Jocke släpper ny låt..

Jocke & Jonna:

https://www.youtube.com/watch?v=0Nq4EP-59KY

https://www.youtube.com/watch?v=0qy8mmfSjOI

Den 1 september släpper Jocke en ny låt som fått namnet Monster och som kommer att handla om hans mamma och allting hon utsatte honom för innan socialen satte honom i fosterhem.
Han har tidigare berättat om det – läs mer här – och avslöjat att han håller på att skriva en bok om sin barndom.

Det jiddras mycket om förtal i den sociala medievärlden och jag började fundera över det. Kan det här klassas som förtal eftersom Jocke är mycket tydlig med vad som hänt honom och med vem det är som utsatt honom för det? Det ska ju inte spela någon roll om det är sant eller inte så länge det smutskastar och och får en annan människa att framstå i dålig dager och det kan man ju med råge säga att det här gör.
Eller går det under den så kallade ”artistiska friheten”? =)

Vad tycker ni om de två klipp Jocke släppt med små snuttar av låten?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sneakpeak… 🙁 🙁 🙁 🙁

      Var står det felstavat?

        Jockiboi har skrivit ”sneakpeak” i klippens titlar. Du ser det om du klickar på klippen som Camilla länkat här i inlägget.

          Aha! Tack för svar. Jag har inte klickat mig in på länkarna…har redan ont i öronen pga förkylning.

        På sc och i video rubrikerna.

    Tror inte det kan klassas som förtal då det är samma ämne som hans bok som släpps snart. Och han har ju papper och bevis på allting som hänt.

      Förtal handlar inte enbart och sanning vs lögn. Förtal kan det bli även om det är helt sant. Det handlar om syftet med spridningen.

        Men är det inte jättesvårt att bevisa vad syftet är?

    Men är väl dessutom ganska vanligt att artister med dålig barndom sjunger om det. Trodde inte det var olagligt 😮

      Eminem är väl det kändaste exemplet, han blev stämd av sin mamma.

        Eminem kommer ju iof från USA.

    Ärligt talat så bryr jag mig inte det minsta om honom. Han skulle må allra bäst av att slippa rampljuset och skaffa sig ett vanligt jobb (dvs ett jobb där han inte livnär sig på sitt kändisskap) istället.

    Ett tips är att följa juridiskallmanbildning på Instagram. De skriver om förtal under en post och marknadsföringslagen i en annan utifrån lotteriperspektivet, d.v.s. tävlingar som många har olagligen.
    Jockes låt var ju bra, aldrig hört hans låtar förut. Trodde att hsn skulle sjunga ?

    Är det bara jag som inte fattar ett skit om vad som hänt Jocke efter att ha lyssnat på dessa små snuttar? Länken i inlägget gjorde mig inte klokare heller. Vad är det som hänt?

      Tror du måste se hans videos när han berättar/ läsa hans kommande bok om du verkligen är nyfiken på allt som hänt. Tror inte låten innehåller supermycket fakta

      Fattar inte heller? Hans mamma råkade ut för en bilolycka, skadade ryggen svårt och blev tablettmissbrukare, vilket gjorde att socialen omhändertog Jocke. Jag antar då att Jockes pappa (kvinnomisshandlaren som övergav Jocke, sitt eget barn) inte ville ha med sin son att göra eller att socialen ansåg pappan oxå vara totalt olämplig som förälder? Annars hade ju soc flyttat Jocke till pappan ögonaböj när de insåg att mamman hade tappat greppet, istället för att placera honom i fosterhem hos främlingar? Vad jag inte förstår är varför Jocke lägger all skuld på sin mamma?

        Vad jag förstår så lade han först all skuld på sin pappa… Eller det mesta iaf och fortfarande umgicks med sin mamma… Men efter att han fått tag i socialens papper så insåg han att hans mamma ljugit om pappan och barndomen….

          Jo jag känner till det men vad är det mamman ska ha ljugit om som är så allvarligt att Jocke har vänt sig mot sin egen mor och istället börjar försvara pappan som han ju själv säger är en kvinnomisshandlare och alltid skitit i Jocke? Många mammor ljuger, bl.a för att skydda sina barn och socialens dokument är aldrig nån absolut sanning/fakta. Det är bara en eller flera vanliga människor som har skrivit ned vad de tror om saker och ting utefter hur mycket de har lyssnat, på Vem de har lyssnat och vilka slutsatser de tycker sig ha kunnat dra av uppgifterna som inblandade parter har lämnat till dem. Exakt vad är det hans mamma ska ha gjort som Jocke upplever som så hemskt?

    Svårt att säga om något är förtal eller inte när det inte hörs vad de ”sjunger”. (Eller så var det meningen…?) I alla fall, svårt att tycka detta ska klassas som musik, något av det sämsta mina öron utsatts för på länge.

    Skitig nagel brr…

      Tack. Tänkte att jag kan omöjligt vara den enda som ser den snuskiga nageln ????.

    Med tanke den musiken som spelas i alla ”popkanaler” nu för tiden, tycker jag att hans musik står sig väldigt bra… i förhållande till musikutbudet nu för tiden.

    Dock är jag inget fan av musik med endast elektroniska instrument. Jag vill ha ”the real deal”. 🙂

      Håller med. Camimami jag såg bild på eran kisse den låg och vilade på en stol. Gud vad fin!

        Vår Elsa är en skön typ. 🙂

    Han läste högt i socialens och psykologers utlåtande i en video och det var inte vackra ord om mamman. Så den pojken har verkligen haft en mamma som är ett monster. Alla myndigheter sa att det fanns INGET fel på Joakim som mamman påstod utan han var bara en liten ledsen och olycklig pojke. En mycket sorglig video. Så att faktiskt har överlevt och klarat sig så pass som han har är ett under.

    Asså kan folk lära sig att det heter SneakpEEk och inget annat!!

      Nä. Sneak peek, heter det.

    Kan inte nån ge en kort sammanfattning på vad som hänt?

    Elaine fick ju skriva sin bok om sin pedofilpappa, men däremot var ju alla medier tvungna att skriva ’förövaren’ och inte peka ut hennes pappa när de skrev om boken/intervjuade henne om händelserna. Så Jocke kanske kan släppa låten men andra medier får bara skriva om låten som bra/dålig och inte gå in på vad/vem texten handlar om… Eller?

      Hon fick dock betala för att ge ut den då inget förlag ville stå bakom (om jag inte minns helt fel?). Sen kan hon ju göra det bäst hon vill, det är väl upp till hennes pappa om han vill anmäla det eller ej…

        Nja, den kom ut på Forum och sedermera Månpocket så det tror jag inte.

    Förlåt för OT men vad tänker ni om det här?
    https://challizz.blogg.se/2017/august/polisanmalan.html#comment

      Helt sjukt… camcam borde ta upp det!

      Jag har en gång polisanmält en man som skickade mängder av sexuella (och vidriga) förslag till en anhörig till mig som då var 13 år (vilket henne talade om flertalet gånger för mannen som själv var 40+). Jag kunde på 5 minuter hitta hans namn, adress, ip samt telefonnummer. Allt skrevs ut och lämnades till polisen men inte ens då tog de detta på sånt allvar som challizz beskriver i sin anmälan. Vill inte på något vis påstå att hon inte bör anmäla eller att hon inte berörs av det som skrivs, det lämnar jag osagt. Men det polisen då talade om för mig, med ganska trött och uppgiven ton, var att man kan polisanmäla bäst man vill men det kommer aldrig att leda till någon förundersökning eller åtal då en ip-adress inte bevisar något om vem som skrivit det. Äsch, jag vet inte om det här bidrog till diskussionen men jag blev mest förvånad över responsen hon fick av polisen.

        Polisens respons kan ju vara en liten hederlig bloggöverdrift…

      Som att polisen skulle gå in på Bloggbevakning och granska alla kommentarer och IP som skrivs om henne, seriöst?! Inte mycket till jobb iof för det är ju få men, men – Camcam, passa dig nu, polisen har tillgång till din blogg attans nog, ajaj!
      Jag hoppas fasen hon skämtar (nä, förresten hon ljuger i vanlig ordning) annars tar den människan upp mer offentliga resurser på en månad i akutbesök, polisiära insatser och bidrag än vad fan en hel släkt gör på ett decennium.
      Hon är liksom inte drottning Elisabeth så att polisen släpper allt och spåååååårar för att hon fick sina lögner ifrågasatta. Jesus alltså… ?

      Nya Catten utan kriminellt förflutet, FASCINERANDE, minst sagt!

      Vem är denna person? Någon som kan dra en recap på vad jag missat? ?

    När blev polisen inblandad i förtalsmål? Det är väl ett civilrättsligt mål dvs man driver det själv genom advokat och det kostar mycket.

      Jupp, sant! De flesta som gått i grundskolan vet att förtal går under enskilt åtal… ?

      Det kan falla under allmänt åtal om en åklagare anser att åtal är påkallat från allmän synpunkt. Men det är ovanligt.

        I detta fall…? Eh nej!

          Med tanke på att ”FA” inte nämner att det är något specifikt fall hen syftar på, utan skriver i generella termer, så gör jag också det.

          Om du syftar på det som handlar om Chalizzz så nej, det kommer definitivt inte falla under allmänt åtal.

    Det är så Jockiboi skriver sina texter och sen skickar till Arrhult så får hon skriva riktig lyrics för att han ”inte kan få ner det på papper”. Har även hört att han skriver på svenska några meningar o så får Arrhult skriva om meningarna till engelska och så att det låter bra. Han varken producerar, skriver eller sjunger sina låtar så jag vettefan vad man ska kalla honom.

      ”Har även hört”. Oj det här känns trovärdigt!
      Är det en kompis pappas kusins dotters pojkvän du får dina uppgifter från eller vad?

        Rykten sprids snabbt och jag tror det ligger en hel del sanning i det med. Bilden bevisade det samt allt Jocke lägger upp i snapchat. Han berättade ju hur bra DJ han var före han var tvungen att bevisa det. Stod även på hans Instagram att han är en ”producent/DJ” men det har han tagit bort.
        Det är därför han har så många som jobbar för honom, han betalar folk för att göra musik/redigera videor osv o sen lägger han bara sitt namn på det. Smart ändå.

          Ja, Jocke har ju själv visat hur hans process går till (skriva ner budskapet på svenska och sedan få det översatt, be om hur han vill att musiken ska låta osv) så i det här fallet är det inget rykte utan sanning 🙂

    Please, det finns inget som heter ”socialen”. Det heter socialtjänsten och kan förkortats Soc.

      Är du som lillebrorsan i den jär videon eller?

      https://m.youtube.com/watch?v=H_16_5kGh3I

        ?????? Bästa! Skrattade så min dotter höll på att vakna!

        Hahahaha det är första gången jag kommenterar någonsin. Detta kan vara det roligaste jag sett i år. Det finns så många besserwissers ?

    Smuts under nagel ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.