Jonna köper en häst till Jocke.

Jocke & Jonna:

Vem köper en häst till en annan människa för att kunna göra reklam för en sadel och ett par ridbyxor från en butik?
En häst? En livs levande HÄST!?!!?!?!?!?

Jag förstår att det var nödvändigt för att göra reklamvideon mer relevant men det får väl finnas måtta? Med tanke på hur mycket pengar Jocke och Jonna drar in varje månad på sina kanaler så har de väl råd att tacka nej till ett sånt här erbjudande. Eller ska företaget betala för hästens uppstallning även efter kameran stängts av?

Gud, jag hoppas så innerligt att de bara lånat den här hästen för att spela in videon. En häst är ingen leksak man bara köper till någon för att det är kul och spexigt.
Jag får samma vibbar av det här som jag fick av att höra om när Pablo Escobar häftade fast ett horn i pannan på en häst för att hans dotter önskade sig en enhörning.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    De kan ju själva inte rida på hästen, tydligen ska en kompis son rida den eller nåt??? Dvs ett enkelt sätt för dem att slippa ta hand om hästen själva

      Lyssna på klippet, så får du veta.

        Men vem orkar? Kan du/nån berätta istället, snälla?

          De HOPPAS att sonen till tjejen som äger stallet där hästen står vill rida den. Dvs, de har inte ens frågat honom än…

          Det är oftas bättre att läsa en artikel, lyssna på ett klipp. Och bilda sig en egen uppfattning vad det handlar om. Ser att många slänger iväg kommentarer utan att veta vad det igentligen handlar om, man läser bara överskriften.

      Men herregud, jag orkar inte se hela klippet. Det är väl ändå inte meningen att Jocke ska rida den hästen, den är ju alldeles för liten för honom. Kan ingen skriva ut vad detta handlar om lite kort.

        OK – de har alltså köpt hästen för att ett barn ska rida den. Det blir säkert bra, antagligen finns det mer hästkunniga personer på gården.

        Dom har köpt/äger hästen som ska stå i samma stall där Jonna rider visst.
        Och hon som äger stallet har en son som förhoppnigsvis ska rida på ponnyn.
        Inte Jocke el Jonna.
        Men frågan återstår varför har dom gjort detta,vart kommmer ponnyn ifrån osv.
        Hoppas att man får mer info ang ponnyn och hur de kommer sig att dom köpte en liten ponnyn

          Och VEM tycker att det är en bra, ansvarsfull idé att sälja ponnystackarn såhär?

    De kommer tyvärr aldrig få uppleva hela ansvaret med att äga en häst, eftersom det är andra som lär ta hand om den åt dem. Vilket är synd, för då tror de att det är lätt och inte alls tidskrävande att äga häst…
    Sedan säger de så otroligt många dumma och korkade saker i den videon som endast tyder på okunskap. Blä

      Vadå tyvärr? Vi hade anställd personal hemma på gården när jag växte upp. Så otroligt skönt att bara borsta och rida och slippa mockning, utsläpp och allt annat tungt skitarbete. Numera betalar jag hästeriet själv och får släpa leriga hästar till och från hage, vänta på hovslagare, släppa ut i ottan osv. Vore härligt att ha råd att betala bort det tråkiga i hästägandet. Så grattis till dem som kan!

        Tror hon menade ”tyvärr” i att J&J nu kommer gå omkring och säga ”Neeeeej att äga häst är jättelätt, nemas problemas hahaha vad ver det vi sade?” när jag tror att alla hästmänniskor kan komma överrens om att det är ett sjuhelvetes jävla jobb rent ut sagt, hah.

        Absolut om man vil ha någon som gör allt (jag har det; mockning, fodring, in- utsälpp osv) men jag är inte naiv nog att tro att om jag skulle behöva göra allt det skulle det INTE vara jobbigt.

    Faglasang ?! Lasagne?

    Och ponnyn har ett eget instagramkonto??? NU ÄRE BRA.

      Med fler följare än Odd 😀

    Jag överdriver nog inte när jag säger att min häst tar minst 20 timmar i veckan av min tid. Om man räknar in restid till och från stallet osv. Det är mitt val, finns inget roligare än att vara i stallet. Häst är inget man köper på impuls, det krävs mycket kunskap, mycket tid och bra ekonomi.

    De har ingen aning om vad de gett sig in på ?

    Men hon rider ju nästan varje dag på en annan persons häst! vilka haters ni är, det är helt sjukt.

      Men att rida på någon annans häst och ha en egen häst är en väldigt stor skillnad. De flesta som köper en häst provrider MÅNGA hästar innan dom köper en. Man köper inte första bästa. Verkar inte heller som att dom har besiktat hästen innan. Är man så korkad att man bara köper en sadel för att den är fin än att kontakta en sadelmakare som kan komma dit och få fram rätt sadel till hästen då ska man inte ha häst. Vet dom hur mycket mat hästen ska ha, hur ofta man ska byta skor på den osv?

        Herregud Monica, innan du yttrar dig kolla videon? Jonna nämner vid 3-4 tillfällen att hästen ska gå igenom en besiktning på plats. Och vad vet du om hennes hästkunskaper? Alla har varit nya någon gång och dessutom – Man lär så länge man lever.

          Man det rätt tydligt hur hennes hästkunskaper är via denna video.

            Man ser*

          Men man kanske inte ska lära sig genom trial and error med ett levande djur?

          Jeeez, Jonna vet ju ingenting. Hon kallar benlindor för bindor, tyglar för stigläder, och Sweet ironbett för guldbett..

          Kanske bör hålla sig till medrytteriet ett litet tag till innan egen häst köps in.

      Så därför köper hon en häst till Jocke?

    Jonna påstår att hon ridit i 6 år samt samt att detta inte var något impulsköp utan något dom pratat om i MÅNADER, vilket jag har svårt att tro då dom tidigare har överdrivit om flera saker tex hur länge dom försökt skaffa barn. Sen kan jag också tycka att man borde veta att sadeln ska provas hos en sadelmakare efter 6års erfarenhet haha och inte vara så dum att man jämför en häst med 2 minihundar…

    MEN låt oss leka med tanken att det är sant. Då har iaf Jonna lite erfarenhet samt intresse för hästen MEN hon rider ju redan en annan häst? Plus all tid som hon jobbar, reser och måste ta hand om sina 2 hundar… hur kan dom inte se att deras livsstil inte är optimalt för en egen häst? Jag har svårt att respektera djurägare som skaffar djur endast för deras eget nöje och inte tänker långsiktigt! De ska ju även adoptera inom ett år haha hur ska de har tid för allt?

      6 maj va första gången på tio år som hon satt upp till häst igen. Ser man på hennes insta.

        Ska hon vara med i stjärnhoppningen?

        Om hon inte ridit på 10 år så slutade hon när hon va 13 ca?

      Finns det nå mer jobbigare jävlar än hästmännikor!!!

        Gitarrkillar?

    Sjut less på Daniel Hallberg som maxar munchen.

    Åh så visar sig hästfolket från sin sämsta sida igen. Vad roligt för dem med en ponny och för barnet som får rida den! Man lär sig på vägen och de har tydligen hästkunnigt folk runt sig. Detta missunnsamma besserwisseri är så typiskt för varför många aldrig vågar börja rida eller köpa häst. Om det inte fungerar så är det väl bara att sälja? Jag undrar om ni som kommenterar negativt ägt en häst eller om ni skaffat era gyllene kunskaper från en turridning från senaste kick-offen. #arghästtantrytertill

      ”Om det inte fungerar så är det väl bara att sälja?”

      DET ÄR INGEN LEKSAK! Det är ett djur med känslor som ska respekteras! Man ska ALDRIG köpa ett djur med inställningen ”Om det inte fungerar så är det väl bara att sälja?” DÅ SKA MAN INTE HA DJUR! Usch för såna som dig!

        Jo då säljer man. Hästar är inte människor. De vill ha omvårdnad och mat. De skiter käpprätt i vem som tillgodoser behoven. Det är vanligt att ponnys byter hem ofta eftersom barnen växer ut, hästen ändrar beteende hos nya ägaren, barnet utvecklas och behöver en häst med andra kvaliteer osv. Det är så mycket trams och versaler i ditt inlägg att jag får ögonherpes.

          -Ja självklart skiter hästen i vem som kastar in maten i krubban. OM det inte vore så att det är en osäker och okunnig person så tom den snällaste ponnyn tar sig friheter.
          -Självklart skiter hästen i vem som leder den till hagen. Men samma anledning här. Oerfarna människor ska om man inte planerar att ta MASSOR av hjälp. Låter inte så i videon. Blir så oerhört trött då man allt för ofta ser snälla hästar som blir FARLIGA för att oerfarna människor hanterar dom. Det kan absolut bli bra men helt ärligt, hur ofta?

            Tror du på fullaste allvar att de inte köpt full inackorderdering åt ponnyn? Att Jocke ska stå där darrande kl 6.00 och fodra? Orkade knappt svara. Är mer orolig för alla ridskolebarn med rika okunniga och ointresserade föräldrar som köper första ponnyn och ska ha den på stall med kollektiv skötsel. Det är ett riktigt problem. Cash is king och ponnyn kommer må strålande.

            (Svarar på min egna knapp då det inte fanns någon på din)

            Tror inte heller det kommer gå någon nöd på ponnyn.

            Men hästar känner ju på en gång vilken människa som hanterar. Tycker detta är lika illa som föräldrar utan vana ska hjälpa sina barn. På de ridskolor jag varit har inte ovana föräldrar hjälpa till. Det kan bli farligt även om hästen bara är som hästar är. Skyggar för ngt osv. Lite naivt annars.

            Klart jag vet att det KAN gå bra, har sett mer ovana människor lyckas med hästar. Men det som förmedlas i videon ger mig inte trygghet. KANSKE killen vill rida, om han inte vill efter några gånger. Vad gör man då? Sen kan man inte bara säga att en häst inte bryr sig om vem som tar hand om den. Finns såna hästar absolut, men inte alla.

        Hästen ser nog ingen skillnad på om det är en oerfaren hästmänniska som köper/säljer en vidare eller om det är en erfaren ryttare som gör det. Inte jag heller. Är det en ung häst så lär den resa land och rike runt hos olika ägare tills den kanske, om den har tur, hittar sin föralltid hem där den får stanna kvar sina sista år i livet.

    Pablo häftade även fast vingar på hästens rygg. Den fick en rejäl infektion och överlevde inte ???

      Vilken jävla idiot!

    Booken på Arga Snickaren VIP (repris) om 35 min på kanal 5!

      Finns väl att streama någonstans? Då behöver en inte följa tvtider som om detta vore 90talet etc

        Absolut men jag orkar inte koppla in datorn i min TV för att kolla på TV ????

    Tvärtom – hur tänker den som SÄLJER hästen till dem!?

      Precis vad jag också tänkte. Ingen vettig människa som bryr sig om sin häst säljer till några så okunniga människor.

    Anis Don Demina avslöjar Jockes framfart som DJ, råkade skriva i fel tråd…herregud jag har sån framfart!!

    Hennes argument för att dom inte kan rida på hästen var ”Vi har hundar men dom rider vi inte heller på”

    Det står ju iaf på ett bra ställe och om en liten killa skulle rida på hästen så är ju det jätte bra. Men hoppas att dom tänkt på att även om ingen rider den så behöver den få sin motion ändå

      Kille* (såklart)

    Måste komma med ett annat perspektiv här. Hatten av för Jocke! Min 9-åriga son som har en egen häst men som inte riktigt vågar berätta det i skolan för att han blir retad kom precis inrusande. ”Mamma! Jocke har köpt en häst! Då kanske det blir coolt att rida!”. Så tack Jocke och Jonna för det.

      Kan inte direkt säg att jag blev förtjust när jag läste att dem skaffat ponny, men alltså mitt hjärta smälte när jag läste din kommentar. <3

      Dock hemskt att han känner så 🙁

        Det är en tuff värld och många ungar är elaka. Fle min sons Aspberger är hans häst balsam för själen. Han blir lugn och lär sig att kommunicera bättre. Så visst är det tungt att det inte anses ok att syssla med hästar som barn och kille.

    Jag är hästmänniska, och det klingar fel hos mig när människor jämför och likställer hästägande med att äga en hund eller liknande. Kortfattat, när man viftar bort det ansvar som medföljer när man införskaffar sig en häst i stil med ”Aja det löser sig, annars säljer vi bara! Såååå jobbigt kan det inte va!!” så blir jag upprörd. Jag har ägt tre hästar under mitt 20-åriga liv och det är ett enormt ansvar att ta hand om en häst. Allt för många gånger när jag förklarat detta så har folk skrattat åt mig och förminskat det.

    Och ni som klagar på oss hästmänniskor, jag antar att ni har något ni brinner för som ni hatar när folk förminskar och inte tar det för vad det är?

      Jag klagar på inställningen. Inte på sporten.

      Har flera hästar, rider själv, barnen rider, maken rider. Har stött på så många idioter under mina år att slutsatsen är empiriskt väl underbyggd.

        Jag skiver under på din empiriska studie.

        Jag håller med om att hästmänniskor har, tyvärr, en tendens att vara barska och framför allt snorkiga mot varandra, men jag syftade mer på den inställningen som icke hästmänniskor kan ha gentemot just hästmänniskor.

    Tycker det är lite löjligt hur folk dömmer deras val.
    Se ex på Tyra som är enl sig en erfaren duktig hästtjej men hur mycket skit har ej hon fått?? Lika hon unga tjejen på youtube Lisa??? Fick oxå massa påhopp.
    I princip alla bloggare/youtubers som väljer skaffa sig ett djur oavsett om det är en katt,hund el i detta fall häst så är det alltid massa som ska gnälla o säga dom är olämpliga mm.
    Ja Jonna är kanske ej såååå erfaren men hon verkar ha ett sant intresse för det och tycker hon gör en fin gärning o köper ponnyn till stallägarens barn.
    Som jag förstår det äger stallägaten ett ex antal hästar och bör då oxå vara erfaren.
    Jonna har ett intresse och kommer såklart lära sig mer o mer längs vägen.
    Och IGEN hästägare är fullärd så är det bara.
    Dessutom framgår det ju inte om Jonna äger hästen helt själv ??? Kan lika gärna vara att hon o stallägaren har hästen tillsammans med syftet att hennes son ska ha hästen.
    Sluta kläm ut massa kommentar när igen av oss vet hela sanningen ang hennes hästköp.
    Man får ju lita på de hon säger att detta var ett planerat köp och o inget på impuls.
    För då tror jag ärligt att hästägaren stoppat henne lilka så om hon ansett att Jonna varit en olämplig ägare oxå stoppat henne.
    Och förstår ej vad de konstiga i detta är , hur många hästägare har inte andra som rider deras hästar??

      Instämmer, samt jag har inte sett någon som klagar på att ingen red Doris. 🙂

        Hmm… Doris är dock en shettis, och Tyra ÄR faktiskt – no matter vad man tycker om henne som person – duktig med djur och hästar. När hon fick Doris red hon, tävlade, ja, hon levde för hästarna. Jocke och Jonna däremot gör INTE det.

        För mig och många andra (även om jag ser att vissa klagar på det) handlar det inte om att dem inte kan rida hästen, utan mer om om varför. Har de köpt den bara för att… ha häst? De vet ju knappt vad det innebär! Bara att kolla på hur Jonna pratar om hästar osv i klippet.

        Intresse finns hos Jonna, och jag tror även Jocke, absolut. Men att helt random gå och köpa en häst såhär, som endast en liten 8-åring KANSKE ska rida är dumt. Hur vet dem ens att hästen inte är otroligt svårriden? Vad händer då, om han inte kan rida den? Ska den bara vandra omkring i hagen?

          Mår hästen dåligt över att gå i en hage? Måste den bli riden? Kan man inte göra annat med en häst, typ dra en vagn? Alla vildhästarna som inte blir ridna, hur mår dom?
          Så länge det finns en person som kan hästar, kan guida Jonna och Jocke, ser till att hästen har det bra även när J eller J inte är på plats, så ser jag inte problemet. Varför måste man vara någon ryttare a la Tyra för att kunna ha en ponny?
          Hästar har funnits inom jordbruk länge här i Sverige, och inte fanns det någon elitistisk syn på hästägande då.
          Jag skulle vilja ha en häst för att använda inom skogsbruk, och då har jag inte haft nånting med hästar att göra, har ridit kanske 10 gånger i mitt liv.

      Och Lisa fick kritik för att hon var på tok för stor för sin ponny. https://www.youtube.com/watch?v=bnSIqZhui_s

      Sedan håller jag med om att rena elakheter och påhopp är för jävligt, men jag ser iallafall mot Jocke och Jonna faktiskt rättfärdig (heter det så?) kritik.

    Vad har hänt med Jonnas överläpp? Följer dem dock inte, så kanske har den alltid det ut så..

    ** sett ut så. Cucumber autocorrect!

    Förstår att det är deras jobb att fixa videos och att det är så dom drar in pengar, via sociala medier.. men måste dom dra in oskyldiga djur i deras väg till moneys?
    Sen undrar man ju vilken IDIOT som säljer sin häst till dom två…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.