare grymt att hon väljer att ta en utbildning i just det hon arbetar med? Förstår inte problemet.

    Tänk vad fint om Facebook hade funnits när jag var liten. Och tänk vad fint det hade varit om socialen tog en anmälan på allvar och följde upp ordentligt när jag var liten. Hellre en anmälan som följs upp och visar sig vara fel än en anmälan som inte tas på allvar och är sann.

      ❤️ Kram till dig

      Sen är det inte så att det är 1 anmälan = utredning. Det kan krävas 20 stycken innan en utredning dear igång.

    Fast vadå ”ett enkelt vapen att ta till för att jävlas”?? Du vet väl inte om det är någon som anmält för att jävlas, varför skulle det vara så och behöver inte vara bloggläsare, kan vara människor i ens närhet och människor som genuint bryr sig och är oroliga. I många fall är det nog befogat och det blir till det bättre för barnet. Bloggläsare bör ej anmäla men i vissa fall kan man också förstå att en del reagerar om tex barnet lämnas ensam hemma sovandes eller annat och personal på förskolor märker nog och reagerar.. Tror inte det är vanigt att bloggläsare gör socanmälningar eller att folk socanmäler för att jävlas utan för att de genuint bryr sig om barnet och känner oro.

    Tycker det mesta i deras liv handlar om spons och reklam. Nästan allt är uppbyggt kring det. Hemmet,barnen,resor,bilar,kläder,barnkalas mm. Är det något dom betalar ur egen ficka ? Barnen exponeras rejält, allt för pengar och gratis saker. Bara i deras hous tour gjordes smygreklam för clean drink och Värmdö kakel tex

      Fast det behöver väl inte betyda att de brister som föräldrar för att de har mycket spons och reklam. De exponerar barnen precis som många andra sk influencers. Vad de betalar ur egen ficka är inte relevant i sammanhanget, eller gör det att P och H brister som föräldrar. Nej.

        Vart har jag sagt det ???? Har aldrig ifrågasatt dom som föräldrar utan bara hur deras liv är uppbyggt.

      Skulle inte barnen exponeras skulle nog hälften av läsarna försvinna….

    Appropå spons,hur är det med Pernilla Wahlgrens nya båt.Hur många gånger har Uttern D70 nämnts?

    ”Men jag tänker som så – att OM ett barn far illa och en anmälan till socialen faktiskt är aktuell – borde det inte vara människor i deras närhet som då reagerar och anmäler dem?”

    Det är ovanligt med orosanmälningar från privatpersoner. Mycket vanligare med orosanmälningar från verksamhet som har lagstadgad skyldighet att anmäla såsom polis, vård, skola. Tänker att det hör samman med att om jag anmäler en vän / granne så är det stor risk att hen aldrig mer kommer vilja prata med mig.

    Skulle önska att fler personer orosanmäler (man får vara anonym!). Jag tror också att de flesta som ororsanmäler gör det för att de känner en genuin oro oavsett om de baserar det på en händelse i en blogg, i mataffären eller på lekplatsen. Visst finns det ”fejkanmälningar” där det mer handlar om att sätta åt den vuxna (vanligt vid föräldrar i konflikt) – men samtidigt anser jag som anställd på soc att hellre en anmälning för mycket än en för lite. Allt för att hjälpa de barn som behöver!

    Min kompis har en psykiskt sjuk granne som anmäler dem till socialen för vanvård minst en gång i månaden. ? Där kan vi snacka om missbruk av resurser..

    Jag jobbar på soc och min förste socialsekreterare fokuserar mycket på varifrån anmälningarna kommer. Är de från en anonym avsändare eller en privatperson så är det inte så ofta vi inleder utredning utifrån förhandsbedömningen då en del anmälningar kommer in utifrån hämnd ect. Kommer oron däremot från skola eller sjukvård så anses anmärkningen alltid som mer allvarlig.

      Här är det likadant (jobbar också på soc). Men ibland kan en anmälan från en privatperson ”stärka” en annan anmälan från ex skola. Om det kommer fler anmälningar från flera håll under en period ökar oron och därmed sannolikheten att det blir en utredning. Ju mer underlag desto lättare för oss att motivera till att ta emot stöd… Hämndanmälningar och dylikt genomskådas ju ofta efter ett tag.

    Snälla Camcam. Skriv inte socialen.
    Det heter Socialtjänsten, möjligtvis förkortat till soc.

    Socialen är så grymt nedlåtande och förlöjligande.
    Förr skickade man fattighjonen till ”socialen”, det är föråldrat och otrevligt.

    Vrålar i en kudde varje gång jag behöver se ord-helvetet i media eller från nån man känner.
    Pretty please!

    Mvh
    /Socionom och före detta socialsekreterare

      Cry me a river

      Tack! Hatar också ”soc”, det är som att media skulle skriva om ”snuten” när de beskriver polisens arbete.

      Har jobbat på barn och unga i socialtjänsten under snart tio år, med utredningar. Kommer det in anmälningar som är dåligt underbyggda märker vi det ganska fort och avslutar med beslut om att inte inleda utredning. Skulle inte säga att folk i allmänhet skickar in anmälningar för att jävlas.

      Låt mig presentera dagens i-landsproblem:

      Soctanterna gråter när vi säger sociaaaalen istället för sociaaaltjänsten.

      Nästa vecka blir det repris:

      Teaser: Dagisfröken / förskolepedagog.

      Veckans bubblare:

      Städerska eller Renhållningstekniker?

      Förra veckans bubblare:

      Receptionist är numera ersatt med First impression specialist.

      Vi ses nästa vecka, samma tid, samma kanal.

      Känner samma för ordet dagis, namnet daghem ändrades till förskola för över 20 år sedan, förstår inte varför det skall vara så svårt? Jag jobbar inte ens inom förskolan men stör mig så på ordet dagis. Jag ver att många älskar att säga dagis men det känns lite som min svärfar som säger B&W om Coop och andra ställen som bytt namn för evigheter sedan.

        Svårt? Ingen har sagt att det är svårt, mer att det är ett ickeproblem och det känns oerhört överdramatiskt när folk sitter och ”gråter” över att folk kallar dom för fel titel.

          Det är skillnad på daghem (dagis) och förskola, varför inte benämna det för vad det är? Jag tycker många verkar ha ”svårt” för det.

        Innan 1998 så kallade daghem för daghem eller dagis.
        1998 fick förskolan en läroplan att följa.
        Läs va den innehåller så kanske du/ni kan benämna förskolan med rätt namn

    Svåra frågor. Har tänkt mkt på det sen jag hörde om en sån ”kändisfamilj” där föräldrarna tydlige. använder droger när de festar. Men man hoppas som sagt att nån närstående anmäler. Hörde om detta innan de skiljde sig. Och nej, det är inte blondinbella och Odd!

      Är det Linda Rosing? (Thelenius) Hon la ju ut en bild på en fest de hade hemma för några år sen och i bakgrunden stod ett fat med kokain. Inte supersmart. Bilden åkte ner fort som attan när hon insåg sitt misstag. Sen rammade väl hennes man en polisstation med bilen med Linda i bilen och det framkom efter prover att båda hade olaglig substans i kroppen. Har funderat många gånger varför inte socialen har gjort något där.

        Ofta kan socialtjänsten inte göra något om föräldrarna inte vill ha hjälp. För ett omhändertagande av barnen krävs väldigt mycket, och oftast behöver man ha provat insatser på frivillig väg innan ett LVU går igenom. Har hänt mer än en gång att jag har fått avsluta ärenden utan insats eftersom föräldrarna vägrar, och då väntar man bara på nästa anmälan, för man vet att den kommer och med tiden har läget blivit så illa att man får igenom LVU. Sorgligt men sant.

    Hej allesammans,

    Vi har inte alls blivit anmälda till socialtjänsten. Detta gör mig bara ledsen, dumt av oss att nämna detta i huvudtaget. Jag och Hugo pratade om vi skulle förmedla detta via sociala medier för att det säkert har hänt många fler. Men vi beslöt oss för att ej gå ut med det efter att ha pratat om det hemma en vända till.

    Det här kommentarsfältet får man bara ont i magen över, så det var allt för mig.

    Vänligen,
    Paula

      Hej Paula,
      Tack för info! Jag ska uppdatera inlägget!

      Cam.

      Men nu har ni ju verkligen fått mycket besök på era respektive bloggar!

      Skriver man A men inte B men är noga med att förmedla hur dramatiskt och fruktansvärt det är och att det kommer komma mer info senare får man nog stå ut med att det spekuleras hej vilt.

      Jag känner mig lurad. Kan man reklamera detta någonstans? 🙂

        Är verkligen allt tillåtet att ta till, för att få mer klick?!

          Man ropar på vargen för många gånger …
          När väl någonting är på riktigt så är det ingen som bryr sig längre. De har väl fasta dagtidsjobb också så de klarar sig utan reklampengar ändå?

      Ni kanske skulle pratat klart om det innan du bjöd in till spekulationer?
      Jag förstår att ni är människor och ibland skriver direkt från hjärtat, men du har faktiskt skapat det här dramat själv.
      Jag får ont i magen av clickbaits för det är så genomskinligt och billigt. Du får ont i magen av ett kommentarsfält.
      Fine by me.

        Jag tror det är detta som irriterar folk Paula, att det verkar som om att ni (eller inte ni, du Paula) gör massor desperata försök på att behålla dina läsare men när det väl kommer till kritan och orsaken till att många kanske fortfarande följer er, så drar ni er undan. Det känns som om att det hela tiden är click-baits som är så självklara att det faktisk anses lite störande.

      Vad betyder ”i huvudtaget”? 🙁

      Så löjligt… hintar för clicks och sen får man ont i magen…tänk nästa gång innan du lägger ut ditt clickbait!!

      Snälla Paula, gå en kurs i stavning och uttryck i svenska språket. ”I huvudtaget”? ”Jag och Hugo pratade om vi skulle”? Skojar du?

      Du skapade det här själv, skriv inte ut något om det då när det så tydligt är för att folk ska bli nyfikna och ni ska få klick. Bu fucking hu.

    Men då måste det nästan vara en diagnos av något slag. Ett tungt besked säger hon, något av barnen kanske har en diagnos inom autismspektrat? Jag menar, det tog ju 1 år innan Elaine droppade att hennes dotter har Williams syndrom.

      Det hoppas jag inte! 🙁 Usch. Nu vill man nästan veta ännu mer. Barnen är de sötaste jag sett!

        Hoppas inte heller det men är det så finns det alltid resurser och stöd!

        Söta men inte det sötaste.* 🙂 Mvh / förskolefröken som träffar många söta änglar varje dag

    När gör man egentligen en orosanmälan till soc? Är det bara i hem där tex våld och missbruk förekommer eller räcker det med att man är orolig för barnet pga förändras livsval/uppfostran/attityd? Vet om en bekant som har barn/tonåringar och det som oroar mig är att det bara finns kallvatten i deras hus modell större och knappt något rinnande vatten eller uppvärmning alls mer än några portabla element och lite stödeldning på vintern, och det här är i norra sverige så det kan bli över -30.. Det har tydligen varit såhär sen barnen var små, föräldrarna har ofta pratat om renovering å fix men inget har hänt.. Dom dushar hos andra, på skolan efter idrott eller besöker badhus som ”nöje”.. Föräldrarna har uppfostrat barnen strängt och auktiotärt, de ska lyda och göra som tillsagt annars blir det konsekvenser.. så barnen är väldigt skötsamma, artiga å lugna plus att dom från tidig ålder tagit ansvar samt haft olika hushållsysslor, vilket inte i sig är något fel men de passar mer upp på föräldrarna och ser mer till deras behov än tvärtom.. Tror det här har påverkat den yngre rätt mycket då hen är lite mer orolig/nervös/försiktig av sig men har tvingats till mycket bara för att lära sig bli självsäker å självgående osv.. Och nu när förädrarna skillt sig så verkar det knappt vara nån ordning alls hemmavid och barnen är mest hemma själv då ansvarig förälder är hos sin nya särbo, dock i samma by men ändå.. Barnen bor fortfarande hemma om än påväg ut i livet med jobb å gymnasium och ska väl inte lämnas utan tillsyn hur som helst eller tänker jag fel? Är det jag skrivit om ens befog för oro eller litar jag på att barnen har det bra?

      Det kanske kan vara fysisk försummelse

      Från vårdgivarguiden
      ”Rådgör om du känner dig osäker
      Du som har anmälningsplikt kan in­te va­ra ano­nym när du an­mä­ler oro för ett barn. Du kan däremot rådgöra anonymt med en so­ci­al­sek­re­te­ra­re om ett barn som du miss­tän­ker far il­la. Du kon­tak­tar då so­ci­al­kon­to­ret utan att näm­na ditt namn el­ler per­son­upp­gif­ter för barnet och berättar en­bart om det som oro­ar dig. Du kan också kontakta länets Barnahus.”

    Paula kanske har blivit anmäld till språkpolisen..

      Vet inte varför, men det här var sjukt kul.

      I LOL’ed!

      Hahahhahahahha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.