Att testa på djur..

Tyra Sjöstedt:

Plötsligt händer det.
The one and only Tyra Sjöstedtska foundationtestet är igång!
Tyvärr verkar hon använda en hel massa produkter som är testade på djur men det kanske inte gör någonting in the quest for total beauty? Hon helt enkelt kanske vill inkludera alla märken och så får de som vill sålla bland dem sen?

Jag behöver ha olika foundations på sommaren och vintern – på sommaren blir jag glansig som en grillad kyckling i fejan och på vintern fnasar jag sönder i ansiktet. Är ni likadana?

Ps. Erkänn att ni aldrig trodde att hennes foundationtest skulle komma. =)

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Foundationtest är så himla löjliga. Jag kan ju knappast avgöra om en foundation är bra för mig bara för att den är bra för Tyra..

  Haha vadå ”tyvärr är de djurtestade”?! Du äter ju själv djur, knappast någon skillnad. Skenheligt.

   Camcam måste ju sparka på Tyra så fort hon har chansen. Sedan att det är dubbelmoral så det smäller om det skiter Camcam fullständigt i.

    Precis, personligen äter jag djur och använder en del djurtestade saker (bl a nödvändiga mediciner och smink) och skulle aldrig drömma om att döma någon annan för något jag gör själv.
    Men Camilla har ju som sagt noll självinsikt.

   Så du menar på att om jag äter kött så är det samma sak som att jag är för att djuren torteras när de är i livet? Att man inte kan vara för en bra djurhållning och äta kött samtidigt?

   Sen erkänner jag rakt av, jag är emot onödiga tester som tex kosmetika och andra hygienartiklar, men när allt kommer till kritan så kan jag inte motsätta mig test på djur när det kommer till medicin och annnan läkemedelsvetenskap.
   Och när saker ställs på sin spetts så tror jag få känner annorlunda.

    Nej det är inte riktigt samma sak men kan sätta 500 spänn på att Camilla själv använder djurtestat smink eller hudprodukter (de allra flesta gör nämligen det utan att veta om det).

     Det är kanske sant. Du får fråga.

     Det lättaste sättet att ta reda på om en produkt är djurtestad är att kolla om den är godkänd på Kinas marknad ( visste nog just du redan 🙂 )

      Ja jag har full koll 🙂 men de flesta har inte det. Tack för din sakliga ton när det gäller detta!

      Kina har lag på att djurtesta, betyder inte att själva produkten är djurtestad från början/i övriga länder.

   Testerna av smink på djur är absolut vidriga. Fruktansvärt vidriga och plågsamma. En god djurhållning och ett humant slaktsätt är inte på långa vägar så oetiska och plågsamma som kosmetikans djurtester.

   Eller också äter man inte djur. Heller.

    Haha alltså vad fan är felet på människor. Inbillar er att det finns ”humana” sätt att döda djur på. Patetiskt.

    Human slakt??? Haha… Vilken myt.

     Men alltså varför detta tjat om ”human”. Vi är ju djur. Folk måste sluta med denna övertro på människan…

      Ja och dina dina hörntänder är ev. något kantigare än dina andra helt platta tänder och därför är du ett lejon bla bla bla bla

      Homo sapiens:
      Kingdom – Animalia
      Phylum – Chordata
      Class – Mammalia
      Order – primates
      Suborder – Haplorhini
      Family – Hominidae
      Genus – Homo
      Species – H.Sapiens

      Apor:
      Kingdom – Animalia
      Phylum – Chordata
      Class – Mammalian
      Order – Primates
      Suborder – Haplorhini

      Visst Anna, vill du fortsätta hävda att du inte är ety djur kan du få vara en växt om det passar bättre. Förslag: kaktus.

      Jag tror att jag hittade Annas tillhörighet.

      Rike: Växter
      Division: Fröväxter
      Klass: Trikolpater
      Familj: Kaktusar
      Underfamilj: Cactoideae
      Släkte: Gubbhuvudssläktet

   Tänkte skriva exakt detsamma! Alla borde ju köpa ickedjurtestat (gäller verkligen inte bara smink. Även tex hushållsprodukter!) men så länge hen äter kött ska den fan inte racka ned när nån annan köper ex smink utan koll på djurtester. Okej om Tyra varit vegan men CamCam ska förstås inte säga nåt då heller med sin djurdiet.

    Fråga: Vad tänker du inför att forskningen visar mer och mer på att växter och plantor kan kommunicera mellan sig även när det kommer till saker som fara, och att man börjar kunna likna processen hur en växt ska veta när den ska producera klorofyll etc med att vara som den har en liten hjärna?

    Mao, hur vet du att inte växter också kan lida?

    Om du ska vara helt säker på att inte göra något illa så får du sitta under ett träd och hålla ut handen och vänta på att en frukt faller, men även så så äter du upp maten för att annat djur som också skulle kunna behöva samma frukt för att överleva….

     ”Veganism is a way of living which seeks to exclude, as far as is possible and practicable, all forms of exploitation of, and cruelty to, animals for food, clothing or any other purpose”

     Tror många har missat denna biten när de diskuterar med veganer.

     Även om plantor känner något så känner djur mer än plantor. Precis som att en ko känner mer än en B12 bakterie och precis som att alla djur känner mer än de kryp jag dödar genom framtagningen av plantbaserad mat.

      Camilla: Nej jag har inte missat den biten men jag vill mena på att ingen kan räkan ut vad det är. För hur vet du vilket lidande du utsätter ett annat djur för genom att orsaka den svält? Bättre eller sämre att den dör fort?

      Samt hur vet du hur ont det gör i en planta, vissa som du dessutom äter när de fortfarande lever?

      Jag skulle med ganska stor säkerhet kunna säga att allt vi vet är att vi ska ha en bättre djurhållning och att slakten idag går för det mesta bedrövligt till.

      Min poäng är att det är en illusion att det är vänligare mot planeten att vara vegan. Kanske mest ett sätt att döva sitt samvete men på grunder och med metoder som mest troligt inte fanns där från början.

      Hur svälter jag djur? Ingen av den mat jag äter har någonsin varit avsedd för djur.

      Och om du inte har missat den biten så har du inte tagit till dig det. Om plantor känner något, hur är det bättre att kon först äter det och sedan äter jag kon och egna plantor. Veganer försöker minska lidandet.

      Ingen forskning kommer någonsin rekommendera dig att ALDRIG äta grönsaker. Det går att leva utan att äta kött. Det går inte att leva att utan att äta grönsaker. Eller ja, allt går ju, men du förstår förhoppningsvis vad jag menar.

      En person som tar upp ”växter har också känslor” som argument för att fortsätta äta kött ser jah direkt som en jubelidiot. Det är det absolut sämsta argumentet för att fortsätta. Säg att du skiter i djuren, att du bryr dig men är för lat för att vara human. Att du tycker det är för gott för att sluta stödja mord, det skulle jah accepterat

      Förtydligande: Bara för att någon inte kan titta på dig, blöda rött blod eller skrika så att du hör, mao kommunicera på ett sätt som du förstår, så betyder det inte att du kan veta ifall den andre levande organismen kämpar för att överleva och på sitt vis också känner smärta vilket inte är mer eller mindre värt än vårt sätt att lida på, rent moraliskt, bara för att vi inte förstår det.

      Titta tex på en maskros. Nästan mer överlevnadsduglig än en kackerlacka i hur den kämpar för att överleva.

      Hur kan det vara en illusion att det är vänligare mot planeten att vara vegan? För att växter eventuellt kan känna något? När dör tex ett äpple? Jag tycker inte att det är fel att äta kött egentligen men det är inte särskilt naturligt att äta djur som man inte kan döda själv eller ens klarar av att se bli dödat. Det trillade ut höns ur en lastbil i Göteborg och polisen samlade in alla och människor var så lättade över att hönsen blev räddade, sen kördes dom raka vägen till slakteriet men då var det ok? Vart är logiken? Jag kan i alla fall plocka och skala min morot själv.

      Camilla: ”Ingen av den mat jag äter har någonsin varit avsedd för djur.

      Hur tänker du där? Om inte den maten som du odlar växer där så hade något annat vuxit där och varit mat till någon annan, eller hur?

      Igen, du kan tro att du minskar på lidandet men du kan aldrig veta. Så smart är inte människan att hon kan räkna ut hur naturen kommer uppföra sig eller vilken väg hon tar.

      Jag skulle med lite tid etc lätt kunna säga hur din mat påverkar ock ökar lidandet för ett annat däggdjur eller fågel eller varför inte en insekt. Att föröka leva ett sådan liv blir att göra krumbukter som vi inte kan förutspå.

      Sen håller inte ditt argument heller om att det inte går att leva bra utan grönsaker. Titta på inuiterna på Grönland. De kan leva hela livet och är hälsosammare än resten av de flesta andra genom att enbart äta kött hela livet.

      Mitt PS, Med din hårda definition av vad som är en vegan och med min övertygelse att vi inte kan räkna ut vad som är värst i from av lidande, så är jag enligt din definition också en vegan, för jag gör vad jag tror på blir till minst lidande för levande livet på planeten utifrån min förmåga.

      Fast det går ju att leva utan grönsaker. Det finns ju vissa folkslag som gjort det. Kanske mer intressant att fråga sig varför människan inte kan bryta ner eller tillgodose sig cellulosa men kan få fördelarna av det genom att äta djur.

      Glömde.

      Camilla, de flesta av djuren som äts idag skulle aldrig funnits, levt, fötts om vi inte hade ”odlat dem” så det blir ingen skillnad där heller.

      Kristin; Den som är så dåligt insatt i dagens forskning men ändå avfärdar den samt använder ordet ”human” när vi pratar om djur vet iaf jag vem som kommer närmast att vara en jubelidiot.

      Preggo: ”Hur kan det vara en illusion att det är vänligare mot planeten att vara vegan?”

      Det förklarade jag ovan. Vi kan inte räkan ut naturen. När vi tror att vi kan det så visar vi oftast på hur dumma och lite vi egentligen vet och förstår hur allt hänger ihop.

      Ang att alla borde kunna döda sin egen mat, så håller jag till mesta del med och tycker att om man inte vill veta eller utföra så är det dubbelmoral av stora mått, men jag ser på det som en separat fråga, samt att jag har svårt att hålla emot att vi alla inte har mage att testa mediciner på djur och att det inte är för alla. Så…lite kluven här..

      Kristin: en sak till.

      Det var inte så länge sedan som sådana som du (och jag) som påstod att djur har känslor och kan känna likt männsikor kallades för jubelidiot.

      Just a thought! 😉

      Fast det är ändå skillnad på djur och växter, på samma sätt som det är skillnad på djur och människor. Men jain vegetarism är inne på det du skriver men då är det mer åt det religiösa hållet. Vi (icke-religiösa) kan bara utgå från det vi vet idag och det är inte växtplågeri att plocka ett äpple från ett träd som det är att klippa av en svans av en gris till exempel. Sen så skulle jag kunna djurtesta livsnödvändig medicin om det gällde tex mitt barn.

      Preggo: Instämmer helt med att vegansim kan jämställas med en religion.

      Problemet då för dem blir ju nu när forskningen kan mäta på att växter kan sända ut distress signaler till artfränder, sker omedelbart, när det kapas i dem eller blir attackerade av en skadeinsekt, sker långsiktigt och på långa, långa avstånd…

      Själv har jag bara en uppdelning och inte en lång trappa på vem som går före vem.

      Människan som art går först, (iaf mina nära och kära, skulle lätt se en bättre planet utan människan finns överhuvudtaget) – Resten av allt levande.

      Japp, planeten hade definitivt varit bättre om vi fortfarande hängde i träden. Sen att växter kan kommunicera och försvara sig kan väl räknas som en del av evolutionen kan jag tycka, jag tror inte att den ”nya” upptäckten kommer att göra någon skillnad på hur vi uppfattar djur och växter, men vad vet jag, rotsystem kanske är jordens nerver.

      Preggo: Ha ha, Avatar <3

      Tja synen på däggdjurens plats och rätt samt erkännande att de också har nerver och kan känna smärta har förändrats rätt kraftigt bara på 100 år så inget är omöjligt tänker jag. 🙂

      Jag har förresten för mig att filmen fick sin idé från den typen av forskning, Avatar alltså. 🙂

      The real Hmm: vill bara nämna att det knappast finns en enda person på Grönland som inte äter viss plantbaserad mat. Historiskt sett har inuiter levt på största delen protein ja, men under sommarhalvåret fanns bär och annat att plocka. Vidare är det extremt stor del av befolkningen nu som lider av fettma och cancer har oroväckande stor utbredning. Det forskas kring hur den västerländska maten påverkar inuitiska kroppar iom det så tydligt är många som blir sjuka.

      /mvh grönländsk inuit

      Husmor: ”Det forskas kring hur den västerländska maten påverkar inuitiska kroppar iom det så tydligt är många som blir sjuka.”

      Precis. Ni var friska så länge mestadels av er kost bestod av det som fanns naturligt runt kring er vilket till mestadels var kött.

      När andra produkter så som potatis etc introducerades då fick ni också cancer och hjärtproblem vilket ni inte hade tidigare.

   Jag äter kött men har gått över helt till veganskt när det kommer till skönhetsprodukter tex. Tänkte att det kanske var bättre att göra lite grann än inget alls men kanske tänker helt fel

    Sandy: Så länge som man inte säkert vet att det blir sämre så kan det inte vara fel. <3

   Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

   Det är verkligen inte samma sak att bli utsatt för smink tester det är tortyr att få ögonen sönderfrätta osv , inte jämfört med att föda upp slaktdjur

  Såg att ngn skrivit på Calles IG att Anitha lagt upp ngn video på Tom Allan (på Stories antar jag?) som tydligen var ”jättehemsk” och Calle svarar ”Inget förvånar mig längre tyvärr” och ”det är många som hört av sig och ifrågasatt videon”….

  Ngn som vet vad den handlade om?!

   Måste varit klippet där TA ropar ”jag hatar baba”, han syftade på babba i babblarna men folk verkar vilja tro att det var Calle det gällde.

    Men va? Babba = Pappa?
    Gud, vad folk vill hitta fel i allt….

    Tack för svar!

  Är det någon som har efterfrågat det? Eller varför slänger hon så mycket pengar på det?

   Tror det är gammalt smink hon samlat på sig genom åren..

  Din blogg förstör fortfarande när jag lyssnar på musik. Bara så du vet ?

   Hos mig med!

    Samma här

  Förstår ej hur du helt undgått att kommentera Tyras inlägg kring att rättsligt göra något åt din blogg? Varfööööör? *nyfiken så jag smäller av*

   Camilla får inte skriva om det för sin chefredaktör.

   Speciellt efter inlägget som kom nu ikväll!

    Tyra skriver i sitt inlägg ”De flesta företag har tagit sitt ansvar och stängt ner hennes blogg”. Jag trodde att det endast var Finest som avslutade samarbetet. Hittar hon på eller finns det fler?

     Kanske en felskrivning? Tänker att det skulle vara ”De flesta företag HADE tagit sitt ansvar och stängt ner hennes blogg”

  Tyra är den som inte ens kan döda fästingar utan släpper lös dom skogen – tycker nog det är mer dubbelmoral där än hos CamCam. Och ännu har vi inte sett testet fullföljas så jag fortsätter vara skeptisk till att Tyra kommer avsluta det här projektet inom den närmaste framtiden.

   Exakt! Tyra påstår själv att hon är en djurvän och gör inte en fluga förnär, samtidigt så bidrar hon till djurplågeri genom att använda djurtestade produkter. Det känns bara så skenheligt. 🙁

    Och genom att stödja kött- och mjölkindustrin. Och genom att röka givetvis!

   Ja det håller jag med om (det var jag som skrev där uppe om att Camilla var skenhelig).
   Tyra verkar inte bry sig om att sminket är djurtestat vilket är jävligt illa med tanke på vilken djurvän hon säger att hon är.

  Nån som såg Bellas krysändning? Snacka om känga mitt Odd.

   Jepp jag såg den. Verkligen en känga till odd, och så liksom gapflabbar hon samtidigt som hon pratar om att det var odds fel att hon var tvungen att ta tabletter. Utan att veta vad som hänt mellan dem så tycker jag synd om odd. Hade så gärna velat höra hans variant.

    Och sen det där med att inte kommentera skilsmässan och inte skriva på nätet om den andra för barnens skull.. nu sitter hon och dokumenterar för hela Sverige att livet med barnens pappa fick henne att må så dåligtatt hon gick på Premalex

    Vad vet jag, på ett sätt kan man kanske vinkla det till att det är bra att hon visar att man inte måste stanna hos nån som får en att må dåligt, men tycker hela grejen är så fult gjord..

    Ännu mer negativt nu mot Odd i det senaste blogginlägget där hon fått rådet att inte gifta sig med ngn som vill förändra henne. DET ska hon ta med sig skriver hon, men feta bokstäver… Mer kmr säkert komma fram med tiden.

     Ah ok, såg inte att det diskuterades längre ner. Sry… Orkade inte gå igenom hela kommentarsfältet ?

   Tittade inte, men oh my vilka dåligt skrivna fejkkommentarer till det inlägget. Är helt klart Bellas contetent-team eller någon på KRY som upprepade gånger hyllar faaaaantastiskt nytänkande och smidiga kry-appen. Så genomskinligt b *ryser* … Ska det fejkas så får de väl se till att göra det trovärdigt åtminstone!

   vad sa hon??

    I princip att anledningen till att hon var tvungen att ta tabletterna var för att hon inte hade det bra hemma men att när hon skilde sig så kunde hon sluta med dem. Detta sa hon samtidigt som hon sitter och skrattar hysteriskt.

     Och då konstaterade läkaren(?) att PMS ofta är ett problem för att omgivningen är oförstående och typ inte visar hänsyn…

     Fruktansvärt osmakligt!

   Irriterade mig på att hon avbröt läkaren hela tiden med, gärna med något om hennes egna besvär följt av ett asflabb.

   Tyckte den var bra. Tror tjejer ofta skyller på sig själva när det är killen ibland som behöver mer ansvar och förståelse. Sett det hos vänner. Min kille brukar alltid ha överseende med hur jag är vid pms.

  Testet har ju tekniskt sett inte blivit av, än.. Så nja på den va? Förstår inte hypen, har någon ens efterfrågat att hon ska göra ett foundationtest? Och som många skriver visar det ju bara hur bra den passar på Tyras hud, ingen annans. Tycker hon har spårat helt.. som företag skulle jag aldrig vilja bli förknippad med hennes varumärke. Ena dagen hänger hon ut någon och andra dagen är det en spegel i skogen sen har vi foundationtest och sen sorterar vi kläder för sjuttiotolfte gången och sen fotar vi selfies i jordens stökigaste hus och hej kotten och alla må bra noveller.

  Sen det här med att likställa djurtestat smink med att äta kött, är ni på riktigt eller? ”Hur fan kan det inte vara skillnad på något människan har ätit i ett par sekel och att producera något ingen någonsin har behövt för att överleva eller för att göra något överhuvudtaget? Som att säga att hjulet och pokémon go är ungefär likvärdiga uppfinningar. Idioti. Sen ska man såklart vara medveten om från vart och vem man handlar, men att likställa det med att köpa en mascara testad på djur, kom igen, bättre kan ni.

   Människor behöver inte äta kött för att överleva idag, det behövdes förr men inte längre. Förr i tiden brände man folk på bål för man trodde de var häxor, tycker du vi ska fortsätta med det med? 🙂

   Grejen är den att Tyra tycker hon är en djurvän, hon är så pass mycket djurvän så hon släppte ut en fästing i det fria inte allt för länge sedan. Att hon då köper produkter som är djurtestade anser jag bara är dubbelmoral. Djurtester är djurplågeri, och i mina ögon är det lika illa som att döda djur.

    Kan tycka att det är en extremt konstig jämförelse du drar. Vad har vårat (icke-?)behov av att äta kött med brända häxor att göra? Tycker du verkligen att det är lika illa att äta kött som att bränna en människa levande?

     Ja Anna, det tycker jag. Ett djur har precis lika mycket rätt till att leva som en människa 🙂

      Så om du var tvungen att välja vem som skulle brännas, antingen en för dig okänd människa eller ett för dig okänt djur, så skulle du kunna dra lott eftersom det skulle vara lika hemskt oavsett? Hur kan du resonera så?

      Jag tycker att vi ska ha så lite negativ inverkan på djurs liv som möjligt. Men. Mellan ett djurs liv eller en människas tycker jag att valet är enkelt. Människor är, i nuläget iaf, den mest intelligenta rasen som finns på jorden(även om man ibland har svårt att tro det). Det är alltså människan som i mycket högre grad än djuret skulle kunna förstå vad som väntar den vid en bränning på bål och därmed uppleva otroligt mycket mer ångest och rädsla. Det är också människan i högre grad som kommer förstå vad som tas ifrån den, dvs en framtid och vad en sådan innebär. Människan har ju oftast också familj och vänner runt sig som orsakas otroligt lidande av att förstå vilken smärta deras närstående kommer att uppleva, och av att behöva leva vidare utan den som ska brännas. För mig blir det helt befängt att jämställa det med till exempel en katt, och då älskar jag ändå katter.

      Men om man resonerar som du då, att en människor och djur är sak samma. Då skulle jag ändå tänka att det är djuret som får sätta livet till. Det ligger ju i alla rasers instinkt att vilja säkra sin fortlevnad, och med människans intelligens förstår ju iaf de flesta av oss att så inte sker genom att ha ihjäl varandra.

      Malin: Men om det handlar om intelligens så borde vi ju offra små barn och förståndshandikappade innan vi går på en fullvuxen gris med intellekt som minst en treåring, eller?

    Anonym 22:52: Jag önskar på riktigt att du aldrig kommer bli sjuk så att du behöver utnyttja vården eller äta mediciner så att du slipper ta ställning emot den etik som du har idag. Gäller även val av tex p-medel.

    Sköt om dig!

   Paniken som uppstår hos djurätare när de inser att deras känslor inte är logiska; det går inte att både tycka synd om djur som plågas och sen äta upp dem utan anledning! Haha. Jaja, de inser väl det också i sinom tid.

    Plågas och dödas är inte samma sak. Hur många gånger har du själv varit med vid en avlivning i slaktsyfte? Jag bor på landet och har varit med många gånger. Huruvida själva dödandet är rätt eller inte är en subjektiv åsikt, och jag har full förståelse för att en del inte är bekväma med det, men någon plåga är det inte frågan om, i alla fall inte om det går rätt till, dvs utan trauma/stress och på en sekund. Ur djurets perspektiv är det ”gres, gres, gres, död”.

    Alltså:
    ”Jag tycker det är fel att döda djur för att få mat” = helt rimlig åsikt.
    ”Döda djur = plåga djur” = opåläst och direkt felaktigt, även om det tyvärr finns många fall då de skilda begreppen förenas.

    Därför kan jag tycka att det är fel att plåga djur men rätt att (på korrekt sätt) döda och äta djur. Fullkomligt logiskt!

     Ja, fullkomligt logiskt, Köttätare. Att få ett dödande skott i pannan är inte plågsamt, för varken djur eller människor, förutsatt att man inte fattar vad som ska hända en. Det är vägen dit som räknas.
     Jag ska nog börja äta kött igen när jag får i ordning i stallet. Då kan jag minska inköp av mat ytterligare och äter så närproducerat som det går, och vet exakt hur min mat har levt och vad den har ätit.

  Hur vet man själv vilka grejer man har i badrumsskåpet som är testade på djur?

   https://www.djurensratt.se/icke-djurtestat
   Lista över EJ testade pŕodukter.

    Glömde skriva att Oriflame fälldes av RO för att de falskeligen påstod att deras produkter inte var testade på djur. I EU nej, men eftersom de ville in på Kina marknaden så blev deras pŕodukter automatiskt testade på djur då man har det som ŕutin i Kina.
    http://www.reklamombudsmannen.org/uttalande/oriflame-om-djurtester

  Finns det något mer störande än vegetarianer och veganer som tjafsar om köttätande i varannat inlägg, suck

   Folk som väljer att blunda för moral och miljöproblem…

    Älskar då patetiska veganer drar utomlands och kör bil näer det går bussar varje kvart… tröttsamma idioter!!

     Till skillnad från köttätare som gör samma sak? Veganen gör åtminstone något. Hellre bli anklagad för dubbelmoral än att sakna moral helt.

   Japp, köttätare som hela tiden obrytt tuggar i sig andra individers kroppar. Skyltar om det överallt på stan, bloggar och i tv. Exempelvis.

    Dra nått gammalt över dig….

   Fast här är det ju djurätare som tjafsar, jobbigt att tro att man är snäll och tycker synd om djur när man egentligen ägnar sitt liv åt att äta upp dem helt utan anledning.

    Ägnar sitt liv åt att äta djur? Jag har ju fått för mig att folk har det mer som en bisyssla, det här med ätandet liksom, men aja…
    Jag är vegetarian av miljöskäl, och det är den enda vettiga anledningen varför jag tycker att man kan avstå från kött. Vi har våra tänder och matsmältningssystem av en anledning…vi är blandätare. Kött tillhör till blandkost. Inte en nödvändighet i dagens samhälle då vi kan ta del av hela jordklotets råvaror från soja till linser osv. Men människan hade knappast klarat sig utan kött förr.
    Djurhållning kan diskuteras, att industrimässigt producera kött kan ifrågasättas, transporter av slaktdjur kan ifrågasättas osv. men jag anser att människan är en köttätare…också.

     ”Inte en nödvändighet i dagens samhälle då vi kan ta del av hela jordklotets råvaror från soja till linser osv. ”

     Och hur är det miljövänligt? ??

      Jag vet, det är svårt att räkna exakt om det är bättre för miljön att äta svenskt kött än kinesiskt tofu.
      Jag tror och hoppas på att det jag äter som växer hemma och i omedelbar närhet, typ vildsvin som man kan skjuta i egen skog och tomater från det egna växthuset, är bättre allt som allt än sojabönor från någon annanstans. Om jag har några slaktdjur och slaktar själv på gården så hoppas jag att det också är miljövänligt. Men jag vet inte, så många parametrar att ta hänsyn till.

      Precis 🙂

      Skulle ge dig tumme också men de verkar borta.

  Tyra om Camillas blogg: Bilden av mig hon målat upp kanske aldrig ens kommer att suddas ut.

  Skulle nog vilja säga att Tyra, på egen hand, har målat upp en väldigt tydlig bild av sig själv under sina år som bloggare.

  Bella ger känga till Odd i senaste inlägget:

  Jag hade många fina stunder med kloka människor och fick input som gav nya tankesätt. 90% var ju såklart om business men med Telias VD Helene kom vi lite in på relationer också och hon sa klokt till mig: Man ska inte gifta sig med tonårskärleken, inte heller med någon som vill göra om en utan någon som ser potentialen i dig. Det ska jag ta med mig.

   Så nu har hon alltså kängat odd två gånger på samma dag? Sen tycker jag att det rådet är rätt kasst och egoistiskt. När man lever med någon så får man ju anpassa sig till varandra för att få det att fungera. Det funkar inte om ena parten vill köra sitt egna rejs. Bella är nog ingen lätt människa och leva med. Tex har ju odd sagt att Bella en gång häll på att kasta en resväska på honom, som gjorde ett jack i väggen, för att hon inte hittade vad hon sökte efter. Eller som alla gånger Bella berättat om att odd får hjälpa henne hålla reda på hennes saker för att annars tappar hon bort dom. Eller att hon bestämt inredningen och att han inte fick ha kvar några saker som han gillade (förutom en tavla som förpassades till toaletten). Lägg till att hon har adhd och han var den som verkade dra det största lasset hemma, och jag förstår då om han ibland tog upp att han kanske ville ha ändring på vissa saker. Utifrån den bild hon visar oss läsare så känns hon inte direkt så sympatisk utan allt handlar alltid bara om henne.

   Som jag skrev på bloggen så undrar jag om nästa känga riktad mot Odd kommer vara typ Doctor martens? Eller kängor utrustade med broddar? Två gånger på samma dag tyder på ett accelererande förlopp. Var kommer det sluta?

    Varför kommenterar du här???

     Antagligen av samma anledning som du. Att jag har en webbplats istället för påhittat nick är väl knappast en anledning till att banna mig från kommentarsfältet?

      Fast jag försöker inte fiska läsare till min skvallerblogg på en skvallerblogg.

   Fast..man skulle väl inte ge sig på att försöka göra om något hos en person om man inte såg potentialen med den? Om den var perfekt skulle man inte vilja ändra någonting(känns dock typ omöjligt att hitta) och om den var all crap skulle man ju dra.. Borde väl i så fall säga någon som vill göra om en allt för mycket.

   Och varför får man inte gifta sig med sin tonårskärlek? Ok att man kanske inte bör göra det NÄR man är tonåringar, men om man fortsätter hålla ihop och växer tillsammans, vad är då problemet?

   Konstiga råd ?

    Ja, jag känner mig lite kränkt av det.
    Träffade min man när vi var 15-16 år.
    Vi är lyckligt gifta sedan 6år och kan inte tänka mig ett liv utan honom.

    Men såklart ska man inte gifta sig när man är tonåring, och chansen att man lever hela livet ihop med sin tonårskärlek är inte så stor.
    Det kan ändå vara bra att veta som tonåring. Men det är bara ett konstigt råd till en 27åring(?)

   Jag tyckte det var ett bra råd. Inte det med tonårskärleken, det har jag ingen åsikt om, men att inte gifta sig med någon som vill göra om en. Det är klart att man måste göra kompromisser i ett förhållande för att få det att fungera, men det är ju inte samma sak som att vilja göra om någon.

   Om min man skulle vilja förändra på fundamentala saker hos mig betyder ju det att jag inte duger som jag är. Och visst vill vi väl alla duga som vi är?

   Det är väl inte konstigt om deras äktenskap inte höll om det var vad som hände? Och nu spekulerar jag bara eftersom jag inte känner varken Bella eller Odd, men säg att hon ville göra karriär och bli framgångsrik och han ville ha en vanlig svenssonfamilj med kanske inte en hemmafru men åtminstone en niotillfem-fru så är ju det två saker som är svåra att kompromissa om. Eller om Odd ville ha en vanlig svenssonfamilj men hon ville att han skulle vara en framgångsrik entreprenör (mästerkock/musiker/vinskapare) som hon, så funkar ju inte det heller om det inte är vad han själv vill.

   Man måste acceptera varandra som man är. Ja, jag kompromissar i mitt äktenskap varje dag. Men när det gäller primära saker i livet, som min personlighet, mina drömmar och mål, de åsikter och tankar som är viktiga som jag brinner för: då förväntar jag mig att min man ska acceptera dessa saker som är fundamentalt jag. Precis som att han har rätt att förvänta sig detsamma av mig. Sedan kan vi kompromissa om sekundära saker.

   Alla vi som läser Bellas blogg (eller inläggen här om hennes blogg) vet att först och främst brinner hon för att vara entreprenör. Om det hon skrivit är en pik till Odd, om han försökte ändra på det…så är jag inte alls förvånad att det inte höll. Och vice versa.

   Så jag tycker det är klokt av henne att ta det med sig i livet.

  Kan du inte bara låta henne vara?
  Det personliga agget mot Tyra lyser verkligen igenom i bloggen ?

  Just de produkterna som testas i Tyras test är inte djurtestade. Ingen kosmetika som säljs inom EU får lov att testas på djur. Det är lagen. Så vi kan typ använda det med gott samvete.

  MEN!

  Däremot säljs flera av märkena i Kina där det är lag på att testa all mat och kosmetika på djur innan det säljs. Så genom att köpa produkterna så finansierar man djurtesterna i Kina. Hejdå samvetet!

  Ska tilläggas att flera av märkena som säljs, till exempel the body shop (djurvänligt enligt de själva) som inte säljs i Kina, ägs av större varumärken som Loreal. De i sin tur säljer produkter i Kina så även genom att köpa produkter från the body shop så finansierar man testerna på djur.

  Man ska helt enkelt hålla sig borta från det som säljs i Kina 🙂

   Helt rätt Johanna!

  Med andra ord Wish!

  Tyras inlägg ikväll – wow! HEJA Tyra!!! Och alla andra som ingår i organiseringen.
  Såklart Camilla blir fälld. Helt sjukt att det här har kunnat pågå. Fattar ni vad det innebär? Camilla = kriminell

   ?

   Nja

   Jag är visserligen inte jurist, men har så otroligt svårt att se att något Camilla har skrivit skulle nå upp till gränsen för förtal. Den ribban är otroligt högt satt. Att Camilla skrivit att Tyra inte duschar och att hon beter sig udda osv borde inte komma i närheten av förtal.

   Den enda jag tyvärr tycker skulle kunna komma i närheten av ribban är vissa inlägg om Catrin Hedlund. Hennes brott och även misstänkta kriminalitet har verkligen hängts ut här. Inte det att jag unnar Catten att vinna någon rättegång, men frågan är om det kan anses försvarligt att Camilla lämnat ut så mycket som hon har gjort. Oavsett så tror jag aldrig att ärendet skulle drivas av en åklagare, Catten skulle själv få skramla till en advokat och sen hålla tummarna för att rätten är på hennes sida. Det är aldrig lätt att veta på förhand i förtalsmål.

   Men. Skit i vad jag tror, egentligen. Nöjesguidens ansvarige utgivare har förmodligen bra mycket bättre koll på det här än vad både Tyra och jag har ?

    Jag är också jurist och har otroligt svårt att tro att det här kommer leda någon vart. Tycker mest det är slöseri med resurser och att Tyra kan sluta vara så skenhelig och ena stunden berätta om hur hon kämpar för hela Sveriges anti-mobbning, för att i nästa inlägg gå bananas och börja konstatera vilken hemsk människa X eller Y är som gjort si och så utan vidare belägg mer än sitt eget ord. Lägg ner bah och fokusera på att bli bättre.

   Jag är jurist och det är (i mitt tycke) slöseri med deras och våran tid att stämma Camilla. Vad ska de ens stämma henne för? Förtal? Det kommer de inte komma långt med. Det de försöker göra just nu är pressa Nöjesguiden och Camilla.

    Det tror jag också! Hoppas Nöjesguiden har starkare ryggrad än Finest och inte viker sig så lätt!

    Eh ok min kommentar hamnade på granskning? Skrev bara att jag tror som du A, och hoppas att NG är starkare än Camillas förra portal och inte viker sig så lätt!

   Heeeeeeeej T, du är ju överallt ikväll?

   Ironi???

  är det jag som gör fel eller ska man även ha foundation på läpparna…?
  Ser ju ut som den testas även där.

   Har mycket pigment i läpparna så slänger över ett lager foundation så läppstiftet inte får en allt för röd nyans 🙂

  Hur ska det sluta, detta test? Spänningen är olidlig……………………………………………..”NOOOT”(Borat style)

  Kommemtarer på Tyras senaste inlägg?
  :

  VÅR RÄTT TILL TRYGGHET, INTREGRITET OCH FRIHET
  22:07TORSDAG 06 JULI 2017
  Som många av er vet så har jag (och väldigt många andra + anhöriga) blivit utsatta för näthat av Camilla Gervide som har haft sin skvallerblogg på diverse ställen. De flesta företag har tagit sitt ansvar och stängt ner hennes blogg, idag har hon sin kallade ”Bloggbevakning” på Nöjesguiden. Det enda jag tänkte på efter min olycka var ”ah det enda sköna med det här är att slippa bli uthängd på hennes mobbningsblogg”…förstå att jag ens tänkte de tankarna!? Då förstår ni nog hur långt hon hade gått redan då…Men vad hände? Det blev värre! Hon utsatte mig för så mycket näthat att jag fick stänga ner min blogg tillslut. Trots att jag var på djupaste botten av mitt liv, så kunde den ryggradslösa människan inte sluta gå på. Istället körde hon sina konspirationsteorier huruvida jag ljög om mina skador. Alla inlägg om hur jag framställs som ett misslyckat offer går inte att räkna. Hur jag missköter mitt företag och hur dålig hygien jag har. Att driva med någons annan olycka och misär är bland det lägsta man kan göra! Och exakt de orden har du Camilla även skrivit ut på din gamla blogg! Jag är lååångt ifrån ensam om att bli uthängd hos henne. Långt ifrån ensam att bli hånad och förminskad man är på botten. Det är rent ut sagt förjävligt att hennes blogg har fått ligga uppe så länge, att ingen tagit något ansvar!? Och inte minst att ett företag som Nöjesguiden betalar för all spridning av näthat…?Jag har nu pratat med både en jurist, polis, och jag kommer få hjälp av diverse institut. För det är solklara lagar hon brutit mot, jag kommer skriva ut vilka och visa er. Om två 15-åriga tjejer kan bli dömda för grovt förtal samt skadestånd på 570.000kr, år 2012…för ett instagram-konto som var anonymt från början, med några tusen följare…. då ska det för faan vara en piece of cake att få Camilla dömd! Spridningen av hennes lögner är enorm, och det får sjukt jävla stora konsekvenser- och det kommer jag också skriva om, visa och berätta.Bilden av mig hon målat upp kanske aldrig ens kommer att suddas ut. Ärren som skapas inombords kanske aldrig försvinner. Jag har väntat på det här tillfället, då jag är stark nog, och har kraft nog till att ta tag i det här- få upprättelse! Camillas lögner och drev mot mig har orsakat sån jävla inre stress! En stor anledning till att inte kunna må bättre, hur ska man kunna göra det när det är en evig jakt mot mig på en av Sveriges största bloggar som sprider sig överallt? Och är det verkligen den mobbade som ska behöva dra sig undan?Jag har nu förstått att jag har all rätt till att försvara mig. Allt hon skrivit är bara en rena lögner. Och till skillnad från henne som bara kör med eländiga konspirationsteorier, ljuger, samt inte bryr sig om källkritik eller Sveriges lagar, så har jag iallafall varenda litet bevis på saker hon förtalat mig för. Och det kommer komma, tro mig. Jag har rätt till upprättelse! Att bli hånad och kränkt pga EN persons lögner – en person som över huvud taget inte känner en eller vet ett enda jäkla skit om mitt liv! För det är ju precis det hon försöker-och har fått folk att tro!? Att vi umgåtts och att hon vet saker om mig och i mitt liv…det är ren lögn. Hela härvan från början med Frida-grejen var lögn. Och jag ska bevisa det och få nån sorts rättvisa. Det känns fruktansvärt att tvingas till att behöva rentvå sig själv.Det har gått för långt nu. Sverige vakna! Det finns så många unga människor som valt att ta livet av sig pga näthat. Ja- näthat!!! Och jag kunde faktiskt varit en av dom, jag har verkligen varit på botten, präglad av psykisk ohälsa, motgångar, smärta och sorg- och jag har påverkats mkt av mobbningsdrevet hon pysslat med. Och hon har gjort så mkt narr av människors misär och på deras bekostnad. Tryckt på alla ömma svaga punkter och hetsat. Trots att Camilla själv vet vilket tillstånd och skick folk i, så lämnar hon inte folk ifred. Och Nöjesguiden gör inget, de betalar glatt för statistiken!Camilla och folk som gör samma sak är anledningen till att det ens finns statistik på människor som tagit livet av sig pga näthat. Och att INGEN stoppar det här? Det finns så många sidor och organisationer för bekämpning av näthat, polisen har folk som jobbar med just näthat- alla har stora projekt om kampen mot näthat, men ingen gör något åt Sveriges näst största blogg som är en ren mobbningsblogg? Det är inte en liten blogg vi pratar om- utan om Sveriges näst största blogg, med flera hundratusen följare, som det skrivits om på en mängd av de största bloggarna, och jag tex berättade om detta hos Malou på TV4. Om man jobbar mot ett bättre klimat på nätet så måste man väl ha koll på nätet!? Görs inget så kommer det här gå helt åt helvete. Jag tänkte skriva att det är vidrigt att det alltid måste hända något innan polisen eller någon gör något… Men sedan kom jag på att det redan har hänt. Flera gånger. Förstå att drevet på nätet har fått folk till att begått självmord… Jag tänker iallafall inte stå och se på. Jag har känt en stor skam till att skriva och prata om att jag blir mobbad på nätet. För det är skamfyllt att bli hånad! Men det är inte jag eller du som blir uthängd som ska skämmas. Jag har inte varken ätit eller knappt sovit dessa dagar då jag suttit och tvingats printscreena det ena värre än det andra på hennes blogg. Kommer avsluta här innan hjärtat hoppar ur kroppen, allt det här skapar sån extrem stress och ångest inom mig. Jag kan inte göra något, för jag tänker bara på det här 24/7. Men det är inget emot vad det gjort under års tid sedan jag blev sjuk. Och det kommer vara värt det i framtiden. Jag gör inte bara det här för min egen skull. Jag tänker göra det här för de som valde att ta sitt liv på grund av näthatet. Jag skäms för Sverige, jag skäms för att det finns unga tjejer och killar som inte lever längre pga något som fortfarande händer -och som har trappats upp- öppet framför näsan på alla.

   Hon är ju rolig… så många gånger som hon har hängt ut folk och skapat hat mot personer och företag. Det om Frida dock? Ska det vara lögner helt plötsligt? Whut? Lögner eller så försöker Tyra sitt bästa för att inte vara ”the bad Guy” eller ja girl?

   Många av inläggen om Tyra handlar om sådant som Tyra själv har skrivit om, men med en extra knorr. Eller har det handlat om kommentarer som Tyra fått från missnöjda kunder på hennes Insta. CamCam skrev sakligt om hennes olycka och sen kom kommentarer om olyckan verkligen var så allvarlig. Då gjordes ett inlägg om det. Osv osv. Mobbning i en olaglig mening har det inte varit tal om. Vill man vara offentlig så får man tyvärr tåla att bli ifrågasatt och skvallrad om till stor del. Tyras hat mot Cam driver henne mer än en önskan om bättre nätklimat överlag. De har en vendetta som Tyra nu har gjort till sitt heltidsjobb, nivån hon nu har lagt sig på är inte sund. Det känns som hon överdriver denna bloggens betydelse för sitt dåliga mående å det grövsta. Väldigt maniskt som mycket annat i hennes liv.

   Satfläsk! Förstår inte hur hon hinner med att gå igenom blogginlägg och printscreena samtidigt som ngt är i görningen med bolaget. Jag undrar också hur hon själv ser på sina uthängningar av folk… De har inte varit rumsrena alla gånger.

   Sedan det här med att hon printscreenar Bloggbevaknings inlägg om henne samtidigt som hon mår dåligt av det… gäller printscreens ens som bevis i rätten? Eftersom hon skrev ”tvingas” samt att de går ju att shoopa. Måste dessutom Tyra själv göra dem?
   Lät som ett säkert sätt att må ännu sämre på…

  Vad använder ni för foundation, ni som tänker på att det inte ska vara djurtestat?

   Urban Decay, Everyday minerals, Lily Lolo bland annat.

  Hej Am Dr Akomuelen Gideon, en senior konsultläkare vid U.B.T.H Vårt sjukhus är specialiserat på njuroperation och vi behandlar också transplantation av njurar med levande och motsvarande givare. Vi är belägna i Indien, Kanada, Storbritannien, Turkiet, USA, Malaysia, Sydafrika etc. Om du är intresserad av att sälja eller köpa nyre, tveka inte att kontakta mig via e-post: (dr.gideon22@gmail.com) Väntar Du svarar …

   Nyre ? ok Dr. Gideon.

  Det var synd att du inte hade det som krävdes för att lyckas med musiken, Camilla. Hade du gjort det hade du besparat många människor lidande.
  Märkligt att du aldrig lärde dig något av tiden i Kalmar där du själv blev mobbad.
  Mentalt kanske detta är din revansch, problemet är att måltavlorna för din hämnd inte är de som drabbade dig, utan människor som inte gjort dig något ont.
  Jag hoppas på rättvisa – att du blir fälld.

   Hej Tyra

   Heeeeej vaken-mitt-inatten-Tyra??

   Och jag hoppas att inte en endaste spänn av samhällets gemensamma resurser läggs på att ”generation lättkränkt” ska få en egoboost genom att driva ett löjligt förtalsmål. Om den energin som går åt för att vältra omkring i sin egen självömkan och klä sig i tre nummer för stora offerkoftor istället kunde läggas på att skaffa sig en gedigen utbildning, och därefter ett vettigt jobb, så skulle det bidra till ett betydligt bättre samhälle. Just nu saknas det lärare, byggledare, vårdpersonal, VVS-ingenjörer…

  Jag som ”patetiskt vegan” åker aldrig utomlands pga flygrädsla. Kör däremot 12 mil om dagen till och från jobbet. Eftersom att det inte ”går en buss varje kvart” här. Mvh lantisen som är vegan och bor i Norrlands inland.

  Jag är emot djurförsök, det är inte rätt mot djuren. Visst äter jag djur men det är inte redigt samma sak, visst kan jag inte vet om djuren plågas innan slakt, men jag hoppas vi kommit så pass långt år 2017 att det finns ett bara sätt att slakta djuren så de inte lider innan..

  Att testa saker på djur för att man ska få ännu en parfym eller ännu ett nytt nagellack är för mig helt obegripligt.

   De lider innan.

  Jag blir så jävla trött på folk utan självinsikt.
  Tyra hänger ut folk till höger och vänster, hon borde höra hur de människorna mår. Men det är inte lätt när hon alltid är offret.
  Hon missbrukar ordet näthat, snacka om att förminska de som utsätts på riktigt.
  Sen förstår jag inte hur precis allt kan vara ångestframkallande, det blir lite svårt att inte tänka på Peter och vargen…

  Varför skriver inte camcam om Tyras pågående anmälningar mot bloggbevakning???

  Nu är det ju fortfarande så att djurtester av kosmetika är förbjudet inom EU. Ska produkterna däremot säljas i Kina så MÅSTE de djurtestas innan de kan godkännas för försäljning i Kina. Det är väl något som de fortfarande jobbar på, men vem vet hur länge det kommer att ta innan djurförsök förbjuds där med.

  Sen så är ju i princip alla ingredienser i hudvårdsprodukter, smink osv, sådana som redan blivit testade på djur för länge länge sen. Är det lika ok att använda produkten ändå, så länge själva märket inte testar på djur? Plus att de flesta märken nån gång testat på djur, de har bara slutat med det efter förbudet. Är dessa märken ok att använda? Eller är det bara ok att använda nya märken, som aldrig testat på djur?
  Gränserna börjar verka väldigt suddiga när det kommer till vad som är ok/inte ok att använda nu för tiden. Vem bestämmer ens de här ”reglerna”?

  Antar att det kommer en radda med anmälningar mot Tyra nu. Som hon hängt ut olika personer genom åren.
  Skulle hon ”vinna” är det nog många som anar morgonluft tippar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.