Får män kalla sig feminister?

Lady Dahmer:

Det har varit ett jäkla tjat om manliga feminister på senaste tiden. Eller kanske snarare män som bölar över att de aldrig kan göra nåt rätt och en del kvinnor som försvarar dem med samma argument. Får män ens vara feminister va va va? Såklart de får. Inte för att jag litar på nån mans feminism men han kan ju iallafall vara mer eller mindre rimlig om man säger så och att vara feminist eller iallafall stötta feminismen är väl det minsta man kan begära. //Lady Dahmer

Det verkar vara en snårskog det där med män som vill kalla sig för feminister. Calle Schulman med sin stola femnistfana har trampat i klaveret mer än en gång under den gångna veckan efter sitt ”hatsvanande” mot Lady Dahmer, och den tidigare så stolta fanan borde mer än sloka vid det här laget.
Lite som en trött penis efter utlösning där den ligger som en nykräkt fågelunge på mannens mage och mest ser tragisk ut. Typ så.

Men, som alltid så kommer Lady Dahmer med konkreta lösningar på vad män som vill kalla sig feminister kan göra. En lista som nog en och annan man kommer tycka är aningens obekväm.
För vem vill vara ”torrbollen” som vid kaffemaskinen avbryter och tillrättavisar ett sexistiskt skämt? Eller den som säger ifrån när polarna kallar en brud för madrass eller hora?
”Vaddå, det är ju bara på skäääämt ju, grabben!”
Jag tror nog vi alla är bekanta med den jargongen, eller hur?
Men det är väl där vi måste börja, inte sant?
Där, och med fler inkvoteringar! (Obs. skämt)

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Anna Book skriver till pumaswede att hon är inspiration!

      Kommentaren faller tämligen platt när du inte bifogar länk…

      Hon menar ju antagligen att pumas vältränade kropp är en inspiration för Anna
      #segundapuma

      Ja nu har världen verkligen blivit dingdong ??

      Eeehhh what!?!? Hörde en annan tant som sa att Puma är en förebild. Hmmm.. Känns väl kanske liiite fel att tjejer ser en porrstjärna som förebild, lite skrämmande utveckling…

        Nu är inte jag man och förmodligen inte flera andra här heller, men vi kan ju ändå lyssna på råden från Lady D. Sunkigt att mena på att ngn är sämre på grund av yrkesval och att det är orimligt att ha ngn i porrindustrin som förebild.

    Vad menas med sista meningen?

    Nu är feminismen inte patenterad så man kan faktiskt kalla sig för feminist oavsett vad man säger, gör, och tycker.

      Ja och man kan kalla sig vegan trots att man äter kött, men vegan är man inte.

        Tycker inte att dom två är jämförbara. Vems tolkning av feminism är det som gäller, som är den sanna läran?

          Det finns olika linjer inom den akademiska disciplinen feminism där det lätt går att se att det inte finns en ”rätt” lära utan det finns flera teorier. Exempelvis särartsfeminism.

            Feminism som akademisk disciplin ??? dagens bästa

            Hört talas om Genusvetenskap på universitetet? Ringer det nån klocka Anonym?

        Är väl ändå lite samma sak med veganism (kan man böja det så?), har hört lika många tolkningar av vad man får äta och göra som jag träffat veganer 🙂

          Ja, men du har nog rätt.

          Det finns bara en typ av veganism och det är 0% animaliska produkter i mat, på kropp och i kosmetika etcetera. Punkt slut ☺

            Är du en sån då också som tycker att man inte är vegan om man behöver medicin som på något sätt tagits fram med hjälp av tex djurförsök? Jag vet nämligen folk som hävdar att man då inte får kalla sig vegan även om man lever helt utan animalier i alla andra avseenden i sitt liv. Detta trots att även de som grundade termen ”vegan” förstod att det finns omständigheter man inte kan undvika, och därför beskrev det som att ”i den mån det är möjligt undvika animaliska produkter”. Så jo, åsikter även om veganismen går ganska brett isär ibland.

            Till anonym: som svar på ditt hårklyveri kan jag meddela att jag anser att en vegan som måste ta medicin ska göra det och ändå klassas som vegan. Men nej, du kan inte äta lite vad du vill och kalla dig vegan.

      Ungefär som att säga att man är socialist men röstar på Moderaterna?

        Nu ser ju socialismen lite olika ut beroende på vilket lands politik vi pratar om.

          Men är den patenterad?

            Jag tror inte det.

          Du har både rätt och fel.

          Allting är relativt, vilket per definition innebär att socialism i USA inte är densamma som i Sverige. Däremot finns det generella kriterier/definitioner för socialism, annars skulle vi ju inte känna igen den när vi ser den. Men å andra sidan är politiken även en vetenskap där forska är lika ense som Donald Trumps hår har sin naturliga hårfärg, vilket återigen innebär att en definition knappt existerar.

            kent <3

      Jo alltså det är inte så mycket att knussla med. Feminism är liksom vad det är.

      Målet är jämställdhet.
      Medlet för att komma dit är feminism.

      Punkt slut. Här finns inte mer att diskutera.

        Det finns bara feminism för att få jämställdhet?

    Engla bloggar numer på Amelia.

      Såg också det. Dock fungerade ju inte ene ena bild på hela bloggen. Nu verkar hon dock vara tillbaka på gamla igen?

      Känns väntat att Engla måste gå ifrån egen plattform och oberoende. Hon fixar nog inte det ekonomiska längre. Tror att hon tappat många läsare och har det svårare att få lönsamma samarbeten. Hon har alltid sagt att hon vill vara ”sin egen” så detta med Amelia är nog tvunget om hon ska kunna köpa nästa designerväska…

        Åh vad synd…. Jag har verkligen gillat Englas stilrena design på bloggen. Att läsa en Amelia-blogg känns nästan omöjligt, bara massa röd och blå ovidkommande text och reklambilder som tar upp största delen av skärmen. Svårt att hitta bloggarens egna text och att utröna vilken bild som hör till inlägget och vad som är annonser utan att hjärnan går halvt bananas.

        Ja hon har ju provat plattformar tidigare men alltid inom kort gått tillbaka till att vara sin egen, hoppas att det blir så nu också, det var liksom det som var grejen med Engla. Att hon kört sitt eget race.

        Kanske en omställnings och vanefråga, men det här känns som ett rejält nerköp ur läsarens synvinkel tyvärr.

      Ojojoj, Engla kanske skulle ha snackat lite med Susanne Delastacia innan hon signade med Amelia. Nu kommer det gå utför i rena rama störtloppsfarten för Engla. Bye, bye Engla.

        Vaddå? Berätta gärna om detta om du pallar.

          Du kam googla på ”Susanne Delastacia Amelia betalt” så hittar du artiklar om detta.

    Ehhh…De flesta män i Sverige följer väl LD ”lista”??
    ?
    Blir så trött på henne och hennes jävla manshatande!!
    De flesta män beter sig bra mot kvinnor. En liten liten skara beter sig illa. Men det är fan likadant med kvinno”släktet”! De flesta är vettiga kvinnor men en liten liten skara är idioter!

    Jag hatar varken män el kvinnor. Jag kan hata hela kulturer men oftast hatar jag enstaka individer, både män OCH kvinnor!

    Ja män står för de flesta våldsbrott för dom är oftast födda till att vara den starkare rent fysiskt genom moder natur (el av Gud för den delen) och kan på så sätt komma i maktläge och utnyttja detta…men rent psykiskt står kvinnorna för misshandeln.
    För FY FAN vad tjejer/kvinnor är elaka mot andra kvinnor.
    Inte har jag ett kvinnohat för det…
    Just sayin! ☝️

      Okej.

      Jag blir då hellre lite psykiskt misshandlad av en annan kvinna än misshandlad, mördad, rånad, våldtagen eller skjuten. Det tycker jag är bra mycket elakare att göra mot en annan människa! Men du tror att det är i starka personers natur att bete sig som as? Låter som att vi måste spärra in folk på lösare grunder, för ska verkligen sådana personer (födda till att vara den starkare rent fysiskt) få gå runt fritt i samhället?

      #inteallamän ?

      Om ”de flesta män” hade följt hennes lista skulle den hör diskussionen inte behöva föras. Jag blir väldigt illa till mods när personer som dig, som anser att feminism inte behövs för att patriarkatet inte finns, anser sig ha någon sorts företrädesrätt i debatten bara för att DU inte upplever problemen. Det är fruktansvärt förminskande mot alla oss som upplever och ser problematiken.

        Ja, Maria, det finns faktiskt folk som inte tycker att patriarkat existerar. Om du blir illa till mods av det så är det ditt problem, tyvärr, inte Jessicas.
        Jag anser att männen har en större position i samhället pga biologin. Ingenting att göra åt helt enkelt, kollektivt sätt. På individuella plan kan man föra sin egen kamp och komma dit man vill i livet, så långt ens biologiska förutsättningar räcker. Du kanske är en sådan som är en av dom första som stryker med vid en eventuell zombieapokalyp, det kan inte du hjälpa såklart, men det är inte dom starkas problem.

          Är du på riktigt? Inget att göra åt? Exakt vad i biologin är det som gör att män förtjänar mer makt?

          Om det är biologin som orsakar att samhället ser ut som det gör idag är set väl bara att ge upp. Enda lösningen då är ju att låsa in alla män och kasta bort nyckeln. Jag menar det är ju de som begår majoriteten av brott. Bara lås in dem så löser det de mesta problemen. Allt från krig och folkmord till rån och misshandel skulle minska dramatiskt. Enkelt och smidigt!

            Det är klart att krig och elände skulle minska dramatiskt, men jag tror inte att världen skulle bli bättre plats för det. Det skulle komma nånting annat som skulle fucka upp allt. Världen är inte och var aldrig menad att vara en rosa gullig fredlig hippie paradis för mänskligheten. När det kommer till kritan så försöker vi överleva på den här planeten precis som alla andra organismer. Överlevnad är inte alltid vackert. Om du tar bort männen så kommer du störa ”ekosystemet”, och du vet väl vad som händer när man gör sånt i naturen.

            De förtjänar makten för att de tar den. Trist, men sant. Makt är ingenting man bara får, då är det inte makt eftersom den är villkorad. Frihet funkar likadant.

            Och ja, utan män skulle vi ha signifikant färre upplevelser av det du nämner, men frågan är hur sunt det är för en art att eliminera halva beståndet, och, för närvarande, all reproduktion.

            Och EI, det handlar inte om vad man förtjänar. Det är inte så det funkar i naturen. Livet är inte rättvist alla gånger. I djurens värld så brukar det vara så att starkaste har mer makt, för att dom kan ta den, för att dom är starkaste…daah.. Du kan vinna över dom starka om du är mer intelligent, men är du varken stark eller smart så… ja…

            Förstör ”ekosystemet”. Eh. Nä. Lås in män och sno deras spermier. Vi behöver knappast män till nåt annat än avla fler barn.

            Herregud vilken människosyn. Ni har inte höga tankar om era medmänniskor. Jag tänkte skriva ett långt svar, men helt ärligt – jag orkar inte. Trevlig kväll på er.

            M, jag sa ”störa” inte ”förstöra”. Ja, men då låter det som att saken är biff. Jag föreslår att vi behåller endast max halva manliga populationen och dödar andra halvan. Blir lättare rent ekonomiskt och underhållsmässigt. I kontrollerade miljöer så kan vi hålla dom vid liv rätt länge och vi ersätter dom efter dom passerat typ 40. Tyvärr kommer det ju innebära såklart att hälften av alla pojkebarn behöver dödas då vi inte kan behålla alla männen, som jag tidigare sa. Men det är väl inget problem det heller. Sen börjar vi såklart mjölka ut spermierna tidigt, så vi säkerställer kvalitéen. Inga gamla sunkiga rackare accepteras. När blir männens spermier dugliga för befruktning?

          Finns folk som tror att jorden är platt också. Och att zombies finns på riktigt… oh wait

            Fattar inte hur varför feminister alltid ombeds understödja det de säger med vetenskaplig fakta, men en annan får skriva att kvinnor inte ska ha lika mycket makt som män ”för då kommer något annat komma och fucka upp allt” och det kommer ”störa ekosystemet”? ?

            Anonym, jag sa inte att kvinnor inte ska ha lika mycket makt för att det stör ekosystemet. Jag sa att man inte kan ta bort männen, låsa in dom och kasta bort nyckeln, döda dom, för att det skulle störa ekosystemet.
            Tycker du verkligen att jag behöver komma med studier som visar att man stör naturen och en hel arts utveckling om man tar bort det ena könet av arten helt och hållet? Jag tänker gå helt wild and crazy här och påstå att människan som art skulle dö ut då, och tänker inte backa påståendet med några studier. Så får du tro vad du vill då.

      Calle Schulman är det du?

      Jessica:
      Nej det är absolut inte en liten, liten skara män som beter sig illa! Det vet du men du vill bara provocera lite.

    Men CRINGE (som ungarna säger) på Anitha Schulmans nyaste instagrambild. Hon i bikini och Joelbiten tittar ”sexy” in i kameran och ser ut som en ung pojke.
    Hon vill såååå gärna att Calle ska bli svartsjuk på hennes pöjk. Det blir liksom bara pinsamt ?

      Varför bryr du dig?

        Varför hänger du på en skvallerblogg?

    Seriöst!!?

    ”Imorgon ska jag ut på inspelning, jag fyller år på lördag, ska till tandläkaren och kolla vad det kostar att göra fasader (blev så inspirerad av Bookens nya gaddar) ”

    http://magdalenagraaf.se/70951-2/

      Tror att Maggan skojar om hon inte gör det blir jag besviken på henne. Men är det vad hon vill så hoppas jag inte hon ångrar sig.

      Såg också det och reagerade, hoppas hon skojade och inte gör några skalfasader. Ska hon öppna en butik också? Missat det men det stod något om det i samma inlägg tror jag.

        ”Anna-Lena, 06:09 28/08 2017

        Neeej Maggan…. du skojar ?!?! ??”

        ”Magdalena, 08:01 28/08 2017

        Ja, jag skojar…. jag ska laga hål”

    Jodå det får de väl kalla sig om de är det.

    Gratis är gott och trevligt tänker jag idag när jag ser vissa så kallade influencers instagrambilder 😉 Smygreklam deluxe med taggningar, klassiska kaffebilder och visapåsemedloggatricket 😉

    OT: Kenzas bilder från deras first look på bröllopsdagen fick mig att stortjuta. PS: de hade fått tillåtelse att fota på åkern.

    För att hålla mig till ämnet, så enligt många av våra kända feminister har männen inte stor chans att vara feminister…det är ju lite synd att matriarkerna inte tillåter enstaka kända män att få hjälpa till trots att de ”vaknade upp när de fick döttrar” dvs för sent. Vette 17 om inte Lamotte o LD gör lika stor viktig nytta…jag tror det.

    Så jävla trött på LD. // kvinna 40+

      Inte jag//kvinna 20+

        Inte jag heller //kvinna 30+

      Inte jag// kvinna 30+

      Inte jag heller!
      Hon är fan GUD ??
      / Kvinna 23

      Inte jag! Också kvinna 40+

      Absolut inte jag! // Ickebinär 18+

        Du är medveten om transfobin i gruppen Apor bär aldrig rosa klänning? Flera radikalfeminister där som inte erkänner socialt kön.

          Jaha? Och vad har det med LD att göra? Såvitt jag vet så har inte hon den synen på kön?

      Håller helt med dig! Är också fasligt trött på LD! Kallar mig själv inte ens för feminist längre för att slippa bli ihopkopplad med vänsterfeminister som LD… Känns som hon patenterat vad feminism är. Tycker man inte som hon så är man inte feminist… /Kvinna 20+

    OT men Bellas senaste svar i kommentarsfältet: ”Jag kommer inte att gifta mig igen” Okej? Man har lust att be henne utveckla.

    Någon ställer en fråga till Angelica Lagergren i hennes blogg om Stefan har en ny tjej. Hon svarar att han borde få frågan om det och att det således är han som får svara på det (inte exakt så men nästan). Får en stark känsla av att så är fallet. Alltså, alla gör som de vill med sitt liv såklart men jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är att stampa på förhållandet när man träffar en ny så snabbt. Sen kan ju kärleken slå till såklart, men ändå…

    Är det bara Schulman/Dahmer, Books tänder och Tyra som du bjäbbar över?

    Du är sannerligen patetisk.

      Och naturligtvis ännu mer patetiskt att besöka bloggen och kommentera den! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.