Ivyrevel kritiseras på Twitter

Kenza/Ivyrevel:
 

Att Kenzas företag Ivyrevel endast erbjuder kläder i utbyte mot exponering framgick redan när Egoina skrev om det, men då antog jag att det rörde sig om kläder – pluralis – men det gör det tydligen inte. Inte i det här fallet i alla fall.
Här vill Ivyrevel ha massor av exponering på ett Instagramkonto med 10K följare och ersättningen – en ynka klänning.
Det tycker jag är skamligt.
Kenza är själv en influencer och en av de som ofta uppmanar tjejer och killar att veta sitt värde och att ta betalt för reklam och så pissar hon så totalt på dem genom det här kassa erbjudandet.

Som tur väl är så är Emma en tjej med skinn på näsan som inte bara tackade nej till erbjudandet utan som även bad företaget bättre respektera unga tjejers plattformar i fortsättningen.
Heja!

Tack för tips!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Trodde Kenza hade sålt företaget till H&M?

      Det var nog mer så att H&M gick in och köpte andelar av förtaget tror jag.

      Precis som kära Hmm säger. De köpte (om jag inte minns fel) 20% av bolaget. Det innebär inte att de äger hela bolaget, men de har självklart en del att säga till om bolaget och dess framtid.

      Frågar man mig (ingen gör det; men vafan ?) då var det dumt av Kenza och co. att sälja bolagets andelar till ett så stort bolag som H&M och i ett så tidigt skede. Jag tror de hade klarat sig en bra bit framöver, ensamma – och min teori är att H&M köpte upp bolaget för att de inte ville ha någon konkurrens. Större bolag brukar ofta köpa andelar i mindre men nya, innovativa, framgångsrika och populära konkurrenter, så dessa inte får eller kan tävla med det ledande bolaget (i det här fallet H&M).

        Det handlade väl snarare om att de ville ta del av andra delar av företaget som Ivy Revel använder sig av? Någon teknisk (?) del som Alex och hans bror tillfört?

          Precis. H&M är inte intresserade av Ivyrevels kläder för är det något H&M kan så är det kläder.
          Istället gick man in via en riktad nyemission för att kunna få del av Ivyrevels (läs bröderna Subosics) insikter i onlinehandel och analys av konsumenters beteende på internet. H&M ligger ju efter många andra företag just inom området e-handel.
          H&M har för övrigt ingen hjälp av Kenzas blogg vilket är märkligt för hon gör samarbeten med Nelly och Gina Tricot m fl trots att H&M investerat i Ivyrevel. Detta visar tydligt att Kenza och hennes blogg verkar vara lika ointressant för H&M som Ivyrevels kläder.

            Det sista är inte riktigt sant. Jobbar själv på H&M och vi samarbetar inte med influensers i samma utsträckning som Gina Tricot mfl. Däremot ser du ofta våra banners på olika bloggar. Det handlar om strategi, inte ointresse.

            Rebecca, det jag menade var att Kenza verkar ha fria händer att samarbeta med konkurrenter till H&M. För mig verkar det underligt när nu H&M gått in som delägare i Ivyrevel.
            Jag menar inte att H&M skulle använda sig av Kenzas sociala medier för marknadsföring om detta inte ingår i det sätt H&M jobbar.

        De gjorde definitivt en bra deal och precis som Emma säger köpte de in sig för att kunna ta del av de tekniska detaljerna som IvyRevel satt på. IvyRevel är definitivt inte någon konkurrent till H&M som är världens största klädjätte. De är kanske stora online och för att Kenza promotar men sett globalt är de ett mycket litet företag som hade haft svårt att överleva i långa loppet. Deras kläder är inget speciellt, kvaliteten och designen är inget särskilt, det enda de har med sig är att Kenza stod bakom och pumpade in cash, samt så klart det som de faktiskt blev köpta för: tekniken. H&M tappar stort pga att de kom otroligt sent igång med onlinehandeln och har kritiserat av sina aktieägare för detta så för dem var det tekniken bakom som var intressant eftersom de måste satsa mer på onlinehandeln i sin strategi.

          Vi skrev samtidigt men verkar ha samma synpunkter så då kan vi inte ha fel bägge två 🙂

      H&M har precis som ni skriver köpt en andel för att få tillgång till viss teknik. De lägger sig inte i Ivy Revels övriga business då den inte är en del av koncernen (H&M, COS, & Other Stories, Weekday, Monki, Arket, Cheap Monday) på samma sätt. T.ex. inte när det gäller personal eller företagspolicies osv.

    rabatt på EVERYTHING

      ???

      Hör nästan Oprahs röst! ”YOU get rabatt, YOU get rabatt, YOU get rabatt too – på EVERRRYYYYTHIIING”??

    Det här ju ett riktigt scope!

      Scoop

        Troop

        Loop

          Poop

            Kapten Krook

      Haha thanks för hjälpen everyone

    Ni här som är så bra på att hjälpa folk osv. Jag har ett ”problem” som endast är ett problem i mitt huvud men ändå..

    Håkan Hellström spelar ju i Göteborg i helgen och såg att det finns biljetter kvar. Jag är den enda i min umgängeskrets som gillar honom vilket därmed betyder att jag måste gå själv. Det var sex år sedan jag såg honom så det är på tiden nu. Men själv??? Är det inte jättekonstigt att gå själv? Har ni gått på konsert själva? Skulle ni ”titta snett” på nån som kommer själv?

    Pepp behövs☹?

      Gå med i gruppen 925 eller andra FB-grupper och fråga efter någon att gå med! Så får du kanske en ny vän på köpet också!

      Jag skulle absolut kolla snett. Det är väldigt provocerande med människor som gör roliga saker på egen hand. Speciellt på konserter blir det så tydligt att någon är där själv eftersom varje sällskap har en egen klädkod.

      Obs skojar såklart! Min typ av humor. Lite för att du ska se det orimliga i att vara nervös. Gå på konserten!! Fan vad kul du kommer ha, du vill ju så gärna ❤ Dessutom är det säkert packat med folk, hitta nån trevlig att prata med ✌

        Hahahaha så min humor? kan dock tänka mig att klädkoden hos majoriteten av alla kommer vara en Håkan-t-shirt?

      Jag går ofta på konserter själv (ingen av mina kompisar som gillar min musiksmak haha! ska på en nästa vecka t.ex., 20 mil bort, men vad gör man inte för sin favoritartist!) och det är inget konstigt! Ingen som kommer att titta på dig, alla är upptagna av musiken och sina egna kompisar 🙂 Klart att du ska gå!! 😀

      Jag är ett jättestort fan av Bruce Springsteen och 2013 gick jag på fem av hans konserter helt själv. Jag gjorde en resa av det, först flög jag till Oslo och gick på två konserter innan jag flög vidare till Stockholm och gick på tre till innan jag åkte hem. Ser tillbaka på det hela som något av det bästa jag gjort. Gå du själv, det kommer bli awesome!

      Jag går pa konsert själv ibland, inget fel med det!

      Köp inte biljetten av Catten bara, så ska det nog bli toppen!

        Ska hålla mig borta från henne, lovar?! Såvida hon inte börjat jobba på Ticketmaster??

      Jag gick på konsert själv förra året och var även på en meet and greet före och träffade bandet. Jag har social fobi och har extremt svårt att ta kontakt med folk men lyckades ändå mig på konststycket att bli en del av en liten grupp under konserten.

      Gå själv! Du kommer ha så himla kul att du förmodligen inte kommer bry dig om att du är där själv! 🙂

      Det är absolut inte konstigt att gå på konsert själv! Själv ska jag gå ensam på en konsert på fredag. Har även en kompis som lärt känna många genom att gå ensam och träffat på folk i kön som inte heller haft någon med sig. Senast jag var på konsert ”adopterade” mitt kompisgäng en tjej som var där själv. Så ingen kommer titta snett på dig, och har du lite tur kanske du träffar någon att spendera kvällen med ((:

      Jag går alltid med min bästa kompis och det har vi gjort i många år. Gå på en konsert ensam behöver inte vara något fel om man är den typen! Jag hade aldrig klarat det däremot för jag gillar inte störa folksamlingar. Får panik bara jag tänker på att jag ska dit på lördag men får hålla mig nära utgången.

      Men häng med oss vettja!

        Hade ju varit lite kul ändå. Funderar dock på att gå på fredagen. När ska du dit??

          Vi ska gå på fredagen, häng med oss!!

            Åh men det vore ju kul!?

            Slog mig dock nu (efterklok och sådär) att jag kommer köpa sittplats eftersom det inte finns ståplats kvar, om jag inte ska hänga på blocket då, så det blir kanske svårt att gå med någon som har biljett redan..

            Men är du/ni ändå öppna så kanske vi kan snacka mer på mail eller nåt, blavitangel@gmail.com?

          Lördag!

      Gå säger jag!!!!!! Va på Ullevi förra året, med vänner men skulle lätt gått själv on de va så!!! Nu bor jag en bit ifrån och har ingen möjlighet att åka ner tyvärr! Annars hade jag gått med dig ?

      Åh. Tack för era svar! Behövde det där för att komma över mina hjärnspöken. Är normalt sett ingen osäker person, har åkt på massa saker själv förut, men konsert och bio är två saker jag känner är svårt att gå på ensam.
      Måste fundera lite till bara men det känns mycket lättare nu. Tack!! 🙂

        Bio är mysigt ensam. Har jag gjort många gånger (obs har vänner och sådär hehe lovar). Konsert själv är ju också toppen! Du kommer helt säkert träffa massa roliga personer på plats också! Klart du ska gå!

        Du kan säkert hitta några att gå med i 925-gruppen på Facebook. Men annars bara gå! Om det känns olustigt så kör en luring som jag har kört ett par gånger: om någon (kommer aldrig hända men OM) skulle ifrågasätta att du är ensam o de inte verkar sköna nog att ta ett ”ja jag är faktiskt själv, kan jag hänga m er?”, säg bara att du har tappat bort din kompis och att hennes mobil är lite knasig så du kan ej ringa henne. Fungerar utmärkt!
        Lycka till och ha en kul kväll, avis på dig som får se Håkan!

          Precis! Gjorde jag för två år sedan när jag råkade tappa bort min kompis under kvällen. Hängde med en tjej och hennes kompisar från Stockholm!

    Otroligt dåligt av Kenza måste jag säga, som själv tar hutlösa summor för reklam. Självklart är hon stor och SKA ta betalt men hon om någon vet att en klänning inte betalar räkningarna – även om man är en mindre influencer. Även om det inte är Kenza som skriver dessa mail får man väl anta att hon är väl medveten om deras marknadsföringsstrategi.

      Nej, Kenza var säkert ovetande.
      Kenza får väl göra som statsministern och skylla på att ett statsråd inte visste något och då inte kunde tala om det hon inte visste för att den som skulle berätta för statsrådet inte berättade för henne därför att han fått sparken.

        Sånt kan man ju liksom bara inte berätta över fikarasten

        Det är så långa korridorer på Rosenbad också. Jobbigt att behöva traska så långt liksom.

    För er som har missat: Catrins ex beskriver våran ökända Catte!

    http://www.expressen.se/nyheter/martin-lurades-av-livsstilsbloggaren/

      Herregud. Han där umgicks vi med en del med förr när han fortfarande bodde i Skåne för ca 10 år sedan, verkligen världens mysigaste & snällaste.
      Trist att se han föll för både Catten och hennes idioti ???‍♀️

      Tror han är (eller han var iallafall) allt för godtrogen..

      Må du alltid ha sten i din sko Catrin, jävla ålahue

        Ja herregud!! En kille jag umgicks med väldigt mycket i högstadiet. Kommer också ihåg honom som snäll och säkert ganska godtrogen. Catrin du är en genomrutten människa! Om jag vore dig skulle jag skämmas av att bara visa mig ute. Det visar bara att det inte finns något som är normalt hos dig, för du har inte förmågan att känna skam och ånger. Du är en riktigt riktigt sjuk människa.

    Jfr.se är exakt likadana. Dom vill dock att man lägger ut på instagram, snapchat, blogg OCH YouTube och det enda man får är en ynka grej. Visserligen får man välja själv, men come on….. Dom har varit i kontakt med mig flera gånger och jag har gång på gång sagt nej.

      Ja, olika falla ödets lotter. Kenza blev bjuden av Levi’s till Coachella all expenses paid.
      Och hon behövde inte ens skriva något eller lägga upp bilder om hon inte hade lust. I alla fall vad hon påstod för att slippa skriva att det var spons!

      Får jag fråga hur många följare du har och vad du tycker är rimlig ersättning? Brukar man få x antal varor eller är det lön man betalar ut? 🙂

    Varför kan alla inte bara sluta skriva IvyRevel eller Ivy Revel det är med ett litet R, hur svårt kan det vara, Ivyrevel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.