Även Lady Dahmer länkar till Olga Rönnberg

Lady Dahmer:

Även LD har fått upp ögonen för det inlägg som den fd Biggest Loser-tränaren Olga Rönnberg la ut på Facebook och kommenterar det nu på sin blogg.

Jag är så trött. Jag tjatar och tjatar men det går fan aldrig in för folk är så jävla tjurskallade. Man vill hellre tro på nån slags paradigm kring ett ämne man egentligen inte har nån expertis i men har läst överallt och därför lärt sig att aldrig ifrågasätta. Det är väl bara att äta mindre och röra sig mer? (De som säger detta är alltid smala människor) ”Har du tänkt på att banta? Jag har inte tänkt på nåt annat de senaste femton åren.” //Lady Dahmer

Nu tycker jag ju inte att det riktigt är samma sak att prata om att äta sunt och träna som att prata om det hysteriska upplägget som Biggest Loser går ut på.
Lite känns det som att LD mest vill få en möjlighet att ”ha rätt” kring sitt tänk om mat och träning och har således helt tagit av sig de kritiska glasögonen här.
Att jämföra ”normal träning och kost” med Biggest Loser är som när Blondinbella försöker jämföra sig med Estee Lauder. Not quite the same.

Men att Boken och de andra deltagarna kommer ha svårt att hålla sin vikt så här efter programmet – det kan vi nog alla skriva under på. Check på den.

211 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Håller med, camcam.LD väljer den forskning som passar henne-det finns lika många läkare, fler faktiskt, som hävdar motsatsen:övervikt beror på hur mycket man stoppar i sig. Verkar logiskt, man vaknar ju inte bara upp fet en morgon utan har misskött sin mat rätt länge. Men om någon vill ha länk från LD så svarar hon att ”det brukar inte hjälpa med länkar” , dvs att folk inte tror på henne ändå. Fetma är ett växande problem vad hon än tycker. Själv har jag typ tio kg för mycket och det beror helt på min dåliga karaktär, för mycket godis, vin, snacks de senaste åren, för mycket netflix och segande.

    Vad jag vet så äter Lady Dahmer sunt, hon tycker om att jogga och även äta bullar ibland, precis som vem som helst. Att vara tjock är inte = med att vara ohälsosam och att vara smal är inte = med att vara hälsan själv. Det LD tjatar om är att alla kroppar ska kunna få ta plats utan hån och framförallt utan pekpinnar om att det bars är att äta hälsosamt så blir du smal eller mindre. Kroppar är mer komplexa än så pekar forskning på.

      Nej, sundhet tycker jag inte direkt hennes mattallrikar utstrålar, jätteportioner, rätt mycket fett. Ingen kör hel falukorvsring med ost i ugn och tror det är nyttig mat. Att vara fet är mer ohälsosamt, det finns det gott om forskning på. Att vara smal ger oftast högre hälsa, inte minst bland barn, unga (medelåldern, dvs kring 40-50 börjar gener slå re hjärta/kärl etc) finns forskning där med.
      Däremot har LD fullkomligt rätt i att folk får väl se ut precis hur de vill. Ofint om människor kommenterar eller hånar.

        Nä falukorv är inte ett dugg nyttigt. Gott är det ibland. Även vi som är feta får äta gott och onyttigt ibland. Vi äter knappast falukorv i ugn sju dagar i veckan, alla dagarnas mål, men det hade du vetat om du följt mig. Men det är ju inte lika kul när tjocka inte bekräftar ens världsbild. Du vill tro att jag äter falukorv och gifflar varje dag, gärna enorma portioner av det också. (jo jag äter stora portioner. Halva tallriken består nämligen alltid av sallad och grönsaker, så mycket att det nästan ramlar av tallriken)

          Fast scrollar man lite i ditt flöde LD, så ser det rätt onyttigt ut. Pasta, nudlar, pannkakor, vitt bröd, bacon och potatissallad, smörgåstårta, peacannötpaj till frukost, osv. Detta är inte nyttig mat. Sen kanske du äter nyttig när du inte lägger upp bilder men av det du lägger upp så anser inte jag iaf att du äter nyttigt.

            vi äter ganska sällan pasta. Vi väljer potatis och rotfrukter istället. Jag äter själv sällan bröd eftersom att det ger mig magont, men som du ser på bilderna serveras brödet oftast med mosad avokado, frön, och grönsaker. Pannkakor äter vi ännu mer sällan än pasta. Smörgåstårta åt vi när barnet fyllde år och fick önska middag. Pecanpaj till fika nån gång (har bakat pecanpaj exakt två gånger i hela mitt liv varav båda gångerna var vid fikabjudning) är liksom inga konstigheter heller. Människor fikar ibland. Att ens låtsas som att du tror att det är vad jag äter till vardag är ju skrattretande. Men du har valt ut det du tycker passar, alla andra som följer mig och sett mig dels laga mat och dels de bilder jag lägger upp på våra middagar vet bättre. Att jag ens ska behöva redogöra vad jag äter är fan under all kritik. Granskar du dina smala vänners tallrikar lika hårt?

            Aha, normalt med andra ord. Så normalt så att du inte reagerat om det varit en smal person som lagt upp bilderna. Eller går du igenom allas instagramflöden för att kontrollera deras kosthållning? Kanske är det mer acceptabelt att Sandra Beijer äter sin pasta carbonara (FET GRÄDDE! VIT PASTA! ) och dricker alkohol flera gånger i veckan eller att Gabriella Joss visar sina fat med mängder med frukt, choklad och annat sött (SOCKER!!!)?

            Sen är det väl skillnad på att svara någon som påstår att hon äter nyttigt att man inte håller med, än att bara random granska folks matvanor och häva ur sig hur de äter.

            Exemplet med GabbJoss var väl inte så bra för att påvisa att smala personer inte granskas, för henne brukar ju folk faktiskt kommentera att hon äter väldigt onyttigt ifall hon äter allt hon lägger upp kort på.

            Däremot är jag också övertygad om att smalare ”kommer undan” med att äta onyttigt i större utsträckning än vad tjocka gör och var och en får väl äta vad den vill. Alla vill inte vara hälsosamma.

            LD: Jag kan ju inte bedöma annat än det du visar upp och utifrån det så är det inte nyttigt. Sen får du vara precis hur tjock du vill, det bryr jag mig inte om, men man kan inte säga att man äter nyttigt och visa upp det du visar i bloggen och sen bli arg när folk inte tror på dig.

            Jag tycker att alla som är överviktiga och som tycker att de äter nyttigt och inte för mycket, hade räknat kalorier i en månad för att se hur mycket de egentligen äter, och sen prova leva någon vecka på rätt antal kalorier för att se skillnaden.

            Margit: Ja, det händer att jag tänker på vad smala personer äter. T.ex förundras jag över hur Forni kan va så jäkla smal utifrån hur hon äter. Hon har dock svara i bloggen att hon äter väldigt små portioner, t.ex om hon äter en trerätters middag så äter hon kanske bara halva förrätten, halva huvudrätten och några skedar efterrätt. Det är ju så man får göra om man ska vara smal.

            Nadia: hahahahahaha. Du är för rolig. Eller inte.

            Orkar inte ens.

            Fast jag visar inte upp bara pasta och pecanpaj. Det är det som är grejen. jag visar tallrikar som dignar av sallad och grönsaker. Jag visar hemlagad mat med bra råvaror. Jag visar varierad och näringsrik mat. Du plockar som om du stod vid ett smörgåsbord och väljer noggrant ut det som bekräftar din bild av mig. Ett tag så körde jag live varje dag och de som följde då fick en bra bild av vardagsmaten.

            Och räkna kalorier? ok, jag märker att du har en ganska skev bild av vad sund och nyttig mat är för det har ingenting med kalorier alls att göra.

            LD: Jag har inte plockat ”som på ett smörgåsbord” utan jag har scrollat uppifrån och ner. Glömde stekt ägg, tårta och biff med bambuskott och gröt med pucko. Och ang kalorier, du kan äta sund och nyttig mat men överäter du kommer du att gå upp i vikt.

            Älskling; Konstruktiv kommentar som verkligen tillför något till diskussionen… Eller kanske inte.

            Jag går inte upp i vikt. Det gör inte min man eller mina barn heller. (De är för övrigt smala trots att vi äter exakt samma mat)

            Och lol ja om man skrollar riktigt länge så kan man nog hitta massvis med onyttigt. gröt med pucko. en gång. Mmmmm och gröt med nötter och bär. tio gånger om. Jag lägger sällan upp matbilder för övrigt så jag upprepar återigen, att tro att man vet nåt om vad jag äter utifrån ögonblick är naivt.

            Nadia varför är du så intresserad av vad hon äter? Strange. Tycker det är ofint av dej. Du får börja brydej om andras känslor mer.

            Nadia: Du återberättar hur Forni sagt att hon gör när hon äter, och följer upp detta med ”det är så man får göra om man ska vara smal.” Jag vill bara då berätta att jag är smalare än Forni, jag väger dryga 47kg, är 172cm lång och har dessutom ett par gigantiska bröst, så med detta i åtanke, kan du ju föreställa dig hur smal jag är. Så Bill jag, IOM detta, tala om att jag äter mer än de flesta av mina manliga, storvuxna män. Jag äter galna mängder mat, och den är INTE hälsosam för fem öre, det är så mycket fett och halv- och helfabrikat att du antagligen skulle storkna. Trots detta är jag en av de smalaste jag vet. Hue vore set om du insåg att alla människor är olika och har olika förutsättningar – vare sig det gäller att gå upp eller ned i vikt.

            ”mina manliga, storvuxna män.” HAH! Vänner skulle det stå, inte män. Ibland får det bra fort när man skriver…

            Redogör nu, Nadia, för hur/vad du äter? Jag antar att du lagar ALLT från grunden med tanke på alla pekpinnar du kommer med.

            Stoppar du korv själv? Om du äter vegetariskt antar jag med tanke på vad du skrivit att du ALDRIG rör halvfabrikat.

            E: Jag ger inga ”pekpinnar”till LD. Det jag ställer mig frågande till är att hon påstår att hon äter nyttigt och att det inte har med maten att göra att hon är tjock, och jag påpekade då att utifrån vad hon visar upp i bloggen så äter hon inte speciellt hälsosamt.

          Jag har kollat in dina tallrikar på insta, det är vad jag har sett. Tror du har instastories eller? Verkar i alla fall som att vissa följare sett annat av din matlagning. För mig framstår den inte som överdrivet sund.
          Tror faktiskt inte du livnär dig på gifflar och falukorv i mängder.

            Jag skulle inte kalla min mat överdrivet sund heller. Vi äter vanlig mat. Alltid hemlagad, alltid från grunden. Inga hel- eller halvfabrikat.(förutom korven då som vi alltså inte frossar i sju dagar i veckan) Inga tillsatser. Sällan mjöl. Rotfrukter. Mycket grönsaker. Alltid sallad till maten (kål, avokado, paprika, bönor osv). Svensk och grekisk husmanskost och annat som är gott. Mycket ägg. Havregrynsgröt till frukost, med nötter och bär och frukt till. Sällan mackor. Och då alltid med mosad avokado på eller annat näringsbombigt.

            Ibland äter vi pasta, ibland händer det att vi äter korv. Ibland går vi på macdonalds. Ibland äter vi godis. Ibland pecanpaj. Ibland chips eller choklad. Som normala människor. Av alla människor vi känner och umgås med så äter vi bäst. Att tro att man vet nånting om nåns kost utifrån ett instagramkonto som inte ens handlar om mat är jävligt naivt.

            Jag kollade nu och gud vad hungrig jag blev. Det är massa goda hälsosamma rätter! Ska absolut hämta matinspiration från ditt konto LD 🙂

            Margit så bra skrivet du tar hänsyn till andra människor och det ska man göra. Lady dahmer är en bra medmänniskal och bryr sej om sina systrar. Ingen har att göra med vad hon äter. Jo ok om man vill fråga om recept tycker hennes mat ser jättegod ut. ?❤

            Jag var tvungen att se om pestoreceptet var utskrivet och såg att hon tipsar om bambi på femme 😀 Dags att gräva efter nya favoriträtter känner jag

            I ❤ #ldhemlagat

          Inga trevliga kommentarer/svar från dig, varför taggarna utåt? Varför svarar du ens OCH försvarar/förklarar dig?

          LD: Att döma av den mat du lägger ut i ditt instagramflöde innefattande bland annat feta såser med majonäs och de portionsstorlekar som du presenterar där, så är det ju inte något konstigt med att du är överviktig. Och det är väl inget fel i det. Det får du vara hur mycket du vill. Men en smal person, kvinna i din ålder, kan normalt sett inte äta det som du har på dina bilder, med de portionsstorlekarna. Testa att väga din mat och kolla hur mycket kalorier du får i dig per dag. Det är antagligen mycket mer än du behöver.

            Tack för att du skriver det jag försöker få fram! Jag struntar normalt sett i vad LD äter, men bryr mig när hon vill få det till att hon äter nyttigt och att hennes övervikt inte alls har med maten att göra. Jag tipsade också om att räkna kalorier ett tag för att få lite perspektiv, men det var tydligen ett väldigt konstigt förslag.

            Om min mat leder till övervikt så skulle alla andra i familjen vara feta också. Och som redan påpekats: menar du att smala inte äter korv, vitt bröd, pannkakor? Blir man fet av den maten alltså?

            Hade jag ätit ett överskott kalorier så hade jag ökat i vikt. Det gör jag inte. Jag har vägt samma sen N föddes för nio år sen. Mina portioner är dessutom normala. Ni måste tro att mina tallrikar är gigantiska.

            Och varför ska jag testa att väga eller räkna kalorier? Till vilket syfte?

            Alltså jag är nog av åsikten att det är möjligt att gå ner i vikt om man äter ”rätt” och rör på sig. Men på det stora hela är jag helt klart team LD. De verkar äta helt normalt, t.o.m. bra, och jag kan bara se till mig själv: äter nästan aldrig godis eller läsk osv, men är TOKIG i bröd, pasta, mejeriprodukter osv – och är ändå smal. Dvs gener (och 30+, två barn).

            De andra i din familj är väl inte en kvinna i din ålder. Män har andra kaloribehov. Barn likaså. Och nej. Smala kvinnor kan normalt sett inte äta väl tilltagna portioner med pasta, falukorv i ugn, vitt bröd och pannkakor. Det är den bistra sanningen. Och kalorier kan du räkna om du vill, bara för att se hur mycket du får i dig och om det är mer än vad du behöver. Om du inte bryr dig om det, så har du naturligtvis inget skäl att kolla hur mycket energi du får i dig.

            ja min familj har andra behov och äter därför andra portioner. Min man t.ex äter nästan dubbelt så mkt som jag gör. Vi äter fortfarande samma mat.

            Hej, jag tycker absolut inte att LD äter väldigt onyttigt. Av de få matbilder som finns på insta är det väldigt blandat bland ”vanlig” mat och godsaker, som det är för många! Jag håller med om att som smal kommer man undan med mycket, är själv smal även om jag inte kan äta vad jag vill för min mage svullnar upp. Däremot kan det tyvärr vara så för vissa att för att kunna gå ner i vikt (OBS! Säger inte att LD bör göra det utan OM hon skulle vilja) måste man lägga om kosten även om man tycker att man äter bra. Bättre kolhydrater, mindre sås, och mindre onyttigt i veckan. Med det sagt får alla äta precis som de vill så förstår inte riktigt varför LDs mat upprör så många.

            Jag har ungefär lika stor övervikt som LD om jag ska döma av bilder jag sett. Började träna med PT förra veckan och fick som uppgift att under fyra dagar (inkl helg) skriva upp varenda smula jag åt.

            Nu dagen efter avslutad uppgift är jag i chock! Tyckte mig ha rätt bra koll på hur mkt jag äter, men det var så mycket mer. Misstänker att de flesta som är överviktiga (och säker många normalviktiga med) har det så, det är så svårt att bedöma mängder mm. Håller inte med LD om att hon inte kan gå ner pga vad hon nu skyller på. Håller med om att ingen ska behöva stå ut med kommentarer om sin vikt.

            Johoeråå jag vältrar mig i fett, men undviker kolhydrater, mår så jäkla fint ???

            HAHAHAHAHA. Är du helt jäkla tappad? Ursäkta men blev så paff över hur korkade saker somliga vräker ur sig. Jag är underviktig och äter större portioner än vad LD någonsin visar upp.

            Har du hört talas om gener? Du vet, de där grejerna som bestämmer exempelvis ögonfärg och anlag till sjukdomar m.m. Tydligen styr de även över tankeförmågan hos många kaloriräknande stackare.

          LD.
          Varför tar du bort kommentarer på din blogg som har åsikter till det du skriver öppet som en offentlig person????
          Jag skulle förstå personliga påhopp med när man kommer med sakliga argument så blockar du mitt ip.. lågt…

          LD.
          Hur kommer det sig att du tar bort kommentarer på din blogg som har åsikter och kritik till det du skriver öppet som en offentlig person?
          Skulle förstå att du tar bort kommentarer som är personliga påhopp…
          Men att blockera ip är lågt.

        Fast alltså.. om en smal person äter skitmat varje dag kommer ingen säga att den är ohälsosam eftersom – tadaaa – det syns inte på personen. Det är precis det du säger ”att vara smal ger ofta högre hälsa” som är problemet i debatten. För att det är bullshit. Din kropp har precis lika mycket av skit i sig som fet/onyttig mat ger oavsett din vikt. Din syn på en sund kropp har inte med debatten att göra eftersom en tjock människa kan vara hälsosam och en smal vara ohälsosam. Fattar du???

          Nej, du har fel. Det är fler feta som är ohälsosamma om man menar diabetes, påverkan på inre organ, påverkan på leder, påverkan på hjärta/kärl. Sedan kan man säkert hitta smala människor som har lagrat fett kring inre organ, höga kolesterolvärden (vilket iofs är under diskussion om det är farligt) och tvärtom, det finns feta med toppvärden.

            Skriv gärna ut att det är typ 2 diabetes du menar. Onödigt att spä på fördomar om typ 1 diabetes genom att bara skriva ”diabetes”

            Jag äter i denna stund pizza till frukost och min sambo som kör lastbil brukar äta singoalla till frukost x 2 ( dvs första vid kl 7 och den andra vid runt 10). Vi är båda smala men insidan av våra kroppar lär skrämma skiten på läkare om man skulle jämföra med ex LD. Skillnaden är att om jag lägger upp en bild på IG som visar min pizzafrukost så får jag applåder. LD får ett lämmeltåg av personer ”som minsann vet bäst” för att de läst en löpsedel från random kvällsblaska och inte kan knipa käft utan absolut MÅSTE berätta alla självklarheter (och alla lögner) för överviktiga kan ju absolut inte ha hört sådant 1000 ggr innan redan.

          Men jennie bara ge dej!! Orkar inte du är så negativ. ?

            ?

        Hej.
        Jag vet inte vad Lady Dahmer äter, jag tycker dock inte att det har med saken att göra. Att debattera ett ämne, ge olika perspektiv och på så sätt berika debatten kring övervikt kan göras utan att koppla det till debattörens egen kropp eller vad hen lägger på sin tallrik.

          Ja, du, det är hon själv som räknar upp vad hon äter och hon sätter alltid sig själv som exempel. ”Berika debatten kring övervikt” är inte hennes mål. Vi är nog många som skulle vilja ha de andra slags perspektiv du efterfrågar. Just nu är LD inne här och hämtar näring för ett nytt inlägg om hur vi ”skammar feta”. Men det är inte det jag gör. Vill just bara ge fler inputs kring fetma än dem LD ger.

            Jag räknar upp vad jag äter här eftersom att det antyds att jag lever på pasta och falukorv och att jag äter skit. I övrigt så redogör jag inte för min kost eftersom att det 1. är irrelevant 2. kan skuldbelägga folk.

            Jag använder aldrig mig själv som ett exempel eftersom att denna debatt handlar om tusentals andra människor. Hur jag lever eller varför jag är tjock är inte viktigt eller relevant, men så fort jag lyfter detta så är det JAG som granskas, MIN kost som ska debatteras, MIN vikt som ska hånas eller lyftas.

            LD 15:05: kvalificerat skitsnack. Du tar hela tidendig själv som exempel, utgår alltid från det privata: exet som var ett patriarkalt svin, barnet ska ha klänning, du kan inte träna pga f tjock och skäms inför granndamerna, eviga selfies tagna nerifrån så du ser fetare ut, bilder där du låtsas frossa i gifflar, köper blommor för tusentals kronor f att få igång bråk från folk som inte tycker du ska göra vad du vill med dina inswishade pengar, listan går på. Och vet du,jag har inga som helst problem med det, det är den plattform du försöker skapa, nischen du försöker ta av arg, överviktig feminist som inte tar någon skit. Mitt problem när det gäller din argumentation för fetma är att det finns lika mycket stöd för motsatsen:det går att gå ner i vikt om man vill. Säger en hel del forskare. Så varför har du rätt?

            att berätta om sina erfarenheter är inte att använda sig själv som exempel. Det är en ganska stor skillnad på de två men märker att du inte är emottaglig för nåt som stör din världsbild. Du har bestämt dig.

            LD 15:38: tillbakaka.

            Fast LD har ju rätt i sak. Smal är normen och det som avviker ska ifrågasättas. Ingen kommenterar vad jag äter fast jag snittar 3000kcal per dygn. Tvärtom hejas det på för att jag är smal utan att banta. Överviktiga personer ursäktar sina tallrikar framför mig med ”jag borde inte men…”. Jag tänker ofta tanken att det är en sorglig tid vi lever i där mat är skuld och inte njutning. Låt folk se ut som de vill. Det är ett större ekonomiskt samhällsproblem med VAB-fusk än med övervikt.

            Hej. Om du på allvar vill ha andra perspektiv och en debatt som berikar så hade du inte valt att använda härskartekniker mot både mig och LD. Jag håller inte med LD i sak men det har inget med hennes vikt eller matintag att göra det har med vad hon skriver om dessa frågor. Att hon delar med sig av sina erfarenheter, det är väl ändå inte konstigt, det är grunden för hela hennes blogg, precis som de flesta bloggar.

        Falukorv med ost behöver inte nödvändigtvis vara onyttig mat – det beror på vem man frågar (och vilken korv man köpt). Bara en ”parentes”.

          Ladyd har som vi alla rätt att leva sitt liv om vad det ju änn gäller. Hatar också denna härskarteknik som att vilja platta till någon. Så fult. Tänk om och bli mer empatisk ni som tror ni vet bäst.

          Precis… Det slinker väl ner rätt många falukorvar i svenskarna varje år… Utan att det påverkar folks vikt åt ena eller andra hållet…

        Så otroligt olika vi kan se saker och ting! Tycker inte alls att LD verkar äta mer onyttigt än andra, ej heller onormalt stora portioner. De få tallriksbilder hon lägger upp ser ut ungefär som mina middagstallrikar i matmängd räknat. (Jag är ”normalsmal”.) Kan det vara så att folk tycker att LD’s portioner är större och mer onyttiga för att hon är tjock månne?

        (Sen kan jag hålla med om att många underskattar mängden mat de äter. Min kille är tjock, och han har helt klart en rätt rubbad bild av vad som är en normal portion mat.)

          Håller verkligen med. Var tvungen att gå in och kika på dem där ”jätteportionerna” och förväntade mig typ fullproppade tallrikar…men började helt ärligt bara skratta när jag såg dem. Hur lite äter folk om det där är en stor portion?! Jag äter exakt lika mycket och det är aldrig någon som har kommenterat något liknande, snarare tvärtom. Så det är nog som du säger Ksmb, folk reagerar pga personens vikt.

        Att äta nyttigt är inte samma sak som att vara smal, eller gå ner i vikt.
        För att gå ner i vikt så ska du äta färre kalorier, punkt. Du kan äta en chipspåse om dagen och fortfarande gå ner i vikt. Men då kanske du bara kan äta just den chipspåsen, ingen frukost lunch och middag. Avokado t.ex är jättenyttigt, men har ganska många kalorier. Så där beror det på portionsstorlek om man vill gå ner i vikt eller inte.

        Men vill man äta mycket avokado t.ex så får man väl göra det, men då kanske man inte går ner i vikt.
        Så Lady Dahmer kan äta hur nyttigt som helst, även om hon är lite överviktig. Alla överviktiga äter inte ohälsosamt, bara större portioner möjligen.

          Med din logik borde min sambo alltså väga runt 200kg med tanke på att han sitter och kör lastbil hela dagarna samtidigt som han lätt får i sig minst 4000kcal om dagen.
          Hur förklarar du det? Äter man mindre kcal än vad man förbrukar = man går ned i vikt (enligt dig). Så om man (alla) äter mer kcal än vad man förbrukar borde alla gå upp i vikt.

          Snälla, förklara detta nu.

      Men alltså ?? NEJ det finns inga hälsosamma människor som är feta. Punkt! Däremot är inte alla smala människor hälsosamma. Men äter man hälsosamt till punkt och pricka kan du omöjligt vara FET och ha övervikt… glöm det ?

        Fattar inte hur LD orkar med såna här iq-befriade kommentarer som florerar i detta kommentarsfält. Kan folk läsa på innan de uttalar sig? Jag ger fan snart upp, ignoransen av kunskap och fakta är obehaglig.

          Ja här är det många som behöver läsa på, sällan eller aldrig, har man läst så mycket dumt ?

        Jag vet mer än forskare. Höhöhö. Ugh.

    Någon bloggare som läser här som kan vara ärlig och svara på en fråga? Jag och många andra har ställt frågan till Engla många gånger men hon kan ju omöjligt svara på en enkel fråga. Svaret uteblir eller ett svammel.
    Engla har ett samarbete nu med ett klädföretag och visar upp en kappa för den nätta summan 4500kr. Min fråga är om bloggaren får kappan som lön för samarbetet? Undrar också om bloggaren får välja ett valfritt plagg eller om företaget bestämmer vad hon ska få?

      Ja hon får plaggen som betalning. Om man får välja plagg själv eller inte beror på företaget, ofta får du en viss summa och så får du välja fritt, ibland vill dock företag pusha för vissa speciella produkter som är nyheter eller kampanjer.

        Tack!! (Engla själv skulle med största sannolikhet mumlat nåt om att hon betalt kapphelvetet själv men att hon har ett samarbete…)?

      Det är väl numer rätt uppenbart hur Engla lägger upp sina inlägg?

      1. Hon gör ett inlägg om ngt plagg som ”ligger högst upp på hennes önskelista!!” och länkar det hos företaget med adlink eller tracknågonting eller vad nu allt heter, dvs så hon får betalt en nättare summa för varje läsare som lockas gå in och (titta på? alt) handlar nämnda plagget via hennes länk. Nämns inte med ett ord att det är reklam eller, som hon in absurdum väljer att benämna det, sk samarbete.

      2. Lagom många dagar senare – så att nog många hunnit lockas av att själva handla hennes ”drömplagg” – visas det upp TADAAA!! en outfit med just den varan. Om då ngn ifrågasätter om hon verkligen köpt den eller fått den som betalning leker hon dum alternativt dumförklarar läsaren som verkligen inte förstååååår vad det är hon sääääääger att det ju är ett samarbeeeeeete och inte alls att hon fått det….

      Ska det vara så svårt att bara vara rak och ärlig utan alla dessa omskrivningar? Läsarna är inte dumma, men det blir liksom löjligt att desperat genom åren trots upprepade frågor undvika ord som reklam, gåva, fått, valt, gratis (nå, med en liten motprestation). DET tror jag är en betydligt större källa till irritation än ”den svenska avundsjukan” som alltid dras upp som tramsigt argument.

      Så. Nu har jag rutit klart 😉

        Men snälla, sluta läs människans blogg? Hon är inte på något sätt intressant?

    Isabellas kommentar under sitt inlägg ’en kväll hemma:
    ’Jag trivs i att leva i en relation men inte just nu. Nu vill jag leva och bo själv, den dagen jag träffar en ny kommer det bli ett särbo-förhållande under en lång period. Jag kommer inte att gifta mig igen.’

    Jag tror hon kommer vara gift igen vid 30år…

      En längre period är i alla fall ett halvår i hennes Värld?

    Lyssnar man på programmet jag länkar i mitt inlägg så får man tydligt klargjort för sig att det är bantning som inte funkar, inte bara biggest loser. Precis som jag sagt om och om igen. Jag citerar mitt eget inlägg och programmet:

    ”Har man en gång bantat ner sig så har kroppen dragit igång extremt effektiva försvarsmekanismer som gör att det i längden är omöjligt att behålla vikten. ”Den strikta bantningen gör att kroppen drar ner förbränningen och drar upp hungern. Förr eller senare lyder hjärnan impulserna från kroppen och då går man upp i vikt igen”, förklarar mag- och tarmläkaren Carl-Magnus Brodén.”Det spelar ingen roll hur många gånger de bantar”. Det handlar liksom inte om att tjocka är lata. Det är inte lönt att banta, som de säger i programmet. ”

      Dock hade ju de flesta inte felinställd omsättning när man gick upp första gången…

        Om det är programmet i p1 som länkats gör det skillnad på tillfällig och kronisk övervikt. Det gäller alltså att gå ner det man gått upp i vikt direkt för sen ställer kroppen om sig till den nya vikten. Eftersom LD gick upp i vikt med sitt första barn spelar det alltså ingen roll om hon bantar eller ej.

          LDs problem med ämnesomsättning gissar jag på inte har något med hennes graviditeter alls att göra.

          Jag har aldrig träffat henne, än mindre sett hennes journaler så jag vill inte öppet spekulera på saker som iaf inte kan göras ogjorda, men vill ändå minska på trorn att det var pga att hon blev gravis som hon gick upp i vikt. Inte som den största orsaken iaf.

          Så varför skriver jag? För att jag inte vill att kvinnor ska gå omkring och tro att deras graviditet kommer orsaka kraftig övervikt.

            * …men vill ändå minska på TRON att det var pga att hon blev GRAVID som hon gick upp i vikt.

      Sedan kanske du kan hålla isär begreppen att banta och det att inte äta mer än vad du gör av med (eller något under beroende på hur snabbt du önskar se resultat). Du kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt och utan problem behålla den nya vikten om du inte återigen börjar äta för mycket. Jag har varit fet i två omgångar i mitt liv (till grunden smal) och jag gick endast upp i vikt igen den gången jag började överäta igen. Har i fem år nu levt precis som vanligt (dvs ätit pizza, pasta, godsaker etc i princip dagligen men inte i sjukliga mängder) utan att gå upp. Är jag nåt slags vetenskapligt under till människa eller är det du säger kanske bullshit?

    Jag vill gärna veta vad LD tror att hennes fetma beror på. Hur den började och varför hon är helt säker på att hennes livstil inte har något att göra med att hon inte kan gå ner i vikt. Det finns massor med människor som har varit smala av olika anledningar, druckit och knarkat och ändrat livstil utan att bli överviktiga.

      Varför jag är tjock är irrelevant eftersom att jag inte kommer bli smal igen (om ens alls) utan att hårdbanta under en längre period.

      Men ok, du vill veta? Jag var underviktig fram tills jag blev gravid med mitt första barn. Då gick jag snabbt upp trettio kilo. När jag födde så gick jag inte ner nåt igen. När jag blev gravid med mitt andra barn så gick jag upp ännu mer. Och gick inte ner efteråt heller.

      Är du nöjd så? Kan du förklara varför detta är relevant för denna diskussion som handlar om vad man gör för att GÅ NER I VIKT.

        Längre upp har du ju skrivit att du vägt lika mycket sen N föddes? Det är väl ditt första barn?

          Jag hårdbantade ner tio kilo mellan N och T.

      ”Genetik”, trots att hon var smal som ung. Nåväl.

        För att hon inte hade pengar till mat. Vad är det för fel på dig?

      Varför är det viktigt att vara smal? Äter man som smal inte bullar? Röker inte smala? Får inte smala hjärtinfarkt? Om vi nu snackar hälsa så är det upp till individen att bedöma sin egna hälsa. Snackar vi skattepengar som går till vård så kan vi bannlysa rökning, snusning, alkohol, socker osv. Men man kan inte bannlysa en individ. Det handlar inte om hälsa, hälsan är bara ett argument som döljer föraktet för tjocka. Smal är inte lika med hälsosam.

        Oj vad du lyckades svara på ett sätt som inte hade ett endaste dugg att göra med mina frågor.

        Smal är inte lika med hälsosamt MEN övervikt är ALLTID lika med ohälsosamt, sunt förnuft och ingen raketforskning. Kroppen klarar inte av en kropp med övervikt hur länge som helst, man kanske ”känner” sig hälsosam och har bra värden just nu men det kommer visa sig förr eller senare iaf. Att säga att övervikt inte är lika med ohälsa är bara att lura sig själv och för många en förbaskat dålig ursäkt för att slippa ta tag i det men det är ju upp till var och en hur man vill leva om än ett kortare liv men säg för 17 inte att det på något sätt är hälsosamt.

      Varför jag är tj*ck är irrelevant eftersom att jag inte kommer bli smal igen (om ens alls) utan att hårdbanta under en längre period.

      Men ok, du vill veta? Jag var smal fram tills jag blev gravid med mitt första barn. Då gick jag snabbt upp trettio kilo. När jag födde så gick jag inte ner nåt igen. När jag blev gravid med mitt andra barn så gick jag upp ännu mer. Och gick inte ner efteråt heller.

      Är du nöjd så? Kan du förklara varför detta är relevant för denna diskussion som handlar om vad man gör för att GÅ NER I VIKT.

      Jag var smal fram tills jag blev gravid med mitt första barn. Då gick jag snabbt upp trettio kilo. När jag födde så gick jag inte ner nåt igen. När jag blev gravid med mitt andra barn så gick jag upp ännu mer. Och gick inte ner efteråt heller.

      förstår inte hur detta är relevant.

        Om du inte förstår så förstår du inte. Inga frågor som folk ställer om din övervikt verkar vara relevanta enligt dig.

          Men förklara på vilket sätt det är relevant då. Hur är min person eller mina kilon relevanta för sakfrågan? Varför spelar det roll hur jag gick upp? Denna sakfråga handlar liksom inte om mig.

          Men förklara på vilket sätt det är relevant då. Hur är min person eller min storlek relevant för sakfrågan? Varför spelar det roll hur jag gick upp? Denna sakfråga handlar liksom inte om mig.

          på vilket sätt är det relevant då? Varför kan folk inte skilja på person och sakfråga?

            Vilka vidriga kommentarer, blir helt chockad. SJÄLVKLART kan man vara ”överviktig” och hälsosam samtidigt. Finns ju massor av orsaker till att man har svårt att gå ner vikt. I gymnasiet åt de flesta av oss ganska onyttigt och dålig mat, men vi hade en tjej i klassen som alltid tränade stenhårt och åt extremt hälsosamt. Ändå var hon en av de som vägde mest. Lätt att gå upp i vikt men svårt att gå ner. Vissa är bara födda med sådana gener.

            SJÄLVKLART ska Ld kunna unna sig något gott ibland utan att folk ska döma ut det som anledningen till att hon väger mer? Klart man ska vara hälsosam till vardags men vad har livet för mening om man aldrig kan unna sig? Då är jag hellre också ”fet”.

            LD.
            Varför tar du bort kommentarer på din blogg som har åsikter till det du skriver öppet som en offentlig person????
            Jag skulle förstå personliga påhopp med när man kommer med sakliga argument så blockar du mitt ip.. lågt…

        LD: Ignorera A-K. Hen är en bitter rackare som hänger här på Bloggbevakning och endast kommenterar konstigt och trollar.

          Det får stå för dig. Jag kommenterar lååångt ifrån dagligen och gör det endast då jag är bunden till sängen till och från. Förstår inte din kommentar alls.

            Jag utgår från att det inte är något större fel med din läsförståelse. Så råder dig därför till lite självransakan om du inte förstår min kommentar.

            Är det latmasken eller en orsak till ditt sängliggande? Vad har du själv gjort för att hamna där? Vad kunde du göra annorlunda? Vad anser du vara andra människors fel att du ligger där?

            Om du inte förstår så förstår du inte…

        Lyssna gärna på Kropp och själ http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/942137?programid=1272

        Där framgår det att övervikt ger ökad risk för hjärt- kärlsjukdom, diabetes och cancer. Och om man har en tillfällig viktuppgång på grund av graviditet, depression eller annat, så har man lättare att gå ner, kroppen ser den tidigare normalvikten som normalläget den strävar mot.

      Vad intressant! Brukar du ofta be okända människor redogöra för orsaken till deras vikt? Vilket märkligt beteende!

    Det är inte vad man äter som är problemet utan hur mycket man äter. Tyvärr känner man hunger men man behöver inte äta mycket mat för att överleva. Man lever EN gång och har EN kropp, lär dig leva med den. Och var snäll!

      I love you Ted.

      Hmm, skulle nog säga att VAD man äter har en enorm skillnad. 1000 kalorier från godis vs. 1000 kalorier från grönsaker och fisk – vilket är bättre? Vilket ger enorma blodsockersvängar (= ökad risk för fettinlagring), på lång sikt risk för diabetes typ 2, hjärtsjukdom osv.

      Men visst handlar det om hur mycket man äter också, menar inte att man blir sjuk eller fet av att äta en bulle i veckan, men det är nog inte hälsosamt att varje dag äta socker, pasta, bröd osv. Problemet är att de flesta tror att de inte äter så ohälsosamt, men sen slinker det ändå ner fika, bröd och socker i kaffet varje dag.

        Jag äter bröd varje dag… Ofta pasta (och andra kolhydrater)… Inte har jag mått dåligt av det 😉

      Ted min mamma fick mej och min tvillingbror lite senare i livet. Många kilon gick hon inte bort. Så för kvinnor som fött barn är det för många inte lätt att gå ner. Men hon accepterade det och var glad ändå.

        Har du både en tvillingbror och en tvillingsyster, K-M?

          Nej raring. Min fina tvillingbror är död men har en fin storasysterkvar i livet. Camcam när jag ska kommentera står det ett nummer här. Konstigt??

            Vi bör nog ta allt K-M säger med en nypa salt.

    Tycker att folk kan ta och lyssna på radioprogrammet som LD skriver om. Det finns vetenskapliga belägg för att en överviktig kropp efter en kraftig viktnedgång kommer att sträva efter att återfå vikten.

    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/942137?programid=1272

    Sen kan folk rent allmänt slänga sina pekpinnar i valfri brasa. Ingen har bett om denna typ av ”omtanke”.

      Ja precis efter en kraftig viktnedgång.
      Men om du bara hade trivselkilo eller inte bantat ner dig så fungerade der ju.
      Har alla överviktiga helt plötsligt gått igenom extrema viktras.
      LD har vad jag vet (med betoning på vad jag vet) inte gjort en sån resa.
      Som jag har förstått det gick LD från smal till överviktig utan att göra en extrem viktresa neråt där emellan.
      Men jag erkänner att jag inte är insatt i hennes bantningshistorik jag tänker bara på bilderna man sett sen hon fick barn.

        Om du lyssnar på programmet innan du kommenterar så framgår det tydligt varför det skulle vara extremt svårt för ld att gå ner i vikt och behålla den.

    Om man lyssnar på avsnittet av kropp& själ som LD länkar till så säger dom ju faktiskt att kalori in/ kalori ut inte fungerar OM du har bantat ner dig riktigt rejält och förstört ämnesomsättningen.
    På gemene man som inte gjort någon biggest loser-resa så funkar det alldeles utmärkt.
    Synd att bara plocka ut det man själv vill höra när de beskrev det väldigt bra.

    Det är så tråkigt hur folk det på mat. För ett par år sen hade jag ett par kilos övervikt men jag mådde bra. Sen blev jag sjuk, kräkte massvis och blev illamående av all mat. Så jag åt knappt något och gick ner 25 kg. Trots det var 5 år sen jag blev sjuk så har jag än idag svårt och äta och bara tanken på att äta har blivit ett stress moment. Det sjuka är att folk tycker jag är så fin nu trots jag berättar varför jag är så smal. Folk blir avundsjuka på att jag inte vill äta när det enda jag vill göra är äta. Jag gråter ibland för det är så jobbigt med mat. Jag kan inte njuta av min mammas mat som jag alltid älskat, jag kan inte gå på restaurang för jag skäms alltid för att jag bara äter ett par tuggor. Jag har ingen energi och har förlorat majoriteten av mina vänner. Smal är fan inte allt i världen. Jag skulle göra vad som helst för bara har aptit och kunna uppskatta mat. Sluta förstöra folks relation till mat.

      Det = Ser. Konstig autocorrect.

      Du har så rätt. Min mamma gick ner 20 kg på tre månader när hon fick struma. Alla frågade vad hon gjorde för att lyckas medan hon själv åt mer än hon någonsin gjort. Att gå ner i vikt kan vara önskat av många, men att göra det för att man är sjuk eller inte mår bra är inte roligt alls.

      Testa rök en joint innan mat

        Ja, det här är faktiskt ett bra tips.

        Verkligen ointelligent kommentar…

          Jag är inte heller så pigg på att förespråka droger men gudars vad hungrig man blir av maja?

            ”Snilleklubben” diskuterar. Av droger blir man trög vilket märks väldigt tydligt hos vissa…

          Tanten: Cannabinoider, som knyter till cannabinoidreceptorer vi alla, tack vara det endocannabinoida systemet, har i kroppen, reglerar homeostasis. Cannabinoider reglerar alltså balansen i kroppen.
          Rök en spliff och läs på lite ☺️

    När ska det gå in att grejen inte är äta mindre och röra sig mer. Det är inte vetskapen om det som är lösningen. Bli fri från den energikonsumerande nästan besatthet som mat- och diettankar är för många behöver KBT eller annan lösning som har fokus på det mentala.

    Jag äter en chokladkaka eller chipsppse om dagen och är ändå inte så överviktig som LD, klart hon äter för många kalorier och rör på sig för lite annars går man ner punkt!

      Oj oj oj… ?

      ?????????
      Sandra, vem är du egentligen?

      Herre jäklar.. Och du menar att alla kroppar fungerar och förbränner exakt likadant eller? ? Har du någonsin hört ordet ”individuell”? Jeeeeeez……….

      Jag äter endast godis etc på lördagar, äter alltid sallad utan tex pasta till lunch, springer fem mil i veckan och väger 10 kg för mycket. Förklara det med din matematik?

    OT, men Odds Insta har ändrat namn till bajskisskorv12345.

      Och raderat alla 6 bilderna? ?

      HAHAHAHAHAHAHA ? ja jag är i kiss och bajsåldern

    Är otroligt fascinerad av ovanstående diskussion.
    Ni som argumenterar emot LD menar alltså att smala människor aldrig äter falukorv, pasta, vitt bröd, bacon, stekt ägg, nudlar och biff med bambuskott??
    Det kom som en överraskning för mig. Vad äter ni? Och hur funkar det med barn?
    Är genuint nyfiken..

      Jag äter grova grönsaker, alltså kål, broccoli, blomkål, spenat, sparris…. En mindre mängd quinoa och havre. Linser, bönor, kikärter och bönpasta, ärtpasta. Rotfrukter förutom potatis. Ingen ris, pasta, bröd, potatis, socker. Väldigt lite mejeriprodukter. Inget rött kött. Mycket fisk.
      Sen motionerar jag aktivt 5 gånger i veckan med tunga vikter, springer, yogar och simmar i sjön på sommaren 30 min varje dag, motionerar hundar, gör gårdsjobb som aldrig tar slut, skogsbruk som aldrig tar slut.

        Det du äter skulle jag kalla för en lågkalori-diet, inte det som i folkmun anses vara ’balanserat’ (där fika, sås och bröd, potatis etc ingår om än inte inte jättestora mängder).

          Så fika ingår alltså i en balanserad kost? Och sås också minsann. I think not. Vad finns det i dessa saker som människan behöver?
          Du vet inte hur mycket mat jag äter så du kan heller inte veta hur många kalorier jag får i mig.
          Jag kan omöjligen äta för få kalorier då jag ökar i styrka hela tiden.
          Just ja, jag äter också vegetabiliska oljor, avokado och ett ägg om dagen.
          Sedan jag tog bort mjölet och mejeriprodukter har min rosacea förbättrats avsevärt.

            Henrietta, du menar alltså att det du äter är normal kost. Hur gör du med dina barn? Får dom specialkost i förskola/skola? För där ser ju inte kosten ut som du säger.

            Jag anser att min kost reflekterar den livsstilen jag vill leva och den jag vill vara.
            Vad är normal kost? Ser inte det olika ut beroende på var man kommer ifrån? Varför är den svenska husmanskosten modellen för vad som anses vara normalt?
            Husmanskost som i Sveriges historia äts i små mängder av hårtarbetande bönder och gruvarbetare som behövde mycket täta kalorier. Dom flesta lever inte så idag. Därför ska dom flesta inte äta så idag, om man inte vill bli överviktig då.
            Jag har inga barn så behöver inte tänka på det.

            Henrietta jag tror nog att din kost skulle kallas för lågkolhydrats diet eller stenåldersdiet och det är ju just dieter. Dvs du väljer att utesluta vissa livsmedel för att gå ner i vikt eller bibehålla en lägre vikt än vad som är din normal/trivselvikt.

            Jahaa…så folk på stenåldern körde en diet! Innan vi började med agrikultur och odla vete så har vi alltså bantat i typ 30 000 år eller nåt. Intressant. Det var först när vi började odla som vi blev hälsosamma och balanserade. Du är så vis.
            Jag är faktiskt inte så smal, eller underviktig alls. Jag är bara muskulös. Är det ohälsosamt nu på nåt sätt?
            Min kropp kan göra saker som flesta kvinnor inte kan göra. Min kropp hjälper mig i arbetet som jag gör hemma. Är inte det som är meningen?
            Jag är mycket förvirrad nu.

            Lpj: Nu får du ge dig.

            Var skriver Henrietta att hon äter som hon gör för att ”behålla en vikt lägre än hennes trivselvikt”? Hon har inte sagt någonting om att hon försöker gå ned i vikt.

            I Sverige har övervikt blivit så jävla normalt att folk numera reagerar negativt när någon säger att den endast äter nyttigt. Det är inga som helst fel på Henriettas kost. Fler borde äta som hon.

            Jag slår vad om att du själv är lite rultig och försöker döva ditt egna dåliga samvete över vad du stoppar i dig för skit. Tönt.

            Elin, det skriver hon inte någonstans, men jag tänker att man äter lågkolhydratkost och tränar 5 gånger i veckan och har med egen fika på jobbet för att man är mån om sin kropp…

            Du Lpj är så himla klok. Att du kom fram till att jag är mån om min kropp… Har jag några alternativ?
            Du kanske har några extra kroppar liggandes i förrådet som du kan trä på dig om nånting händer med din nuvarande. Det har inte jag, tyvärr.

            Elin och Henrietta, jag lämnar er diskussion nu…”rultig, tölp, missnöjd”…etc…

          Henrietta verkar inte äta lågkalorikost. Jag äter själv ungefär såhär. Hon äter väldigt bra enligt min mening och det enda jag tänker är att hon verkar missa kalciumet men i övrigt så mår hennes kropp antagligen väldigt bra. Lägg då till all motion också!

          Balanserad kost har blivit ett väldigt subjektivt begrepp. Vissa här verkar tro att man måste äta bröd (och fika? Hallå? Godnatt.) för att det ska ses som balanserat. Vuxna behöver inte dricka mjölk. Många människor däribland mig, även om de inte är glutenintoleranta, mår bra av att utesluta just gluten. Rött kött och särskilt då charkprodukter är starkt länkat till cancer i ändtarmen. Hade kunnat hålla på för evigt men vissa vill helt enkelt inte ta in det.

          Henrietta äter i högsta grad bra och ger kroppen vad den behöver. Hade hon levt på kaloriunderskott hade hon inte orkat vara så aktiv.
          ?

            Alltså hade jag levt på kaloriunderskott och svultit mig själv så skulle jag inte kunna dra chins, och öka där varje månad. Är uppe i 15 nu. Hur många tjejer kan dra en enda chin?
            Det är så Maja att fikakulturen är så starkt rotat in den svenska kulturen att det till och med räknas in i den balanserade kosten som någon slags nödvändighet.
            Jag äter också som jag äter bga min hud som lider av rosacea. En konstant inflammation i ansiktets blodkärl. Jag försöker utesluta råvaror som främjar inflammationer i kroppen, då jag inte tycker om att ha rosacea. Folk med rosacea vet varför.

            Målet i livet är verkligen att kunna dra chins ??

            M, du sätter såklart dina egna mål här i livet. Att ha en stark kropp är ett av mina livsmål. Det underlättar min vardag och ger mig trygghet då jag vet att jag i nödsituationer klarar mig lättare med livet i behåll än någon som är otränad.

            M, du är fri att ha andra mål i ditt liv. Att ha en stark kropp är ett av mina mål.

            Henrietta: Har du testat Tetralysal? Om du tar det när du märker att en attack är på g så har du goda chanser att vända på förloppet.

            Prata med din läkare. <3

            TRH, jag har inga attacker på det sättet. Är konstand röd i ansiktet, och man kan se småsmå blodkärl bland det röda om man tittar noga. Har inga varblåsor och så.
            Var hos läkaren och han ville inte göra så mycket, han tyckte att jag hade milda problem som kunde sminkas över, vilket stämmer om man jämför med dom som har det värre. För mig har kosten hjälpt och IPL, men det är så sjukt dyrt.

        Förlåt men ????????

        Jag hade aldrig klara av att endast leva på den mat som du beskriver Henrietta, fy helvete vad tråkigt ?

          Ja, men vilken tur då att du inte behöver göra det.

            Henrietta: Angående fikakulturen, ja det har jag minsann märkt. På mitt senaste sommarjobb (kundservicejobb på försäkringsbolag) låg det ett ballerinakex eller en hallongrotta på varje plats, på veckomötena. Varje fredag kom ett lass bakverk som ställdes i pentryt, som ena veckan bestod av kladdkaka och andra veckan kanske blåbärsmuffins. Blev illamående av att bara titta på det.

            En av mina kollegor drog mig avsides en dag och frågade om jag mådde bra. Han och de andra tyckte det var så konstigt att jag inte tog av kakorna på mötena och så min kost.. ja jag kunde väl omöjligt må bra om jag åt linsbiffar eller quinoasallad med en bit lax till lunch, hade en literflaska med vatten på skrivbordet och åt cashewnötter, bananer och torkade aprikoser som snacks *rullar med ögonen* Nu tillhör jag den naturligt smala typen men med en hel del muskler. Jag är och ser stark ut.

            När det är såhär.. så har det verkligen gått för långt. Jag stack alltså ut för att jag åt nyttigt och inte ville äta kakor. Ridå.

            Ja, alla vet ju som sagt att linsbiffar orsakar ätstörningar och what not…
            Jag äter inget av jobbfikat heller, har med mig egna mellis. Har ibland fått kommentarer om det men svarar bara att jag är allergisk så jag slipper undan lätt.

      Jag är smal och kan äta vad jag vill. Varför? Svar: har inget behov att överäta och rör på mig regelbundet. Överviktiga är överätare, där har ni skillnaden. Det handlar inte om vad du äter utan varför…

        Oj! Jaha…alla överviktiga överäter…jag lär mig nya saker hela tiden i denna tråden…

          Precis ibland känner jag så här ? men ok vi har olika åsikter men för det viktigt att ha respekt för andra!! Vuxna människor kan tycka olika men nej till härskarteknik och att inte ta in att vi alla har vår historia. Har en killkompis som är jättesmal och vräker i sej chips m m så olika kan det vara.

        Inte den vassaste kniven i lådan här inte ?

      Jag äter lite vad som, inte helt olikt LDs flöde, om man får tro det som räknats upp, men generellt mycket energi, kalorier, in, och framför allt protein. Är hyfsat rippad, men tränar också 1-2 ggr per dag så här föreligger så klart en viss skillnad eftersom metylgrupper i vårt DNA, i vårt epigenom, försvinner från musklerna vid träning. När metylgrupper försvinner förändrar det vårt epigenom vilket förändrar vårt genuttryck. Detta tyder på att vi kan påverka vår genitik, och denna förändring gör våra celler mer hälsosamma och mer effektiva på att bränna fett och bygga muskler.
      Så nej, jag tror inte på att någon människa ”inte kan”.

      Haha. Jag är normalviktig och åt just en påse Ahlgrens bilar till middag. Är rätt så ointresserad av att laga mat, men äter gärna ordentligt när det lagas av andra.

      Jag skulle inte kunna leva som Henrietta. Dels skulle den typen av mathållning trigga igång gamla ätstörningar, dels skulle träningsrutinerna förmodligen trigga igång gamla tränings-tvångsmässigheter. Hälsa är ett begrepp som omfattar mer än mängden kolhydrater man äter eller hur många mil man springer i veckan.

      F*n Lpj vad du är TRÖG. Det är inte en lågkalorikost Henrietta följer! Träna 5 ggr/vecka gör jag också men inte är det för att gå ner i vikt direkt. Jag kör mest styrketräning varvat med yoga och så löpning kanske en gång i veckan bara för att det är härligt att ge sig ut med musik och bara få vara själv. Viktminskning är det sista jag har i tankarna.

      Du behöver få in två saker i din hjärna:
      Bara för att man inte äter gluten, mejeriprodukter, kött och socker betyder inte det att man följer en lågkalorikost.
      Att träna 5 ggr/vecka innebär inte nödvändigtvis att man försöker gå ner i vikt.

      Människan är menad att röra på sig.

        TB…jag skriver inte någonstans att Henrietta äter lågkalorikost…jag skriver LÅGKOLHYDRATKOST…du kanske behöver lite kolhydrater för att få igång hjärnan…vad det trög jag var?

          Ta inte i så att du spricker. ”J” skrev lågkalori och jag tog för givet att det var du (varför du plötsligt skulle heta ”J” hade jag ingen teori för menmen) eftersom du börjat och sen fortsatt i det spåret, i kommentarerna.

          Förresten, vet du vaaad? Det finns kolhydrater i rotfrukter (antar att Henrietta äter palsternackor och morötter eftersom hon inte äter potatis) och grönsaker. Ärtor, bönor, linser och quinoa är en bra källa till kolhydrater. Så nu vet du det 🙂

            Det är förövrigt jag som är TB.

            Maja, själv var du ju lugn och balanserad när du skrev ”F#n vad trög du är lpj”…
            Jag vet vad som i innehåller kolhydrater..därför skrev jag lågkolhydratkost inte totalt uteslutande av kolhydrater…

    Hm inte tänkt på något annat, än att banta de senaste 15 åren, du är ju en resolut och bestämd dam i övrigt ?

    Helt otroligt att folk bryr sig om vad andra äter. Särskilt när LD äter jävligt mycket hemlagat, gjort från grunden med mycket grönsaker. Vanlig husmanskost skulle jag säga. Vilket jag själv har ätit i hela mitt liv. Fattar ni inte att hetsen om kalorier/äta ”nyttigt” osv förstör mer än vad den hjälper? Jag ser upp till människor som tar sig tid att laga god mat, med bra råvaror. Som kan äta onyttigt då och då utan att få dåligt samvete. Det skapar en sund inställning till mat imo.

    Jag tycker att det är viktigt att barn får känna matglädje! Man äter det man vill helt enkelt och det är faktiskt ohyfsat att komma med pekpinnar hit och dit. Varför är detta fortfarande ett samtalsämne?

      Exakt så!

        Håller helt Med! Jag hade dött tråkdöden hemma hos Henrietta.

          Åh, herregud. Hur gammal är du egentligen?

      Newsflash: husmanskost är inte speciellt bra för en, om du inte nu är gruvarbetare.

      Matglädje är väl härligt men varför måste man unna sig varje dag? Varför inte äta bra i veckorna och ge kroppen det den vill ha: sitt balanserade intag av protein, kolhydrater, fett, mineraler och vitaminer. Och så ge efter för sötsuget på helgen om det nu är så viktigt. Varför är det så härligt att visa noll respekt för sin kropp och inte behandla den som den maskin den är för att fungera optimalt?

        Unna sig varje dag? Så om jag käkar lax och potatis med sallad så ska det räknas som unna sig? Fyfan vad trött jag blir.

    Tycker dessa inlägg om vikt är så jobbiga, som överviktig får jag ont i magen av att höra allas åsikter om allt och ingenting. Kan vi inte bara lägga ner och sluta fokusera på vårt egna och andras utseende?

      Håller helt med ?? Oavsett vad man väger så tycker jag att det vore fantastiskt om vi kunde sluta kommentera folks kroppar och vikt i alla riktningar (överviktig, vältränad, underviktig you name it).

        Lejonhjärta jag gillar dej. För mycket om utsidan själen nämns nästan aldrig. Jag tycker om lady dahmer och gillar vanlig husmanskost och kinesisk mat. Så gott.

    En del av er som kommenterar om övervikt är verkligen okunniga om vissa saker. Det finns de som är stora i kroppen trots att de äter ”rätt, nyttigt och bra”.
    Vi har alla olika kroppar, ibland kan man gå upp i vikt på grund av mediciner/sjukdom eller annat. Det finns de som äter bara skräpmat, godis och onyttigt men ändå är smala.
    Har jobbat många år inom vården, hjärtinfarkt och diabetes kan drabba vem som helst oavsett vikt.
    Sen så är vi olika byggda på grund av våra gener. På samma sätt som vissa är korta, andra långa mm.
    Tydligen svårt att inse och förstå för vissa. Ta reda på fakta innan ni skriver så mycket dumheter!

      Tack. Jag tillhör den kategorin som pga sjukdomar och mediciner är överviktig. Innan jag blev sjuk var jag smal. Även om jag och mina nära och kära vet detta så är det jättejobbigt att behöva ta allmänhetens dömande. Har hört folk prata bakom ryggen på t.ex bussen, vissa har slängt glåpord rakt i ansiktet på mig… och då är jag alltså överviktig och lider inte av fetma, vill inte ens tänka på hur mycket de som lider av fetma får höra. Jag har inga problem med folks åsikter, det jag har problem med är det ständiga behovet av att UTTRYCKA åsikterna, då man gärna gör det på ett nedvärderande sätt. Jag har mina läkare och min dietist som hjälper mig alldeles utmärkt. Jag äter precis det jag bör göra och rör även på mig varje dag, men folk verkar alltid tro att jag bara sitter hemma och äter chips… 🙁

        Ledsen stor kram till dej folk som säger nedlåtande saker vet inte bättre och det är deras problem. Var glad att du inte är likadan. Man ska ge komplimanger istället! ?❤

          Tack ❤ Jag har tur som har nära och kära som ger mig väldigt mycket komplimanger och stöd, så när det ledsna och arga väl lagt sig så känner jag mig bra precis som jag är ?

      Epigenetiken säger dock att vi kan förändra vårt genuttryck.

        Vill du förklara mer? Låter intressant.

    Men herreguuuuud jag blir galen! Man kan äta godis/chips/läsk/hemlagat/sallad/frukt/mackor, MEEEEN. Äter du MER kalorier än din kropp förbrukar under en längre tid så GÅR DU UPP I VIKT. Så JAAA, du kan bli tjock på hemlagad husmanskost med sallad.

      It’s not that simple…

        Utveckla gärna!

          Såklart att man kan bli tjock på husmanskost med sallad. Det är ingen som sagt något annorlunda. Att förenkla det så som du gör förstår jag dock inte syftet med. Det finns många olika anledningar till att människor blir tjocka. För en del är det rent fysiologiskt. Precis som att en del människor kan äta precis vad som helst och inte gå upp ett gram (av någon anledning så blir aldrig dessa människor ifrågasatta och skammande) så kan andra människor äta liite över dagsbehovet för att övervikten sakta men säkert ska lägga på sig. Andra, som i mitt fall, utvecklade tidigt en ätstörning pga emotionell trauma i barndomen eller liknande. Mat blev min enda trygghet, det som jag kunde lita på att det alltid fanns där och blev som resultat över åren överviktig.

          Egentligen förstår jag inte relevansen av att bena ut varför exakt en människa blivit tjock. Det är ju knappast någonting man har valt och gjort självmant – isåfall vore man en masochist av rang med tanke på allt skam och hån man får motta av samhället och människor som er i detta kommentarsfält.

          Men här står vi – tjocka människor. Vi existerar och kämpar på varje dag. Jag kämpar varje dag mot självhatet som kommer ifrån hur otroligt skamfyllt det är att vara fet. Jag ser mig själv i spegeln och skäms. Jag möter människors blickar på stan och skäms. Jag måste lyssna på mina kollegors diskussioner om dieter och vikt i lunchrummet och jag skäms. Hela tiden skäms jag för jag vet precis vad gemene man tänker.

          Även om jag bestämde mig för att strypa kaloriintaget rejält för att gå ner i vikt, så säger statistiken och forskningen att det kommer vara i princip omöjligt att hålla vikten. Rekommenderar dig att lyssna på radioprogrammet som Lady Dahmer skriver om i sitt inlägg.

          Så kan jag inte bara få finnas till bli bemött med samma respekt som alla andra? Kan en kvinna bara få leva.

    Återigen: LD har rätt i att man ska skita i hur folk ser ut, hån och spe är aldrig OK. Men att som hon normalisera och hylla fetma är precis lika dumt som när smalt folk lägger ut träningsbilder, tjejer visar sig smala på ig direkt de fått en baby via spanx o edit, etc etc. Sådant jäkla fokus på kroppen. Och när LD felaktigt påstår att det inte går att förlora vikt så sänder hon signalen till andra överviktiga att det inte är någon idé. Bekvämt. För som många vittnar så går det. Som de flesta kvinnor har jag hållit kroppen i schack, bantat e graviditet (upp 30 kilo) alltid varit smal ( var tjock som barn, det var drivkraften). Jag ser det som en styrka att jag gjorde jobbkarriär, familj osv trots att så mycket energi las på självhat och på att hålla igen på mat, godis,snacks. Nu, när jag inte orkar eller lägger den meningslösa energin och släppte på, ja, då gick jag upp tio kilo såklart. Det är inte konstigare än så. Medicinska orsaker köper jag – men det är trots allt en väldigt liten minoritet.
    Vill också be om ursäkt till Alexandralite längre upp för att jag inte skrev diabetes 2, så slarvigt av mig, sorry.
    Till dem som pratar om härskartekniker kan jag ju inte säga något alls för då är det väl härskarteknik, kan jag tro, haha

    Så trött på att folk fortfarande håller fast vid att feta kan ha lika hälsosamma värden som en normalviktig. Möjligtvis för stunden, men följer man en normalviktig (med normal kost, hemlagad mat) och en som är överviktig att på sikt blir de överviktiga mer sjuka och värdena blir kassa. Samma gäller såklart för smala som äter orimliga mängder dålig mat (ex donken, godis och sånt, inte vanlig hemlagad mat) de får kassa värden över tid. Vikten kommer ikapp hälsan.

      Du menar att om en normalviktig och en överviktig äter exakt samma sak och i samma mängd så är ändå den överviktiga mindre hälsosam än den normalviktiga? Spännande analys…

        Är den analysen verkligen så spännande? Har det inte snarare varit konsensus ganska länge nu att övervikt i sig är skadligt för kroppen?

        Om en tvååring äter som en vuxen maratonlöpare och därför blir mycket överviktig så lär ju det vara farligt även om tvååringen äter exakt samma mat och i samma mängd som den normalviktiga löparen. Eller är det på något sätt ett kontroversiellt påstående?

          ”Är den analysen verkligen så spännande? Har det inte snarare varit konsensus ganska länge nu att övervikt i sig är skadligt för kroppen?”

          Nej, det har inte varit konsensus och du har fel. Övervikt i sig är ingen sjukdom eller skada för kroppen – du blandar ihop det med att övervikt ökar RISKEN för att få en skada eller sjukdom, som till exempel högt blodtryck, diabetes typ 2, hjärt-kärlsjukdomar. En gång till – det ökar RISKEN men är inget sjukdomstillstånd i sig. Förstår du? Det finns även andra faktorer som ökar risken för dessa sjukdomar. Genetik till exempel, här senast visade en studie gjord i Umeå att genetik (dvs om dina släktningar också fått sjukdomen) spelar större roll vid utvecklandet av hjärt-kärlsjukdomar än personens vikt.

          Så, en sista gång – nej en persons kroppshydda är inte automatisk skadlig. Den ökar risken för att få skador och sjukdomar. Precis som rökning, alkoholdrickande, stillasittande och andra riskfaktorer gör. Övervikt är en riskfaktor, inte en sjukdom. Förstår verkligen inte hur svårt det kan vara att fatta skillnaden.

            Du har rätt: Farligt hade varit ett bättre ordval än skadligt. Det är farligt att vara överviktig, men inte nödvändigtvis skadligt. Bättre?

        Det finns inget spännande i det. Övervikt är en påfrestning och en stress för kroppen. Övervikt är inte bra nånstans. Fetma är en sjukdom. Övervikten minskar i Sverige – till förmån för fetma. Det är inte raketforskning det här, är du överviktig/fet/obes så kommer du nån gång råka ut för hälsoproblem. Därmed inte sagt att en smal är hälsosam eller en normalviktig. Men om de äter exakt samma sak är den normalviktiga mest hälsosam. Sjukdomar som ger övervikt är ju en helt annan grej, och jag förstår inte varför folk drar upp sånt. Klart som korvspad att det gör det svårare att gå ner. Men jag lider själv av hypotyreos och är normalviktig. Detta är för att jag äter som jag ska, inte för mycket eller massa sötsaker.

      Du har inte fattat att muskler behövs för att bära upp även överviktiga? Eller tror du att övervikt enbart är fett och överviktiga inte har muskler som alla andra? Bara ett exempel.

    Alltså ni som säger att alla kan gå ner i vikt av träning och rätt mat, bör läsa på om en sjukdom som heter Lipödem!
    Jag lider av den och trots att jag gör allt ”rätt”; äter bra och tränar varje dag så väger jag nästan 90kg pga denna skitsjukdom..

    Läs på innan ni börjar hacka på andras vikt!!

    Vi ses om en månad när vi diskuterar samma ämne igen utan att komma fram till något nytt!

    Att alla orkar ”bry” sig så mycket om vad var och en väger/äter/inte äter/väger.
    KÄRA NÅGON, ingen som har något bättre för sig än att engagera sig i andras vikt och kost?
    Vem bryr sig?! Bry dig om dig själv och vad du själv vill göra med ditt liv och kropp.
    De som desperat känner att de måste hålla lektion kan lämna en lista där de som är intresserade kan anmäla sig och lyssna.
    Men tyvärr är många alldeles för inne i sitt egna för att kunna vidga sina vyer och se att alla tycker olika och det finns faktiskt inte ETT rätt.

    Jag är inte helt med på LDs resonemang. I slutändan måste det väl handla om kalorier in och kalorier ut? Jag vet inte hur stora variationer som är möjliga i ämnesomsättningen mellan olika individer, men oavsett så gör alla av med någon mängd kalorier om dagen. Äter jag mer kalorier än jag gör av med så kommer jag att gå upp i vikt, oavsett om kalorierna kommer från halvfabrikat eller mat lagad från grunden, från kolhydratrik kost eller kolhydratfattig… Fett kommer inte att spontanbildas på min kropp utan måste komma från energi som jag får i mig genom att äta.

    Jag äter ungefär lika mycket och samma mat som min pojkvän, men han jobbar med kroppen hela dagen och är två huvuden längre än vad jag är. Han är normalviktig och jag är överviktig. Det är inget mysterium: En normalviktig version av mig behöver helt enkelt mycket färre kalorier än min pojkvän.

    Det är inte per automatik enkelt att gå ner i vikt bara för att det handlar om kalorier in och kalorier ut. Jag tycker att det är skitsvårt att äta mindre än jag gör. Svårt på ungefär samma sätt som det var svårt att sluta röka (men det lyckades jag i alla fall med till slut).

      Visst, de flesta tjocka människor har troligtvis helt enkelt ätit till sig sin övervikt. Mer kalorier in än ut som du säger. Även om de finns dem som pga sjukdomar blir tjocka. Men är det egentligen relevant hur man har blivit tjock? För nu är dom det. Tjocka. Och är man fet, och dessutom bantat i perioder (tro mig alla feta människor hårdbantar regelbundet eller till och med ständigt) så fuckar man med kroppens ämnesomsättning. Då gäller inte en kalori in – en kalori ut som du nämner. Det är inte så enkelt, inte så svartvitt. Rekommenderar dig att lyssna på programmet som Lady Dahmer skriver om i blogginlägget, där läkarna på ett enkelt och tydligt sätt förklarar hur forskning visat att det mer eller mindre är omöjligt att hålla vikten efter en stor viktnedgång på grund utav fysiska processer.

      Gener, ämnesomsättning etc påverkar oerhört.

    Nu kör LD ett inläggom det här kommentarsfältet. Igen. Den som inte fattar vad hon håller på med måste vara korkad. Sedan förstår jag att hon lever på sina följares hejarop. Det är en fråga om självkänsla, gissar jag.

    oh herre vilken okunskap det finns här.Läs på lite tack.
    kan vi inte sluta bry oss om andras kroppar och låta folk få äta vad fan dem vill?

    En av mina tidigare arbetsplatser var med i en hälsostudie under 2 års tid. Det var frivilligt för oss personal att delta. Vi som var med fick göra en massa olika tester med jämna mellanrum och lämna blodprover.
    Det intressanta var att flertalet smala personer som var med hade sämre värden av det farliga kolesterolet. Några fick till och med remiss till läkare på grund av sina testresultat. Vissa hade även extremt dåliga värden vilket hänvisades till bland annat rökning och ensidig kost.
    Att man är smal innebär inte automatiskt att man är hälsosam, lika lite som att någon som är överviktig är ohälsosam.
    Okunnigheten flödar verkligen friskt här, skrämmande hur människor tror sig veta saker de inte vet ett skit om.

      Alltså, nu är här förvisso hur många kommentarer som helst så jag kanske har missat något (och ber i så fall om ursäkt), men vem har sagt att man per automatik är hälsosam för att man är smal? Och bara för att man inte per automatik är hälsosam för att man är smal, varför skulle det betyda att det inte är ohälsosamt att vara tjock?

      En smal cancersjuk person mår garanterat sämre än jag, som är tjock. Men om jag blev smal genom att äta mindre (inte genom att bli sjuk) och röra mig mer så hade jag mått bättre än jag gör nu. Det är väl ungefär det man menar när man säger att det är ohälsosamt att vara överviktig.

        Grejen är den att det är tjocka som får hatet och föraktet, vilket smala slipper och oavsett vilken livsstil de har.

    Fyfan vilken vuxenmobbning som pågår här i kommentarsfältet?? Vissa vidrigare än andra.. stå på dig LD, att du orkar besvara och försvara dig själv så mycket mot vissa korkade kommentarer ska inte ens behövas egentligen 🙁

    Folk som låtsats måna om överviktigas ”hälsa” alltså….? Man skrattar ju fan ihjäl sig. Själv är jag rätt smal och vad gör de självutnämnda hälso/träningsfanatikerna som ändå sällan är lika smala som jag, då? De kommer med tårta, godis, kakor och andra onyttigheter som de vill trycka i mig så att jag ska gå upp i vikt. Då är det minsann ingen som oroar sig över ”hälsan”. Om jag skulle vägra äta detta och börja knapra på en morot istället så tror de att jag har fått ätstörningar. ? Jävla idioter, skit i vad andra äter och hur andra lever sina liv. Vissa av oss vill njuta av livets goda oavsett om vi är tjocka eller smala. För övrigt är det roligare att umgås med folk som inte är rabiat matfixerade som hälsofanatiker alltid är. De sitter o petar i maten, kan inte äta ditt och inte äta datt, trackar servitörer på restaurang med frågor om vad minsta lilla kryddjävel i maten ”innehåller”, äter långsamt som Skalman för att de är livrädda för att framstå som glupska matvrak och detta trots att man bara har en timmes lunch, måste påpeka hur onyttiga vi andra är när chipsskålen åker fram, måste berätta för alla hur många mil man måste springa för att göra av med en liten bull-jävel, förstör varenda fest och måltid med denna, sin bisarra mat- och viktfixering. Seriöst, ingen orkar med er! Ni vet vilka ni är. ?

    Tjocka eller smala… tänk, jag kan inte bry mig mindre över vilken storlek människor har på kroppen. Jag har själv några kilo för mycket och det kan störa mig när jag klär på mig ibland… och det spänner. Men tack o lov för stretch!

    Dock skulle jag behöva röra mer på mig. Träna bålstabilitet och få upp konditionen… då jag har början på spiral stenosis.

    Jag har vänner och bekanta i alla storlekar och jag bryr mig inte ett skvatt om det… så länge de tycker att de är OK.

    Jag älskar grädde, potatis och mina hembakade kardemummabullar. Godis och chips kan jag lätt avstå ifrån… även om det ibland slinker ner.

    Vi pratar ofta, här hemma, om detta hysteriska tränande, som man kan läsa om på sociala medier. Särskilt verkar det som att just rumpan ska tränas extra mycket.

    Om jag ska ge ett träningstips, så är det bålstabilitet. Hålls inte kroppen upp av fungerande muskler… kommer man att känna av det som äldre. Ryggont och så. Detta görs enklast på golvet framför exempelvis TV:n och det tar några minuter.

    Stackars alla unga människor idag, som blir fullproppade med hur man ”ska se ut” och vad man ska äta/inte äta.

    Nu ska jag dricka kaffe och käka två STORA leverpastejmackor… mackor på vitt Polarbröd!

    Lady Dahmer absolut VÄGRAR ta till sig när folk länkar till forsknin som gång på gång genom fakta visar att det EJ finns nån hälsosam övervikt. ALL övervikt är ohälsosam.

      Och all forskning som motsäger det du precis skrev?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.