Man lär sig någonting nytt varje dag

Dessie:

I am demi-sexual. It means – Demisexuals are characterized by a lack of sexual attraction toward any person unless they become deeply emotionally or romantically connected with a specific person. It is an orientation that is not chosen. So in other words, I can’t have a one night stand or something. I can’t feel attraction unless we vibe really emotionally.//Dessie

Där ser man! Hade jag fått den frågan när jag samlade Blondinbellska tårtbitar i TP så hade jag gått bet. Jag tror faktiskt inte att jag någonsin hört ordet demi-sexuell tidigare om jag ska vara ärlig. Har ni?

Jag blev nyfiken. Det finns en hel uppsjö av sexuella definitioner som jag inte kände till.
Folk alltså! Fatta vad det finns folk som går igång på… Vad fan hände med handklovar och lite babyolja?
Min fråga är – hur fan upptäcker man att man mest av allt tänder på att ha sex med exempelvis en frukt? Eller ett djur? Eller ännu värre – en död kropp? Hur ser vägen dit ut, undrar jag för man kan väl inte bara inse en dag att man inte nöjer sig med varma levande kroppar längre och tar hela steget ut i ett svep?

Sploshing
Kallas också ”Wet and Messy (WAM)”.
Kvinnor – det är nästan alltid kvinnor – sitter i stora tanks eller rullar runt i plaskpooler fyllda med vita bönor. Kan man få bacon till det?

Formicophilia
Sexuell njutning av att täckas från topp till tå i insekter. Kanske att man tar en antihistamin först?

Coulrophilia
Sexuell attraktion till clowner. Ronald McDonald och kalas på McDonalds får en helt ny innebörd.

Dendrophilia
Att bli sexuellt upphetsad av träd. Vad man gör med trädet vet jag inte men jag kan tänka mig att ett sådant här träd som det här ovan skulle kunna få sig en omgång eller två.

Psychrophilia
Att gå igång på att se andra människor frysa. Välkommen till Sverige!

Gerontophilia
Att gå igång på äldre människor – typ pensionärer.

Ursusagalmatophilia
Bli kåt av nallebjörnar.

Avisodomy
När man vill ha sex med fåglar.

Catheterophilia
Att gå igång på katetrar.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså kateter </3 Värsta smärtan när sköterskan drog ut den och sen… sen svullnaden ? Min muff såg ut som två blodsprängda prinskorvar :)))

      Men usch, tack för infon liksom ??

      Usch vad jobbigt! Jag var oroad över katetern när jag födde med kejsarsnitt men jag märkte faktiskt i princip inte av den och när den sedan drogs ut gjorde det inte ont. Vet inte om du hade otur eller om jag hade tur…

        I så fall hade vi tur båda två. Det kändes lite konstigt när sköterskan tömde ballongen som höll den på plats i blåsan. Kateter var rätt nice – att kunna ligga i sängen och dricka en massa saft utan att behöva vagga dubbelvikt mot toan det första dygnet.

    Nu tror jag att du blandar ihop sexuell orientering med olika typer av fetisher…

      Kanske ska utveckla hur jag menar. Demi-sexuell ska placeras bredvid andra sexuella orienteringar, som till exempel heterosexuell, pansexuell, bisexuell osv. Listan du har fått ihop är olika exempel på fetisher, alltså specifika saker som människor blir sexuellt upphetsade av. Förstår inte riktigt hur du tänkte när du gjorde kopplingen där, men det kanske är nåt steg du inte förklarade…?

        Bra skrivet och formulerat ??

        Alltid härligt när nån skriver vad man tänker.

        Är samma sak när de som gillar bdsm vill placera sig i samma fack som tex homosexuella.
        Nope, inte samma sak. Att Ingrid inte vill höra dig prata om piskor vid fikabordet betyder inte att hon diskriminerar dig pga din sexuella läggning. Om hon däremot protesterar enbart när du pratar om att piska på Anton och inte Klara är det antagligen homofobi och alltså diskriminering.

        Mer sexualundervisning till folket

      Exakt!:) och angående hur de upptäcker att de tänder på det ena eller det andra, hur upptäcker en att en gillar smisk, wet, trekanter eller att gå i koppel för sin master? Inte svårare än så bara inte lika vanlig kanske.

      Hmm skrev en förklarande kommentar till min första, men den verkar inte komma upp…?

      Demisexuell är inte en vedertagen sexuell läggning.

        Nähä, och vad har det med saken att göra? På 1920-talet var inte bisexualitet ett vedertaget uttryck… Var vill du komma?

          Att Camcam inte blandar ihop läggningar med fetischer då demisex inte är en läggning 🙂 trodde det framgick men förklarar gärna tydligare för dig ?

            Vad är demisex?

            Och vad skulle du kategorisera demisexualitet som?

    Demisexuell har jag hört många gånger och har flera vänner som är. resten du räknar upp är ju kinks och fetischer – dvs nåt helt annat än en sexuell läggning.

    Som alla andra fetischer är det bara något man oförklarigen går igång på, vare sig det är bdsm eller nekrofili eller vad det nu kan vara. Sånt där kommer oftast från att ha kristalliserats i barndomen, kanske omedvetet, att man sett eller varit med om något som man tyckte var spännande eller sexuellt. Jag såg någon film med en dominant man när jag var 6, inget sexuellt i filmen, och har enda sedan dess tänt på det.
    Fast detta är ju som andra säger fetischer, inte läggningar.

    Fräscht att jämföra ngns sexuella läggning med fetischer och fobier. Ingen nyhet med demisexualitet. Kanske du som inte är påläst.

      Det var väl det hon skrev.

        Läsförståelse verkar inte vara din starka sida.

          Varför så otrevlig? Jag kan heller inte utläsa att hon skulle likställa läggningar med kinks (var går gränsen?), och hon skriver definitivt inte att något på hennes lista är läggning. Hon använder ”definition”.

      Lillan, demisexuell är inte en vedertagen sexuell läggning.

        Nähä, och vad har det med saken att göra? På 1920-talet var inte bisexualitet ett vedertaget uttryck… Var vill du komma?

        Jo, det är en variant av asexuell

    CamCam, det här inlägget är inte så nice. Som flera ovan redan skrivit.

    Oavsett okunskap eller inte från din sida så är det otroligt dumt att blanda in och bunta ihop sexuell läggning och fetischer. För du förstår väl själv att det är två helt olika saker?!

      Eller hur, Camilla kan ju iaf ta till sig och dra lärdom (vilket hon borde sett när hon googlade fram detta) att hennes lista består av fetischer.

      Inom en och samma fetisch finns ju alla möjliga läggningar representerade.

      känns lite milt skammande också, som ”vad är det för fel på folk som avviker från min norm?”-ton .

        Jag håller med. Onödigt skammande ton i inlägget. ”Vad fan hände med handklovar och lite babyolja?” Ja, ingenting. Det finns ännu kvar för den som gillar det.

      Demisexuell är ju inte en vedertagen läggning. Det kan lika gärna handla om en fetisch. Dessies definition är dessutom inte representativ för demisexuella i stort. Så Camcam har inte gjort något fel här.

        Men nu får du ta och backa några steg! Nej, det kanske inte är ett vedertaget uttryck i dina kretsar eller hos gemene man, ännu,(vad det nu har med saken att göra??) men det gör det inte till en fetish bara för det. Demisexualitet kan inte bli en fetish hur vi än vrider och vänder på det. Lika lite som tex bisexualitet eller asexualitet kan bli det.

        Här är en del av en text som man enkelt hittar om man googlar på demisexuell:
        ”Då demisexualitet (liksom alla andra sexualiteter) är medfött och skiljer sig en del från de mer vanliga sexuella läggningarna kan det ge den demisexuella en del problem när det gäller sex och relationer. Därför är det viktigt att en demisexuell får veta att det finns en sexuell läggning där de tillhör och därmed kan få mer information om hur de fungerar och då även lättare förklara för andra hur de fungerar sexuellt. Har läst om flera som varit deprimerade till stor del pga sin udda sexualitet innan de fick reda på termen demisexualitet och hittade en sexuell läggning där de hör hemma.”

        Så, kan vi inte bara avsluta denna diskussion nu? Hur tror ni att de som identifierar sig som demisexuell skulle känna om de läser dessa okunniga kommentarer och CamCams inlägg där ni mer eller mindre likställer det med en fetish? Sluta bara.

          Men skärp dig. En läggning är inte ”finare” eller mer högstatus än en fetisch. Och en fetisch är absolut inget skamligt. Så att likställa eller ve och fasa, blanda ihop dem (vilket dock knappast är fallet i inlägget) är inte skammande nånstans.

            Läs om läs rätt. På samma sätt som inget kön är finare än någon sexuell läggning är inte kön = läggning. Trillar poletten ner?

            Men snälla, det handlar inte om att någon anser att fetish eller sexuell läggning är finare eller mindre finare än det andra. Det läser du själv in.

            Det handlar om att de som identifierar sig som demisexuell vill bli accepterade för sin läggning och inte att den ska blandas ihop med fetischer. För det är två helt olika saker.

            Precis. Det är som att jämföra äpplen och päron. Vad är vitsen med det?

        Eh så att ej kunna tända utan att känna skulle vara en fetisch? Vilken fetisch menar du då??? ”Kunna tänka sig att ligga med ngn man är kär i”. Wow du har fett med otur när du tänker

        Det är Pride-vecka.

        Ni som ej är en del i regnbågskampen kan va shut the Fuck up åtminstone EN vecka om året??

          Jag tror att Anonym hade lite otur när hen tänkte. Det blev väldigt tyst om ”inte är en vedertagen sexuell läggning bla bla bla” när hen blev emotsagd. Kanske trillade poletten ner ändå ?

            Eller så har han/hon sagt det han/hon velat och har ingen önskan om att delta mera i ert bajsnödiga kränkta trams 🙂

            Anonym, varför ska hen kasta sig in i en diskussion om hen inte vill diskutera? En får väl ta att andra inte håller med?

            Men vadå inte håller med? Det är ju fakta. Att tycka om kissex är en fetish och att vara demisexuell (eller bisexuell, asexuell, heterosexuell) är en medfödd läggning.

      Det finns en hel uppsjö av sexuella definitioner som jag inte kände till. Det är vad camcam skrev. Vad är det ni inte förstår i den meningen? Definitioner?
      Jag förstår precis vad hon menar med alla olikheter.

        +1
        Inga probs alls att förstå vad ”definitioner” betyder.

    Varför så otrevlig! Fröknar ist, alla kan inte vet allat om allt!

      *förklara

    Det här känns inte som ett ok inlägg.

    Nope aldrig hört ordet demi-sexual, inte hört de andra orden heller.

    Väldigt tråkigt inlägg. Tyckte det var positivt av Dessie att skriva om något som man hoppas skall bli mer alldagligt. Jag ser mig själv t.ex som gray-ace, eller grå-asexuell, ett spektrum där allt inte är svart och vitt mellan att känna sexuell attraktion lätt (hetero/homo/bi sexuell) eller avsaknad av (asexuell), där demisexuell också passar in. Just demi är dock som dessi skriver då man behöver lära känna personen, ha kemi osv innan man känner sexuell attraktion. Detta skall dock INTE blandas ihop med romantisk attraktion 🙂 alltså typ att man kan bli kär i någon utan att känna sig kåt på denne!

    Tråkigt att du förlöjligar något som jag personligen tycker borde pratas om mer då många tonåringar kanske skäms och mår dåligt för att de inte upplever sexuell attraktion som många andra, och de behöver få reda på att det är fullt normalt och inget konstigt :).

      Bra skrivet! Tog lång tid innan jag förstod att jag är asexuell, och hade folk pratat mer om det för 10-15 år sedan hade det sparat mig en hel del ångest, oro och känsla av utanförskap.

      (Diskussionen under detta inlägg om vad som är vedertagna sexuella läggningar gör mig så förbannad! Trångsynta människor!).

    Kanske camcam ska skriva enklare svenska och inte använda så ”svåra” ord som inte alla känner igen. Google är ju så svår att förstå?

    Jag är asexuell,
    blir inte sexuellt attraherad av någon eller något, haha.

      (Ej samma Sandra som kommenterat innan)

      Jag är binär och det betyder att jag inte har nån jävla aning och inte vill va i nått fack alls. jag vill gärna räkna mig som mig själv och inte något kön eller läggning. Jag är en människa som ligger med andra människor när det finns gemensam tändning, ja..eller med mig själv.

        Vill inte trampa på tårna eller skriva något som kan verka stötande. Men jag trodde man sa att man var icke-binär om man inte identifierar sig inom tvåkönsnormen. Eller pratar vi om två olika saker kanske?

          Men det är ju det, jag vill inte tillhöra ett kön även om jag tekninskt sett gör det, vilket gör att jag inte heller känner att jag passar in i någon sexuallitet som existerar så jag räknar mig som ingenting.

        Fast vill inte alla bara vara sig själva? Inga tjejer är likadana och inga killar är likadana. Ända saken som gör oss till vårt kön är det som finns i brallan och de fysiska olikheter inte sociala normer. Vem vill att någon ska kolla på en och komma med massa förutfattade meningar? Jag vill bli tagen för vem jag är som person och inte för att jag råkar vara född med en fitta . Saker som tjejigt och killigt är kulturella hittepån och inte någonting man är. De flesta av oss går ju i perioder igenom livet. Och återigen. Vem vill inte bli tagen för personen de är och inte för sitt kön?

    Alltså håll dina hästar! Hur homofobiskt är inte detta? Skall du jämföra lesbiskhet med …. pedofili nästa gång eller?

    Du jämför dessutom fetish med sexualitet som gör att jag misstänker att du är homofob även om jag inte tror att du själv inte tror du är det. Eller vill vara det. Avslöjande och sorgligt. Och extremt kränkande….

    Men jösses, tagga ner lite! Hon skriver ju faktiskt ”sexuella definitioner” (definition = förklaring, begreppsförklaring) och det är NI som gör märkliga tolkningar av hennes inlägg. Själv tycker jag inlägget var underhållande och blir inte det minsta kränkt 🙂

      Nej lilla du det är precis som när folk jämför mig som lesbisk med nån jävla sjuk fetisch.

      Det är du som inte fattar. Läs på.

    Det här var väl inte så lyckat? Att jämföra demisexuella människor (en läggning som är precis lika äkta och normbrytande som att vara asexuell, då det är en variant av det – och asexuell är A i HBTQIA, dvs ingår i regnbågskampen och Pride). Inte längesen som vi homosexuella ständigt jämfördes med alla möjliga sjuka böjelser i ”lustiga” ignoranta uttalanden från homofober. Det händer fortfarande ofta. Och så kommer du som verkar vilja va PK och gör en sån här miss just under Prideveckan

    Skärpning

    Du borde verkligen ta bort detta inlägg. Tänk om din idol Lady Dahmer ser hur du förminskar och indirekt hånar en kvinna som är demisexuell genom att göra dessa sjuka jämförelser.

    Erkänn nån gång att du kan göra fel. Dessie och alla andra asexuella och demisexuella förtjänar en ursäkt

    Och nej att du ibland skryter om att känna samma bög som Kissie gör dig inte till en regnbågsllierad

    Du har just gjort alla HBTQIA-människor en stor otjänst genom detta inlägg och är inte vår allierade och inte med i vårt gäng

    Håll dig till sånt du kan? Typ vad Calle Schulman borde tagga nåt inlägg med.

    Detta kommentarsfält visar verkligen hur besatta ungdomar idag är att label themselves hela jävla tiden. Kan ni inte bara vara människor med personligheter? Säger jag medan jag vet att ungdomar i alla tider hittat på egna clicks där de är speciella för att finna tillhörighet, men shit, narcissismen är så hög i denna generation. Menar ni på allvar att man har en annan sexualitet för att man lär känna människor innan man känner attraktion för de? Absurt.

      Du kan vara absurd som inte verkar vara ett dugg öppen för olikheter. Om en person som inte känner att den passar in i normen mår bättre av att få sätta ett ord på sin sexualitet så ska hen få göra det. Varken du, jag eller någon annan har någon som helst rätt i att neka eller förlöjliga det. Vi lever i en ständig utveckling, det kan väl inte vara en nyhet för dig?!

      Plus en miljon på den!

      Snaaaark på tråkiga gamlingar.

      Ja, vi vill veta saker och helst ha ett namn på det. So?

    Jag blir som flata seriöst ledsen av sådana här inlägg. Ell har helt rätt. Vi är vana vid ”lustiga” jämförelser och att just såna här grejer tas upp när vi kommer ut. Det är asvanligt. Bland homofober. Undrar om cam kan se det. Hur hon reproducerar något vi får dras med. Även om det bara var med avsikt att vara ”rolig”. Sorgligt.

    Även om du inte menar något illa är det sjukt osmakligt att jämföra (må det vara indirekt) demi-sexualitet med att vilja ha sex med fåglar. Oerhört förminskande på en höhö-nivå som jag inte trodde du sänkte dig till.

    Varför ligger detta inlägg kvar? Trodde att det skulle vara borttaget och ersatt med någon fin ”sorry för att jag var okänslig”-vers. Trist att kicka igång prideveckan med detta förlöjligande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.